بین الملل >>  آمریکاواروپا >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۷  ، 
کد خبر : ۳۷۸۱۴۷

ترامپ و احساس روانی شکست از آیت الله خامنه‌ای

ترامپ که تلاش می‌کند با توییت‌ها و مواضع خود فضای روانی جامعه ایرانی را بهم بریزد، اینک در برابر تصویر آرام و آرامش بخش و اظهارات قاطع و پیروزمندانه آیت‌الله خامنه‌ای اینک پس از سومین پیام تصویری نسبتاً کوتاه، تعادل کلام و روان خود را نسبت به ایشان ازدست‌داده و ترس از ترسیم موثر تصویر شکست‌خورده آمریکا از زبان رهبر ایران در بسیاری از کلمات او دیده می‌شود. اما چگونه این فرایند اتفاق افتاد؟!
یک: آیت‌الله خامنه‌ای در اولین پیام تصویری خود متمرکز بر تهاجم رژیم صهیونیستی به ایران بود. رهبری اما در دومین پیام تصویری خود، از رئیس‌جمهور آمریکا نقل مطلب کردند و به‌نوعی مستقیم جواب وی را از زبان خود و ملت ایران دادند و بیان کردند: «تهدید را به کسی بکنند که از تهدید آنها می‌ترسد.» آیت‌الله خامنه‌ای با این جمله عملاً تمام مجموع اقدامات، تهدیدات و عملیات روانی ترامپ را که پیش‌ازاین برای ترساندن ملت ایران آغاز کرده بود به‌نوعی صفر کردند و دور جدیدی از حوزه عملیات روانی کلان با ابتکار عمل ایران آغاز شد. ابتکار عملی که با حملات ویران‌گرانه‌تر ایران به رژیم و حضور میدانی مردم همراه شد و عملاً ترساندن‌ها و تهدیدات ترامپ را از اعتبار ساقط کرد. ضمن اینکه آیت‌الله خامنه‌ای در پیام تصویری دوم خودشان درباره احتمال ورود نظامی آمریکا به جنگ نیز واکنش قاطعانه‌ای نشان دادند و عملا این بار او بود که تهاجم روانی به ترامپ کردند.
دو: پیام سوم تصویری رهبر ایران اما ضربات جدی‌تری به روان رئیس‌جمهور آمریکا وارد کرد. آیت‌الله خامنه‌ای در آن پیام از له‌شدن رژیم صهیونیستی سخن گفت و بعد هم به ملت ایران پیروزی بر رژیم آمریکا را تبریک گفتند و گزاره کلیدی را مطرح کردند که ساعاتی بود که ترامپ در محیط داخلی آمریکا درباره آن دچار مشکل شده بود؛ رهبری، تردیدهای ایجاد شده درباره میزان موفقیت عملیات علیه تأسیسات هسته‌ای و مشارکت آمریکا در جنگ را تکمیل و حتی شتاب دادند و تأکید کردند که آمریکا هیچ دستاوردی از جنگ نداشته است. ترامپ که پیش‌ازاین از زیر سؤال رفتن عملکردش برآشفته بود، از مؤثر ندیدن اقداماتش بر بیان آیت‌الله خامنه‌ای بیشتر احساس ناکامی و شکست روانی کرد.
سه: موضوع دیگر که نمی‌توان انکار کرد این است که ترامپ از اینکه آیت‌الله خامنه‌ای به گونه‌ای سخن می‌گوید و سخنش به گونه‌ای اثر دارد که انگار ملت ایران در حال صحبت‌کردن است، به‌شدت عصبانی می‌شود. ضمن اینکه ترامپ که در دو مرحله تلاش کرد حتی از شجاعت ایران و قدرت موشک‌های آن به‌نوعی تمجیدهای داشته باشد ولی هیچ احساس به رسمیت شناختی از آثار عملیات نظامی و اقدامات آمریکا حتی در فرامتن کلمات رهبری ندید و این مسئله ویژه‌تر او را آشفته کرده است. با جود همه مباحثی که گفته شد واقعیت بزرگ‌تر این است که کلام آیت‌الله خامنه‌ای از مباحث عملیات روانی معمول فراتر است و عملاً ایشان با تسلط به منابع دینی، سنت‌های الهی و آموزه‌های نهج‌البلاغه سخن می‌گویند، و با این عملیات‌های روانی محصور در محاسبات دنیایی به ذات راهی بر تأثیر گذاری باقی نمی‌گذارند.چهار: ترامپ بین ملت ایران و آیت‌الله خامنه‌ای فاصله‌ای نمی‌بیند و اظهارات و مواضع شجاعانه رهبر ایران، را باطن و برخاسته از ملت ایران احساس و فهم می‌کند و چون علامتی از تسلیم‌شدن و امتیازدادن در آن پیدا نمی‌کند، از 12 روز جنگ احساس ناکامی و بی‌نتیجه بودن دارد. رئیس‌جمهور آمریکا راه‌دست یافتن به ملت ایران و تسلیم کردنشان را از مسیر مواجهه و به ظن خود شکست‌دادن آیت‌الله خامنه‌ای می‌داند و علت تمرکز و خطابه‌های مستقیم و یاوه‌گویی‌های مستقیم علیه رهبری را از این منظر باید فهم کرد.
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات