تروریست های محور ترکی، صهیونیستی، آمریکایی بیش از ۷۰ درصد خاک سوریه را به اشغال درآورده اند و استان های در تصرف آنان به طور کامل مشخص شده و حالا تلاش می کنند با عقب راندن شبه نظامیان کُرد بخش های بیشتری را به سیطره دربیاورند.
به گزارش مشرق، تا حدود سه هفته قبل (اوایل آذرماه) ارتش سوریه حدود ۷۰ درصد مساحت این کشور را در کنترل داشت و گروهک های تروریستی به نمایندگی از ائتلاف غربی، عربی، صهیونیستی به طور عمده و متمرکز فقط بخش هایی از استان های حلب و ادلب را در اشغال داشتند و در سایر مناطق نفوذ چشمگیری نداشتند.
در همین زمان نیروهای شبه نظامی کُرد موسوم به دموکراتیک سوریه (تحت فرمان آمریکا) که ارتباط خود را با دولت مرکزی تا حدودی حفظ کرده بودند، بخش های قابل توجهی از شمال شرق و شرق از جمله مناطقی در استان های حلب، حسکه، رقه و دیرالزور را در سیطره داشتند. (رنگ زرد در نقشه میدانی شماره ۱)
بابد توجه داشت تا قبل از شروع حملات تروریست هایی که از سوی ائتلاف آمریکایی، ترکی، صهیونیستی حمایت می شوند، ارتش سوریه استان های قنیطره، درعا، طرطوس، لاذقیه، دمشق و حماه را به همراه ۹۰ درصد استان حمص، ۵۵ درصد از استان ادلب، ۶۵ درصد استان حلب، ۴۰ درصد استان رقه، ۵۰ درصد استان دیرالزور و ۳۰ درصد استان حسکه در اختیار داشت.
با سقوط دولت سوریه، گروهکهای تروریستی چند ملیتی میزان مساحت اشغالی در خاک سوریه را به ۷۰ درصد افزایش دادند و بر استان های درعا، سویدا، لاذقیه، طرطوس، حمص، ادلب، ۹۸ درصد استان دمشق، بخشهایی از استان قنیطره، ۸۰ درصد استان حلب، ۲۵ درصد استان رقه، نیمی از استان دیرالزور و ۱۰ درصد استان حسکه سیطره دارند.
شبه نظامیان کُرد که در روزهای گذشته نتوانستند مناطق تحویل گرفته از ارتش سوریه را به طور کامل حفظ کنند در تلاش هستند پیشروی گروهک تروریستی تحریر الشام در شمال و شرق سوریه متوقف کنند و در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از استان حلب، ۷۵ درصد استان رقه، نیمی از استان دیرالزور و ۹۰ درصد استان حسکه را در اختیار دارند.
گزارش های میدانی حاکیست، بیشترین درگیری ها میان شبه نظامیان کُرد و گروهک تروریستی تحریر الشام در شمال شرق استان حلب جریان دارد؛ پس از سقوط شهر منبج، تروریست ها درصدد اند به سمت مناطق مهمی از جمله صرین و عین العرب پیشروی کنند که آخرین پایگاه نیروهای کُرد در استان حلب به شمار میآیند.
تروریست ها در جنوب شرق سوریه هم مناطق مهم و راهبردی غرب رود فرات (مرکز و جنوب استان دیرالزور) از جمله شهر البوکمال و شهر المیادین را از کنترل شبه نظامیان کُرد خارج و به اشغال درآوردند و گذرگاه مرزی با عراق را در دست گرفتند و در حال تثبیت مواضع در این محور راهبردی (گذرگاه البوکمال - القائم) هستند.
به نظر می رسد، پیشروی تروریست ها در مناطق تحت تصرف شبه نظامیان کُرد به کرانه غربی استان دیرالزور، شمال شرق استان حلب و مرکز و شمال استان رقه ختم و خلاصه شود چرا که منابع غنی نفتی و گازی شرق رود فرات در اشغال آمریکایی هاست و واشنگتن اجازه نخواهد داد آنکارا به این محور نزدیک شود و تمایل دارد اهرم فشار کُردها را بر جنوب ترکیه حفظ کند.
به گزارش مشرق، براساس آخرین اطلاعات به دست آمده، هسته های خاموش داعش از سقوط دولت مرکزی سوریه تاکنون تحرک خاصی از خود نشان ندادهاند و بیابان های حدفاصل جنوب رقه و شمال شرق استان حماة از جمله الکوم و شرق استان حمص و جنوب استان دیرالزور (الرشوانیه، فیضه و ...) به عناصر این گروهک تروریستی آلوده است.