صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۰  ، 
کد خبر : ۳۷۴۵۸۷
مرتضی عزتی، کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با بصیرت

تسهیل قوانین کسب و کار و صدور سریع مجوز‌ها راهکار رشد تولید است

برای اینکه رشد تولید رخ دهد همه فشار‌ها تا جای ممکن باید از دوش بخش تولید و سرمایه‌گذاران و دارندگان طرح‌ها و ایده‌ها برداشته شود. قوانین کسب و کار و صدور مجوز‌ها تا جای ممکن باید تسهیل شود. فضای پیش رو باید مساعد شود
پایگاه بصیرت / زهرا عباسی
«مرتضی عزتی» کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌و‌گو با  بصیرت در خصوص موضوع دلایل اثرگذار بر خروج سرمایه از فعالیت‌های مولد گفت: وقتی سرمایه‌ها از بانک‌ها و فعالیت‌های تولیدی خارج می‌شوند و در گاو صندوق‌ها به شکل ارز و طلا جمع می‌شوند یا سرمایه‌ها راه فرار از کشور و خرید ملک یا سرمایه‌گذاری در خارج از کشور را در پیش می‌گیرند به معنای وجود مشکلاتی اساسی در اقتصاد یا بیمار بودن اقتصاد است که سرمایه‌ها جذب بخش مولد نمی‌شوند.
وی در این باره افزود: اگر سیستم یا نظام اقتصادی طوری باشد که مطلوب فعالان اقتصادی اعم از خانوار، سرمایه‌گذار، تولید کننده، وارد کننده، صادر کننده و سرمایه‌گذاری خارجی باشد به شدت تقاضای ارز در بازار آزاد کاهش می‌یابد، زیرا سرمایه‌ها میل به سرمایه‌‌گذاری در بخش‌های مولد را دارند.
عزتی تصریح نمود: وجود محدودیت‌های وارداتی عملا به افزایش قاچاق کالا در کشور دامن زده است. وقتی قاچاق افزایش داشته باشد بدین معناست که عملا برای خرید اقلام مورد نیاز مردم راهی بازار آزاد می‌شوند بنابراین تا زمانی که محدودیت‌های بیشتری پیش پای فعالان اقتصادی گذاشته شود آنها به سمت بازار ارز و طلا می‌روند، زیرا میلی برای سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های مولد ندارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و استاد اقتصاد معتقد است: هر چه قدر محدودیت‌ها و سنگ‌اندازی‌های پیش روی سرمایه‌گذاری در تولید کاهش بیابد بازار ارز به سمت نزدیک شدن نرخ بازار آزاد به سمت نرخ مرکز مبادله می‌رود، روندی که منجر به کاهش نرخ ارز در بازار آزاد و کاهش سوداگری و سفته بازی در این بازار می‌شود. از این جهت باید زمینه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در اقتصاد فراهم شود تا به سمت و سویی برویم که بتوانیم جهت اقتصاد را به سمت گسترش فعالیت‌های تولیدی تغییر دهیم.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تاکید کرد: برای جلوگیری از شکاف بیشتر بین نرخ ارز مرکز مبادله و بازار آزاد که به نوعی باعث سوداگری در بازار ارز و عدم میل سرمایه‌ها به سمت تولید می‌شود باید دیپلماسی اقتصادی فعالی داشته باشیم ضمن اینکه در بهبود روابط سیاسی با کشور‌های منطقه و فرامنطقه کوشا باشیم، زیرا عدم بهبود روابط سیاسی به منزله سیگنال دهی به نرخ ارز برای در پیش گرفتن روند‌های صعودی است.
وی در این باره افزود: وقتی نرخ ارز در بازار بالا برود و نااطمینانی اقتصادی نسبت به نرخ‌های آتی وجود نداشته باشد راه پیش روی سرمایه‌گذاری در اقتصاد بخصوص بخش تولید باز نیست لذا نمی‌توان به صورت جامع از سرمایه‌گذاری در تولید یا هر گونه فعالیت تولیدی که بهره‌وری برای کشور به ارمغان می‌آورد دفاع کرد.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی افزود: برای اینکه رشد تولید رخ دهد همه فشار‌ها تا جای ممکن باید از دوش بخش تولید و سرمایه‌گذاران و دارندگان طرح‌ها و ایده‌ها برداشته شود. قوانین کسب و کار و صدور مجوز‌ها تا جای ممکن باید تسهیل شود. فضای پیش رو باید مساعد شود تا سرمایه‌ها میلی به خرید ارز و طلا و سفته‌بازی و سوداگری در این بازار‌ها نداشته باشند، زیرا به تقویت پول ملی در سایه‌سار رشد و جهش تولید امیدوار می‌شوند.
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات