در روزهای اخیر بار دیگر تلاش برای تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوی برخی کشورها و اشخاص در اروپا آغاز شد. در این نوشتار به این سوال به اختصار پاسخ داده میشود که علل دشمنیها با سپاه پاسداران چیست؟
نخستین بار نیست که موضوع قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست تروریستی از سوی برخی کشورها و اشخاص اروپایی پیگیری میشود. پیش از این نیز بارها چنین تلاشی انجام شد از جمله در اغتشاشات و ناآرامیهای پاییز ۲۰۲۲ در ایران. این تلاشها تاکنون نتیجهای نداشته است و اخیراً نیز جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد چنین اقدامی بدون حکم دادگاه امکانپذیر نیست بورل گفت: «ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پروندهای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.»
سوال مهم این است که چرا چنین هجمهای علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اروپا وجود دارد؟
نخستین و مهمترین دلیل در این خصوص به کارکرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قبال تروریسم و رژیم صهیونیستی مربوط است. سپاه به خصوص از سال ۲۰۱۱ به بعد نقش مهم و پررنگی را در مبارزه با تروریستها به خصوص تروریسم داعشی ایفا کرد. در همین حال، سپاه به کشورهایی نظیر سوریه که خواستار کمک در مبارزه با تروریسم شده بودند، کمک زیادی انجام داد و این حمایت همچنان ادامه دارد. در همین راستا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر در گفتگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.
علاوه بر این، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که بارها مورد حمله رژیم تروریستی صهیونیستی قرار گرفت، اخیراً اقدام نظامی مستقیم از خاک ایران علیه این رژیم انجام داد، موضوعی که در تاریخ ۷۶ ساله این رژیم جعلی سابقه نداشته است. اکنون حامیان رژیم صهیونیستی که از اقدام قاطع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عصبانی هستند بار دیگر تلاشها برای تروریستی خواندن این نهاد نظامی جمهوری اسلامی ایران را آغاز کردهاند.
عامل مهم دیگر به نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مواجهه با توطئههای داخلی و حفظ انقلاب اسلامی ایران مرتبط است. تاکنون دشمنان جمهوری اسلامی ایران با همراهی منافقین داخلی، توطئههای متعدد و مختلفی را علیه جمهوری اسلامی ایران برنامهریزی و اجرا کردهاند، اما همه این توطئهها خنثی شده است و انقلاب اسلامی ایران گام دوم خود را پشت سر میگذارد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مانند دیگر نیروهای نظامی ایران نقش مهمی در خنثیسازی این توطئهها ایفا کرد و همین نیز عامل مهمی برای عصبانیت دشمنان از سپاه پاسداران است.
نکته پایانی اینکه اقدام برای تروریستی خواندن سپاه پاسداران، حزبالله لبنان و یا انصارالله یمن بیش از همه بیانگر ناتونی دشمنان برای مقابله با نقشآفرینیهای آنها و همچنین ناتوانی آنها برای متوقف کردن روند تقویت موقعیت مقاومت در نظم سیاسی و امنیتی غرب آسیا است. واقعیت این است که اقدامهایی نظیر تروریستی خواندن و تحریم کردن نه تنها سبب توقف پیشرفت مقاومت و ارکان آن در منطقه نخواهد شد بلکه عزم و اراده برای پیشرفت را تقویت خواهد کرد. حسین امیرعبداللهیان خاطر نشان کرد «ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشته شود و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیردوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد.»