▼ حرف روز
تجلی غدیر در جمهوری اسلامی
تمدنهای بشری هیچ گاه بدون حکومت نبودهاند. در طول تاریخ، در هر سرزمینی که تمدن و حکومتی شکل گرفته است، حاکمانی در آن اعمال قدرت و حاکمیت کردهاند. در این میان، یک سؤال همزاد دولتها شکل گرفته است که «چه کسانی باید حکومت کنند؟» این سؤال همواره ذهن بخشی از حکیمان و فیلسوفان را به خود مشغول کرده و پاسخهای متفاوتی به آن ارائه شده است.
در یونان باستان، متفکرانی چون افلاطون معتقد بودند، حکومت را باید به فیلسوفان سپرد تا با علمی که به حقیقت اشیاء و امور دارند، بهترینها را برای جوامع تدبیر کنند! برخی دیگر از حکومت اعیان و اشراف و ثروتمندان سخن گفته و نظامهای آریستوکراسی و الیگارشی را پیشنهاد دادهاند. برخی دیگر معتقد بودند حکومت باید در اختیار جنگآوران و صاحبان قدرت و زور قرار گیرد تا امنیت را برای مردم تضمین کنند.
آخرین تدبیر انسان سکولار غربی مبتنی بر عقلانیت ابزاری، سپردن امور کشورداری به نمایندگان مردم است که از آن با عنوان «دموکراسی» یاد میکنند. به زبان ساده، در این الگو هر فردی که «اکثریت مردم» وی را برگزینند، میتواند در جایگاه حکومت بنشیند. الگویی که عملاً به حاکمیت الیگارشی سرمایهداری تبدیل شده و افکار عمومی از طریق ابزار رسانه فریفته شده و...، اما آنچه در این میان ذبح شده، شایستهسالاری، اخلاق و عدالت بوده است!
نگاه اسلام به حکومت با مکاتب غربی تفاوت دارد و بر انسانیت و اخلاق و عدالت استوار است و به این سؤال که «چه کسی حق حاکمیت دارد؟» پاسخ منحصر بهفردی ارائه میدهد. پاسخ این پرسش را میتوان در ماجرای غدیر دنبال کرد. به فرموده رهبر حکیم انقلاب: «ماجرای تعیین غدیر، ماجرای تعیین ضابطه است، تعیین قاعده است. یک قاعدهای در اسلام درست شد؛ پیغمبر اکرم در ماههای آخر عمر، این قاعده را وضع کرد؛ آن قاعده چیست؟ قاعده امامت؛ قاعده ولایت(۱۳۹۵/۶/۳۰)».
حکومت اسلامی را در یک کلام میتوان حکومت رهبری الهی دانست که به سبب دارا بودن ویژگیها و معیارهایی در این جایگاه قرار گرفته است. این ویژگیها عبارتند از: «فقاهت، عدالت و درایت.» در زمان حضور امام معصوم(ع) مطلق این صفات در امام جمع بوده و رهبری و زمام امور جامعه اسلامی در اختیار اوست؛ اما در زمان غیبت، رهبری در نظام اسلامی در اختیار اسلامشناسان عادلِ مدیر است. همان که از او با عنوان «ولی فقیه» یا «رهبری انقلاب اسلامی» در قانون اساسی یاد شده است.
قرار گرفتن رهبری الهی در رأس نظام مردمسالاری دینی و پیوند ناگسستنی آن با مردم در طول این سالها توانسته است کشتی انقلاب را از طوفانهای گوناگون عبور داده و همه نقشههای دشمن را نقش بر آب کرده و در دهه پنجم عمر انقلاب، جمهوری اسلامی را به نماد تحقق عینی «غدیر» در قرن پانزدهم هجری قمری مبدل کند!
مهدی سعیدی
▼ گزارش روز
تحریف غدیر
واقعه غدیر رویداد مهم تاریخ اسلام است که در آن پیامبر اسلام(ص) در پی دستور الهی، امام علی(ع) را به سمت جانشینی خود منصوب کردند. این انتصاب در هجدهم ذیالحجه سال دهم هجری در راه بازگشت از سفر حجةالوداع و در مکانی به نام «غدیر خم» انجام پذیرفت. واقعه غدیر در قرآن به عنوان روز اکمال دین اشاره شده است.
به فرمایش رهبر معظم انقلاب: «مسئله غدیر، مسئله ایجاد یک شاخص است، یک معیار و یک میزان است تا آخر دنیا مسلمانان میتوانند این شاخص را و این معیار را جلوی خودشان قرار بدهند و تکلیف مسیر عمومی امت را معین کنند.» تحریف امر خداوند در واقعهٔ غدیر پیامدهای فراوان و بسیار دردناکی به همراه داشته است:
ـ اجرا نشدن فرمان الهی با کنار گذاشتن امام علی(ع) از جانشینی پیامبر(ص)؛
ـ تنزل جایگاه امامت به خلافت؛
ـ بازگشت تعصبات و تفکرات عصر جاهلیت به اسلام؛
ـ شهادت مظلومانه دخت گرامی پیامبر اسلام؛
ـ ایجاد جنگهای گوناگون میان مسلمانان؛
ـ شهادت امام علی(ع) و امام حسن(ع) به دست جریان انحرافی اسلام؛
ـ موروثی شدن خلافت از سوی خاندان ظالم و قدرت طلب اموی و عباسی،
ـ شکلگیری فاجعه عظیم عاشورا که منجر به شهادت و اسارت خاندان پیامبر شد؛
ـ ایجاد خفقان فکری و سیاسی در مسلمین که به تحریف آیات و روایات منجر شد؛
ـ ایجاد فرق و مذاهب متعدد در اسلام ناب محمدی؛
ـ محروم کردن مسلمانان از وجود بابرکت ائمه معصوم(ع) با کنار گذاشتن، زندانی کردن و شهادت ایشان؛
ـ تضعیف و متلاشی شدن امپراتوری اسلامی؛
ـ مستعمره شدن بسیاری از کشورهای اسلامی به دست استعمارگران غربی؛
ـ شهادت مظلومانه بسیاری از علما و مسلمانان به دست جریان ضد اسلامی؛
ـ ایجاد فرق ضاله در بین مسلمانان، به ویژه وهابیت و بهائیت؛
ـ فقر، عقبماندگی و جنگهای فراوان در بلاد اسلامی؛
ـ چپاول ثروتهای مادی، معنوی و انسانی مسلمانان؛
ـ لگدمال کردن شخصیت، هویت و اعتماد بهنفس مسلمانان؛
ـ حاکمیت حکام خائن و به ظاهر مسلمان در کشورهای اسلامی؛
ـ ایجاد گروهکهای وحشی، خونخوار و تکفیری مانند داعش، القاعده و منافقین در بدنه مسلمین؛
ـ عدم ایجاد وحدت حقیقی بین جمعیت ۱/۵ میلیاردی مسلمانان؛
ـ معرفی اسلام به عنوان دینی خشن و عقبمانده که قدرت اداره کشورها را ندارد.
گفتنی است، آخرین و داغترین نتیجه تحریف واقعه عظیم غدیر، جنایات وحشتناک رژیم جنایتکار صهیونیستی در غزه است. بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، در نتیجه حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تا این لحظه، ۳۵ هزار و ۶۴۷ نفر به شهادت رسیدهاند.
همچنین این نهاد پزشکی فلسطینی بیان کرد، شمار کلی زخمیهای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از آغاز جنگ در این باریکه به ۷۹ هزار و ۸۵۲ نفر رسیده است. تحریف واقعه عظیم و حیاتی غدیرخم صرفاً به معنای از بین رفتن حق یک فرد و خاندان نبوده است، بلکه به حراج رفتن جان، مال، ناموس و حیثیت میلیونها نفر مسلمان و حتی غیرمسلمان و در حقیقت خارجشدن بشریت از مسیر کمال بوده است.
مصطفی علیجانزاده
▼ اخبار
نمیتوانند قدرت مقاومت را درک کنند!
«عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه فرامنطقهای «رأیالیوم» نوشت: «ما نیازی به کارشناسان مجله «فارن افرز» نداریم که به ما بگویند اسرائیل بعد از ۹ ماه جنگ نسلکشی علیه نوار غزه، نتوانست مقاومت به رهبری حماس را شکست دهد؛ بلکه برعکس آن یعنی پیروزی مقاومت اتفاق افتاد و قدرت و دستاوردهای میدانی آن روز به روز در حال افزایش است.» وی ادامه میدهد: «رابرت پاپ، دانشمند علوم سیاسی آمریکایی میگوید: یکی از بزرگترین اشتباهات نتانیاهو و ژنرالهای او، شکست تاکتیکها یا اعمال محدودیتهای سیاسی بر نیروهای نظامی نیست، بلکه شکست آنها در درک منابع قدرت حماس است. آنها میگویند از ۴۰ هزار نیروی حماس ۱۴ هزار نفر از آنها را کشته (شهید) کرده است، اما نمیدانند دهها هزار داوطلب به مقاومت، به ویژه حماس و جهاد اسلامی در غزه و کرانه باختری ملحق شدهاند و در آموزشهای محرمانه برای استفاده از سلاح، در مراکز آموزش در تونلهای زیرزمینی در نوار غزه یا روی زمین در کرانه باختری مشارکت کردهاند.»
با حسن روحانی نسبتی نداریم!
در فاصله کمتر از یک هفته به برگزاری انتخابات چهاردمین دوره ریاستجمهوری اسلامی ایران، اعضای کابینه روحانی به شکلهای مختلف نقش ویژهای را در ستاد مسعود پزشکیان ایفا میکنند؛ اما اصلاحطلبان به شکل نامحسوسی نارضایتی و دوری جستن خود از اطلاق دولت سوم روحانی را در پیش گرفتهاند. پزشکیان نیز به خوبی این نکته را دریافته است که حضور این افراد در ستادهای وی و نزدیکی آنان به وی موجب افزایش رأی منفی برای اوست. در این راستا، رسانههای مدعی اصلاحات همچون «هممیهن» و «سازندگی» نیز با درک دافعه دولت روحانی برای مسعود پزشکیان، همت خود را بر معرفی وی به عنوان ادامه دولت خاتمی داشته و دارند. در این راستا، روزنامه هممیهن با انتخاب تیتر «در راه خاتمی» و روزنامه سازندگی با ذکر تیتر «امتداد خاتمی» سعی در از بین بردن اطلاق «دولت سوم روحانی» برای پزشکیان و معرفی بدیلی برای این اطلاق توهینگونه نسبت به پزشکیان دارند.
جنگ با ۷ کشور
روزنامه «معاریو» در گزارشی به احتمال اقدام اسرائیل در انجام جنگ گسترده علیه حزب الله اشاره کرد و در این باره هشدار داد: «جنگ پیش رو صرفاً جنگ با گروه حزبالله نخواهد بود، بلکه حتی با کشور لبنان هم به شمار میآید و تمامی شاخصها نشان میدهند این جنگ به یک جنگ منطقهای تبدیل شده و در آن شماری از کشورهای منطقه نیز مشارکت خواهند داشت، چون شرایط لبنان با شرایط نوار غزه تفاوت زیادی دارد.» در بخش دیگری از این گزارش تأکید شده است: «هماکنون ۷ کشور خود را برای این جنگ آماده میکنند، حتی هزاران نفر جنگجو از گروههای شبه نظامی موجود در این کشور آمادگی خود را برای حضور در لبنان جهت پیوستن به سازمان حزبالله در جنگ علیه اسرائیل در صورت افزایش درگیری و رسیدن به سطح جنگ کامل، اعلام کردهاند.»
بازی در زمین ایران
«اسحق مانسدورف» کارشناس ارشد صهیونیست با انتقاد از رویکرد شکل گرفته در کشورهای جهان در به رسمیت شناختن دولت فلسطین، آن را یک پیروزی برای راهبرد ایران در منطقه دانست. او در این زمینه نوشت: «جولای ۲۰۲۲ بود که ایالات متحده تعهد خود برای همکاری با اسرائیل علیه ایران را اعلام کرد، اما امروز به جای آنکه به مقابله با تهران بپردازد و مانع از اقداماتش شود، ایالات متحده هم و غم خود را برای تسهیل تشکیل دولت فلسطینی قرار داده است که میتواند تهدیدی حیاتی برای اسرائیل باشد. تشکیل دولت فلسطین چیزی جز گام اول برای تشکیل یک دولت دیگر متحد ایران نخواهد بود، از این رو دولت بایدن و غرب باید با این ایده مخالفت کنند.»
▼ اخبار کوتاه
◄ «نتانیاهو» در گفتوگوی زنده با شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی بار دیگر ادعا کرد، جنگ با حماس در آستانه پایان یافتن است. نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنین اعلام کرد، رژیمش در حال حاضر در ۷ جبهه با حماس، حزبالله، حوثیها، شبه نظامیان عراقی و سوری، کرانه باختری و ایران در حال جنگ است. به زعم نتانیاهو، مرحله سخت جنگ در آستانه پایان است و در این رابطه مدعی شد، اسرائیل «رعد سعد» از مسئولان عالیرتبه حماس و شخصیت شماره ۴ لیست ترورها را اواخر هفته گذشته ترور کرده است، اما این جمله را با شک و تردید اعلام کرد و افزود: «احتمالاً این کار را انجام دادهایم.»
◄ «محمدباقر قالیباف» با اشاره به موضوع رفع تحریم و عرصه سیاست خارجی، گفت: «با مذاکره موافقم، اما آن را روش مبارزه میدانم؛ آمریکای جهانخوار و مستکبر دشمن ماست، لذا اگر شرایطی برای مذاکره باشد، باید آن را یک روش مبارزه بدانیم؛ این موضوع را با قدرت دنبال کرده و حق مردم را میگیریم تا بار سنگین و سایه شوم تحریم را از کشور برداریم.» وی ادامه داد: «آن روزی که میگفتند تحریم کاغذ پاره نیست، گفتم که این صحبت را قبول ندارم؛ چون تحریم بر مردم فشار و سختی وارد میکند.»
◄ نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری بر اجماع چهار نامزد اصولگرای ریاستجمهوری تأکید کرد. «علیرضا زاکانی» با اشاره به اینکه از شش نامزد ریاستجمهوری، چهار نفر از آنها گرایش نزدیک به هم دارند، گفت: «دو نفر از نامزدهای این دوره از ریاستجمهوری نیز مسیر دیگری را میروند.» وی گفت: «در ادامه علیالقاعده اگر خطری باشد، عقل و دین حکم میکند این چهار نامزد باید با هم بنشینند و تفاهم کنند.»
◄ «مسعود پزشکیان» در جمع هوادارانش گفت: «مملکت اگر به کمک ایرانیها بچرخد، قطعاً با این مشکلات، با قدرت مقابله میکنیم و پیروز میشویم؛ ما نباید با دنیا بجنگیم و دعوا کنیم؛ بلکه باید بستری فراهم کنیم تا بتوانیم راحت با دنیا معامله کنیم و سرمایه جذب کنیم؛ باید شرایطی فراهم شود تا تولیدات داخلی را بهراحتی صادر کنیم و در این صورت است که اشتغال، عزت و سربلندی نصیب جوانان کشور خواهد شد.»
◄ «سعید جلیلی» در جمع مردم ارومیه گفت: «هشت سال عمر ۸۰ میلیون جمعیت کشور را معطل رضایت دو سه کشوری کردند که ابایی از دشمنی کردن با ما ندارند.» وی گفت: «پزشک اگر تشخیص درست ندهد، تجویزش هم غلط است. اگر پزشک در سیاست و اقتصاد و مسائل حیاتی کشور تشخیص غلط بدهد، تجویزش کشور را آسیب جدی میزند و سالها به عقب میراند.»
ما را از نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود با خبر کنید.
۵۰۰۰۲۴۵۲۴۲۴