بین الملل >>  سیاست خارجی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۸  ، 
کد خبر : ۳۵۴۲۲۶

امیرعبداللهیان در دومین روز حضور در ژنو و هشدار درباره طراحی‌های رژیم صهیونیستی برای کوچاندن فلسطینی‌ها

وزیر امور خارجه در دومین روز حضورش در ژنو ضمن شرکت در دومین نشست مجمع جهانی پناهندگان و رایزنی با وزرای خارجه عربستان، کویت، اردن، اندونزی، ژاپن و نخست‌وزیران لبنان و واتیکان نسبت به طراحی‌های رژیم صهیونیستی برای کوچاندن مردم غزه و کرانه هشدار داد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در رأس هیأتی به منظور شرکت در دومین نشست مجمع جهانی پناهندگان به ژنو سفر کرده، روز چهارشنبه 22 آذر روزی پر کار و فشرده داشت، از رایزنی‌هایی که با تعدادی از همتایان خود داشت تا شرکت در این نشست و ایراد سخنرانی و پرداختن به اوضاع جاری غزه و جنایاتی که صهیونیست‌ها در حال ارتکاب آن هستند.

او که روز سه‌شنبه بدین منظور راهی ژنو مقر اروپایی سازمان ملل متحد شد، بلافاصله بعد از ورود راهی مقر این سازمان شد و در نشست عالی‌رتبه‌ای درباره فلسطین با عنوان «وضعیت حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، اعلامیه جهانی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین‌المللی» حضور یافت و پس از شرکت در این نشست و ایراد سخنرانی در هتل محل اقامتش پذیرای وزرای خارجه تونس و لبنان بود.

* رایزنی با همتای عربستانی

صبح دومین روز حضور امیرعبداللهیان در ژنو، با دیدارش با فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی آغاز شد. مسائل دوجانبه و اوضاع در غزه و کرانه باختری هم محور این رایزنی‌ها بود. امیرعبداللهیان در این دیدار با اشاره به تداوم جنایات جنگی و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه شهروندان فلسطینی در غزه و کرانه باختری، بر ضرورت تلاش مشترک ایران و عربستان سعودی و نیز کشورهای اسلامی و منطقه برای اعمال فشار قوی بر رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا به منظور شکل‌گیری فوری آتش بس و ارسال کمک‌های فوری انسان‌دوستانه برای مردم فلسطین تأکید کرد.

*علاقه‌مند به توسعه دامنه جنگ در منطقه نیستیم

پس از آن رئیس دستگاه دیپلماسی در محل اقامتش پذیرای کاردینال پیترو پارولین نخست وزیر واتیکان بود. وزیر امور خارجه در این دیدار بار دیگر اعلام کرد که ایران، حماس را جنبش آزادیب‌خش می‌داند که علیه اشغال‌گری می‌جنگد و آنچه در غزه در حال رخ دادن است را نسل‌کشی خواند که جهانیان آن را قابل تحمل نمی‌دانند.

این دیپلمات عالی‌یرتبه ایرانی همچنین تأکید کرد که ایران علاقه‌مند به توسعه دامنه جنگ در منطقه نیست و به تبیین تلاش‌های ایران برای توقف حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و کرانه باختری و نیز پایان محاصره غزه و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه پرداخت.

امیرعبداللهیان در این دیدار گفت‌وگوی تلفنی اخیر آیت‌الله رئیسی با پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان را مورد اشاره قرار داد و از استمرار این گفت‌وگوها بین ایران و واتیکان در زمینه‌های مختلف استقبال کرد.

کاردینال پارولین نخست‌وزیر واتیکان هم از شرایط جاری در فلسطین ابراز نگرانی کرد و گفت که واتیکان از برقراری آتش‌بس و توقف فوری جنگ در فلسطین حمایت می‌کند.

 وی راهکار سیاسی را تنها راه‌حل بحران فلسطین خواند و افزود: باید برای یافتن راه حل سیاسی تلاش کرد.

* طراحی‌های شرورانه رژیم صهیونیستی

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران پس از آن به محل همایش‌های بین‌المللی ژنو رفت و در آن جا با ایمن الصفدی همتای اردنی دیدار و گفت‌وگو کرد.

طراحی‌های شرورانه رژیم صهیونیستی برای پیشبرد طرح‌های توسعه‌طلبانه خود و کوچاندن مردم فلسطین از غزه و کرانه از جمله مواردی بود که امیرعبداللهیان در دیدار با وزیر خارجه اردن به آن اشاره و بر ضرورت تلاش‌های گسترده برای حمایت از مردم فلسطین، تقویت پایداری آنها و ارسال گسترده کمک‌های انسانی تأکید کرد.

وزیر خارجه اردن هم گفت که این کشور طرح‌های توسعه‌طلبانه رژیم اسرائیل را نخواهد پذیرفت و اجازه تحقق آن را از حساب مردم فلسطین و کشورهای منطقه نخواهد داد.

برخی از موضوعات مورد علاقه دوجانبه و منطقه‌ای از دیگر مباحث مورد گفت‌وگو در دیدار وزرای خارجه ایران و اردن در ژنو بود. 

* آمریکا یک طرف جنگ علیه غزه

سالم عبدالله الجابر الصباح وزیر خارجه کویت هم پس از بازگشت امیرعبداللهیان در هتل محل اقامت وزیر امور خارجه با وی دیدار و گفت‌وگو کرد.

موضوعات دوجانبه ایران و کویت و دعوت مجدد از همتای کویتی برای سفر به تهران از جمله مباحثی بود که امیرعبداللهیان در این دیدار مطرح کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در این دیدار به حمایت تمام عیار آمریکا از رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت که آمریکا به‌رغم ارسال پیام‌های مکرر خویشتنداری به دیگران در منطقه، اما در عمل یک طرف جنگ علیه غزه است و تمام امکانات خود را برای حمایت از رژیم صهیونیستی به کار گرفته است.

وی با اشاره به ناکامی رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف اعلام شده‌اش در حمله به غزه، عنوان کرد که این رژیم در حال حاضر به طرح کوچاندن مردم غزه می‌اندیشد و در تلاش است با کشتار گسترده مردم شمال و جنوب غزه و محاصره کامل این منطقه و نیز فشار و کشتار حداکثری بر ساکنان کرانه باختری آنها را به سمت کشورهای همسایه کوچ دهد.

ضرورت تلاش کشورهای اسلامی برای حمایت از ملت فلسطین و ارسال گسترده کمک‌های انسانی و ممانعت از اهداف شرورانه رژیم صهیونیستی از دیگر مواردی بود که امیرعبداللهیان در دیدار همتای کویتی بیان کرد.

سالم عبدالله الجابر الصباح نیز در این دیدار بر ضرورت تلاش برای ناکام گذاشتن رژیم اسرائیل در پیگیری طرح‌های توسعه‌طلبانه و پایان دادن به حملات علیه غزه و برقراری آتش‌بس تأکید کرد.

*رژیم صهیونیستی بدون حمایت آمریکا به اندازه یک ساعت هم توان ادامه جنگ را ندارد

امیرعبداللهیان که سه‌شنبه شب با عبدالله بوحبیب همتای لبنانی در ژنو دیدار کرده بود، بعدازظهر چهارشنبه و در حاشیه دومین اجلاس مجمع جهانی پناهندگان با نجیب میقاتی نخست‌وزیر پیشبرد امور لبنان هم دیدار و گفت‌وگو کرد.

نقش محوری آمریکا در ادامه جنگ علیه غزه و اینکه رژیم صهیونیستی بدون حمایت آمریکا حتی به اندازه یک ساعت توان ادامه جنگ را ندارد، از جمله مواردی بود که امیرعبداللهیان در این دیدار مطرح کرد.

امیرعبداللهیان قطعنامه تصویب شده در روز سه‌شنبه در مجمع عمومی سازمان ملل را دارای پیامی قوی برای برقراری آتش‌بس خواند.

نجیب میقاتی هم در این دیدار به آخرین وضعیت لبنان پرداخت و اوضاع در جنوب این کشور و در مرزهای مشترک با سرزمین های اشغالی را تشریح کرد.

* طراحی‌ها برای غزه پساجنگ

به گزارش فارس، خانم رتنو مرسودی وزیر خارجه اندونزی هم که در ژنو حضور داشت از دیگر مقاماتی بود که با امیرعبداللهیان دیدار و گفت‌وگو کرد. امیرعبداللهیان در این دیدار از همتای خود برای سفر به تهران دعوت کرد و درباره غزه هم گفت که موضوع اول در غزه، پایان دادن به حملات رژیم صهیونیستی است و افزود: آمریکا و رژیم اسرائیل با توجه به‌ ناکامی در تحقق اهداف اعلام شده خود در جنگ علیه غزه، با تداوم جنگ به دنبال تکمیل بررسی‌ها و طراحی‌های خود برای غزه پساجنگ هستند.

وی گفت که آمریکا باید به درستی درک کند که عدم توقف جنگ علیه غزه، می‌تواند اوضاع را پیچیده‌تر کرده و شرایط در منطقه از کنترل خارج شود.

خانم رتنو مرسودی وزیر خارجه اندونزی نیز با ابراز خرسندی از تداوم مشورت‌های مشترک در خصوص موضوعات دوجانبه و منطقه‌ای، شرایط در غزه را سخت و نگران‌کننده توصیف و بر لزوم ادامه تلاش‌ها به منظور پایان دادن به حملات علیه غزه و توقف جنگ تاکید کرد.

پس از آن امیرعبداللهیان در دومین نشست مجمع جهانی پناهندگان حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت. او در سخنرانی خود به موضوع آوارگان افغانستانی در ایران و اینکه ایران در حال حاضر رتبه اول پذیرایی از آوارگان را در جهان دارد، اشاره کرد و خواستار تلاش سازمان ملل و کمیسیاری عالی پناهندگان برای عمل به وظایف خود در قبال پناهندگان به ویژه در قبال 5 میلیون پناهنده افغانستانی ساکن ایران شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود به موضوع غزه نیز پرداخت و گفت که هیچ فرد با وجدانی نمی‌تواند نسبت به فاجعه انسانی در غزه و کل فلسطین اشغالی ساکت بماند. رژیم اشغالگر در حال ایجاد موج جدید آوارگی و افزودن میلیون‌ها نفر به جمعیت هفت میلیونی آواره فلسطینی است.

وی با بیان اینکه یک بحران جدید آوارگی به بدترین شکل ممکن در غزه و کرانه باختری در حال وقوع است، افزود: بیش از 20 هزار انسان بیگناه که اغلب زن و کودک هستند طی دو ماه گذشته در غزه به خاک و خون کشیده شده‌اند و وظیفه داریم برای بازگشایی مرز رفح و ارسال کمک‌های انسانی بدون هیچ توجیهی و ارسال دارو و غذا و سوخت برای غزه و کرانه باختری اقدام کنیم.

*درخواست ژاپن از ایران

آخرین برنامه دیدارهای روز چهارشنبه امیرعبداللهیان رایزنی با خانم «یوکو کامیکاوا» همتای ژاپنی بود.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به تلاش‌های دیپلماتیک ایران برای ممانعت از گسترش دامنه جنگ در منطقه و خاتمه یافتن نسل‌کشی در فلسطین، گفت که انتظار داریم ژاپن تلاش‌های بیشتری برای توقف نسل‌کشی در غزه و کرانه غربی انجام دهد.

تشریح تلاش‌های ایران برای کمک به صلح و ثبات و امنیت در افغانستان و آمادگی یک همکاری مشترک به منظور اجرای پروژه‌هایی برای بهبود وضعیت در افغانستان از دیگر مواردی بود که امیرعبداللهیان به آن اشاره کرد.

خانم «یوکو کامیکاوا» وزیر امور خارجه ژاپن هم در این دیدار به برخی برنامه‌ها و دیدارهای دوجانبه مقامات دو کشور در آینده نزدیک اشاره و از دعوت امیرعبداللهیان برای سفر به تهران تشکر کرد و از علاقه‌مندی کشورش برای توسعه روابط دوجانبه با ایران خبر داد.

تشکر از میزبانی ایران از آوارگان افغانستان و مهم توصیف کردن نقش ایران در کمک به ثبات و امنیت در افغانستان از دیگر مواردی بود که وزیر خارجه ژاپن به آن اشاره کرد.

خانم کامیکاوا با اشاره به جنگ در غزه هم ضمن ابراز نگرانی کشورش از گسترش دامنه جنگ در منطقه و استقبال از تصویب قطعنامه روز سه‌شنبه در مجمع عمومی سازمان ملل در حمایت از آتش بس در غزه، خواستار افزایش تلاش‌های ایران برای کنترل اوضاع و ممانعت از گسترش درگیری و بی‌ثباتی در منطقه شد.

به گزارش فارس، امیرعبداللهیان ۲۴ آبان ماه نیز در ادامه تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای توقف جنایات صهیونیست‌ها در غزه و تسریع در ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه برای مردم فلسطین به ژنو سفر و با مقامات سازمان ملل و همچنین صلیب سرخ جهانی در این باره گفت‌وگو کرد.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات