از دلنوازی محفل تا خودنمایی پایتخت نگاهی به برنامه‌های رسانه‌ ملی در ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴

از دلنوازی محفل تا خودنمایی پایتخت

برنامه‌های تلویزیون ایران در نوروز ۱۴۰۴ توانسته‌اند پاسخگوی بخش زیادی از نیاز‌های مخاطبان باشند. تنوع برنامه‌ها، جذابیت سریال‌ها و ویژه‌برنامه‌های فرهنگی، از نقاط قوت این ایام تلویزیونی بود
خط‌شکنی تازه در سینمای ایران نگاهی به فیلم موسی کلیم‌الله تازه‌ترین ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا

خط‌شکنی تازه در سینمای ایران

حاتمی‌کیا در این فیلم، علاوه بر روایت داستانی جذاب و دراماتیک، از تکنیک‌های نوین سینمایی استفاده کرده است. او برای اولین بار از تولید مجازی (Virtual Production) بهره برده است که این تکنیک در سینمای ایران یک نوآوری به شمار می آید.
شهیدرئیسی؛ الگوی فرهنگیِ عدالت‌محور

شهیدرئیسی؛ الگوی فرهنگیِ عدالت‌محور

ویژگی بارز دیگر دولت رئیسی، برقراری گفت‌وگوی مستقیم و صادقانه با بدنه فرهنگی کشور بود. شخص رئیس‌جمهور بار‌ها با اهالی فرهنگ و هنر به گفت‌و‌گو نشست و دغدغه‌های آنها را شنید. او در مواضع خود، همواره بر این نکته تأکید داشت که فرهنگ باید در متن سیاست‌گذاری‌ها حضور یابد، نه در حاشیه؛ چرا‌که زیربنای بسیاری از تحولات اجتماعی و حتی اقتصادی، در گرو فرهنگ‌سازی و تقویت هویت ملی است
دوره ما می‌تواند سعدی و حافظ و نظامی آفرین باشد
حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در دیدار رمضانی با جمعی از شاعران و اهالی ادبیات

دوره ما می‌تواند سعدی و حافظ و نظامی آفرین باشد

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در این دیدار زبان کنونی شعر فارسی را زبانی بی‌سابقه و ساخت دوره انقلاب خواندند و گفتند: این امتیاز هنری بستری دیگر برای برخاستن شاعران و قله‌های بزرگ شعر در زمان ما است.
معمای هوژان
نگاهی به سریال «ناریا»

معمای هوژان

در کنار داستان علمی و امنیتی، جنبه‌های اجتماعی نیز در "ناریا" مورد توجه قرار گرفته است. روابط پیچیده میان شخصیت‌ها، مشکلات خانوادگی و اجتماعی که هر یک از آن‌ها با آن مواجه هستند، ابعاد انسانی داستان را عمیق‌تر می‌کند و به بیننده این فرصت را می‌دهد که در کنار پیگیری جنبه‌های امنیتی و علمی داستان، به ویژگی‌های روان‌شناختی شخصیت‌ها نیز توجه کند.
اتهامی که به این طرح نمی‌چسبد!
بصیرت ادله‌های موافقان و مخالفان همکاری پلیسو مدرسه را بررسی می‌کند

اتهامی که به این طرح نمی‌چسبد!

گزارش های متعدد نشان می دهد همکاری پلیس با مدارس بخصوص با دانش آموزان بد سرپرست یا والدینی که فرزندانی با ویژگی هایی دارند که نسبت به همسالان خود در معرض آسیب های اجتماعی و فرهنگی بیشتری هستند به نفع افزایش مهارت های اجتماعی کودکان و نوجوانان، خود مراقبتی های بیشتر و رهنمون ساختن دانش آموز و خانواده های آنها به سمت تاب آوری اجتماعی بیشتر است.
باید با افکار عمومی جهان وارد گفت‌وگو شویم
رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه امام حسین(ع) در گفت‌و‌گو با بصیرت

باید با افکار عمومی جهان وارد گفت‌وگو شویم

پس از انقلاب اسلامی در زمینه وضعیت و موقعیت تحصیلی زنان، شاهد رشد فزاینده‌ای هستیم؛ این اتفاق که زنان در عرصه‌های علمی حضور پیدا کنند در کشورهای مدعی در طول دو الی سه قرن رخ داد؛ اما در ایران و در سایه انقلاب اسلامی در کمتر از چهار دهه چنین رشدی محقق شده است
قله‌های آینده سینمای ایران
نگاهی به مهم‌ترین فیلم‌های چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر

قله‌های آینده سینمای ایران

فیلم «موسی کلیم‌‎الله» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا، یک تجربه مهم و چالش‌برانگیز در سینمای ایران به شمار می‌آید. کارگردان با پرداختن به شخصیت‌ها و رویداد‌ها و ایجاد فضایی دراماتیک، روایتی پرجاذبه ارائه داده است.
حماسه‌های دوران دفاع مقدس معجزه انقلاب اسلامی بود
«گلعلی بابایی»، رزمنده و پژوهشگر دفاع مقدس در برنامه «قطب‌نما» مطرح کرد

حماسه‌های دوران دفاع مقدس معجزه انقلاب اسلامی بود

«حسین قرایی» که او نیز از نویسندگان و پژوهشگران حوزه تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی است، کتابی با عنوان «از تبار حبیب» را در خصوص زندگی گلعلی بابایی تألیف کرده است. از تبار حبیب، روایت روز‌های جهاد نویسنده‌ای است که یک روز در خط مقدم جبهه‌های نبرد پیش‌رو بود و حالا در خاکریز کتاب، علمداری می‌کند
سریال پایتخت و مثلث حرمت، صبر، زندگی

سریال پایتخت و مثلث حرمت، صبر، زندگی

یکی از درخشان‌ترین سکانس‌های این مجموعه، مناظره بهتاش فریبا با نقی معمولی است؛ لحظه‌ای که نه‌فقط یک گفت‌وگوی خانوادگی، بلکه نبردی نمادین بین نسل‌ها، ارزش‌ها و منطق‌های متفاوت را به نمایش می‌گذارد. این سکانس، چنان ملموس و آشناست که هر بیننده‌ای را به تأمل وا‌می‌دارد و او را به بازنگری در رابطه‌اش با مفاهیمی چون حرمت، صبر و زندگی دعوت می‌کند.
چهل و سومین فجر سینمای ایران/روایت‌های تازه، نگاه‌های نو

چهل و سومین فجر سینمای ایران/روایت‌های تازه، نگاه‌های نو

جشنواره فیلم فجر تجلی بخش هنر ایرانی است و همین امر مخاطب ایرانی را به تفکر و تأمل وا می‌دارد. این جشنواره نشانی از پویایی سینمای ایران است و به مکانی مناسب برای ارائه و نمایش استعداد‌های خلاق و توانمند مبدل شده است.
داوری غیراستاندارد!
«سعید مستغاثی»، منتقد سینما مطح کرد

داوری غیراستاندارد!

واقعاً جای شگفت است؛ فیلم‎هایی مانند «خدای جنگ» (حسین دارابی) و «ناتوردشت» (محمد رضا خردمندان) که به هر حال از سر و شکل قابل قبول و استانداردی برخوردار هستند و هر دو فیلم در زمره انتخاب‌های مردمی بودند و از سوی منتقدان امتیاز‌های بالایی داشتند، اما در هیچ‌یک از رشته‌های اصلی حتی نامزد دریافت جایزه نشدند؟!
۱
پربازدید ها
پرطرفدارترین عناوین
نشریات