پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
شکست دموکراتها در مناظره 27 ژوئن باعث وحشت سیاسی در این حزب شده است و هر روز خبرهایی از جایگزینی بایدن با فردی دیگری مطرح میشود. بایدن 82 ساله در مناظره با دونالد ترامپ نتوانست به موفقیت برسد و طبق نظر سنجی صورت گرفته زیر 35 درصد توانست مخاطبیق را قانع کند، باعث نگرانی شدید دموکراتها شده است و چهار مانده به انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، بایدن و هم حزبی هایش خود را شکست خورده در این انتخابات می بینند. خبرگزاری رویترز نوشت این تصمیم خبر بدی برای بایدن است. از بین ۱۳ رای دهنده مردد که با این خبرگزاری گفت و گو کردند ۱۰ نفر گفتند که عملکرد رئیس جمهوری دموکرات ۸۱ ساله آمریکا علیه ترامپ نامزد جمهوریخواهان در کل ضعیف بوده و رفتار بایدن شرم اور، گیج کننده و تماشای این مناظره دشوار بوده است. نمایش ضعیف بایدن درمناظره زنگ هشدار را در بین دموکرات های دیگر به صدا در آورده و احتمالاً نگرانی رایدهندگان را در مورد مسن بودن او برای یک دوره چهار ساله دیگر بیشتر خواهد کرد.
باراک اوباما، رئیسجمهور اسبق و دموکرات آمریکا در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: "مناظره بدی اتفاق افتاد. میدانم به من اعتماد دارید اما این انتخابات همچنان انتخابی است میان کسی که در طول زندگیاش برای مردمان عادی مبارزه کرده و شخص دیگری که صرفا به خودش اهمیت میدهد". وی در ادامه پیامش نوشت: "این انتخابات بین فردی است که حقیقت را میگوید، درست و غلط را از هم تشخیص میدهد و آن را مستقیم به مردم آمریکا تحویل میدهد و فرد دیگری که برای منافع خودش دروغ میبافد. مناظره این مساله را تغییر نداد و به همین خاطر چیزهای زیادی در انتخابات ماه نوامبر در خطر است». در ادامه واکنشها به مناظره ۲۷ ژوئن که طی آن ترامپ توانست بایدن را به چالش بکشد و به نارضایتی از رهبر فعلی کاخ سفید دامن بزند، برنی سندرز، سناتور مستقل آمریکایی گفت: «اگر بخواهم صادق باشم، باید بگویم که فکر میکنم بایدن حداقل خیلی اهل بیان نبود و تمرکز نداشت".
به گزارش پایگاه خبری هیل، سندرز در ادامه انتقادهایش به این نکته اشاره کرد که بایدن در جریان مناظره، واضح و روشن به برنامههایش اشاره نداشت. وی افزود: "فکر میکنم او کاری را که همه ما باید انجام دهیم، انجام نداده است و به مردم آمریکا نمیگوید دستور کار ۴ سال آینده چیست». سندرز وعده داد دوره دوم بایدن شاهد افزایش سرمایهگذاری زیرساختی در ویسکانسین و کاهش قیمت داروهای تجویزی و هزینههای مراقبتهای بهداشتی باشد. در جریان این سخنان، سندرز همچنین از ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا انتقاد کرد و او را "دروغگوی بالفطره" خواند.
به گزارش پایگاه خبری هیل، کارزار بایدن و کاخ سفید اعلام کردهاند بایدن جایی نمیرود و به حضورش در رقابتهای انتخاباتی ادامه خواهد داد. در این ارتباط رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا گفت: برای دموکراتها تقریبا غیرممکن است که بایدن را بدون آنکه خودش بخواهد، کنار بگذارند و شخص دیگری را جایگزین کنند. کوین مک کارتی افزود: «آنها خودشان این مشکل را ایجاد کردند و تنها راه این است که جو بایدن خودش از رقابتها کنارهگیری کند. بایدن هم به کاندیداتوری خود ادامه میدهد و کنارهگیری نمیکند، چرا؟ چون همسرش جیل هیچکدام از اینها را نمیخواهد». مک کارتی همچنین با یادآوری صحبتها و گفتوگوهایش با بایدن در دورانی که رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بود، گفت: «فهمیدم وقتی با او صحبت میکردم، نمیتوانستم کاری از پیش ببرم. او فقط درباره خودرو صحبت میکرد. شما باید با کارمندانش حرف بزنید». رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا همچنین افزود: "بهترین زمان برای کنارهگیری بایدن از رقابتهای انتخاباتی سال قبل بود. مشکل او، سنش است اما این چیزی نیست که او عنوانش کند. اعمال و رفتارش دقیقا این را نشان میدهد. همه میدانند او همان شخصی نیست که قبلا بود".
از سوی دیگر روزنامه «نیویورکتایمز» و شبکه خبری «بلومبرگ» به نقل از منابعی موثق گزارش کردند حامیان مالی حزب دموکرات آمریکا در حال بحث بر سر امکان حذف جو بایدن به عنوان نامزد انتخابات ریاستجمهوری نوامبر برخلاف میل او هستند. به گفته این منابع، پس از مناظره جو بایدن، رئیسجمهور دموکرات آمریکا و رقیبش دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، برخی حامیان مالی شروع به بحث درباره "قوانین محرمانه" کردند که بر اساس آن بایدن از رقابتهای ریاستجمهوری خارج شود و در کنوانسیون ملی دموکراتها یا قبل از آن جایگزینی برای وی پیدا شود. روزنامه نیویورکتایمز همچنین نوشت سایر حامیان مالی هم امیدوارند رئیسجمهور ایالات متحده «تصمیم بگیرد خودش از رقابتهای انتخاباتی خارج شود». برخی از آنها ایده متوسل شدن به جیل بایدن، بانوی اول را پیشنهاد کردند که باید شوهرش را متقاعد کند از رقابتها کنارهگیری کند.
از سوی دیگر شبکه خبری «بلومبرگ» اقدامات بایدن در نخستین رویارویی انتخاباتی خود با ترامپ را "فاجعهبار" توصیف کرد و نوشت: این پیرمرد 82 ساله، ضعیف و گیج به نظر میرسید و تلاش میکرد جملات خود را تمام کند و کلمات را با هم مخلوط میکرد. بلومبرگ همچنین با بیان اینکه این رویه، حامیان مالی دموکرات را "ناامید" کرده، افزود: آنها "ایمیلهایی از روی عصبانیت" پس از مناظره رد و بدل کردند. "از واشنگتن تا والاستریت"، بسیاری از اعضای حزب دموکرات و حامیان آن به این نتیجه رسیدند که جایگزینی بایدن "تنها امید دموکراتها" است. شبکه بلومبرگ با اشاره به اینکه "دموکراتها با رای منفی باقیمانده، مبارزات انتخاباتی را برای توجیه حمایت خود از نامزدی که به طور گستردهای به عنوان فردی نامناسب برای پست ریاستجمهوری تلقی میشود، سپری خواهند کرد»، گزارش داد: "اتهامزنیها همه سطوح حزب را فراگرفته است".
در همین راستا "مارک بوئل" یکی از حامیان اصلی مالی دموکراتها در سانفرانسیسکو، مناظره پنجشنبه گذشته را یک «ندای بیداری» توصیف کرد و افزود: "اگر رئیسجمهور کنونی کنارهگیری کند، مسؤولیتپذیریای که اتفاق میافتد این است که پول موجود در خزانه مبارزات انتخاباتی به نامزد دیگری داده میشود که فکر میکنیم معقول است".
یکی دیگر از حامیان دموکرات به نام "مارک کوبان" که میلیاردر آمریکایی است، عملکرد مناظره بایدن را "وحشتناک" توصیف کرد و گفت: "برای آنکه شخص دیگری جانشین بایدن شود، آماده است". به نوشته بلومبرگ، "کاملا هریس"معاون بایدن به همراه "گوین نیوسام" فرماندار ایالت کالیفرنیا و "گرچن ویتمر"، فرماندار میشیگان در میان جانشینهای احتمالی بایدن در مذاکرات بین دموکراتها در واشنگتن هستند.
در این میان به نظر میرسد باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا، همچنان از بایدن در پی مناظره حمایت میکند. همچنین کمپین بایدن از جمعآوری بیش از ۲۷ میلیون دلار از روز مناظره تا عصر جمعه خبر داد. این در حالی است که ستاد انتخاباتی ترامپ روز پنجشنبه گزارش داد ۸ میلیون دلار دریافت کرده است.
همچنین به نوشته وبگاه فاکسنیوز، "برت آزبورن" جراح اعصاب اهل ایالت فلوریدا و متخصص عملکردهای شناختی با ابراز نگرانی درباره وضعیت جو بایدن تاکید کرد: "عملکرد بایدن در مناظره شامگاه پنجشنبه باعث شد بار دیگر جرقه بحثهای پرسابقه درباره تضعیف تواناییهای شناختی او و ظرفیت کلیاش برای رهبری کردن زده شود".
آزبورن در راستای اعلام نقد حرفهای خود نسبت به عملکرد جو بایدن در مناظره بیان داشت: "بایدن در تمام طول آن شب به سختی تلاش میکرد به ارائه یک روایت منسجم بپردازد و اغلب در وسط جملاتش رشته افکارش پاره میشد و پاسخهایی مبهم، گنگ و نامفهوم را به برخی سوالهای بسیار مهم داد». این پزشک متخصص ادامه داد: "مکثهای مکرر بایدن، گیر کردن او هنگام ادای کلمات و اتکایش به یادداشتها به نگرانیها درباره توانمندی ذهنی او دامن میزند".
وی معتقد است این نشانههای آشکار ضعف شناختی جو بایدن باعث برجسته شدن "ناتوانی فزاینده" او در مدیریت کردن پیچیدگیهای خاص شغل ریاستجمهوری آمریکا میشود. آزبورن همچنین خاطرنشان کرد: "دشواری جو بایدن در ادای واضح و مختصر پاسخها و به بیراهه رفتن آشکار صحبتهایش در طول مناظره از نظر خیلیها از جمله رایدهندگان حامی او به عنوان علائم مشکلات آزاردهنده در سلامتی او و افول آشکار کارکردهای شناختی این رئیسجمهور آمریکا نگریسته میشود. جو بایدن آن تیزهوشی لازم برای عالیترین منصب این سرزمین را بویژه در مواجهه با بحرانهای ملی و بینالمللی کنونی ندارد".
این جراح اعصاب که شخصا به درمان بایدن نپرداخته، همچنین تاکید کرد چهلوششمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا چندین جراحی از بابت اتساع عروق مغزی داشته است. وی بیان داشت: "ما جراحان مغز و اعصاب یک جمله معروف داریم و میگوییم وقتی هوا به مغزت بخورد، تو دیگر مثل قبل نخواهی شد".
او همچنین برآورد کرد بایدن از سالها پیش و خیلی قبل از ریاستجمهوریاش بوده که مشکلاتش شروع شده است. همچنین "مارک سیگل" پزشک و استاد مرکز پزشکی "لانگون" در دانشگاه نیویورک که از کارشناسان پزشکی شبکه فاکسنیوز نیز هست، درباره مناظره بایدن و ترامپ گفت: "این مناظره را میتوان به نحوی یک آزمون مشکلات شناختی و روانی در نظر گرفت". وی خاطرنشان کرد: "بایدن هر چند که قادر به پاسخ دادن به سوالها بود و ظاهرا به محیط پیرامونش تسلط داشت اما بارها سردرگمی خود را نشان داد و در دادن پاسخهای خودجوش یا در مواجهه با تغییر مبحث مشکل داشت".
این پزشک آمریکایی که شخصا بایدن را معاینه نکرده است، گفت: رئیسجمهور آمریکا سخنرانی غیرمنسجمی داشت و جملههایش را به طرزی نامعقول تمام میکرد و "تریلیون را با میلیارد و میلیون اشتباه میگرفت. باور اینکه همه این مشکلات جو بایدن حاصل ابتلا به سرماخوردگی باشد، سخت است. ما نیازمند رئیسجمهوری هستیم که حتی اگر سرما هم بخورد تیزهوش باقی بماند". در این بین نشریه پلیتیکو با استناد به نظرسنجیهای "پیاسجی کانسالتینگ"، "دموکراسی کورپس" و موسسه تحقیقاتی "گرینبرگ" نوشته است در حالی که پیش از مناظره ۶۵ درصد رایدهندگان دموکرات میگفتند به بایدن رای خواهند داد، این میزان به ۶۲ درصد کاهش یافت. همچنین میزان محبوبیت رئیسجمهور بایدن در میان سیاهپوستان و رایدهندگان "حزب سوم" با کاهش مواجه شد.
همچنین بایدن بعد از مناظره خود با ترامپ در سخنانی گفت: "من مثل قبل راحت نمیتونم راه برم، مثل قبل راحت نمیتونم حرف بزنم، مثل قبل راحت نمیتونم مناظره کنم، ولی اون چیزی که باید بدونم رو خوب میدونم، من میدونم که چجوری باید حقیقت رو به مردم بگم ... مردم! بهتون قول میدم که من تواناییشو دارم."