صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵  ، 
کد خبر : ۳۶۱۴۱۶

باتلاق جنوب

حماس از نظر تاکتیکی و حزب‌الله از نظر راهبردی، اسرائیل را تهدید می‌کنند. من آمار و تخمین‌هایی را مطالعه کرده‌ام که حزب‌الله می‌تواند ظرف ۳ روز چه اتفاقات وحشتناکی بر سر ما بیاورد.
پایگاه بصیرت / گروه بین الملل

روزنامه فارین پالیسی اخیرا در گزارشی نوشت: "در حالی که جهان بیش از 8 ماه توجه خود را به سمت حملات اسرائیل در نوار غزه معطوف کرده، جنگ با لبنان در جبهه دیگری - شمال اسرائیل - در حال تشدید است اما اسرائیل باید بداند حزب‌الله مجهزتر از حماس است".

ضرب‌المثلی لبنانی وجود دارد که می‌گوید: "لا الحمار عارف شو ساحب ولا الجمل عارف»، یعنی «نه الاغ می‌دونه چه چیزی رو داره می‌کشه (حمل می‌کنه)، نه شتر می‌دونه کجا داره میره». این مصداق بارز این روزهای اسرائیل است؛ نه می‌داند درباره غزه چه کاری باید انجام دهد و نه می‌داند عاقبت حمله احتمالی به لبنان چه خواهد بود و حزب‌الله لبنان چگونه با حمله احتمالی صهیونیست‌ها برخورد خواهد کرد.

3 مقام آمریکایی گفتند مقامات واشنگتن عمیقا نگرانند در صورت وقوع جنگی تمام‌عیار میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله، این جنبش بتواند دفاع هوایی این رژیم از جمله سیستم گنبد آهنین را در شمال از پای درآورد. همزمان با اینکه رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند برای حمله زمینی و هوایی به لبنان آماده می‌شود، مقامات آمریکایی نگرانند سیستم دفاع هوایی تل‌آویو از جمله گنبد آهنین در برابر زرادخانه عظیم موشک‌ها و پهپادهای حزب‌الله "آسیب‌پذیر" باشد. مقامات آمریکایی در گفت‌وگو با تلویزیون سی‌ان‌ان می‌گویند مقامات صهیونیست به واشنگتن گفته‌اند قصد تغییر منابع از جنوب غزه به شمال سرزمین‌های اشغالی جهت حمله احتمالی به حزب‌الله را دارند. یکی از مقامات ارشد آمریکایی گفت: «ما ارزیابی می‌کنیم که دست‌کم برخی سیستم‌های دفاعی اسرائیل از جمله گنبد آهنین منهدم خواهد شد".

در این میان، حتی یکی از مقامات صهیونیست نیز اذعان کرد اگر حزب‌الله حمله‌ای گسترده را با استفاده از تسلیحات با دقت بالا انجام دهد، اوضاع همان‌طور خواهد شد که مقامات آمریکایی می‌گویند. علاوه بر اینها، ۲ تن از مقامات آمریکایی می‌گویند مقامات صهیونیست هم معتقدند گنبد آهنین می‌تواند بویژه در شمال سرزمین‌های اشغالی فلسطین «آسیب‌پذیر» باشد. یک مقام آمریکایی به ‌طور جداگانه در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان اذعان کرد در صورت وقوع یک جنگ تمام‌عیار، حمایتی که رژیم صهیونیستی بیشتر از همه به آن نیاز دارد، سیستم‌های دفاع هوایی اضافی و جایگزین‌سازی گنبد آهنین است که ایالات متحده مسؤولیت آن را بر عهده خواهد گرفت. این در حالی است که ارتش صهیونیستی از اظهارنظر در این خصوص خودداری کرده است.
این اخبار در شرایطی منتشر می‌شود که حزب‌الله لبنان در اقدامی تنبیهی در راستای حمایت از فلسطینیان، سنگین‌ترین حملات را علیه ارتش رژیم صهیونیستی انجام می‌دهد و تاکنون خسارات بسیاری را به نیروهای ارتش این رژیم وارد کرده است.

یکی از مقامات آمریکایی با اشاره به تلاش‌های واشنگتن جهت خودداری از تبدیل تبادل آتش میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله به جنگ تمام‌عیار می‌گوید: "این واقعیت که ما توانسته‌ایم برای مدت‌ها خط مقدم را حفظ کنیم، خود یک معجزه است. ما در حال ورود به دوره‌ای بسیار خطرناک هستیم".

اکونومیست نیز در گزارشی نوشت: "بنرهای قرمزی که روی پل‌های بالای جاده‌های شمال اسرائیل آویزان شده‌، واژه‌ای را تحت عنوان «متروکه» نشان می‌دهد؛ واژه‌ای که تقریبا در گفت‌وگو میان معدود ساکنان باقیمانده در شهرها و روستاهای اطراف تکرار می‌شود. این در حالی است که بنیامین نتانیاهو هنوز نتوانسته راه‌حلی برای این وضعیت پیدا کند و معلوم نیست آیا ارتش او می‌تواند همزمان به جنگ با حزب‌الله و حماس ادامه دهد؟".

این نشریه انگلیسی در ادامه می‌افزاید: "اگرچه هیچ یک از طرف‌ها (حزب‌الله و اسرائیل) به نزدیکی مراکز زرادخانه‌های یکدیگر آتشی رها نکرده‌اند اما تبادل آتش در مرز از اوایل ماه مه تا اوایل این هفته به بالاترین سطح خود رسیده است".

این نشریه با استناد به داده‌های سیستم ماهواره‌ای ناسا و یک الگوریتم مربوط به ردیابی آتش‌سوزی‌های مربوط، توانسته تعداد حملاتی را که در ۲ طرف مرز رخ می‌دهد شمارش کند. بر این اساس در هفته‌ای که به ۱۶ ژوئن (۲۷ خرداد) ختم شد، ۶۴۰ حمله رخ داد که ۲۵۴ مورد از آن فقط در ۱۳ ژوئن بوده است. اگرچه طی روزهای اخیر شاید به دلیل عید سعید قربان آرامش به این مناطق بازگشته است اما به طور کلی این حجم از درگیری، زندگی را در ۲ طرف تحت تاثیر قرار داده است. در این ارتباط روزنامه آمریکایی فارین پالیسی در گزارش خود آورده است: "اسرائیل خونین خواهد شد. حزب‌الله بسیار قوی‌تر از حماس است و از نظر تسلیحاتی قدرتمند به ‌نظر می‌رسد". در این باره «مایکل اورن» سفیر پیشین رژیم صهیونیستی در آمریکا می‌گوید: «حماس از نظر تاکتیکی و حزب‌الله از نظر راهبردی، اسرائیل را تهدید می‌کنند. من آمار و تخمین‌هایی را مطالعه کرده‌ام که حزب‌الله می‌تواند ظرف ۳ روز چه اتفاقات وحشتناکی بر سر ما بیاورد. من درباره نابودی تمام زیرساخت‌های ضروری، پالایشگاه‌های نفت و پایگاه‌های هوایی صحبت می‌کنم".

متحدان آمریکایی رژیم صهیونیستی خواستار توقف درگیری‌ هستند، در حالی ‌که ژنرال‌های صهیونیست مدعی هستند در صورت لزوم، ارتش این رژیم می‌تواند در ۲ جبهه با حزب‌الله و حماس بجنگد اما آنها در عین حال اذعان می‌کنند این کار به طرز چشمگیری برای ارتش «دشوار» خواهد بود، زیرا این ارتش ماه‌هاست در حال جنگ در غزه است و همچنین ضمن اشاره به کمبود نیرو تاکید می‌کنند: «ما برای اشغال جنوب لبنان به نیروهای بیشتری احتیاج داریم اما در حال حاضر بیشتر یگان‌ها در غزه هستند و برنامه‌های ما برای این کار کافی نیست".

از سویی اکونومیست با اشاره به برنامه‌های آتی و تحولات میدان نبرد می‌نویسد: "ارتش اسرائیل مایل است جنگ علیه حماس را متوقف کند، ترجیحا از طریق آتش‌بس که به این ترتیب آزادی ۱۲۰ اسیر اسرائیلی را که هنوز در غزه هستند، تضمین کند آتش‌بس در غزه احتمالا باعث می‌شود حزب‌الله نیز درگیری را متوقف کند. این امر رهبران اسرائیل را با ۲ راهی مواجه خواهد کرد که آیا باید جنگ جدیدی را برای دور کردن حزب‌الله از مرز آغاز کنند یا اجازه دهند در موقعیتی باقی بماند که اسرائیل را تهدید کند». این رسانه انگلیسی در پایان به نقل از یکی از فرماندهان صهیونیست در جبهه شمالی با اشاره به قدرت و توانایی‌های حزب‌الله می‌نویسد: «اسرائیل در این برهه از زمان باید به سمت رویکرد دیپلماتیک برود، نه جنگ. اسرائیل به آتش ‌بس هم در غزه و هم در لبنان نیاز دارد. آنچه پس از هفتم اکتبر (توفان ‌الاقصی) یاد گرفتیم، این است که ما نباید وارد جنگ با نصرالله شویم".

همچنین وبگاه روزنامه یدیعوت آحارانوت با اشاره به پیام‌هایی خطاب به صهیونیست‌های ساکن شمال سرزمین‌های اشغالی نوشت در این پیام‌ها - که به ادعای این روزنامه از سوی حزب‌الله لبنان فرستاده شده - خطاب به شهرک‌نشینان شمال گفته شده «بدانید که در ماه سپتامبر به خانه‌های خود باز نخواهید گشت و تا زمانی که تجاوز شما علیه نوار غزه ادامه دارد هیچ چیز تغییر نمی‌کند». «آویخای اشترن» رئیس شهرک کریات شمونه و «دیوید آزولای» رئیس شهرک متولا این پیام‌ها را دریافت کرده‌اند. آزولای در گفت‌وگو با رادیو رژیم صهیونیستی گفت: کسی که تعیین می‌کند چه اتفاقی در شمال اسرائیل بیفتد، «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان و خود این حزب است. با این حال اسرائیل به دنبال جنگ فراگیر با حزب‌الله لبنان نیست. در شمال جنگ از سوی یک طرف اداره می‌شود. حزب‌الله به ما حمله می‌کند و ما هیچ کاری انجام نمی‌دهیم.
وی از کابینه بنیامین نتانیاهو انتقاد کرد و گفت: رهبران اسرائیل از اتخاذ تصمیمات می‌ترسند. دولت باید قبل از اینکه زمان از دست برود، از خواب بیدار شود. طبق گزارش آحارانوت، علاوه بر این، عملیات نظامی مرزی بین رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان ضربه اقتصادی هولناکی را به شهر «صفد» بویژه در زمینه گردشگری و تجاری وارد کرده و این بهای ماجراجویی‌ای است که تل‌آویو در جبهه شمال وارد آن شده است. طبق گزارش این روزنامه، این شهر در زمینه گردشگری و تجارت دچار فروپاشی شده است. موشک‌های حزب‌الله لبنان خسارت‌های بزرگی را به تجارت و گردشگری در این شهر وارد کرده است. رژیم صهیونیستی نیز از دادن غرامت به ساکنان خودداری کرده است. این روزنامه نوشت: فروشگاه‌های این شهر به دلیل کاهش گردشگران درهای خود را بسته‌اند و یکی از آنها پلاکاردی را نصب کرده است که روی آن نوشته شده است: ما با تاسف مرگ زودهنگام گردشگری و تجارت در صفد را اعلام می‌کنیم؛ شهری که از زمان کرونا تا زمان کنونی رها شده است. بر اساس گزارش این روزنامه، شرکت‌ها نیز با خسارت‌هایی بین ۵۰۰۰ تا ۸۰۰۰ دلار مواجه شده‌اند. موشک‌های حزب‌الله لبنان همچنین منجر به آتش‌سوزی در بیش از ۵۸ هزار دونم (واحد مساحت برابر 40 قدم مربع) از جنگل‌ها در ارتفاعات جولان اشغالی و الجلیل علیا شده است. در این راستا «اسحاق بریک» ژنرال اسرائیلی گفته بود: اسرائیل در مقابل یک شکست استراتژیک است که از زمان تاسیس به خود ندیده است.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات