صبح صادق >>  جهان >> گفتگو
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۸  ، 
کد خبر : ۳۶۷۵۴۹
فعال آمریکایی در گفت‌وگو با صبح صادق مطرح کرد

ایران رهبر منطقه و افشاگر جنگ‌طلبی آمریکا

پایگاه بصیرت / زهرا توحیدیان

خانم «النور عمانی» یکی از بنیانگذاران کمیته غیردولتی دوستی روابط ایران و آمریکا (AIFC) است. او در گفتگو با «صبح صادق» از سیاست‌های کشور متبوع خود انتقاد کرده و می‌گوید که دولت‌های آمریکا، چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه، همیشه از رژیم صهیونی حمایت کرده‌اند و سیاست‌های فاشیستی دارند. مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

 چرا با وجود جنایات فاحشی که رژیم صهیونیستی مرتکب شده و می‌شود، آمریکا به ارسال سلاح به این رژیم ادامه می‌دهد؟ آیا مردم آمریکا از این سیاست حمایت می‌کنند؟
در آمریکا به همه مردم، حتی یهودیان درباره فلسطین و مردم فلسطین دروغ گفته‌اند. امروز به لطف شبکه‌های اجتماعی، مردم دنیا از نسل‌کشی اسرائیل آگاه شده و بسیاری به‌ویژه نسل جوان، مخالف سیاست‌های آمریکا در قبال اسرائیل و خواهان توقف فروش سلاح و آتش‌بس هستند. نظرسنجی‌های اخیر از مردم آمریکا، نشان می‌دهد نزدیک به ۶۵ درصد از مردم، خواهان آتش‌بس و توقف جنگ هستند. متأسفانه، آمریکایی‌های مترقی و صلح‌دوست جایی در نردبان قدرت آمریکا ندارند. حتی وقتی مدیر یک دانشگاه از اسرائیل یا سیاست خارجی آمریکا انتقاد کند، بلافاصله مورد حمله قرار می‌گیرد و به دروغ، به او برچسب «یهودستیز» می‌زنند. به‌عنوان یک آمریکایی دل پُری از سیاست‌های کشورم دارم و به حدی از سیاست‌های آمریکا به‌ویژه در قبال غرب آسیا عصبانی‌ام که می‌گویم دولت‌های آمریکا فاشیستی هستند. در کشور مدعی دموکراسی به خواسته اکثریت مردم اعتنایی نمی‌شود و دولت با ابزار سرکوب، صدای منتقدان را خفه می‌کند. اصلی‌ترین دشمن ما، رسانه‌های جریان اصلی هستند که افکار سمی را به بخش اعظمی از ملت‌ها تزریق می‌کنند. به اعتقاد من بزرگ‌ترین جنایت در حق ما همین است که اجازه نمی‌دهند حقیقت به اطلاع مردم برسد.

 شما سال‌هاست با سیاست خارجی جنگ‌طلبانه آمریکا مقابله می‌کنید؛ آیا تفاوتی میان اعتراضات اخیر در مقایسه با یک دهه قبل می‌بینید؟
بله، یک تفاوت بسیار مهم این است که گروه‌ها و سازمان‌های چپ ائتلاف‌های قوی‌تری را تشکیل داده‌اند، که به‌دلیل رواج فرهنگ فردگرایی در گذشته بسیار کمتر دیده می‌شد. فعالان جنبش‌های مدنی در غرب بلوغ بیشتری پیدا کرده‌اند و در این مبارزه، تجارب بیشتری کسب کرده‌اند و حالا می‌دانند که چطور خود را سازماندهی کنند. یک عنصر حیاتی در بالا بردن آگاهی فعالان مدنی این بوده که فهمیدند باید تاریخ مبارزات انقلابی و حتی ناسیونالیستی در جهان را مطالعه کنند. به لطف فناوری می‌توانند به راحتی با دیگران تبادل اطلاعات داشته باشند و آنچه در آن سوی جهان درحال رخ دادن است، ببینند و الهام بگیرند. این امر موجب شده که امروز سطح آگاهی مبارزات طبقاتی در کشور‌های دیگر بر جنبش‌های آمریکایی تأثیر بگذارد، واقعیت را به اطلاع‌شان برساند، چشمان‌شان را بر روی حقیقت باز کند و به آنها انگیزه دهد که با تبلیغات فاسد و اخبار نادرست مبارزه کنند.

 آیا تعداد فعالانی که با سیاست‌های جنگ‌طلبانه آمریکا مقابله می‌کنند، افزایش داشته است؟ 
بله قطعاً. شاهد افزایش افرادی هستیم که مایل به مشارکت در اعتراضات و جنبش‌ها هستند. از سوی دیگر، شرایط اقتصادی و اجتماعی در آمریکا هم در مقایسه با گذشته بدتر شده و بر همه خانواده‌ها و به‌ویژه دانشجویان درحال تحصیل تأثیر گذاشته است. هزینه‌های سرسام‌آور زندگی بسیاری را مجبور می‌کند تا ساعت‌های طولانی کار کنند و فرصت چندانی برای مطالعه و تحقیق نداشته باشند. همواره در تاریخ این کشور، بسیاری از مردم آمریکا چیز‌های زیادی را بدیهی می‌دانند، زیرا سرگرمی‌های زیادی ایجاد شده تا حواس مردم را در مورد آنچه اینجا و در جهان می‌گذرد، پرت کند و آنها را غیرسیاسی نگه دارد.

 آینده جنبش‌های ضد امپریالیستی یا ضد جنگ را در کشور خود چگونه می‌بینید؟
جنبش ضد جنگ به‌طور کلی درحال رشد است، اما سرعت آن چشمگیر نیست و در ایالت‌های سراسر آمریکا تفاوت دارد. این جنبش امروز ماهیت متفاوتی به خود گرفته است؛ زیرا جوانانی که در سازمان‌های امروزی حضور دارند، از سایر جوامع و آنچه در آنجا اتفاق می‌افتد، مطلع هستند. این همان موضوعی است که خوشایند دولت آمریکا نیست و به همین دلیل آمریکا به حمله به روزنامه‌نگاران مستقل ادامه می‌دهد. شبکه‌های اجتماعی تا حدودی رسانه‌های جریان اصلی را شکست داده‌اند و همین امر موجب شده حمله به روزنامه‌نگاران مستقل بیشتر شود. «اف‌بی‌آی» به خانه‌های خبرنگاران مستقل حمله می‌کند. رایانه‌ها و تلفن همراه‌شان را ضبط و اطلاعات‌شان را بررسی می‌کند. این اقدامات سند دیگری است که آمریکای مدعی «دموکراسی و مطبوعات آزاد»، بلندترین صدای ضد جنگ و ضد صهیونیسم را قطع و اعتراضات دانشجویی را خفه می‌کند. روشنفکران در مؤسسات دانشگاهی کم‌کم از بین رفتن حقوقی مانند آزادی مطبوعات و آزادی تجمعات را با پوست و استخوان خود لمس خواهند کرد و به سازمان‌های سوسیالیستی و گروه‌های انقلابی خواهند پیوست.

 نظر شما درباره اقدامات اخیر ایران برای مقابله با رژیم صهیونیستی چیست؟
بسیاری از جمعیت عوام آمریکا درمورد ایران و جامعه آن شست‌وشوی مغزی شده‌اند و هنوز دروغ‌هایی که به آنها گفته شده است، باور دارند. شخصاً و با تمام وجودم، معتقدم ایران نه تنها مهم‌ترین نیروی مقاومت غرب آسیاست، بلکه رهبری برای کشور‌های این منطقه است که نقاب از چهره واشنگتن و آمریکا برداشته و افشا می‌کند که ایالات متحده، کشوری غیردموکراتیک و جنگ محور است که به وسیله الیگارش‌ها و شرکت‌های ثروتمند تولیدکننده جنگ اداره می‌شود.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات