صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۸  ، 
کد خبر : ۳۲۲۹۷۵

طرح 111 صفحه ای کنگره آمریکا برای اعمال بزرگترین بسته تحریمی علیه ایران

جمهوری خواهان کنگره آمریکا روز چهارشنبه مدعی شدند که بسته جامع تحریمی را برای اعمال بزرگترین اقدامات تحریمی علیه ایران در تاریخ رونمایی کردند که شامل اقداماتی علیه انصارالله یمن به عنوان یک سازمان تروریستی است.
جمهوری خواهان کنگره آمریکا روز چهارشنبه مدعی شدند که بسته جامع تحریمی را برای اعمال بزرگترین اقدامات تحریمی علیه ایران در تاریخ رونمایی کردند که شامل اقداماتی علیه انصارالله یمن به عنوان یک سازمان تروریستی است.
نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا با ارائه یک طرح 111 صفحه‌ای خواستار تشدید تحریم‌ها علیه ایران و متحدانش در منطقه شده و پیشنهاد قرار گرفتن برخی متحدان ایران از جمله «انصارالله یمن» در فهرست سازمان‌های تروریستی را مطرح کرده‌اند.
در طرح پیشنهادی جمهوری‌خواهان کنگره که برمبنای گزارش کمیته مطالعات حزب جمهوری‌خواه تهیه شده، 25 توصیه سیاستی (شامل پیشنهاداتی برای تحریم افراد و گروه‌های مختلف در ایران و منطقه) خطاب به دولت ترامپ مطرح شده است.
از جمله تحریم‌های پیشنهادی جمهوری‌خواهان کنگره که مستقیماً ایران را هدف قرار می‌دهد، می‌توان به «فعال‌سازی سازوکار بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران»، «تمدید تحریم تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران»، «تحریم ژنرال امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تحریم بخش‌های پتروشیمی، مالی، خودروسازی و ساخت‌وساز ایران» اشاره کرد.
در این طرح همچنین از دولت آمریکا خواسته شده است که سازوکار مالی موسوم به اینستکس را تحریم کند و از اداره کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه وزارت خزانه‌داری آمریکاست بخواهد که تمهیداتی برای گسترش دامنه تحریم‌ها علیه ایران بیاندیشد.
کارگروهی که این طرح پیشنهادی را تدوین کرده، به دولت آمریکا توصیه کرده است که دولت روسیه را به دلیل «حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حزب‌الله و طالبان» رسماً «دولت حامی تروریسم» اعلام کند.
از جمله دیگر مفاد این طرح اعمال تحریم علیه شبکه سوئیفت با هدف فشار بر این نهاد بین‌المللی جهت اخراج روسیه از آن است. 
توصیه‌های مربوط به بخش ایران موارد زیر را شامل می‌شوند:
کنگره باید صدور معافیت‌های تحریمی توسط قوه مجریه برای تعلیق اجرای تحریم‌ها علیه ایران را محدود کند. قانونگذاران آمریکایی تأکید کرده‌اند کنگره باید رفع تحریم‌ها علیه ایران بدون دریافت مجوز از مجلس نمایندگان و مجلس سنا را ممنوع کند. 
کنگره باید دولت ترامپ را به استفاده از ساز وکار بازگشت تحریم‌ها در برجام جهت احیای تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران ملزم کند. ​این طرح ادعا می‌کند ساز و کار حل اختلافات در برجام به آمریکا اجازه می‌دهد به عنوان یکی از طرف‌های امضاکننده این توافق، تهران را به عدم پایبندی به توافق متهم کرده و تحریم‌های سازمان ملل را علیه این کشور احیا کند. در این بخش از طرح آمده است: «این کارگروه معتقد است کلید زدن ساز و کار بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران برای دستیابی به فشار حداکثری علیه این کشور ضروری است.»
کنگره باید آماده انقضای تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران باشد و وزارت خزانه‌داری آمریکا را به تحریم «امیر علی حاجی‌زاده»، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ملزم کند. قانونگذاران جمهوری‌خواه بر حمایت از تلاش‌های دولت آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۰ تأکید کرده، اما نوشته‌اند: «چنانچه این تحریم‌ها علیه ایران منقضی شوند و تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران احیا نشوند، کنگره باید فعالانه به دنبال جلوگیری از معاملات تسلیحاتی روسیه و چین با ایران یا کمک آنها به برنامه موشک‌های بالیستیک این کشور باشد.»
کنگره باید اقدام به اعمال تحریم علیه بخش‌های پتروشیمی، مالی و خودروسازی ایران کند.  در این بخش از طرح آمده است: «همزمان با تلاش ایران برای گریختن از مجازات‌های مرتبط با انتقال، فروش، ذخیره‌سازی و حمل نفت خود صنایع غیرنفتی این کشور -که منبع درآمد برای رژیم هستند-نباید مورد غفلت واقع شوند.» نماینده‌های جمهوری‌خواه نوشته‌اند افزایش فشار بر بخش غیرنفتی ایران موجب ایجاد «بی‌ثباتی‌های مالی و سیاسی بیشتر» در این کشور خواهد شد. 
کنگره باید ساز و کار موسوم به اینستکس و همتای ایرانی آن را تحریم کند. ​قانونگذاران آمریکایی نوشته‌اند: «چنانچه اتحادیه اروپا بتواند مستقیماً وارد مبادلات مالی با نهادهای تحریم‌شده شود تحریم‌های آمریکا علیه ایران معنایی ندارند.»
کنگره باید دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا را ملزم به گسترش دامنه فعالیت‌هایی کند که مشمول «حمایت قابل‌توجه» از بخش کشتیرانی ایران و در نتیجه مجازات می‌شوند. در این گزارش ادعا شده ایران از طریق انتقال‌های کشتی به کشتی نفت و همچنین خاموش کردن ترانسپوندرهای کشتی‌ها توانسته تحریم‌ها را دور بزند. بر این اساس نوشته شده است: «ایالات متحده باید قاطعانه تمامی کسب و کارها و کشورهای دخیل در ذخیره‌سازی نفت ایران را صرفنظر از موقعیت مکانی آن هدف تحریم قرار دهد.»
کنگره باید تحریم‌های فعلی حقوق بشری علیه ایران را به قانون تبدیل کرده و آنها را گسترش دهد. نمایندگان جمهوری‌خواه خاطرنشان کرده‌اند در حال حاضر سه «فرمان اجرایی» (که از سوی رئیس‌جمهورهای آمریکا صادر شده) به مسائل مربوط به حقوق بشر ایران پرداخته‌اند. با وجود این، این فرمان‌ها به قانون تبدیل نشده‌اند. 
کارگروه نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره پیشنهاد داده‌اند کنگره قانونی را برای تحریم شماری از افراد و نهادهای مرتبط با ایران به بهانه‌های حقوق بشری تدوین و تصویب کند.  
کنگره باید در یک بیانیه سیاستی از شرایط ۱۲ بندی مایک پامپئو برای حذف تحریم‌ها علیه ایران حمایت کند. مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اردیبهشت‌ماه سال ۹۷ ۱۳ شرط را برای حذف تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرد. نمایندگان کنگره گفته‌اند نهاد قانونگذار آمریکایی باید از این شرایط حمایت کند. 
کنگره باید «قانون اختیارات جنگی» جدیدی به تصویب برساند تا اطمینان حاصل شود رئیس‌جمهور از اختیارات آشکار برای ایمن نگاه داشتن کشور در برابر سازمان‌های تروریستی برخوردار است.  در این طرح به تلاش‌های نمایندگان دموکرات برای محدود کردن اختیارات رئیس‌جمهور آمریکا برای توسل به زور نظامی پس از ترور شهید «قاسم سلیمانی» اشاره شده و نوشته است: «چنین اقدامی توانایی رئیس‌جمهور برای ایمن نگاه داشتن کشور در برابر گروه‌های تروریستی اعم از داعش، القاعده یا شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق محدود می‌کند.»
در ادامه آمده است: «این کارگروه از قانونگذاران می‌خواهد در صدد جایگزین کردن طرحی دیگر به جای قوانین اختیارات جنگی مصوب سال ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ برآیند تا بتوان امکان پاسخدهی مناسب در برابر تهدیدهایی نظیر ستیزه‌جویی‌های گروه‌های تحت حمایت ایران و تهدیدهای تروریستی مانند داعش و القاعده را برای رئیس‌جمهور فراهم آورد.»
 کنگره باید وزارت خارجه آمریکا را ملزم کند شبه‌نظامیان نیابتی تحت حمایت ایران در عراق و سوریه را در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» قرار دهد. در این طرح ادعا شده ایران اقدام به تربیت و تسلیح چندین گروه در عراق و سوریه کرده که هنوز در فهرست «سازمان‌های تروریستی» وزارت خارجه آمریکا قرار نگرفته‌اند. قانونگذاران آمریکا از «سازمان بدر» در عراق به عنوان یکی از نمونه‌های این گروه‌ها اسم برده است. 
در بخش دیگری آمده است: «پیشنهاد این کارگروه این است که کنگره رئیس‌جمهور را به تحریم هادی العامری، سازمان بدر و همچنین سایر شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق مانند کتائب امام علی، السرایا الخراسانیه، کتائب سید الشهدا، لواء ابوالفضل العباس، الحرکه الوفیه، حرکه جند الام و سرایا عاشورا ملزم کند.»
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات