برخی از سهامداران سهام عدالت که روش آزادسازی مستقیم را انتخاب کردهاند و در روزهای ششم تا ۱۳ خرداد ماه به بانکها مراجعه کردهاند نسبت به وجه واریزی برای فروش ۳۰ درصد از سهامشان معترض هستند.
سهامداران از بانکهای مختلف نسبت به مبلغ واریز شده برای فروش سهام عدالت شاکی هستند، اما بیشترین اعتراضها به بانک کشاورزی است.
مشتریان بانک کشاورزی مدعی هستند که این بانک برای فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت فقط حدود ۳۰۰ هزار تومان پول واریز کرده است
توضیح بانک کشاورزی چیست؟
در این خصوص حیدر سلیتی، مدیر عامل کارگزاری بانک کشاورزی به تجارتنیوز گفت: مبلغ واریز شده که مشتریان نیز نسبت به آن معترض هستند فقط پول فروش یک سهم است و همه ۳۰ درصد سهام عدالت را شامل نمیشود.
وی افزود: ما همه این ۳۰ درصد از سهام عدالت را برای همه سهامدارانی که به بانک کشاورزی درخواست فروش دادهاند فروختهایم، اما شرکت سپردهگذاری مرکزی فایل واریزی سهام عدالت را به صورت تجمیعی برای ما ارسال میکنند و به صورت فرد به فرد نیست.
سلیتی در خصوص روند فروش سهام عدالت از طریق کارگزاری بانک کشاورزی گفت: در روز ۱۲ خرداد از ۳۶ نماد بورسی حاضر در سبد سهام عدالت فقط یک سهم را فروختیم که این نماد شرکت مخابرات است. مبلغ این فروش ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بود که دیروز به حساب ۲۹ هزار و ۵۳۲ نفر متقاضیان واریز شد.
مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی ادامه داد: در روز ۱۳ خرداد ماه ۳۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از سهام عدالت فروخته شد که تجمیعی از چند نماد بود و قرار است فایل تایید شده آن در روز شنبه هفته آینده به ما بدهند که تا آخر وقت شنبه هفته آینده برای متقاضیان فروش سهام عدالت (۲۹ هزار و ۵۳۲ نفر) واریز خواهد شد.
وی عنوان کرد: در روز ۱۸ خرداد ماه نیز حدود ۳۴ میلیارد تومان سهام عدالت فروخته شده که شرکت سپردهگذاری مرکزی به ما قول داده که فایل آن را در روز یکشنبه هفته آینده بدهد که براساس فایل تایید شده به حساب متقاضیان واریز شود؛ با این حساب کارگزاری بانک کشاورزی حدود ۸۴ میلیارد تومان از سهام عدالت مشتریان خود را فروخته است.
به هر سهامدار چقدر میرسد؟
پیش از این که بازار سهام به روند صعودی برگردد، برآورد شده بود که ۳۰ درصد سهام عدالت برای سهام یک میلیون تومانی معادل چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و برای سهام ۵۰۰ هزار تومانی حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
بانک کشاورزی سهام عدالت مشتریان خود را به چه قیمتی فروخته است؟
سلیتی در این خصوص گفت: پول حاصل از فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت برای سهامدارانی که سهام یک میلیون تومانی دارند حدود چهار میلیون و برای سهامدرانی که سهام ۵۰۰ هزار تومانی دارند بیش از دو میلیون تومان شده است.
مسئولان دیگر بانکها چه میگویند؟
در این خصوص امیر لعلی، مدیر روابط عمومی بانک صادرات نیز در پاسخ به توییت سردبیر تجارتنیوز مبنی بر اعتراض سهامداران به مبلغ واریزی بانکها نوشت: «در این مورد میتوانیم همگی اطلاعرسانی کنیم. کارگزاریها سبد سهام عدالت را برای فروش میگذارند. به دلیل بورسی نبودن برخی سهام، عدم تقاضا برای بعضی سهمها و… فروش ۳۰ درصد پرتفوی در یک مرحله وجود ندارد، بنابراین واریزی سهامداران در چند مرحله و در روزهای مختلف صورت میگیرد.»
وی ادامه داد: «دلیل شفاف و واضحی داره. بانکها باید ۳۰ درصد پرتفوی افراد را بفروشند. همه پرتفوی دفعتا فروش نمیره. مثلا فرض کنید ۳۰ درصد تعداد همه سهام باشه. همه سهام تقاضا نداره یا تعدادی بورسی نیستند؛ بنابراین بخش به بخش فروخته میشود و تدریجی پولها در چند مرحله واریز میشه»
یکی از مخاطبان هم از واریز ۲۷۰ هزار تومان از سوی بانک ملت بابت فروش سهام عدالت خبر داده است که به نظر میرسد پاسخ در اظهارات مدیر روابط عمومی بانک صادرات و مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی باشد.