تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۴  ، 
کد خبر : ۳۷۵۴۲۰
گفتاری از حجت‌الاسلام ناصر رفیعی به مناسبت تولد حضرت معصومه(س)

دفاع از ولایت

‌می‌دانید فاطمه معصومه (س) شش ساله بود که پدرش به زندان افتاد. زندان آخری چهار سال تمام بود، قبل از آن هم بود. منتها امام گاهی آزاد می‌شد، گاهی دستگیر می‌شد، شهر‌های گوناگونی بود و... در تمام این مدت چهار سال فاطمه معصومه (س) پدر را ندید تا آنکه در ۱۰ سالگی خبر شهادت پدرشان به مدینه رسید. وقتی امام رضا (ع) به ایران آمدند، فاطمه معصومه (س) یک‌سال بعد از برادر، یعنی بعد از آمدن امام رضا (ع) به ایران، برای دیدار امامش آمد؛ اما اجل مهلت نداد و در شهر قم از دنیا رفت و به خاک سپرده شد. حدود دو سال بعد از رحلت ایشان، امام رضا (ع) هم شهید شدند. منتها در همان دو سالی که امام رضا (ع) ایران بودند، خواهرشان در قم به خاک سپرده شده بود. موقعیت حضور در قم و برگشت از مرو و خراسان به قم شاید خیلی فراهم نبود. امام رضا (ع) تحت‌نظر بودند؛ اما قمی‌ها می‌رفتند همان موقع به دیدن امام رضا (ع)؛ وقتی می‌رفتند گاهی امام (ع) می‌فرمودند: «ما یک امانتی در شهر شما داریم. در قم یک امانتی داریم، به زیارت او بروید، او را تکریم کنید، او را زیارت کنید، این امانت رو حفظ کنید.»

ویژگی اول: یکی از ویژگی‌های معصومه (س)، هجرت آن حضرت است. ببینید در قرآن کریم هجرت گاهی بر جهاد مقدم شده است. قرآن می‌فرماید: «و هر کس در راه خدا هجرت کند، اقامت‌گاه‌های فراوان و فراخیِ معیشت خواهد یافت و کسی که از خانه خود به قصد مهاجرت به‌سوی خدا و پیامبرش بیرون رود، سپس مرگ او را دریابد، مسلماً پاداشش بر خداست.» (نساء/۱۰۰) هر کسی برای خدا هجرت کند، یعنی یک منطقه‌ای را ترک کند برود جای دیگر؛ حالا یا این هجرت برای حفظ دینش است یا به‌خاطر خطراتی است که در آن شهر برایش پیش می‌آید یا برای رشد و ترقی می‌رود جای دیگر ارتقا پیدا کند. اگر کسی هجرت کند خدا در قرآن می‌فرماید: «اگر مرگ او را دریابد، اجرش بر خداست.» در بعضی روایات ثواب شهید را داریم. از ویژگی‌های این بانوی بزرگوار که در این ویژگی فرقی بین زن و مرد نیست. برای رسیدن به امام نه فقط برادر، برای اینکه نزد امام و کنار امام و با امام بودن تحقق پیدا کند.

ویژگی دوم: ولایت‌پذیری و دفاع از ولایت؛ ما زنان بسیاری در تاریخ داشتیم در دفاع از ولایت، آسیه در دفاع از موسی (ع) در کاخ فرعون؛ قرآن در سوره تحریم می‌فرماید: «ضرب الله مثلا لذین آمنوا امرأة فرعون». بیش از ۲۰ مورد در قرآن مستقیم و غیرمستقیم صحبت از زنان است. فاطمه معصومه (س) نیز به‌دنبال ولایت بودند. 

ویژگی سوم: محدثه بودن فاطمه معصومه (س) است. می‌دانید حدیث: «من کنت مولا فهذا علی مولا» این حدیث از حضرت معصومه (س) نقل شده است؛ البته این حدیث راوی زیاد دارد و در حد تواتر است. ولی یکی از راویان این حدیث فاطمه معصومه (س) است. حدیث «مَنْ ماتَ عَلی حُبِّ آلِ محمّد ماتَ شَهِیْداً» و... ما از این ۲۸ سال زندگی حضرت معصومه (س) شاید دو سه صفحه مطلب داریم. علتش هم این است که کسی ننوشته و اگر نوشته خیلی از اینها از بین رفته است. 

ویژگی چهارم: شفاعت این بانوی بزرگوار است. «یَا فَاطِمَةُ اشْفَعِی‏ لِی فِی الْجَنَّةِ‏»؛ مقام شفاعت، آن هم یک مقام شفاعت بی‌نظیر، یک مقام شفاعت کم‌نظیر، مقام شفاعتی که تنه به مقام شفاعت‌های دیگر می‌زند. ایشان شفیعه اهل محشر است. 

ویژگی پنجم: سفارش چهار امام معصوم به زیارت ایشان است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات