بین الملل >>  آمریکاواروپا >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۰  ، 
کد خبر : ۳۷۹۶۱۲

آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه توان پهپادی ایران اعمال کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا از اعمال تحریم‌های جدیدی علیه توانمندی‌های دفاعی ایران خبر داد.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که تحریم‌هایی علیه مدیرعامل شرکت کنترل افزار تبریز در ایران و پنج شرکت تابعه آن در کشورهای ایران، چین، هنگ‌کنگ و تایوان اعمال کرده است.

آمریکا گفته این تحریم‌ها به دلیل نقش این شرکت‌ها در تأمین فناوری برای برنامه پهپادی نظامی ایران اعمال شده‌اند.

جان کی. هرلی، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی از توسعه توانمندی‌های دفاعی ایران ابراز نگرانی کرده و گفته «ایران همچنان به توسعه قابلیت‌های تسلیحاتی نامتقارن از جمله پهپادها، برای حمله به ایالات متحده، نیروهای ما و متحدانمان در منطقه ادامه می‌دهد.»

بر اساس اعلام وزارت خزانه‌داری، شرکت کنترل افزار تبریز تجهیزات اصطلاحاً «حساس» را برای شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) تأمین کرده است.

طبق گزارش‌ها، این شرکت برای دور زدن محدودیت‌های صادراتی و مخفی کردن نقش هسا، از واسطه‌های خارجی در هنگ‌کنگ (شرکت کلفتون تریدینگ)، تایوان (شرکت‌های مکانرون و جوئمارس) و چین (شرکت چانگ‌ژو جوئمارس) استفاده کرده است.

تحلیلگران تحریم‌های آمریکا را غیرقانونی و ناقض حقوق بین‌الملل می‌دانند و معتقدند این اقدامات یک‌جانبه با هدف فشار اقتصادی و سیاسی بر مردم ایران اعمال می‌شود. مقامات ایرانی، از جمله سخنگوی وزارت امور خارجه، این تحریم‌ها را «جنایت علیه بشریت» توصیف کرده و استدلال می‌کنند که مانع دسترسی به نیازهای اساسی مانند دارو و فناوری می‌شوند.

ایران با تأکید بر خودکفایی و توسعه فناوری بومی، مانند برنامه پهپادی، و همچنین پیگیری حقوقی در مجامع بین‌المللی، با این تحریم‌ها مخالفت کرده و آن‌ها را ابزار سلطه‌جویی آمریکا می‌خواند.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات