صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۶  ، 
کد خبر : ۳۲۷۹۵۶

اخبار ویژه 8 بهمن ماه

روزنامه کیهان **

دودوزه‌بازی یکی از سران فتنه به‌خاطر ترس از خشم مردم

خواهرزاده یکی از سران فتنه می‌گوید که او نامزد انتخابات نمی‌شود(!)

به گزارش ایلنا، محمد صدوقی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «دیروز سید محمد خاتمی به من گفتند: «کاندیدای ریاست‌جمهوری نمی‌شوم؛ چرا که سرمایه‌ام اعتماد مردم است و وقتی چنین چیزی ممکن نیست، نباید با امید و اعتماد مردم بازی کرد.» او مثل همیشه دوست دارد فضایی به‌وجود بیاید که مردم بتوانند انتخاب واقعی و پرشور که نمایندگان همه تفکرات در آن باشند و جمهوریت جلوه پررنگ داشته باشد برگزار شود. امکان حضور حداکثری مردم که همیشه خواست رهبری بوده است در انتخابات 1400 می‌تواند میدان را از تندروها باز ستاند.»

اظهارات خواهرزاده خاتمی در حالی است که وی حتی شهامت و صداقت نداشته به خاطر خیانت‌های مرتکب شده در انتخابات سال 88، از مردم و نظام به خاطر دروغ تقلب و تحمیل خسارت‌های عدیده عذرخواهی کند. خاتمی همچنین حاضر نیست از مردم به خاطر خلاف وعده‌ها  خسارت‌هایی که دولت مورد حمایت او به مردم وارد کرد، عذر بخواهد، ضمن اینکه چندبار گفته این‌بار اگر دعوت کنم به کسی رای بدهید، مردم گوش نمی‌کنند.

با این وجود، خبرهای نشریات اصلاح‌طلب حاکی از این است که خاتمی به همراه برخی افراطیون، درصدد فاصله‌گذاری با دولت روحانی و حمایت از نامزدی اصلاح‌طلب در انتخابات 1400 است. بنابراین باید پرسید اگر او مدعی است رئيس‌جمهور قادر نیست وعده‌هایش به مردم را عملی کند و به همین دلیل نامزد نمی‌شود، پس چرا برای راه‌اندازی تشکیلات انتخاباتی جدید (موسوم به نهاد اجماع‌ساز) فعالیت می‌کند؟ او چرا این کار را بدون ارائه گزارش «شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان» و علت فروپاشی آن انجام می‌دهد؟ و اصلا آیا هدفشان، حضور در انتخابات است، یا تدارک خیانتی مشابه آنچه سال 88 مرتکب شدند؟!

 

محبوبیت روحانی به زیر 7 درصد رسیده است

سخنگوی ستاد عارف گفت: رئیس دفتر روحانی، دانش کافی در سیاست داخلی ندارد و محبوبیت روحانی به کمتر از 7 درصد رسیده است.

حسن رسولی در گفت‌وگو با خبرنگار «فردا» در واکنش به اظهارات اخیر محمود واعظی گفت: آقای واعظی در سیاست خارجی تخصص دارند اما در عرصه سیاست داخلی فاقد پیشینه عمیق، اطلاعات و دانش کافی هستند.

وی اظهار کرد: نوع اظهارنظرات ایشان از ابتدای تصدی ریاست دفتر آقای رئیس‌جمهور در حوزه سیاست داخلی، به دلیل عمیق نبودن مبانی و پشتوانه‌های عینی و دقیق این موضع‌گیری‌ها نتیجه‌ای جز کاهش محبوبیت آقای دکتر روحانی نداشته است.

رسولی افزود: آقای روحانی که در سال 96 بر اساس نظرسنجی‌ها مورد حمایت 76 درصد مصاحبه‌شوندگان بود، امروز به کمتر از 7 درصد تنزل پیدا کرده است.

وی یادآور شد: برداشت من این است که حضور افرادی مثل آقای دکتر واعظی و همفکران‌شان در دولت و نوع برخوردی که با افکار عمومی و به ویژه با سازمان و بدنه رأی آقای دکتر روحانی در هر دو مرحله انتخابات داشته‌اند در کسب این موفقیت منفی موقعیت و نقش بی‌نظیری است.

قائم مقام و سخنگوی ستاد محمدرضا عارف در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 گفت: درباره وقایع و رویدادهای سال 92 به زودی آقای دکتر توفیقی رئیس ستاد آقای دکتر عارف در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم یا شخص من روشنگری‌هایی خواهیم داشت.

اظهارات رسولی درباره افول شدید مقبولیت روحانی در میان مردم در حالی است که پیش از این علی صوفی رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان هم تصریح کرده بود محبوبیت روحانی به زیر 10 درصد رسیده است.

واعظی اخیراً در پاسخ سخنان «صادق خرازی و هم‌طیفانش علیه نامزد اجاره‌ای (روحانی)، از اصلاح‌طلبان خواست به یاد بیاورند که قبل از ریاست روحانی در چه وضعیتی بودند و چگونه در دولت او به پست‌های مختلف رسیدند.

 

از کدام روسیاهی حرف می‌زنید آقای جهانگیری؟!

معاون اول رئیس‌جمهور در حالی به منتقدان گفت زمستان می‌رسد و روسیاهی برای شما می‌ماند، که او و برخی همکارانش در دولت، کارنامه ناشایستی را به جای گذاشته است.

وطن امروز در گزارشی نوشت: اسحاق جهانگیری اخیراً گفت من روزها و هفته‌های خوشی را برای آینده کشور پیش‌بینی می‌کنم. زمستان تمام شد و روسیاهی ماند برای کسانی که به جای کمک به دولت سعی کردند با زبان و اقدامات‌شان چوب لای چرخ بگذارند. درست در شرایطی که مردم ایران ناکارآمدی و سیاست‌های غلط اقتصادی را با گوشت و پوست و استخوان خود لمس می‌کنند، معاون‌اول رئیس‌جمهور به جای پاسخگویی پیرامون عملکرد دولتمردان باز هم از دشمنانی فرضی سخن به میان می‌آورد که می‌خواسته‌اند چوب لای چرخ دولت بگذارند.

 جهانگیری چه از این جهت که در 7 سال گذشته معاون اول رئیس‌جمهور بوده و در قضایای مهمی از جمله ارز 4200 تومانی نقش محوری ایفا کرده و چه از آن جهت که سال 96 در جایگاه نامزد پوششی به حمایت همه‌جانبه از سیاست‌های دولت پرداخت و مردم را برای رای مجدد به روحانی ترغیب کرد، باید بیش از سایر چهره‌های دولتی پاسخگو باشد.  جهانگیری در حالی آذرماه سال جاری اعتراف کرده بود «ایران منفعت قابل توجهی از اجرای برجام نبرده است» که پیش از این در تبلیغات انتخاباتی سال96 گفته بود: «امروز دیگر کسی راجع به تورم و گرانی حرف نمی‌زند، نمی‌گوید دولت را به ما بدهید تا تورم را مهار کنیم، چون کاری شد کارستان! رئیس‌جمهور خودش وقت گذاشت. رونق شروع شده است، فضای بین‌المللی مثبت شده و ما به همه اهداف‌مان در برجام رسیدیم، دنیا عاشق کار کردن با ایران شده است!» او در دومین مناظره انتخاباتی گفته بود: «مردم یادتان هست وضعیت اقتصاد چگونه بود، دارو پیدا نمی‌شد، کره، پنیر و شیر خشک پیدا نمی‌شد. سیلوهای گندم خالی بود؟ یادتان هست برخی شب‌ها در صف بانک‌ها می‌خوابیدید تا صبح چند سکه بخرید؟ او در مناظره سوم انتخاباتی نیز ادعا کرده بود: «یادتان هست لحظه‌ای قیمت ارز و کالا عوض می‌شد؟». منابع را به سمت تولید بردیم، فضایی درست کردیم که با بین‌الملل می‌شود کار کرد، می‌شود سرمایه‌گذاری جذب کرد.

در طول سال‌های گذشته هیچ تصمیم بزرگ اقتصادی در کشور گرفته نشده به غیر از اینکه معاون اول در آن تاثیرگذار باشد. بر همه روشن است اسحاق جهانگیری بازوی هماهنگ‌کننده اقتصادی دولت‌های یازدهم و دوازدهم بوده و اساسا کلان‌تصویر دولت نسبت به مسائل اقتصادی هم متاثر از نگاه جهانگیری است. از این رو شرایط کنونی اقتصاد کشور را می‌توان کارنامه‌ای از مدیریت و تصمیم‌های وی دانست؛ کارنامه‌ای که نشانگر مردودی تمام و کمال دولت و جهانگیری است. فارغ از تاثیرات غیرمستقیم اسحاق جهانگیری در پیدایش شرایط کنونی، در برخی سیاست‌های اشتباه به قدری نقش جهانگیری مشهود است که نام وی بر آن نهاده شده است. «دلار جهانگیری» ترکیبی است که هیچ‌گاه از خاطره مردم پاک نخواهد شد؛ نمونه‌ای تمام و کمال از تصمیمی اشتباه که هزینه آن از سبد معیشتی مردم پرداخت شد. سیاست ارز 4200 تومانی 2 هدف کلی داشت؛ اول اینکه قیمت ارز را در بازار آزاد کنترل کند و دومین هدف ممانعت از افزایش قیمت کالاهای وارداتی بود؛ اهدافی که هیچ‌گاه محقق نشد. رشد 77 درصدی تورم ظرف 2 سال پس از اجرای این سیاست به علاوه قرار گرفتن دلار در کانال 30 هزار تومانی در بازار آزاد و 4/8 میلیارد دلاری که هیچ‌وقت منجر به واردات نشد، تنها بخشی از نتایج منفی اجرای سیاست ارز 4200 تومانی است.

 

پاسخ مشاور عارف به واعظی: حاشیه می‌سازید تا پاسخگو نباشید

مشاور و مدیر روابط عمومی محمدرضا عارف گفت: هدف رئيس‌دفتر رئیس‌جمهور از سخنان اخیر، انحراف افکار عمومی از مطالبات اصلی جامعه است.

علیرضا خامسیان درباره حواشی پیش آمده بین برخی بزرگان جریان اصلاحات و رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: جای تعجب است دولتی که باید به مشکلات عمده کشور که بخشی از آن مربوط به خودش است بپردازد، به‌جای پاسخگویی به افکار عمومی به مسائل حاشیه‌ای دامن می‌زند و به نوعی مطالبات افکار عمومی را با طرح مسائل این‌چنینی به حاشیه می‌برد.

او ادامه داد: معتقدم که این، نوعی فرار رو به جلو از سوی دولت است. به جای اینکه درباره مشکلات کشور از جمله مشکلات معیشتی پاسخگو باشد، درصدد است تا مسائل سال ۹۲ را نبش قبر کند؛ مسائلی که برای افکار عمومی مشخص است و همه می‌دانند که شخص حسن روحانی، با تکیه بر پایگاه اجتماعی و سبد رای کدام گروه رای آورد؛ نوع کنش رفتاری جریان اصلاح‌طلب بود که امروز خود محمود واعظی بتواند در پاستور گام بردارد.

خامسیان افزود: پرداختن به این موضوعات برای بدنه اصلاح‌طلبان و تحول‌خواه اصل نیست و معتقدم که هدف رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور این است که برخی از مطالبات بحق مردم از دولت را با طرح این موضوعات به حاشیه ببرد؛ البته نخبگان و مردم ما هوشمند هستند و تحت تأثیر برخی جوسازی‌ها قرار نخواهند گرفت.

وی تصریح کرد: الان جریان اصلاح‌طلب باید به حل مسائل معیشتی مردم فکر کند تا بتواند کشور را مدیریت کند. معتقدم که محمود واعظی که خیلی هم در بدنه دولت مورد اقبال نیست هدفی جز اینکه مطالبات مردم را کمرنگ کند و مطالب حاشیه‌ای را اصل نشان دهد ندارد.

یادآور می‌شود واعظی اخیرا در واکنش به اظهارات برخی اصلاح‌طلبان که روحانی را نامزد اجاره‌ای و عاریه‌ای خوانده بودند، تصریح کرد: اصلاح‌طلبان با نگاهی به گذشته ببینند قبل از این دولت چه شرایطی داشتند. این دولت، همفکران آنها را در استانداری‌ها و سمت معاونت وزیر به کار گرفت و امروز به جای تشکر طلبکار هم شدند و حرف‌های بی‌ربط می‌زنند. او همچنین گفته بود عارف در سال 92 در نظرسنجی‌ها رای نداشت و اصلاح‌طلبان مجبور شدند از روحانی حمایت کنند.

 

دولت چرا تصمیماتی می‌گیرد که مسئولیتش را نمی‌پذیرد؟!

رئيس سابق اتاق بازرگانی تصریح کرد: سیاست‌های اقتصادی متناقض دولت در سه سال گذشته، آسیب‌های فراوانی به صادرکنندگان زده است.

محسن جلال‌پور که در گذشته از حامیان برجام بود، به روزنامه دنیای اقتصاد گفت: این ۳۴ ماه اوج نا اطمینانی در صادرات بوده است. از فروردین ۹۷ یعنی آغاز اتفاقاتی که اثر آن تاکنون باقی است و اعلام نتیجه جلسه مبهمی که از آن دلار ۴۲۰۰ تومانی متولد شد و بعد از آن هم کسی مسئولیتش را به‌عهده نگرفت، تا امروز دوران پر چالشی را تجربه کرده‌ایم. این در حالی بود که می‌شد در شرایطی که قیمت ارز رو به افزایش بود، صادرات رونق بگیرد، چراکه همواره صدور کالای ایرانی به دلیل ثبات دستوری در نرخ ارز طی سال‌های گذشته، صادرکنندگان را با مشکلات و چالش‌هایی روبه‌رو و آنها را در رقابت، فروش، خرید و هزینه‌ها دچار مشکل می‌کرد؛ اما به هر روی زمانی که نرخ ارز بالا می‌رود همه کالاها می‌توانند کالاهای صادراتی و رقابت‌پذیر باشند. حال آنکه از همان لحظه‌ای که قیمت ارز افزایش پیدا کرد، سیاست‌‌گذاران با قوانین نادرست و شرایط سختی که برای صادرات به‌وجود آوردند، عملاً مانع از افزایش صادرات تا امروز شدند. حتما به یاد دارید که اعلام شد ارز غیر از ۴۲۰۰ تومانی قاچاق محسوب می‌شود. بعد از آن هم که سیل بخشنامه‌ها جاری شد. این رویه موجب شد نه تنها صادرکنندگان بهره‌ای از افزایش نرخ ارز نبرند، بلکه صادرکننده‌های اصلی و قدیمی هم دچار شرایط بغرنج شوند و در بین خوف و رجا فعالیت کنند. صادرکنندگان از یک‌سو می‌ترسیدند که اگر کالایی صادر کنند به‌دلیل بخشنامه‌های عجیب و غریب، بدنام شوند و اگر هم صادر نکنند، بازار را از دست بدهند. شرایط آن زمان تجار را سردرگم کرده بود. البته این سردرگمی همچنان ادامه دارد.

این فعال اقتصادی می‌افزاید: در این ۳۴ ماه ده‌ها تصمیم گرفته شد؛ ولی هیچکدام نه تنها کمکی به کشور نکرد؛ بلکه مشکلات جدیدی به وجود آورد. در تمام ۳۴ ماه بنا به اعتراض صادرکنندگان، ممکن است مشکلی هم حل شده باشد؛ ولی مشکل دیگری افزوده شده است. سیاست‌هایی که در سال ۹۷ برای بازگشت ارز صادراتی یک شبه اتخاذ می‌شد و مدتی بعد تغییر می‌کرد، زیان‌های زیادی را به صادرکنندگان وارد کرد. به‌عنوان مثال تصمیمی که صادرکنندگان را برای بازگشت ارز بر اساس میزان صادرات گروه‌بندی کرده بود، صادرات را خرد کرد و پدیده «کارت فروشی» را افزایش داد. بعد از مدتی هم این تصمیم ملغی شد. چه کسانی زیان دیدند؟ صادرکنندگان با هویتی که از میدان بیرون رفتند و بازارهایشان را از دست دادند. ولی آنهایی از این تصمیم کوتاه مدت و اشتباه منفعت بردند که قانون را رعایت نکردند. این تغییر قوانین باعث می‌شود آن کسانی که قانون را اجرا می‌کنند همیشه آخر خط باشند و آنهایی که قانون را اجرا نمی‌کنند به دلیل منفعتی که به دلیل این تغییرات حاصل می‌شود، جلوتر قرار بگیرند و قانون‌شکنی جذاب

شود.

وی در ادامه گفت: به خاطر دارم یک صادرکننده کویتی کالایی را به ایران صادر کرده بود و مشکلی برایش پیش آمده بود. سفارت کویت چنان از اتاق بازرگانی مسئله آن تاجر را پیگیری می‌کرد که من متعجب بودم؛ ولی ما در هرجای دنیا که گیر می‌کنیم، حتی درب سفارتمان به روی تجار باز نیست، چه برسد به اینکه بخواهد مشکلی از ما حل کند.

 

کلانتری: باید دست کسی مثل روحانی را ببوسیم و رئیس‌جمهور کنیم

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط زیست گفت روحانی، مدیر مطلوبی است که جمع اشتباهاتش به 5 درصد هم نمی‌رسد و برای دولت بعد هم به فردی مثل او نیاز داریم.

عیسی کلانتری به روزنامه همدلی گفته است: برخلاف آنچه رسانه‌ها منتشر می‌کنند، اگر مدیریت آقای روحانی نبود ما نمی‌توانستیم از این دوره گذر کنیم. به نظر من روحانی، یک مدیر مظلوم در جمهوری اسلامی بوده است. اگرچه نمی‌توان انکار کرد که ممکن است تصمیم‌گیری‌های اشتباهی هم در دولت او وجود داشته باشد، اما جمع آن 5 درصد هم نبوده است و به واقع 95 درصد از این مشکلات به خوبی از طرف ایشان حل و فصل شده‌اند.

به گزارش جهان‌نیوز، وی در ادامه گفت: ما به یک فرد بسیار عاقلی مثل آقای روحانی نیازمندیم. کسی که هم بتواند سکان هدایت اجرایی کشور را در دست داشته باشد و هم بتواند با دنیا تعامل داشته باشد. در حال حاضر هر فرد صاحب‌نامی که برای ریاست جمهوری کاندید شود، باید این مسئله را به عنوان یک وظیفه در نظر بگیرد و نه به منظور در دست گرفتن یک پست دلخواه. این مسند در حال حاضر نیاز به یک فرد پخته دارد. چنین فردی باید به خاطر حفظ کشور وارد صحنه شود و نه فقط برای کسب مقام ریاست جمهوری. از چنین فردی حتی باید برای حضور، تقاضا کرد، منت او را کشید و از او برای پذیرش چنین مسئولیتی خواهش کرد. در چنین وضعیتی، باید دست شخصی را که قصد خدمت صادقانه دارد، بوسید.

یادآور می‌شود اظهارات و سوء‌مدیریت عیسی کلانتری بارها حاشیه‌ساز شده است. وی کاوه مدنی را به عنوان معاون خود منصوب کرده بود که جاسوس از آب درآمد و از کشور گریخت.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

سفر هیأت سیاسی طالبان به ایران  با دعوت وزارت امورخارجه

سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر هیات سیاسی طالبان به تهران به ریاست «ملا عبدالغنی برادر» خبر داد. سعید خطیب‌زاده با اعلام این خبر افزود: این هیات بر اساس هماهنگی قبلی و به دعوت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد سه‌شنبه وارد تهران شد و مورد استقبال مقامات وزارت امورخارجه قرار گرفت. خطیب‌زاده همچنین اظهار کرد: هیات سیاسی طالبان در طول مدت حضور در تهران دیدارهایی را با مقامات مسؤول کشورمان از جمله وزیر امور خارجه و نماینده ویژه ایران در امور افغانستان خواهد داشت و درباره روند صلح در افغانستان و مسائل و موضوعات مرتبط تبادل نظر و رایزنی‌هایی صورت خواهد پذیرفت. پس از انتشار خبر سفر هیات طالبان به ایران، وزارت امور خارجه افغانستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان از سفر هیأت طالبان به ایران آگاهی دارد. دولت جمهوری اسلامی ایران درباره سفر هیأت طالبان به ایران دولت جمهوری اسلامی افغانستان را مطلع نموده و در این باره نظرات دولت افغانستان را قبلا مطالبه و دریافت کرده است. در ادامه این بیانیه آمده است: هدف از تنظیم سفر هیات طالبان به ایران این است تا جانب جمهوری اسلامی ایران، افزون بر شرح دیدگاه‌های خود، طالبان را درباره موجودیت اجماع منطقه‌ای درباره تأمین آتش‌بس فوری، دستیابی به یک توافق جامع صلح در چارچوب نظام جمهوری و حفظ ارزش‌های قانون اساسی افغانستان، آگاه سازد. ایران همچنان می‌خواهد اطمینان حاصل کند افغانستان پسامنازعه بار دیگر به ‌پایگاه امن گروه‌های تروریستی مبدل نخواهد شد و همچنان مرکز اتفاق و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی باقی خواهد ماند. در این بیانیه همچنین مطرح شده است: ما به مشورت‌ها و همکاری‌های‌مان با کشورهای منطقه و جهان، از جمله جمهوری اسلامی ایران، به ‌منظور حفظ و تقویت اجماع منطقه‌ای و بین‌المللی در حمایت از موقف برحق مردم و دولت افغانستان در رابطه با صلح پایدار مبتنی بر ارزش‌های قانون اساسی و تقویت نظام جمهوری اسلامی، همچنان ادامه خواهیم داد.

***

فرمانده کل ارتش:

رزمایش اقتدار۹۹ نزاجا بیانگر مهارت‌ها در اجرای عملیات ترکیبی بود

فرمانده کل ارتش درباره برگزاری رزمایش «اقتدار ۹۹» نیروی زمینی ارتش اظهار کرد: یکی از اهداف مهم این رزمایش جابه‌جایی سریع نیروها از نقاط مختلف کشور به منطقه رزمایش بود که با کمک نیروی هوایی و هوانیروز با موفقیت انجام شد. به گزارش روابط عمومی ارتش، سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی افزود: سناریوهای تدوین شده در این رزمایش بنا بر دستورالعمل‌های عنوان شده، مرحله به مرحله با موفقیت اجرا شد و به طور کلی روحیه و مهارت نیروها در دستیابی به اهداف مثبت برآورد شد. امیر موسوی تصریح کرد: ما در این رزمایش تلفیق مهارت‌های نیروی انسانی کارآمد را با بهره‌گیری از تجهیزات در یک عملیات ترکیبی مشاهده کردیم که بخوبی به منصه ظهور رسید. این نوع عملیات‌های ترکیبی فوق‌العاده پیچیده هستند و نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و رعایت جزئیات دارند که بحمدالله در این رزمایش بخوبی انجام شد. وی خاطرنشان کرد: در این رزمایش تازش از دریا و هوا، و نفوذ از دریا به ساحل و ساحل به دریا، با موفقیت انجام شد و همچنین فرود آمدن در آب و انجام عملیات در عمق دریا توسط غواصان، اجرای عملیات در ساحل توسط غواصان و اینکه منطقه‌ای در ساحل اشغال شود و توسعه وضعیت داده شود و بستر جهت حضور عمده قوای خودی آماده شود از جمله مواردی بود که به شکل مطلوبی انجام شد.

***

تشکر قطر از ایران و ترکیه

سخنگوی وزارت خارجه قطر از مواضع ایران و ترکیه تقدیر و تشکر کرد. به گزارش فارس به نقل از اسپوتنیک عربی، لولوه الخاطر، سخنگوی وزارت خارجه قطر در گفت‌وگویی تاکید کرد: روابط قطر با ایران و ترکیه عالی است و ما از کسانی که در زمان بحران خلیج [فارس] و تحریم قطر در کنار ما ایستادند تقدیر و تشکر می‌کنیم و این مساله برای همه روشن است. وی با تاکید بر اهمیت حفظ آشتی کشورهای خلیج‌فارس خاطرنشان کرد که بحران کشورهای عربی با قطر حتی یک خوبی هم نداشت و شکستی برای همه بود.

***

ترور سردار سلیمانی نمی‌تواند بدون مجازات باقی بماند

نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در مصاحبه‌ای که بامداد سه‌شنبه بخش مختصری از آن منتشر شد، گفت: جنایت آمریکا در ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نمی‌تواند بدون مجازات باقی بماند. مجید تخت‌روانچی در مصاحبه با شبکه خبری «ان‌بی‌سی»، در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا ایران قصد دارد تهدیدهای خود درباره انتقام بابت ترور ژنرال سلیمانی را عملی کند، گفت: «این جنایت نمی‌تواند بدون مجازات باقی بماند، چون [ترور سردار سلیمانی] جنایت واقعی علیه کسی بود که نقش موثری در مبارزه با سازمان‌های تروریستی داشت». تخت‌روانچی به این سوال که ایران آماده انجام چه اقداماتی برای ازسرگیری مذاکره با آمریکا بر سر برجام است، اینطور پاسخ داد: «توپ در زمین آمریکاست. آمریکا میز مذاکره را در سال ۲۰۱۸ ترک کرد، بنابراین، این طرف آمریکایی است که باید تصمیم بگیرد آیا دولت جدید می‌خواهد سیاست ورشکسته دولت قبل را ادامه دهد یا اینکه می‌خواهد صفحه‌ای جدید باز کند. همه اینها به دولت جدید آمریکا بستگی دارد». وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به محض آنکه ایالات متحده آمریکا تعهداتش در برجام را اجرایی کند تعهدات خودش ذیل این توافق را اجرایی خواهد کرد. او در پاسخ به اینکه آیا ایران قصد آغاز مذاکرات مستقیم با واشنگتن را دارد یا می‌خواهد از طریق یک واسطه مانند دولت سوییس با واشنگتن ارتباط برقرار کند، گفت: «ما قصد نداریم آغازکننده چیزی باشیم».

*********************************

روزنامه خراسان**

مدیران مراقب اختلاس های الکترونیکی باشند

یک نهاد اقتصادی با ارسال نامه ای خطاب به وزارتخانه ها و سازمان های دولتی، از آن ها خواسته با توجه به حذف دسته چک فیزیکی و انجام امور مالی دستگاه های اجرایی از طریق الکترونیک، مدیران مربوط با شناسایی مسئولانی که به دلیل وضعیت کاری، تعدد ماموریت ها و مشغله کاری، حضور مستمر در محل دستگاه اجرایی ندارند، برای تفویض اختیار و معرفی امضای جایگزین   آن ها اقدام و در صورت گم شدن یا سوء استفاده از رمز سیستم حواله الکترونیک، در اولین فرصت به بانک مرکزی اطلاع رسانی کنند.

 

مجوز تشویق رسمی مسئولان مبارزه با کرونا صادر شد

به پیشنهاد یک مقام مسئول که به تازگی مورد تایید مدیران ارشد دولتی نیز قرار گرفته، مقرر شده مدیرانی که در کاهش شدت بیماری و جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در کشور، اقدامات فوق العاده ای انجام داده اند اعم از مسئولان دولتی، فرماندهان و کارکنان نظامی یا انتظامی، پس از ارزیابی های وزارت بهداشت و مدیران قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا، به طور رسمی تشویق شوند.

*********************************

روزنامه ایران **

طرح بایدن برای مذاکره مستقیم با ایران

 خبر اول اینکه، شبکه اسکای نیوز به نقل از برخی منابع در دولت امریکا اعلام کرد که دولت جو بایدن از طریق برخی واسطه‌های اروپایی، بزودی ابتکار عملی را برای انجام گفت‌وگوهای مستقیم با تهران به جریان می‌اندازد. به گزارش ایسنا، اسکای نیوز به نقل از این منابع که «خواسته‌اند نامشان فاش نشود» نوشت: یک رویکرد جدید برای نزدیکی روابط وجود دارد که به‌دنبال تضمین توان بازدارندگی امریکا در منطقه و حل تنش با ایران است. این منابع می‌افزایند: این اقدامات با تماس‌های ایالات متحده با همپیمانانش در منطقه، بویژه کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و اسرائیل همراه خواهد بود و دیدار ژنرال کنت مک‌کنزی، فرمانده نیروهای مرکزی امریکا از منطقه در همین چارچوب است. مک‌کنزی اخیراً گفته که روابط بین امریکا و ایران در زمان جو بایدن در یک مرحله فرصت قرار گرفته است.

 

تأیید سفر هیأت طالبان به ایران

 خبر دیگر اینکه، سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان از سفر هیأت سیاسی طالبان به تهران به ریاست «ملا عبدالغنی برادر» خبر داد. به‌گزارش ایرنا سعید خطیب‌زاده در این باره گفت: این هیأت براساس هماهنگی قبلی و به‌ دعوت وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد دیروز وارد تهران و مورد استقبال مقامات وزارت امورخارجه قرار گرفت. به‌گفته وی، هیأت سیاسی طالبان در طول مدت حضور در تهران دیدارهایی را با مقامات مسئول کشورمان از جمله وزیر امورخارجه و نماینده ویژه ایران در امور افغانستان داشته و در خصوص روند صلح در افغانستان و مسائل و موضوعات مرتبط تبادل نظر و رایزنی‌هایی صورت خواهد پذیرفت.محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر هم در توئیتی اهداف سفر این هیأت را گفت‌و‌گو درباره روابط دو کشور، وضعیت مهاجران افغان و وضعیت سیاسی و امنیتی افغانستان و منطقه دانست.

 

عنابستانی بالاخره عذرخواهی کرد

 دست آخر اینکه، علی اصغر عنابستانی که بواسطه زدن سیلی به‌صورت یک سرباز وظیفه چند روزی است در صدر اخبار قرار گرفته، با انتشار ویدیویی از مردم ایران عذرخواهی کرد. به گزارش ایرنا، این نماینده مجلس گفته است: هدف از انتشار این فیلم عذرخواهی از تک‌تک مردم کشور است که به هر دلیلی احساسات آنها جریحه‌دار شد. البته مشخص است بین افراد جامعه در اجرای قانون تفاوتی وجود ندارد و شأن ما نیزمطیع برابر قانون و درخدمت مردم بودن است. او با تشکر از مأمور راهور پلیس برای اجرای قانون و جلوگیری از ورود خودرو او به‌خط ویژه عنوان کرد: این اتفاق ممکن است برای هر فردی رخ بدهد که اگر توهینی بشنود، عصبانی شود. زیرا همه ما انسان‌ها ممکن است در مقابل توهین دچار خطا شویم. عنابستانی افزوده: با وجود این، اینجانب باید بیشتر به خود مسلط می‌بودم و در همان حد عصبانیت نیز کارم اشتباه بود و به همین دلیل بار دیگر از مردم ایران و حوزه انتخابیه که روزهای سختی برای آنها می‌گذرد و شرمنده آنها شدم، عذرخواهی می‌کنم و بنده خاک پای آنها و مدافعان وطنم هستم.

*********************************

روزنامه شرق **

ترامپ از صحنه سیاسی آمریکا حذف‌شدنی نیست

بایدن: استیضاح رأی نمی‌آورد

یک رسانه آمریکایی به نقل از رئیس‌جمهور این کشور نوشت كه مجلس سنا احتمالا از آرای کافی برای مجرم‌شناختن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین ایالات‌متحده در دادگاه استیضاح او برخوردار نخواهد بود.

جو بایدن در مصاحبه‌ای مختصر با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت فکر نمی‌کند ۱۷ نماینده جمهوری‌خواه به مجرم شناخته‌شدن ترامپ رأی مثبت بدهند. اشاره بایدن به ۱۷ نماینده جمهوری‌خواه در مجلس سنا است که برای تصویب استیضاح ترامپ در این مجلس باید با ۵۰ سناتور دموکرات همراه شوند. تصویب استیضاح رئیس‌جمهور در مجلس سنا مستلزم موافقت دو‌سوم اعضای این مجلس (۶۷ سناتور) است. صد کرسی سنا درحال‌حاضر به‌صورت مساوی بین نماینده‌های دموکرات و جمهوری‌خواه تقسیم شده و تأیید جرم ترامپ مستلزم آن است که علاوه ‌بر همه ۵۰ نماینده دموکرات، ۱۷ نماینده جمهوری‌خواه نیز به محکومیت او رأی بدهند.

چنانچه رئیس‌جمهوری در دادگاه استیضاح مجرم شناخته شود از سمتش عزل شده و از تصدی مناصب فدرال در آینده محروم خواهد شد. ساعاتی قبل‌تر از مصاحبه بایدن با سی‌ان‌ان، رسانه‌های آمریکا گزارش دادند مجلس نمایندگان آمریکا بندهای استیضاح ترامپ را تحویل مجلس سنا داده است. کنگره آمریکا حدود دو هفته پیش در حال شمارش آرای مجمع گزینندگان (الکترال‌کالج) برای تأیید نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر بود که بعد از اعتراض چند قانون‌گذار آمریکایی به نتیجه رأی‌گیری در ایالت آریزونا، ترامپ از هوادارانش خواست تظاهرات به‌اصطلاح مسالمت‌آمیز برگزار کنند. اما حامیان ترامپ به سمت کنگره هجوم بردند و بعد از درگیرشدن با نیروهای امنیتی وارد ساختمان کنگره شدند. در جریان این حملات پنج نفر کشته و ده‌ها نفر هم زخمی شدند. در همین راستا، مجلس نمایندگان آمریکا با ۲۳۲ رأی موافق و ۱۹۷ رأی مخالف، طرح استیضاح مجدد ترامپ را تصویب کرد. این اولین‌بار در تاریخ ۲۴۴‌ساله ایالات متحده است که مجلس نمایندگان این کشور، دو بار طرح استیضاح یک رئیس‌جمهور را تصویب می‌کند. بسیاری بر این باورند که اصرار دموکرات‌ها برای استیضاح ترامپ بیشتر بر آن است تا شرایطی را فراهم کنند که ترامپ به‌طورکامل از صحنه سیاسی حذف شود؛ فرایندی که غیرممکن به‌ نظر می‌رسد و ترامپ با پشتیبانی از ۷۵ میلیون پایگاه رأی‌اش می‌تواند بار دیگر به کابوسی برای دموکرات‌ها تبدیل شود.

 

آمریکا معافیت موقت تحریمی برای حوثی‌ها صادر کرد

دولت جدید ایالات‌ متحده آمریكا برخی تحریم‌های مالی مربوط به تروریسم علیه حوثی‌های یمن را به حال تعلیق درآورد. خزانه‌داری دولت جو بایدن می‌گوید که برخی نقل‌وانتقال‌های مالی را از تحریم‌های مربوط به اضافه‌شدن نام حوثی‌ها به فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» در آمریکا معاف می‌کند. پمپئو در آخرین روزهای دولت دونالد ترامپ، حوثی‌ها را یک گروه تروریستی معرفی کرد. طبق این مجوز، شرکت‌ها و بانک‌های دخیل در معاملات با یمن تا تاریخ 26 فوریه به خاطر تبادلات مالی با انصارالله تحت تحریم قرار نمی‌گیرند. منتقدان تحریم حوثی‌ها بر این باورند که این اقدام روند کمک‌رسانی به مردم یمن را که در بحران انسانی به سر می‌برند، مختل می‌کند. در مقابل حامیان این تحریم‌ها ادعا می‌كنند حوثی‌ها با حمایت از تروریسم به بی‌ثباتی و بحران در منطقه دامن می‌زنند.

*********************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات