صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۳  ، 
کد خبر : ۳۷۱۳۳۸
در گفتگو با بصیرت مطرح شد

بیضایی: سهم تسهیلات‌دهی بانک‌های خصوصی به بخش مسکن بسیار پایین است

کارشناس و تحلیلگر بازار و صنعت مسکن گفت: بانک‌های خصوصی عمدتا در برابر پرداخت وام مسکن مقاومت می‌کنند در حالی که ممکن است بانک‌ها در حوزه‌های دیگر تسهیلات دیگری بدهند که شاید خیلی به نفع جامعه نباشد ولی متاسفانه برای حوزه مسکن یا بخش‌هایی که جامعه نیازمند آن است مثل بخش مسکن سهل‌انگاری می‌کنند.
پایگاه بصیرت / گروه اقتصاد/ گفتگو با فرهاد بیضایی

فرهاد بیضایی کارشناس و تحلیلگر بازار و صنعت مسکن در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت نگاهی دارد به موانع موجودی که بیشترین تاثیر را در عدم ساخت و ساز مسکن حمایتی دارند؛ وی در این باره گفت: متاسفانه موانع متعددی در برابر ساخت مسکن در ایران وجود دارد بخصوص مسکن حمایتی؛ با توجه به اینکه تولید مسکن حمایتی در راستای تامین نیاز مسکن اقشار ضعیف جامعه بسیار حائز اهمیت است.

وی در این باره خاطر نشان کرد: بحث حمایت‌های شبکه بانکی در اعطای تسهیلات ساخت و ساز مسکن موضوع بسیار مهمی است. با اینکه این موضوع در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت و بنا بر آن بود سرعت بیشتری به این روند داده شود تا تسهیلات مورد نیاز ساخت و ساز مسکن در زمان کمتری به دست متقاضیان وام برسد، اما همچنان محقق نشده است.

کارشناس و تحلیلگر بازار و صنعت مسکن تصریح نمود: یکی از عمده‌ترین دلایل اینکه اعطای تسهیلات ساخت و ساز مسکن آنگونه که باید و شاید راضی‌کننده نیست عدم مشارکت بانک‌های خصوصی در این موضوع است.

فرهاد بیضایی بیان داشت: عمدتا تسهیلات بخش مسکن از سوی بانک‌های دولتی پرداخت می‌شود یعنی حجم زیادی از تسهیلات پرداخت شده از سوی بانک‌های مسکن و ملی پرداخت شده یا بانک‌هایی که دولت در مدیریت آنها دخالت داشته و دولتی هستند.

وی در این باره تاکید نمود: متاسفانه همچنان بانک‌های خصوصی آنچنان که باید وارد حوزه تخصیص تسهیلات بخش مسکن نشده‌اند و در برابر اعطای وام ساخت و ساز مقاومت می‌کنند. شاید بخش عمده‌ای از بانک‌های خصوصی کمتر از ده فقره تسهیلات مسکن داده‌اند، پس می‌توان گفت متاسفانه بانک‌های خصوصی در این زمینه همکاری نمی‌کنند.

کارشناس و تحلیلگر بازار و صنعت مسکن یادآور شد: تاکنون بار عمده وام‌های پرداخت شده در حوزه ساخت و ساز مسکن بر دوش بانک‌های دولتی و شبه دولتی بوده است؛ پس از ظرفیت بانک‌های خصوصی تاکنون استفاده‌ای نشده است. 

فرهاد بیضایی گفت: با اینکه انتظار نداریم بانک‌های خصوصی همانند بانک‌های دولتی به سمت تسهیلات پرداخت تکلیفی یا دستوری بروند، اما بانک‌های خصوصی عمدتا در برابر پرداخت وام مسکن مقاومت می‌کنند در حالی که ممکن است بانک‌ها در حوزه‌های دیگر تسهیلات دیگری بدهند که شاید خیلی به نفع جامعه نباشد ولی متاسفانه برای حوزه مسکن یا بخش‌هایی که جامعه نیازمند آن است مثل بخش مسکن سهل‌انگاری می‌کنند. 

کارشناس و تحلیلگر بازار و صنعت مسکن تاکید نمود: بی‌شک باید راهکاری برای این موضوع اندیشیده شود تا بانک‌های خصوصی به سمت پرداخت تسهیلات حوزه مسکن پیش بروند تا از ظرفیت بانک‌های خصوصی نیز برای تسریع تولید ساخت و ساز و خانه‌دار کردن مردم استفاده شود. 

کارشناس و تحلیلگر بازار و صنعت مسکن یادآور شد: برای ترغیب بانک‌های خصوصی به پرداخت وام مسکن می‌توان مثلا در مدت زمان اعطای تسهیلات تغییراتی ایجاد کرد. یعنی می‌توان کاری کرد وام بانک‌های خصوصی در مدت زمان کمتری نسبت به بانک‌های دولتی مثلا در یک دوره هفت ساله بازگردانده شود.

این کارشناس بخش مسکن گفت: در این صورت طیفی از متقاضیانی که توانایی مالی بیشتری برای پرداخت وام را دارند می‌توانند از وام‌های بخش خصوصی استفاده کنند تا فشار تسهیلات‌دهی کمتری بر بانک‌های دولتی تحمیل شود.

فرهاد بیضایی گفت: برای ساخت مسکن و تامین بخشی از نیاز بازار مسکن ظرفیت بخش خصوصی حتما باید فعال شود و شرایطی فراهم شود که سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه مسکن افزایش بیابد.

فرهاد بیضایی کارشناس مسکن معتقد است: همانگونه که بازار در حوزه کالا‌های دیگر مثل خودرو یا تلفن همراه و لوازم الکترونیکی نیازمند نوآوری است و سبک‌های زندگی و نیاز‌های افراد در حال تغییر است در حوزه مسکن نیز این مکانیزم باید به رسمیت شناخته شود. 

وی افزود: بی‌تردید در حوزه مسکن نیز باید به سمت نوآوری‌هایی برویم تا موفق به ساخت واحد‌های مسکونی با کیفیت بیشتر که توانایی پاسخ‌گویی به نیاز خانوار‌ها را داشته باشد شویم.

کارشناس و تحلیلگر بازار و صنعت مسکن در پایان گفتگو تاکید نمود: بی‌تردید مدل‌های تامین مسکن حتما باید مورد بازنگری قرار داده شود لذا برای تحقق وعده‌های داده شده در خصوص ساخت و ساز مسکن باید به سمت نوآوری و سبک‌های جدیدی از ساخت مسکن پیش برویم.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات