نشریه اخبار و تحلیلها wordنشریه اخبار و تحلیلها pdf▼ حرف روز
پایان عکس یادگاری و آغاز رفتار انقلابی«در خائن بودن شخص همين بس كه امين خيانتكاران باشد.» این جمله گهربار امام جواد(ع) بیانکننده موقعیت فعلی بسیاری از افراد، گروهها و سران کشورهایی است که هر چند خود را مسلمان و حامی اسلام میدانند، اما رفیق گرمابه و گلستان جریانهای ضد اسلام هستند. در روزهای اخیر، ولیعهد خاماندیش سعودی با اعلام حمایت از صهیونیستها، خدمت بزرگی به اشغالگران قدس شریف کرد و چهره خائنانه حکام سعودی را نشان داد؛ اما با وجود تقلای شاهزادگان سعودی، این روزها شاهد تظاهرات بزرگ بازگشت هستیم که دو هفته است در غزه شروع شده است و با وجود شهادت حدود ۳۰ نفر و زخمی شدن ۲۹۰۰ نفر بر شدت تظاهراتها افزوده میشود. این خروش عظیم جوانان حکایت از آن دارد که ملت فلسطین به یک بیداری رسیده و منتظر بیانیهها، نشستهای دیپلماتیک و عکسهای یادگاری سران عرب برای دفاع از فلسطین نمیماند.
امروز این فرصت به وجود آمده است که جهان اسلام نیز بیدار شود که حکام عرب در نیم قرن گذشته با رفتارهای خائنانه خود به دنبال تحقق وعدههای اسرائیل بزرگ بودهاند. امروز دیگر طرح صلح برای فلسطین به طرح خیانت تبدیل شده است و جوانان فلسطینی با روشهای نوین مبارزاتی خود به دنبال مستأصل کردن دشمنان هستند. در این شرایط، رسانههای جهان اسلام باید برای حمایت از این تظاهراتها و روشهای نوین مبارزه اقدامات ذیل را انجام دهند: 1ـ پوشش خبری گسترده خیانتهای سران عرب در سالیان اخیر که به نام دفاع از فلسطین و به کام صهیونیستها بوده است؛ ۲ـ بیان وابستگی ساختاری و موجودیت حکام خائن کشورهای مسلمان به جریانهای صهیونیستی؛ ۳ـ روشنگری جهانی نسبت به عواقب همنوایی عبریـ سعودی برای آینده جهان اسلام؛ ۴ـ دفاع رسانهای از تظاهراتهای خیابانی و ایجاد بدیل این تظاهراتها در فضای رسانهای و سایبری؛ ۵ـ افشاگری درباره سازمانها و نهادهای بینالمللی که در مقابل این جنایتها سکوت کردهاند.
در نهایت باید گفت این فراز از پاسخ امام خامنهای به اسماعیل هنیه راه علاج مشکلات جهان اسلام است که فرمودند: «امروز بازگشت به عزّت و اقتدار برای امت اسلامی منحصراً در گرو ایستادگی در برابر استکبار و نقشههای خباثتآمیز آن است، و مسئله فلسطین در رأس همه مسائل بینالملل اسلامی در مقابل استکبار است.»
▼ گزارش روز
لطفاً تجدید نظر کنید!به تازگی مسعود پزشکیان، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی در مصاحبهای با بیان اینکه مسئله حصر یکی از دغدغههای اصلی مردم است، ادامه آن را سبب ناامیدی مردم دانسته و میگوید: «با وجود گرههای کوری مثل زندان، حصر و مسائلی از این قبیل، انسجام ملی برنمیگردد. اگر این موضوع حل نشود مشکلات جامعه هم پیچیدهتر خواهد شد و ما سرمایه اجتماعی را از دست میدهیم که موضوع مهمی است و اگر این سرمایه اجتماعی را نداشته باشیم، قادر به ایستادگی و مبارزه هم نیستیم؛ بنابراین به هر شکلی شده و به هر نحوی بزرگان صلاح بدانند این موضوع باید حل شود؛ چرا که به نفع مملکت است که این گره گشوده شود. اگر مدبرانه در این زمینه عمل کنیم، انسجام داخلی هم افزایش پیدا میکند.» این جملات تعجببرانگیز آقای پزشکیان در حالی مطرح میشود که این روزها حتی افراطیترین چهرههای سیاسی و رسانههای خاص که به دنبال بحرانسازی از ماجرای حصر برای کشور و دامن زدن به این موضوع هستند نیز اذعان میکنند که موضوع حصر در کف جامعه هیچ موضوعیتی ندارد و دغدغه مردم مسئله معیشت است! با وجود این، چطور ممکن است نایبرئیس مجلس ماجرا را وارونه جلوه دهد؟! آیا واقعاً ایشان و برخی چهرههای سیاسی از جامعه و متن مطالبات مردم بیاطلاع هستند یا تلاش میکنند با دادن آدرس غلط و طرح مباحثی از این دست، توجهات را از مطالبات اصلی مردم دور نگه دارند؟ هر یک از این دو موضوع که باشد، فرق چندانی ندارد و ضروری است از آقای پزشکیان خواست تا در مسیری که در پیش گرفتهاند، تجدید نظر کنند؛ چرا که نادیده گرفتن مطالبات مردم و در پی آن عدم تلاش برای حل مشکلات و برآورده کردن خواستههای جامعه میتواند به تشدید مشکلاتی، چون رکود اقتصادی و بیکاری دامن زند نتایج ناگواری را برای کشور در پی داشته باشد.
▼ خبر ویژه
جنگ روانی جدید صهیونیستها علیه ایرانپس از تکذیب خبر پرواز جنگندههای افـ35 رژیم صهیونیستی بر فراز ایران، رسانههای صهیونیستی به جنگ روانی جدیدی علیه جمهوری اسلامی رو آوردهاند. این تبلیغات رسانهای در آستانه گزارش رسمی کاخ سفید در زمینه برجام صورت میگیرد. در همین راستا، روزنامه صهیونیستی «معاریو» در خبری مدعی شد، جنگ با ایران از آذربایجان شروع میشود! به ادعای معاریو، آمریکا و اسرائیل مجموعهای از توافقات نظامی با برخی همسایگان ایران از جمله آذربایجان امضا کردهاند. معاریو مدعی شد، ایران بر این باور است که آذربایجان به جنگندههای آمریکا و اسرائیل اجازه پرواز از پایگاههای نظامیاش را خواهد داد. این روزنامه افزود: آمریکا و اسرائیل، کشورهای همسایه ایران، مانند آذربایجان را به دلیل نزدیکی به تهران انتخاب کردهاند. «تایمز اسرائیل» نیز گزارش داد: کمتر از پنج هفته مانده به ضربالاجل ترک احتمالی برجام، مقامات کاخ سفید برنامههای زیادی برای روز بعد از خروج از برجام در دست بررسی دارند. به نوشته تایمز، این گزینهها شامل چگونگی جا انداختن خروج از توافق هستهای به منزله یک استراتژی صحیح، شدت عمل در وضع دوباره تحریمها علیه ایران و چگونگی برخورد با واکنش اروپا و ایران است. این فضاسازیها در شرایطی صورت میگیرد که بسیاری از مقامات آمریکایی و صهیونیستی و همپیمانان بدنام آنها در منطقه بارها با صراحت به این واقعیت اعتراف کردهاند که توان درگیری نظامی با ایران در منطقه را ندارند و در صورت هرگونه اقدام نظامی نتیجهای جز شکست عایدشان نخواهد داشت.
▼ اخبار
1ـ دولت در ایجاد شفافیت درنگ میکند!روزنامه «قانون» در گزارشی با عنوان «گریز دولت از شفافیت!» نوشت: تأخیر دولت در راهاندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا، اعتراض نمایندگان را به همراه داشت. نمایندگان مجلس در نشست علنی 6 دی ۹۵ ماده ۳۵ لایحه برنامه ششم توسعه را اصلاح و در آن اعلام کردند که دولت مکلف است ظرف یک سال نسبت به راهاندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا اقدام کرده و امکان تجمیع کلیه پرداختها به مقامات، رؤسا، مدیران و کارکنان و اشخاص حقوقی وابسته به آنها را فراهم کند...؛ اما این روزها و با گذشت ماهها از این مصوبه خبری از سامانه ثبت حقوق و مزایا نیست... دولت باید هرچه زودتر برای روشن شدن افکار عمومی این سامانه را راهاندازی کند تا جلوی نجومیخواری گرفته شود.
2ـ اروپا برجام را حفظ میکند و آمریکا تحریمها را!واشنگتن فریبیکن در گزارشی نوشت: «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل مدعی شد که ایران پس از برجام قطعنامه شورای امنیت درباره موشکهای بالستیک را نقض کرده و حضور خود در منطقه را گسترش داده است. هیلی با بیان اینکه «ما نمیتوانیم مانند اروپاییها چشممان را به روی اقدامات ایران در منطقه ببندیم» گفت: اگر ما از توافق خارج شویم، ایران خارج نخواهد شد؛ چرا که آنها خواهان منافع تجارت با اروپا هستند. نماینده آمریکا در سازمان ملل افزود: اروپاییها میتوانند توافق هستهای را حفظ کنند و ما میتوانیم تحریمهای خودمان را دوباره برگردانیم. اگر ما از برجام خارج شویم، شاید چیزی تغییر نکند؛ اما ما مطابق ارزشهای خودمان عمل کردهایم.
3ـ حجم تجارت خارجی سال ۹۶ به ۹۸ میلیارد دلار رسیدحجم تجارت خارجی بخش غیرنفتی سال ۹۶، ۹۸ میلیارد دلار بوده که در این میان حدود 47 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی است. این میزان در مقایسه با سال 95 که بالغ بر 44 میلیارد دلار بود، نزدیک به 6 و نیم درصد افزایش داشته است و 50 میلیارد دلار نیز سهم واردات کالا در این سال بوده که نسبت به واردات 43/6 میلیارد دلاری سال 95 افزایش حدود 16 درصدی دارد. بنابراین تراز تجاری سال گذشته با 3 میلیارد دلار کاهش مواجه بوده و منفی ثبت شده است. گفتنی است، در سال 96 صادرات اقلام صنعتی و معدنی به استثنای میعانات گازی و پتروشیمیها افزایش 22 درصدی داشته است.
4ـ اعطای ۵۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی شبکه بانکیولیالله سیف، رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به رشد ۲۴ درصدی اعطای تسهیلات در یازده ماهه سال ۱۳۹۶ نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۵ تصریح کرد: از ۵۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده از سوی شبکه بانکی در سال ۱۳۹۶، ۶۲ درصد به منظور سرمایه در گردش برای استفاده از ظرفیتهای تولید و ۲۸ درصد نیز به صورت سرمایهگذاری در قالب طرحهای جدید به بخشهای مختلف اقتصاد کشور اختصاص یافته است. وی افزود: در سال ۱۳۹۶، همچنین ۱۴۴۵ فقره تسهیلات معادل ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به شرکتهای دانشبنیان اعطا شده است.
5ـ توطئه مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی«حسین العزی»، مسئول روابط خارجی شورای سیاسی جنبش انصارالله یمن در گفتوگو با خبرگزاری روسی اسپوتنیک گفت: «شناسایی ایران به عنوان دشمن به جای اسرائیل، بخشی از توطئه مشترک آمریکا و اسرائیل[رژیم صهیونیستی] برای خاورمیانه جدید است.» وی در واکنش به اظهارات ضد ایرانی اخیر ولیعهد عربستان ادامه داد: «اینکه سخن از ایران و کیفیت روابط با این کشور در مظان اتهام باشد، بیش از آنکه ایده و تفکر سعودی باشد، صهیونیستی است و هدف از آن، پایان دادن به مسئله فلسطین از طریق معرفی ایران به عنوان دشمن به جای صهیونیستها است.»
▼ اخبار کوتاه◄ عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، با اشاره به افزایش قیمت ارز در روزهای اخیر گفت: این وضعیت نتیجه چاپ اسکناس بدون پشتوانه در کشور است که موجب افزایش نقدینگی در بازار شده و این وضعیت ارزش پول ملی را کاهش داده است. وی افزود: نقدینگی کشور حدود شش سال پیش به میزان 450 هزار میلیارد تومان بود که امسال به بیش از یک تریلیارد و 300 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. اگر این پولها پشتوانهای (طلا) داشته باشد، به این همه نقدینگی نیازی نیست و ارزش پول ملی ما حفظ میشود و ارزهای خارجی گران نمیشود.
◄ نشریه آمریکایی «تایم» در گزارشی ادعاهای شاهزاده سعودی درباره علت اصلی وقوع اوضاع بحرانی در یمن را بیاعتبار دانست و رژیم سعودی را عامل این بحران اعلام کرد. گفتنی است، محمدبنسلمان درباره بحران انسانی در یمن به خبرنگار «تایم» گفته بود: «من باید موضوع مهمی به شما بگویم، بحران انسانی در یمن از سال ۲۰۱۵ (زمان حمله ائتلاف عربستان به یمن) آغاز نشده، بلکه از سال ۲۰۱۴ شروع شده است؛ یعنی زمانی که نیروهای حوثی (انصارالله) در یمن تحرکات سیاسی خود را آغاز کردند.»
◄ شرکت یونیسون با اعلام امضای مجدد قرارداد تولید خودروی ایرانی در بلاروس گفت: دو نوع خودروی دنا و دنا پلاس در بلاروس تولید خواهند شد که براساس قرارداد در پنج سال آینده شمار تولید آن افزایش خواهد یافت. پیشتر نیز این دو شرکت با یکدیگر در زمینه تولید خودروی سواری سمند همکاری داشتند که در سال ۲۰۱۳ میلادی به دلایل فنی و اقتصادی متوقف شد.
◄ روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در یادداشتی به قلم «شولمو آوینری» ضمن ممکن دانستن کشیده شدن عربستان سعودی به جنگ با ایران به دست ولیعهد جوان این کشور، تصریح کرد: «شک نباید کرد که در چنین جنگی، ایران، عربستان سعودی را شکست میدهد. عربستان سعودی علیرغم داشتن تسلیحات پیشرفته آمریکایی، از منظر نظامی ضعیف است و تقریباً یک ارتش واقعی ندارد.»
◄ غلامحسین کرباسچی با بیان اینکه روی کار آمدن آقای روحانی حاصل نظر و جمعبندی جریان اصلاحات است، گفت: ناامیدی از روحانی به اعتبار جریان اصلاحات ضربه میزند و حتماً عملکرد آقای روحانی، شهرداری و مجلس، متوجه جریان اصلاحات است.
◄ علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از نظام بانکداری کشور گفت: وقتی بانکها 20 درصد سود میگیرند که گاهی بیش از این هم میشود، تولید داخل قابل رقابت نیست.