روزنامه کیهان **
خدعه تازه آمریکا پیشنهاد «مشوق» به جای لغو تحریمها!
دولت و وزارت خارجه در پیگیری مطالبه راهبرد نظام باید مراقب باشند آمریکا به جای انجام تعهد خود (لغو همه تحریمهای بانکی و نفتی)، موضوع را به دادن برخی به قول خودشان «مشوق»ها و جا زدن آن به عنوان جبران وظیفه خود تقلیل ندهند.
این موضوع از این جهت مهم است که طی هفتههای اخیر، بارها زمزمهها و تحلیلهایی در محافل رسانهای و سیاسی خارجی و بعضاً ایرانی منتشر شده مبنی بر اینکه آمریکا نمیخواهد تحریمهای مندرج در برجام و تحریمهای اعمال شده پس از برجام را لغو کند و صرفاً ممکن است برخی مشوقها را پیشنهاد کند؛ از جمله برداشتن ممانعت وام چند میلیارد دلاری از صندوق بینالمللی پول (با هزینهکرد مهار کرونا)، یا اجازه دادن به کره جنوبی برای بازپرداخت بخشی از پولهای بلوکه شده ایران! برخی منابع گفتهاند در گام اول ممکن است فقط یک میلیارد دلار از این منابع بلوکه شده آزاد شود.
طبعاً حق ایران است که به منابع مالی بلوکه شده خود دسترسی پیدا کند و یا امکان خرید دارو را داشته باشد و این قبیل اقدامات، نه تنها نقض برجام بلکه حتی نقض بدیهیات شورای امنیت درباره کشورهای تحریم شده سازمان ملل است (و حال آنکه طبق برجام و قطعنامه 2231، تحریمها باید متوقف میشد!)
آنچه در این میان قابل تأمل است تحلیلهای برخی رسانههای غربی است. چنان که اخیراً سیانبیسی آمریکا در گزارشی نوشت «ایران به پول نیاز دارد، پس توافق جدید با آمریکا شدنی است»! اشاره این رسانه آمریکایی به همین حوزه پیشنهادهاست. این تارنما مینویسد: به گفته ریچارد گلدبرگ مشاور ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها، ایران باید توافق کند چرا که به آزادی بخشی از پولهایش نیاز دارد.
سیانبیسی میافزاید: ایران بارها تاکید کرده است که آمریکا برای شروع باید تحریمها را لغو کند. با این وجود، واشنگتن تاکنون در برابر چنین خواستهای مقاومت کرده است.
توافق جدید ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) بیتردید مفید نیست و از آنچه پیش از این هم بود استانداردتر نخواهد بود.
مجلس ایران قانونی را تصویب کرده که بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی را منع میکند، هرچند در پی سفر «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، هر دو طرف گفتند «فعالیتهای لازم برای بررسی و نظارت» میتواند تا سه ماه دیگر ادامه داشته باشد.
گلدبرگ هم ضمن آنکه همچنان تاکید دارد یک توافق امکانپذیر است، ادامه داد: تمامی آنچه که از سوی ایران شاهدش هستیم، تهدیدها، تروریسم، گروگانگیریها، توقیف نفتکشها و غیره تاکتیکهایی است تا بتوانند پول به دست بیاورند و تحریمها را کاهش دهند. از سوی دیگر، تحریمهای سنگین علیه ایران که توسط دولت ترامپ اعمال شد برای اقتصاد ایران ویرانگر بوده است.
با این حال، سوالاتی در مورد چگونگی توافق وجود دارد؛ ایران میگوید نقض تعهدات برجامی قابل بازگشت است، اما گلدبرگ مخالفت کرد.
وی بر این باور است که مراحل زیادی وجود دارد که قابل جبران نیستند. به عقیده گلدبرگ، دانش فنی ایران برای آزمایش و استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته، چیزی نیست که بتوان آن را دوباره محدود کرد.
وی همچنین به تاریخ انقضاء برجام اشاره کرد و افزود: از آنجا که برجام پنج سال است، ما در شرایطی قرار داریم که توافق در هر صورت به نفع ایران است. بنابراین این یک علامت سوال بزرگ است که آیا دولت بایدن و متحدان آنها میخواهند به برجام بازگردند و یا وارد مذاکره بر سر یک توافق جدید شوند.
گفتنی است دادن مشوقهای فریبنده، همان تاکتیکی بود که دولت اوباما پیش از برجام، در قالب توافق موقت ژنو پیشه کرد و با امکان آزاد شدن چند میلیارد دلار از اموال ایران، به شیرینسازی افق توافق بزرگتر(!) پرداخت و کسانی هم با ماموریت یا از سر جهل در ایران گفتند افق توافق هستهای میتواند به آزادی 150 میلیارد دلار از اموال ایران منتهی شود. بلافاصله پس از برجام، کارشکنیها در همان دولت اوباما آغاز شد و تحریمها با عناوین ویزایی، آیسا، سیسادا و... فربهتر شد.
حمایت 20 مقام سابق صهیونیست از نحوه بازگشت بایدن به برجام
بیش از 20 مقام سابق رژیم صهیونیستی، از موضع دولت بایدن برای بازگشت آمریکا به برجام و توسعه طلبکاریهای غرب حمایت کردند.
بیش از بیست تن از مقامات سابق نظامی و امنیتی اسرائیل در نامهای به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، و بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیلی، از بازگشت جو بایدن به برجام پشتیبانی کردند و در عین حال همانند بایدن خواستار توافق جدیدی با ایران جهت محدود کردن فعالیتهای آن در منطقه شدند.
این نامه که توسط «ماتان ویلنای»، معاون پیشین رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، منتشر شده از تلاشهای دولت بایدن برای بازگشت به برجام و مذاکره ایران پشتیبانی کرده است. از جمله امضاکنندگان این نامه عبارتند از رئیس پیشین موساد (تامیر پاردو)، مشاور پیشین امنیت ملی اسرائیل (اوزی آراد) و فرمانده سابق پروژه ایران در ارتش اسرائیل (نیتزان آلون).
امضاکنندگان نامه گفتهاند: «ما از اقدام آمریکا برای واداشتن ایران به رعایت توافق اتمی پشتیبانی میکنیم مشروط به اینکه این اقدام در عین حال حکومت ایران را مجبور سازد که کلیه تعهدات خود را در چارچوب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل در خصوص توسعه موشکها و بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی کاملاً رعایت کند.»(!)
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اخیراً بار دیگر گفت کشورش آماده بازگشت به توافق اتمی است در صورتی که تهران کلیه مفاد این توافق را رعایت کند.
مقامات نظامی و اطلاعاتی پیشین اسرائیل در نامه خود خواستار توافقی طولانیمدت برای جبران خلأها و ضعفهای برجام شدهاند. آنان گفتهاند که دولت بایدن باید به ایران صریحاً بگوید که کدام موارد نقض برجام پذیرفتنی نیستند.
امضاکنندگان این نامه از موضع فعلی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که برداشتن تحریمها را منوط به پایبندی ایران به توافق هستهای کرده حمایت کردند. این مقامهای پیشین اسرائیلی هدف نخست را بازگشت ایران به پایبندی به توافق هستهای و سپس تنظیم توافقی دیگر برای رفع نواقص برجام دانستند.
در این نامه آمده است: (توافق ثانویه) اطلاعات جدیدی را که پس از برجام جمعآوری شده و مشکلات جدیدی که ایران ایجاد کرده مد نظر قرار خواهد داد.
نیویورکر: به جای وقت تلف کردن بایدن به توافق برگردد
یک نشریه آمریکایی نوشت: به نفع دولت بایدن است که به جای وقت تلف کردن به توافق هستهای با ایران برگردد.
هفتهنامه نیویورکر مینویسد: احیای توافق برجام بهعنوان مهمترین پیمان یک ربع قرن اخیر برای محدود کردن برنامههای هستهای ایران، برای تیم بایدن بهشدت پیچیده است. برگرداندن سایر سیاستهای ترامپ - با ورود مجدد به توافقنامه آب و هوایی پاریس، پیوستن دوباره به سازمان بهداشت جهانی، یا تمدید پیمان کنترل تسلیحات نیو استار با روسیه - کار سادهای بود.
اما تیم بایدن مجبور است برای شروع کار با ایران در یک دیپلماسی سخت و بالقوه دردناک شرکت کند تا بتواند دوباره این تفکر را بازیابی کند که آمریکا قادر است مسائل جهانی را به شکل ملموسی حل کند. در اصل، ایالات متحده دوباره متعهد به دیپلماسی بینالمللی فراگیر است. با این حال در عمل، ترامپ چنان نظم جهانی را بههم ریخت و نهادهای آن را در گره کور انداخته که خسارتهای تازه بعد از رفتن او قابل ارزیابی میباشند.
موضوع ایران در این بین بارزترین نمونه است. ترامپ مجموعه سهمگینی از اقدامات و سیاستها را برای از بین بردن توافق به کار انداخت و در کنار خروج از توافق، بیش از هزار نفر از شخصیتها و بانکها، کسبوکارها و شرکتها، موسسات و حتی سپاه ایران را تحریم کرد. تا اینکه پس از یک سال ایران هم با کاهش تعهداتش واکنش نشان داد. ایران اکنون دوازده برابر میزان اورانیوم غنی شده مجاز در توافق، اورانیوم غنیشده دارد. سانتریفیوژهای پیشرفتهای را نصب کرده است که اورانیوم را سریعتر غنی میکنند. این غنیسازی اورانیوم به خلوص بالاتر از 3/67 درصد مجاز در توافق یعنی 20 درصد رسیده است. و با اجرایی شدن قانون مجلس هم، ایران اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کرده است.
دامنه پیشرفتهای علمی ایران و تخریبهای دیپلماتیک در دوره ترامپ، حالا خود را نشان می دهد. ناصر هادیان استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران میگوید، پیشدرآمدی که بایدن ارائه داده با آن چیزی که ما توقع داشتیم بسیار بیارتباط بود. برداشت در تهران الان این است که این حرکت تاکتیک خرید زمان است و ایالات متحده جدی نیست. زمان به نفع دولت بایدن نیست. ایران تا کمی دیگر تعطیلات سال جدیدش را شروع میکند و بعد از آن نیز به فصل مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری که قرار است در ژوئن برگزار شود، میرود. مدیر پروژه ایران در گروه بحران بینالمللی (گروه ضد ایرانی) میگوید احیا نکردن برجام و تعلل برای روی کار آمدن دولت جدید احمقانه است، مردم در دیپلماسی اهمیت دارند.
روزنامه حامی دولت در آرزوی شرایط اقتصادی سال 90!
یک روزنامه اقتصادی همسو با دولت میگوید دست کم 6 سال زمان لازم است تا کشور به شرایط و رشد اقتصادی سال 90 (قبل از دولت روحانی) بازگردد!
روزنامه جهان صنعت مینویسد: گرفتاری در تله رکود اقتصادی هم میتواند در اثر تحریمها باشد و هم در اثر نحوه سیاستگذاری مقامات. با این وجود به نظر میرسد سیاستگذاریهای داخلی وزنه سنگینتری در مقایسه با تحریمها داشته است. برآورد میشود که کشور به شش سال زمان نیاز داشته باشد تا بتواند به شرایط سال 90 بازگردد.
بررسی وضعیت محصول ناخالص ملی در 5 سال گذشته مؤید بیتوجهی سیاستگذار به حمایت از بخش واقعی اقتصاد و حیف و میل سرمایهها در حوزههای غیر مولد و بدون ارزش افزوده برای اقتصاد بوده است.
پیشبینی میشود در صورت احیای برجام و از سرگیری فروش نفت، این موضوع تأثیر خود را به سرعت در شاخصهای اقتصادی بگذارد و روند مثبت شدن محصول ناخالص داخلی را تسریع بخشد. اما از آنجا که چنین رشدی تنها در سایه خامفروشی و صادرات نفت اتفاق میافتد و تغییری اساسی در ساختار اقتصادی ایجاد نمیشود تاریخ انقضای زیادی نخواهد داشت. این روزنامه خواستار جدی گرفتن مدیریت مصرف منابع کشور برای رشد و رونق اقتصادی شد.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
روایت سرلشکر باقری از چگونگی ترور شهید سلیمانی
لشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صبح دیروز در همایش بینالمللی مطالبات حقوقی- بینالمللی دفاعمقدس که در باغموزه دفاعمقدس و انقلاب اسلامی برگزار شد، با اشاره به عملیات ترور شهید حاجقاسم سلیمانی در عراق توسط نیروهای تروریست آمریکایی عنوان کرد: یک میهمان خارجی در عراق حضور پیدا کرده است. او حامل پیامی بوده در پاسخ به پیغام و پیام عربستان سعودی به دعوت نخستوزیر عراق، با هواپیمای غیرنظامی مسافری و یک سفر علنی مشخص داشته است او را مورد اصابت قرار دادند، نه با بمب معمولی، با بمبی که تجهیزات زرهی را با آن میزنند. این بمبی که به خودروی سردار سلیمانی زدند، تا ۳۰ سانتیمتر در فولاد فرو میرود. این بمب را زدند تا بدن آنها را تکهتکه کنند؛ آنها چنین جنایتی کردند. چه کسی این کار را انجام داد؟ آمریکا. خودش اعلام کرده است. چه کسی به او کمک کرده؟ پایگاههای آمریکا در عربستان، قطر، امارات و بحرین که کمک اطلاعاتی کردهاند. هواپیما از پایگاههای نظامی در کویت و اردن و عراق بلند شد و این خودرو را مورد اصابت قرار داد. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه تمام این کشورها باید پاسخگو باشند، افزود: ما یک به یک به همه کشورها اسناد ارائه میدهیم تا نتوانند کتمان کنند که چگونه در این جنایت مستقیما دخالت کردهاند. وی با اشاره به پذیرش علنی و رسمی ترور شهید سلیمانی توسط دولت آمریکا گفت: آنها ابتدا گفتند ما دفاع پیشدستانه کردهایم؛ سردار سلیمانی برنامهریزی کرده بود حملات سنگینی را به قوای آمریکا در عراق وارد کند. همه دنیا گفتند: سندتان کجاست؟ زیرا برای حقوق بینالملل سند لازم است. آمریکا نتوانست ارائه بدهد. به فاصله یک هفته حرف خود را تغییر دادند و گفتند ترور سردار سلیمانی در پاسخ به تهاجمات مداوم وی و جمهوری اسلامی ایران به نیروهای آمریکایی بوده است. آن هم سند میخواهد که نمیتوانند ارائه بدهند.
***
استقبال مقامات ارشد پیشین رژیم صهیونیستی از بازگشت آمریکا به برجام
گروهی از مقامات ارشد پیشین رژیم صهیونیستی در نامهای به نخستوزیر این رژیم، از موضع دولت جو بایدن برای بازگشت به توافق هستهای حمایت کردند. به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه صهیونیستی اورشلیمپست، گروهی از مقامات ارشد پیشین موساد، ارتش و کمیسیون انرژی رژیم صهیونیستی روز دوشنبه با نوشتن نامهای به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم، از بازگشت احتمالی دولت آمریکا به توافق هستهای که دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا از آن خارج شده بود، حمایت کردند. فرماندهان امنیتی رژیم صهیونیستی به نمایندگی ماتان ویلنای، معاون پیشین رئیس ستاد کارکنان ارتش این رژیم در نامه یادشده گفتند که «از اقدام آمریکا برای ترغیب ایران به پیروی آشکار از مقررات تعیین شده در برجام (توافق هستهای) تا زمانی که این توافق شامل تعهد ایران نسبت به پایبندی به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل شود» (در زمینه توسعه موشکهای بالستیک) حمایت میکنند. این نامه علاوه بر ویلنای، توسط تامیر پاردو رئیس پیشین موساد، نیتزان آلون هماهنگکننده پیشین عملیاتهای ارتش رژیم صهیونیستی، عوزی آراد رئیس پیشین شورای امنیت این رژیم و الی لویت معاون مدیر کل پیشین در امور سیاسی کمیته انرژی اتمی این رژیم امضا شده است. مقامات پیشین وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از موضع فعلی بایدن مبنی بر عدم لغو تحریمهای ایران تا زمانی که ایران به پایبندی به توافق هستهای بازگردد، حمایت کردند. آنها در این باره گفتند که هدف اول باید وا داشتن ایران به پایبندی باشد و سپس برای رسیدن به توافق بعدی که خلأهای برجام را پر کند، فعالیت شود. این نامه میافزاید: این شامل در نظر گرفتن اطلاعات جدیدی که از زمان برجام گردآوری شده و مشکلات دیگری که ایران ایجاد میکند، است.
***
ایران یکی از محورهای نشست عربی- انگلیسی
وزرای خارجه کشورهای عربی خلیجفارس در نشستی با یکی از وزرای انگلیس در رابطه با ایران بحث و رایزنی کردند. به گزارش الخلیج آنلاین، وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس به همراه نایف الحجرف، دبیرکل این شورا و جیمز کلورلی، وزیر انگلیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا نشستی مجازی برگزار کردند. در این نشست در رابطه با روابط میان ۲طرف و همکاریهای مشترک میان انگلیس و کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس در زمینههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بحث و رایزنی شد. در این نشست همچنین در رابطه با تحولات سیاسی و امنیتی منطقه، مبارزه با تروریسم و اوضاع یمن، ایران و عراق بحث و گفتوگو شد.
***
پنتاگون: ایران منبع سلاح حوثیهای یمن است
سخنگوی پنتاگون ایران را به حمایت تسلیحاتی از انصارالله یمن متهم کرد. جسیکا مانولتی، سخنگوی پنتاگون در گفتوگو با شبکه سعودی العربیه در رابطه با پیشرفت تسلیحاتی انصارالله یمن گفت: حوثیها در مرحله اخیر فناوریهای خود را گسترش دادهاند. وی مدعی شد که ایران از زمانهای دور منبع تسلیحاتی حوثیها بوده است. سخنگوی پنتاگون در ادامه به جزئیات این مساله و چگونگی حمایت تسلیحاتی و موشکی ایران از انصارالله نپرداخت اما تاکید کرد که واشنگتن همکاریهایی در رابطه با این مساله با شرکای منطقهای خود دارد. به گزارش ایسنا، با وجود محاصره سخت هوایی، دریایی و زمینی یمن توسط عربستان و همپیمانانش، جمهوری اسلامی ایران پیش از این نیز چندین بار به حمایت تسلیحاتی از انصارالله یمن متهم شده است، بدون اینکه در این ادعاها به مدرکی قابل اتکا استناد شده باشد.
*********************************
روزنامه خراسان**
بوروکراسی؛ بلای تبلت های مناطق محروم
در حالی که پس از شیوع کرونا و تعطیلی مدارس تعدادی از ایرانیان مقیم خارج از کشور با همکاری برخی مراکز خیریه ایرانی، برای جمع آوری پول و خرید صدها دستگاه تبلت به منظور توزیع در مناطق محروم و نیازمند در ماه های گذشته اقدام کرده اند، گزارش یک مقام دولتی نشان می دهد مجوز واردات بدون سود بازرگانی این تجهیزات رایانه ای، همچنان منتظر ارسال به دستگاه های مربوط است.
سنگ اندازی جدید بانک ها برای«تولید»
گزارش یک نهاد مسئول به تعدادی از اعضای اقتصادی کابینه نشان می دهد همچنان تعدادی از بانک ها در زمینه حل مشکلات واحدهای تولیدی و طرح های سرمایه گذاری سنگ اندازی می کنند و در موارد مختلف و گوناگون ، با طرح این استدلال که مجوز واحدهای تولیدی یا طرح سرمایه گذاری، از طریق رده مافوق صادر یا گردش کار آن طی شده، از پذیرش و پیگیری درخواست و رفع مشکل متقاضی خودداری می کنند.
نامه دعوت ۲۰۸ نماینده از رئیسی برای کاندیداتوری
برنا- حسین جلالی، نماینده مردم رفسنجان در مجلس، در رابطه با «نامه برخی نمایندگان به رئیس قوه قضائیه و دعوت از او برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری» گفت: تعداد امضاها از ۲۰۸ نفر عبور کرده است. قرار شده است نیکزاد به نمایندگی از اعضای مجلس نامه را خدمت او بدهد و از رئیسی دعوت به عمل آید.
*********************************
روزنامه ایران **
قطع سخنان سخنگوی دولت در پخش زنده تلویزیونی
خبر اول اینکه، سخنان سخنگوی دولت توسط صدا و سیما در پخش زنده تلویزیونی در زمان توضیح درباره نحوه توافق میان ایران و آژانس، قطع شد. به گزارش برنا، در حالیکه طبق روال، شبکه خبر مقدمه جلسات سخنگوی دولت را به صورت زنده پخش میکند روز گذشته این شبکه پخش زنده خود را پس از آغاز سخنان علی ربیعی را درباره بیانیه هیأت دولت و واکنش به حواشی روز دوشنبه مجلس درخصوص توافق ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی ناگهان قطع کرد. این رفتار مدیران سازمان صدا و سیما در حالی است که این رسانه روز دوشنبه اظهارات همه نمایندگان منتقد دولت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی را به صورت زنده و مستقیم، پخش کرده بود.
احتراز رئیسی از حضور در جلسه انتخاباتی خبرگان
خبر دیگر اینکه،ابراهیم رئیسی دعوت اعضای خبرگان برای برگزاری جلسه انتخابات ۱۴۰۰ را نپذیرفت.
به گزارش ایرنا، یکی از اعضای مجلس خبرگان در توضیح رد این دعوت از سوی رئیسی که نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری است توضیح داد: دیروز در حاشیه اجلاسیه مجلس خبرگان، حدود ۴۰ تا ۵٠ نفر از اعضای مجلس خبرگان قصد برگزاری جلسه خصوصی با حجتالاسلام والمسلمین رئیسی درباره موضوع انتخابات ۱۴۰۰ را داشتند، که آقای رئیسی به دلیل اطلاع از موضوع جلسه، ضمن تشکر از ایشان، برگزاری این جلسه را نپذیرفته است.
گلایه دوستانه کیهان از نمایندگان مجلس
شنیدیم که، حسین شریعتمداری، از چهرههای مخالف برجام در یادداشت دیروز کیهان نسبت به اعتراضهای شدید نمایندگان مجلس به توافق موقت سازمان انرژی اتمی با آزانس بینالملل انرژی اتمی انتقاد کرد و نوشت که به این حجم از اعتراض نیازی نبود. به گزارش «ایران» در بخشی از یادداشت کیهان آمده است: «بالاخره گله دوستانهای از نمایندگان معترض در میان است! و آن اینکه توافق مورد اشاره اگرچه امضای رئیس سازمان انرژی اتمی را در پای خود دارد ولی باید میدانستند که مسألهای با این اهمیت نمیتواند بدون دخالت و نظر شورای عالی امنیت ملی تهیه شده باشد. بنابراین ضمن تأکید بر حق نمایندگان محترم در اعتراض به آنچه ناصواب تلقی کردهاند، اعتراض علنی، آن هم در آن حجم که شاهد بودیم میتوانست به اعتراض و درخواست بررسی در جلسه غیرعلنی منتقل شود. نه اینکه مردم عزیز کشورمان نامحرم باشند! بلکه از آن روی که دشمن گوش خوابانیده با دستاویز قرار دادن آن، اهمیت مثالزدنی دستاورد به دست آمده را که حاصل زحمات و هوشمندی خود نمایندگان محترم بوده است، کوچک جلوه ندهد.»
محسنی اژه ای شایعات درباره خانواده اش را تکذیب کرد
دست آخر اینکه، معاون اول قوه قضائیه شایعات مطرح شد در مورد خانوادهاش را تکذیب کرد.
به گزارش ایسنا، غلامحسین محسنی اژهای در حاشیه تحلیف مشاوران خانواده قوه قضائیه در پاسخ به حواشی مطرح شده پیرامون خانوادهاش و شایعه ارتباط یکی از فرزندانش با پرونده طبری گفت: این شایعات کذب محض است و در فرصت بیشتری توضیح میدهم.
محسنی اژهای درباره حواشی که پیرامون فوت بهنام محجوبی مطرح شده است نیز گفت: زندان محدودیتهای خاص خود را دارد و زندانیان ما نسبت به زندانیان دنیا از جهات مختلف وضعیتشان بهتر است و هزینهای که برای درمان و بهداشت مخصوصاً در رابطه با کرونا میشود بسیار بالا و قابل توجه است همچنین در رابطه به ارفاقاتی که به زندانیان میشود وضعیت ما بینظیر است و هیچ کجا به اندازه ایران ارفاق صورت نمیگیرد.
*********************************
روزنامه شرق **
طرح آمریکا برای بازدارندگی روسیه
نشنال اینترست در گزارشی مینویسد كه پنتاگون یکسری ابتکارات برای «بازدارندگی» روسیه در اروپای شرقی طراحی میکند. پنتاگون بدینمنظور، بیستوپنجمین گروه ضربتی نیروی هوایی آمریکا را از منطقه خاورمیانه به اروپا منتقل میکند. همچنین پهپادهای ضربتی به رومانی و کشورهای حاشیه بالتیک اعزام خواهند شد. این پهپادها در پروازهای شناسایی میتوانند بدون فرود مسافت بیشتری را طی کنند.
معرفی نخستوزیر جدید گرجستان
درپی استعفای پنجشنبه گذشته گئورگیا گاخاریا، نخستوزیر پیشین گرجستان، درباره مخالفت با بازداشت نیکا ملیا، رهبر حزب جنبش اتحاد ملی مخالف دولت فعلی این کشور، ایراکلی گاریباشویلی که سمت وزیر دفاع گرجستان را بر عهده داشت، ازسوی رئیسجمهوری این کشور بهعنوان نامزد نخستوزیری از سوی حزب حاکم «رؤیای گرجستان» به پارلمان معرفی شد.
چراغ سبز ترکیه به مصر
باوجود اختلافهای سیاسی و ایدئولوژیک میان آنکارا و قاهره در حوزههای گوناگون، ترکیه در تازهترین موضعگیری ابراز امیدواری کرد که روابط این کشور با مصر پس از سالها تنش، بهبود یابد. تنش در مناسبات ترکیه و مصر از زمانی کلید خورد که دولت محمد مرسی، از رهبران گروه اخوانالمسلمین در کودتای نظامی به دست عبدالفتاح السیسی سقوط کرد و مرسی به جرم اخوانیبودن دستگیر و راهی زندانی شد.
تحریم 2 ژنرال ارتش میانمار
وزارت خزانهداری آمریکا دو ژنرال ارتش میانمار را به اتهام دخالت در کودتای این کشور، تحت تحریم قرار داد. دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) گفت كه این اقدامات در پاسخ به قتل معترضان مسالمتآمیز توسط نیروهای امنیتی میانمار انجام شده است. همچنین یک روز پس از درخواست اعتصاب عمومی در میانمار، معترضان روز گذشته بار دیگر به خیابانهای یانگون آمده و علیه کودتای نظامی در میانمار دست به راهپیمایی زدند.
تأکید پوتین بر آمادگی نیروهای مسلح
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه بهطور ویژه از کهنهسربازان کشورش قدردانی کرده و آنها را «نسلی بزرگ که به ما و نوادگانشان چطور پیروزشدن و تسلیمنشدن را یاد دادند»، توصیف کرد. او همچنین متذکر شد که به لطف «دلاوری ازبیننرفتنی» روسیه، سنتهای وطنپرستی در این کشور «بسیار قدرتمند» هستند.
احتمال اعلام نامزدی ترامپ برای 2024
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریكا كه هفته آینده در «کنفرانس اقدام سیاسی محافظهکار» در فلوریدا سخن میگوید، براساس گزارشها «نامزد احتمالی ۲۰۲۴» جمهوریخواهان برای ریاستجمهوری آمریکا خواهد بود.
۲ کشته در اعتراضات ناصریه
منابع خبری از کشتهشدن یک جوان معترض عراقی به ضرب گلوله در جریان تظاهرات مردمی در شهر ناصریه خبر دادند. درهمینحال، یک منبع پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که دو جوان معترض عراقی در جریان تظاهرات دوشنبه علیه وضعیت نامناسب خدمات عمومی در شهر ناصریه، مرکز استان ذیقار به ضرب گلوله کشته شدند.
سفر گریفیث به ریاض
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، در جمع خبرنگاران اعلام کرد: مارتین گریفیث، فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن در چارچوب تلاشها برای برقراری آتشبس در یمن، کاهش مشکلات مردم این کشور و ازسرگیری روند سیاسی، وارد ریاض شد.
*********************************