صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۴  ، 
کد خبر : ۳۲۹۵۳۷

اخبار ویژه 24 فروردین ماه

روزنامه کیهان **

چین جسارت شاخ به شاخ شدن با آمریکا را دارد

روزنامه نیویورک‌تایمز تأکید کرد در حالی که چین مهیای انجام کار‌های بزرگ است، آمریکا به مرحله ناتوانی رسیده و این هشدار‌دهنده است.
توماس فریدمن در یادداشتی در نیویورک‌تایمز می‌نویسد: فرق آمریکا با چین در این است که چین هنوز هم می‌تواند دست به کار‌های بزرگ بزند، اما آمریکا؛ نه. رهبران چین؛ آمریکا را «یک امپریالیست رو به افول» می‌شناسند. همه ما می‌دانیم که چین در زمینه حقوق بشر بد عمل می‌کند. اما آمریکا هیچ‌وقت نخواسته است این‌طور باشد... چین مشکلات عظیمی دارد. قامت رهبران چین خیلی بلند نیست، اما با همین قد کوتاه هم به خوبی بلدند چه بکنند تا موفق بشوند. تمام تمرکز رهبران چین بر روی «آموزش» شهروندان طبق تعالیم ایدئولوژی و دکترین خود است. ساخت زیرساخت‌ها؛ اجرای بهترین تجارت‌ها، کسب بهترین علوم، جا انداختن فرهنگ شایسته‌سالاری در حاکمیت و استفاده از شایسته‌ترین‌ها در بدنه حاکمیت. مطلقا نباید چین را بابت این هوشمندی در حکمرانی سرزنش کرد. این ما (آمریکا) هستیم که باید خودمان را بابت غافل ماندن از این زیرکی سرزنش کنیم. در اجلاس دو هفته پیش دیپلمات‌های ارشد آمریکا و چین در آلاسکا، چینی‌ها به وضوح ثابت کردند که دیگر از انتقاد ما نمی‌ترسند. «یانگ جیچی» سیاستگذار برجسته وزارت خارجه چین در آلاسکا به همتایان آمریکایی خود گفت: «آمریکا صلاحیت ندارد که از موضع قدرت با چین صحبت کند».
با این اتفاقاتی که در آمریکا افتاده، چینی‌ها باید هم همین نگرش را به ما داشته باشند. حوادثی که بعد از انتخابات در ساختمان کنگره آمریکا اتفاق افتاد، و یا اجازه یافتن آنارشیست‌های چپگرا برای تصرف بخشی از مرکز شهر «پورتلند» و شورش و ویرانگری در شهر به مدت چند ماه، چاپ پول در آمریکا برای جبران خسارت ناشی از شیوع کرونا برای آنکه مردم با خرید کالا‌های چینی مخارج زندگی‌شان بالا برود، در حالی که خود چین پولش را در سرمایه‌گذاری به جریان می‌اندازد و زیرساخت‌های بیشتری را تولید می‌کند، و یا خشونت با اسلحه در آمریکا که از کنترل خارج شده است. همه این‌ها از جمله نارسایی‌های جامعه و دستگاه حاکمه آمریکاست که ما را سزاوار سرزنش قرار داده است. چین در سال ۲۰۲۲ میزبان بازی‌های المپیک زمستانی است. صدا‌های زیادی در آمریکا بلند است که درخواست می‌کند ما این بازی‌ها را تحریم کنیم. اما المپیکی که ما باید نگران آن باشیم؛ ۲۰۲۲ نیست، ۲۰۲۵ است. حتما از تعجب شاخ در می‌آورید. المپیک ۲۰۲۵ دیگر چیست؟ المپیک ۲۰۲۵ در تقویم شبکه «ان‌بی‌سی» آمریکا نیست؛ در تقویم «شی جینپنگ» رئیس‌جمهور چین است. این المپیک را «شی» در سال ۲۰۱۵ اعلام و پیشنهاد کرد که فقط با حضور دو شرکت‌کننده برگزار بشود: چین و آمریکا. این المپیک، ابتکار دولت «شی» بود و آن را «ساخت چین ۲۰۲۵» نام گذاشت. این یک برنامه ۱۰ ساله است برای مدرنیزه کردن پایگاه تولید صنعتی چین. در این برنامه دولت به‌طور گسترده منابعش را وارد سرمایه‌گذاری می‌کند تا بر آنچه که «شی» آن را ۱۰ صنعت کلیدی با تکنولوژی بالا در قرن ۲۱‌ام تعریفش کرده است، مسلط بشود. این یعنی جسارت رهبری چین برای شاخ به شاخ شدن مستقیم با آمریکا. این صنایع مشتمل هستند بر: هوش مصنوعی، خودرو‌های برقی و سایر خودرو‌هایی که با انرژی‌های نوین کار می‌کنند، نسل پنجم روبات‌های مخابراتی، تکنولوژی‌های جدید در کشاورزی، مهندسی هوا- فضا و مهندسی دریایی، مواد مصنوعی و طب سنتی. چند هفته قبل چین چهاردهمین برنامه پنج‌ساله خودش را معرفی کرد که از سال ۲۰۲۵ آغاز می‌شود. در این برنامه؛ برنامه توسعه چین مبتنی بر «نوآوری» است و شی سرمایه‌گذاری دولتش در این سَبک توسعه را دو برابر کرده است. پیام این برنامه به آمریکا این است: «ما سعی خواهیم کرد در این سَبک بازی که مختص خودمان است شما را شکست بدهیم؛ بنابراین ما از این به بعد دیگر هرگز وابسته به کالا‌های ساخته‌شده با تکنولوژی پیشرفته شما نخواهیم بود».
جهان قرن ۲۰‌ام؛ جهان نشر و گسترش اصول و ارزش‌های آمریکایی در نهاد‌های جهانی بود. امروز اگر ما به‌عنوان یک کشور به همان شیوه عمل کنیم و خودمان را به لال بودن بزنیم، در آن صورت؛ هم قدرتمان کم می‌شود و هم قدرت ایده‌آل‌هایمان. در آن المپیک دو شرکت‌کننده‌ای که برگزار خواهد شد، سر دادن شعار «آمریکا، آمریکا» اصلا و ابدا نه بر چین اثرگذار خواهد بود و نه بر دنیا.

دولت با ۶۰۰ هزار مرغداری چه کرد که مردم باید در صف بایستند؟!

جناب آقای روحانی! اگر این همه وقت و انرژی‌ای که صرف مذاکره با ۵+۱ و رفع تحریم‌ها کردید، صرف افزایش توان تولید داخلی کرده بودید، اکنون با این حجم از مشکلات مواجه نبودیم و اتفاقاً در مذاکرات هم با دست برتری وارد می‌شدید.»
حجت‌الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه ضمن طرح موضوع فوق با رئیس‌جمهور، در روزنامه وطن امروز نوشت: آقای روحانی در سخنانی اظهار داشته آمریکا برای توبه آمده و «هل لی من توبه» گفته است، بعد هم تاکید کرده که اگر آمریکا توبه کند ما می‌پذیریم. حقیقتا از صحبت‌های ایشان متعجب شدم. به چه استدلال و برهانی با به کار بردن عبارت حضرت حر، به صورت غیرمستقیم بین آمریکا و جناب حر قیاس کرده‌اند؟
ابوحنیفه به عنوان موسس اصل قیاس در استنباط حکم شرعی هم، اگر این قیاس ناروای شما را می‌شنید خنده‌اش می‌گرفت. من واقعا از این جملات جناب روحانی شگفت‌زده شدم. ایشان بعد از این قیاس گفته است که اگر آمریکا توبه کند ما قبول می‌کنیم، این جمله در ظاهر جمله درستی است، ولی سؤال اینجاست: واقعا شما فکر می‌کنید آمریکا توبه می‌کند؟! ساده‌اندیشی تا کجا؟ آمریکا در تاریخ ۵۰۰ ساله‌اش نسبت به رفتار نژادپرستانه‌اش با سرخپوست‌ها و سیاه‌پوست‌ها و کشتار مردم ژاپن در جنگ دوم جهانی و قتل عام مردم ویتنام و به خاک و خون کشیدن افغانستان و عراق توبه کرده است که از رفتارش نسبت به برجام بی‌فرجام شما توبه کند؟
آقای روحانی که حرف از نظر مردم و همه‌پرسی و رفراندوم می‌زنند، بد نیست اول از نظر مردم درباره دولت خودشان شروع کنند و نظر مردم را در این باره جویا شوند. آنطور که گروه‌های مختلف مردم به من رجوع می‌کنند، به عنوان یک طلبه و به عنوان صدای مردم، از جناب رئیس‌جمهور چند سؤال دارم که از ایشان تقاضا دارم به این ۴ سؤال پاسخ بدهند:
۱- با توجه به اینکه شعار دولت آقای روحانی، تدبیر و امید بوده است، آیا دولت ایشان از مردم نظرسنجی کرده که امید در جامعه ما بعد از این ۸ سال رشد کرده یا افول داشته؟
۲- دولت مدعی تدبیر، با چه تدبیر و سیاستی فضای کالا‌های اساسی را به جایی رسانده که به‌رغم وجود ۶۰۰ هزار مرغداری در کشور که می‌توانستیم صادرکننده باشیم، اکنون مردم عزتمند ما باید ساعت‌ها وقت خود را در صف‌های خرید مرغ بگذرانند؟
۳- چطور جوانان انقلابی ما در مجموعه‌های نظامی توانسته‌اند پیچیده‌ترین صنایع موشکی را ابداع کنند، اما دولت تدبیر و امید نتوانست در صنعت خودرو کوچک‌ترین حرکت رو به جلویی را ایجاد کند؟
۴- به ملت توضیح بدهند که براساس کدام داده‌های علمی و کدام الگو‌های مدیریتی، تاکنون به تدبیر بحران کرونا اقدام کرده‌اند؟ این چگونه مدیریتی است که ایام نوروز را آزاد بگذارند، بعد که فاجعه درست شد حالا ۲ هفته تعطیل کنند؟ امیدوارم جناب روحانی که قرار بود هر ۱۰۰ روز به مردم گزارش دهند، حداقل جواب این ۴ سؤال را صریح و شفاف به مردم ارائه دهند.

محمدرضا تاجیک: سران جبهه اصلاحات باید به تعطیلات تاریخی بروند

یک فعال اصلاح‌طلب معتقد است جبهه اصلاحات در وضعیتی نابسامان و غیرقابل دفاع به سر می‌برد و برکناری شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان (شعسا) و جایگزینی ناگهانی آن با «نهاد اجماع‌ساز» (ناسا) اقدامی غیردموکراتیک بود.
محمدرضا تاجیک مشاور رئیس‌دولت، در گفتگو با نامه‌نیوز تصریح کرد: تغییرات شورای تصمیم‌ساز این طیف حرکت به سمت رادیکالیسم است.
وی در پاسخ به این سوال که «اقدامات برای تشکیل نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان به ریاست بهزاد نبوی را چطور ارزیابی می‌کند؟»، گفت: برای دوستان احترام قائلم، اما چگونگی شکل‌گیری «ناسا» به نظرم قابل نقد جدی است. یک شورای سیاست‌گذاری کنار گذاشته می‌شود یا به شکل دیگری جایگزین می‌شود. این جایگزینی تقریبا شیفت رادیکال است. بیشتر کسانی که در شورای سیاست‌گذاری گذاشته بودند، کنار گذاشته می‌شوند، حتی به یک بیان اداری ما محترمانه تودیع نمی‌شوند؛ تودیع، معارفه صورت نمی‌گیرد.
تاجیک افزود: بالاخره آن افراد مدت زیادی رئیس شورای سیاست‌گذاری، قائم‌مقام، یا رئیس کمیته فلان بوده‌اند، در شرایط سخت و سنگین فعالیت کرده‌اند. می‌شد تقدیر شود، از نظر و تجربیات آن‌ها برای انتخاب شورای بعدی نظرخواهی شود، اما در یک شیوه رادیکال، دفعتا افراد کنار گذاشته می‌شوند و نه نظرشان پرسیده می‌شود و نه محترمانه تودیع می‌شوند. با تمام نقد‌هایی که به این افراد وارد است، بالاخره در جریان اصلاح‌طلبی روی کار آمدند و مورد حمایت بودند؛ اگر قضیه دموکراتیک بود حداقل برای احترام‌گذاشتن به آنها، یک چرخش دموکراتیک‌تر و مدنی‌تر را شاهد بودیم و قطعا این بهتر بود.
وی گفت: من این چرخش را مدنی و دموکراتیک نمی‌بینم. مضافا اینکه این نوع سانترالیزم را که در جریان اصلاحات ایجاد می‌شود، به یک معنا سانترالیزم، دموکراتیک، یعنی یک نوع انتخاب با مرکزیت برمبنای افکار عمومی و تمامیت جریان اصلاح‌طلب نمی‌بینم. یک عده خاص را به نمایندگی تمام جریان اصلاح‌طلبی انتخاب می‌کنند و کاملا می‌دانم که بسیاری از جریانات اصلاح‌طلبی در این پروسه انتخاباتی شرکت نمی‌کنند. بسیاری از نیرو‌های اصلاح‌طلب در فرایند انتخاب سهمی ندارند. این نقد من به این مسئله است. نقد دیگر اینکه کاملا معتقدم در جریان اصلاح‌طلبی با تمام احترامی که به سابقه و جریان اصلاح‌طلبی و بزرگان جریان اصلاح‌طلبی قائلم، اما بار‌ها گفته‌ام این دوستان باید یک تعطیلات تاریخی به خودشان بدهند و فضا را برای نیرو‌های جوان‌تر و خلاق‌تر باز کنند. دیری است دوستان بازیگر اصلی این نمایش هستند و در این صحنه نمایش، پرده، کنش جدید و اکت جدیدی نداریم. یک صحنه قابل پیش‌بینی که همه چیزش حالت کلیشه دارد. فکر نمی‌کنم با دوستانی که دیری است در صحنه نمایش بازیگر اصلی هستند، در آینده شاهد سناریو و بازیگری دیگری باشیم. همین صحنه و نمایش با فضای محافظه‌کارانه‌تر یا رادیکال‌تر ادامه خواهد داشت.
این فعال اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: اینکه صحنه را به نیرو‌های جوان‌تر و متفاوت واگذار کنیم، اتفاق نیفتاده و پیش‌بینی من این است که در آینده شاهد ریزش بیشتری در جریان اصلاح‌طلبی خواهیم بود. طبیعتا گروه‌هایی که چنین مشی‌ای را در جریان اصلاح‌طلبی نمی‌پسندند به حاشیه خواهند رفت و ریزش خواهیم داشت و بدن نحیف جریان اصلاح‌طلبی را نحیف‌تر خواهد کرد؛ اکنون نعش این قربانی عزیز روی دستان ماست و در آینده نعش این قربانی عزیز زیر پا‌های ما قرار خواهد گرفت.
محمدرضا تاجیک همچنین درباره کاندیدای نیابتی گفت: تردیدی ندارم بسیاری از کسانی که خودشان را در جریان کلی اصلاح‌طلبی با هر فرهنگی تعریف می‌کنند، از هم‌اکنون می‌دانند در درون این جریان نیرویی تربیت نکرده‌اند که بتواند در چنین شرایطی با افکار عمومی جامعه ارتباط برقرار کند و زیبای خفته را بیدار و به حرکت دربیاورند؛ این انفعال جامعه را دفعتا بزداید و یک روح فعال را تزریق کند. این تحلیل را هم دارند که ممکن است برخی از نیروهایشان از سد شورای نگهبان عبور نکنند؛ بنابراین کماکان به دنبال یک نوع ائتلاف از نوع ۹۲ هستند که بتوانند با پای دیگری وارد کاخ قدرت شوند. در پس‌و‌پشت پرده یک نوع تحرکات و مذاکرات وجود دارد که بتوانند با توزیع قدرت با کاندیدای دیگری غیر از اصلاح‌طلب وارد صحنه شوند. اما به نظرم به علت تجربه نه‌چندان زیبایی که مردم از کاندیدا‌های نیابتی داشته اند، این‌بار بسیار سخت و سنگین است.
وی تجربه روحانی در این‌باره را برای مردم بسیار منفی ارزیابی کرد.

موسوی لاری: حمایت از لاریجانی خودکشی اصلاح‌طلبان است

نایب رئیس مستعفی شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان گفت دولت روحانی در اذهان مردم، نامطلوب‌ترین دولت پس از انقلاب است. موسوی لاری همچنین می‌گوید ائتلاف با دولت نباید از سوی اصلاح‌طلبان تکرار شود.
عبدالواحد موسوی لاری در گفتگو با روزنامه همشهری اظهار داشت: در طول این ۸ سال دولت روحانی، رقبای دولت و رسانه ملی آنقدر بر ناکارآمد و ناموفق بودن دولت از هر طریقی تأکید کردند که اکنون به نظر من این دولت، در اذهان عمومی نامطلوب‌ترین دولت پس از انقلاب است. البته خود دولت هم مقصر بود.
موسوی لاری البته توضیح نداده که آیا به جای گذاشتن رکورد‌های تورمی ۶۰۰ تا ۸۰۰ درصدی در اقلام مختلف در طول ۸ سال و همچنین زدن دومین رکورد تورمی در طول ۳ دهه گذشته (پس از دولت هاشمی) فضاسازی منتقدان است، یا نتیجه واقعی سوء تدبیر دولتی که جز برجام، هیچ برنامه دیگری نداشته است.
وی در ادامه این گفتگو درباره احتمال ائتلاف با جریان اعتدالی و حمایت از علی لاریجانی اظهار داشت: به نظر من تجربه دولت روحانی به اصلاح‌طلبان دیکته کرده است که باید با هویت و لباس خود وارد کارزار انتخابات ریاست جمهوری شوند. اگرچه معتقدم این دولت نقاط قوت بسیاری داشته است، اما اصلاح‌طلبان به دلیل نبود تعامل مناسب از دولت گلایه‌مند هستند. این در شرایطی است که روحانی تعارضی با اصلاح‌طلبان نداشت و در گذشته هم برخوردی میان آن‌ها وجود نداشته است، اما لاریجانی در گذشته نوک پیکان حمله به اصلاح‌طلبان بوده است. خیلی بعید می‌دانم کلیت اصلاح‌طلبان در تشکیلاتی جای بگیرند که لاریجانی محور آن باشد.

حمایت از لاریجانی حتی به عنوان گزینه آخر برای حضور در انتخابات هم مطرح نخواهد بود؟

موسوی لاری در پاسخ این سؤال گفت: اصلاح‌طلبان اعلام کرده‌اند حتی اگر در انتخابات ریاست جمهوری گزینه‌ای هم نداشته باشند، مانند افراد عادی در انتخابات شرکت خواهند کرد؛ بنابراین وجود چنین گزاره‌ای خیلی بعید به نظر می‌رسد ممکن است برخی افراد اصلاح‌طلب با تصمیم شخصی به لاریجانی رأی دهند. حتی حزب کارگزاران که برخی چهره‌های مؤثرشان اعلام کرده بودند حمایت از لاریجانی هم ممکن است یکی از گزینه‌های آنان باشد، پس از ارزیابی نظریات بدنه اصلاح‌طلبی به این جمع‌بندی رسیدند که این موضوع نوعی خودکشی سیاسی است و اگر به آن سمت بروند برای همیشه از گردونه خارج خواهند شد.
وی ضمن تأیید از دست رفتن پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان، درباره دلخوری‌های عارف از اصلاح‌طلبان هم گفت: هویت عارف، اصلاح‌طلبی است و از آن فاصله نگرفته، اما او از اصلاح‌طلبان گله‌مند بوده و معتقد است اگر بخشی از فعالان این جریان سیاسی نسبت به عملکرد او در فراکسیون امید مجلس قبل انتقاداتی دارند، باید در جلسه‌ای توضیحاتش را می‌شنیدند و بعد داوری می‌کردند که به اعتقاد من گلایه درستی است؛ بنابراین موضوع جریان‌سازی موازی مطرح نیست، چرا که اصلاحات محصول یک گذار تاریخی است که انشعاب از آن به سادگی اتفاق نخواهد افتاد.
یادآور می‌شود شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در پی استعفای عارف و موسوی لاری از ریاست و نایب‌رئیسی آن، اسفند گذشته بدون اعلام رسانه‌ای منحل شد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

اخطار رئیس قوه قضائیه به تأخیر در اجرای تصمیمات کرونایی

رئیس قوه قضائیه گفت: مسؤولان باید پاسخگوی تاخیر در اجرای تصمیمات کرونایی که موجب خسارت و تلفات بیشتر شده، باشند. آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قضایی با اشاره به خیز مجدد پدیده شوم کرونا در کشور، تصریح کرد: آغاز موج جدید کرونا مردم را دچار آسیب‌های جدی‌تری کرده و موجب افزایش خسارت‌های جانی و مالی شده است که این وضعیت اقتضا می‌کند ضوابط بهداشتی و تدابیر ویژه‌ای لحاظ شود. رئیس دستگاه قضا در ادامه به طرح پرسش از مسؤولان اجرایی پرداخت که چرا به‌رغم هشدار‌های وزارت بهداشت و درمان و مراکز علمی و دانشگاهی نسبت به اوج‌گیری دوباره کرونا و خطرات آن، به‌موقع تصمیم‌گیری و اقدام نکرده‌اند؟ آیت‌الله رئیسی گفت: زمان‌شناسی در هر کاری مهم است و در جایی که با جان و زندگی و معیشت مردم مرتبط است، مهم‌تر می‌شود و این سؤال جدی مردم از مسؤولان تصمیم‌گیر است که چرا با تأخیر با موج جدید کرونا مقابله شد که شاهد اشکالات و خسارات آن هستیم و حتما باید در این باره پاسخگو باشند.  
***
اتحادیه اروپایی ۱۱ فرد و نهاد ایرانی را تحریم کرد

اتحادیه اروپایی دیروز در بیانیه‌ای به بهانه واهی نقض حقوق بشر اعلام کرد ۸ فرد و ۳ نهاد ایرانی را تحریم کرده است. به گزارش العالم، در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای شورای اروپا منتشر شده، آمده است این تحریم‌ها در ارتباط با ناآرامی‌های آبان ۱۳۹۸ در ایران است.
به گزارش رویترز، سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه، سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج، سردار حسین کرمی فرمانده یگان ویژه ناجا، سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی، سردار حسن شاهوارپور فرمانده سپاه خوزستان و لیلا واثقی فرماندار شهر قدس از جمله اشخاص تحت تحریم قرار گرفته هستند. زندان اوین، زندان فشافویه و زندان رجایی‌شهر هم در لیست تحریمی اتحادیه اروپایی قرار گرفته است.
***
روحانی مراقب توبه آمریکا در شب‌های قدر باشد!

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به بیان جزئیاتی از حادثه اخیر نطنز پرداخت و تاکید کرد: رئیس‌جمهور محترم مراقب ذکر وبه آمریکایی‌ها در شب‌های قدر باشد که جنایت دیگری در حق ملت ایران مرتکب نشوند. حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین مجتبی ذوالنور در گفتگو با فارس با اشاره به اهداف حادثه نطنز اظهار داشت: تلاش دشمن بر این راهبرد متمرکز شده که دست ما را در مذاکراتی که هم‌اکنون بین ایران و ۱+۴ در جریان است خالی کند و به خیال خودش با آسیب به زیرساخت‌های هسته‌ای، قدرت چانه‌زنی ما را پایین بیاورد؛ نکته دیگر درباره این حادثه هم اوج خصومت و دروغگویی طرف‌های مقابل ما است، چرا که ما می‌دانیم رژیم صهیونیستی به عنوان سگ زنجیری نظام سلطه و صهیونیسم بین‌الملل در این حادثه دست داشته و دامن آمریکا را هم پاک نمی‌دانیم. ذوالنور در ادامه تصریح کرد: لذا خوب است آقای روحانی بداند که توبه آمریکایی‌ها یعنی چه و نه خودش فریب بخورد و نه مردم را ساده فرض کند؛ از تیرماه ۹۹ که سالن مونتاژ سانتریفیوژ‌های ما را منفجر کردند ظاهرا آمریکا تا به امروز در حال توبه بوده تا ضربات کاری‌تر وارد کند. وی با تأکید بر اینکه حادثه رخ داده آسیب جدی به صنعت هسته‌ای کشور وارد نکرده، خاطرنشان کرد: از مدت‌ها پیش سیاست سازمان انرژی اتمی این بوده است که بتدریج ماشین‌های IR۱ را از دور خارج کند، چرا که کرش این دستگاه‌ها بالا و ظرفیت غنی‌سازی آن‌ها پایین است و اگر در یک محیط هزار مترمربعی هزار دستگاه سانتریفیوژ IR۱ داشته باشیم سالانه حداکثر یک تن اورانیوم غنی‌شده از آن‌ها به دست می‌آید، اما اگر در همین محیط هزار دستگاه IR۶ مشغول به کار باشند سالانه حداقل ۶ تن اورانیوم غنی‌شده استحصال می‌شود.  
***

شمخانی:

از دولت عراق درباره پیگیری ترور شهید سلیمانی انتظار بیشتری داریم

دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار همتای عراقی با بیان اینکه از دولت عراق درباره پیگیری ترور شهید سلیمانی انتظار بیشتری داریم، گفت: اطلاعات موثقی وجود دارد که آمریکا با حمایت از داعش و جابه‌جایی آن‌ها در مناطق مختلف عراق، در تلاش برای زمینه‌سازی تداوم حضور خود در این کشور است. علی شمخانی در دیدار قاسم محمد جلال الاعرجی» با تبیین عوامل بی‌ثباتی در منطقه، آمریکا را بزرگ‌ترین عامل ناامنی و تروریسم سازمان‌یافته قلمداد و تاکید کرد: تسریع در اجرای قانون پارلمان عراق درباره خروج نظامیان آمریکا از عراق، موجب تقویت و تثبیت روند‌های ثبات‌ساز خواهد شد. وی با بیان اینکه ترور فرماندهان مقاومت، شهیدان قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نقش آمریکا در تقویت تروریسم تکفیری را کاملا آشکار و اثبات کرد، گفت: پیگیری محاکمه و مجازات آمران و عاملان این جنایت تروریستی از اولویت‌های همکاری‌های امنیتی ۲ کشور است و در این زمینه از دولت عراق با توجه به میزبانی شهید قاسم سلیمانی انتظار بیشتری داریم.  
***
همزمانی مذاکرات وین و خرابکاری دشمن را نمی‌توان تصادفی خواند
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل تصریح کرد: همزمانی مذاکرات وین و خرابکاری دشمن را نمی‌توان تصادفی خواند. حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل در صفحه شخصی خود در توئیتر نسبت به حادثه اخیر در سایت هسته‌ای نطنز واکنش نشان داد. متن مطلب دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل به شرح زیر است: جناب آقای دکتر کمالوندی عزیز، بی‌تردید دشمنان نخواهند توانست دانش و فناوری پیشرفته ایرانی را به عقب بازگردانند. همزمانی مذاکرات وین و خرابکاری دشمن را نمی‌توان تصادفی خواند. بار‌ها پنجه‌های خون‌آشام دشمن را در پس دستکش مخملی میز مذاکرات آزموده‌ایم. سلامت و پاینده باشید.

*********************************

روزنامه خراسان**

مصائب «سرباز نخبه» برای ورود به ادارات

یک مقام مسئول با ارسال نامه‌ای خطاب به تعدادی از ادارات و سازمان‌های دولتی، به آن‌ها متذکر شده در سال ۱۴۰۰ صرفا به نهاد‌هایی، سربازان نخبه و استعداد‌های برتر برای فعالیت معرفی خواهند شد که پیش از تخصیص این افراد و تا پایان فروردین، فهرست نیاز‌های پژوهشی قابل اجرا توسط نخبگان وظیفه شامل نوع طرح، رشته و گرایش، مقطع تحصیلی و تعداد مورد نیاز، به صورت کتبی اعلام شود تا پس از تطبیق با رویکرد‌ها و برنامه‌های آن اداره یا سازمان، موافقت با این تخصیص انجام شود.
 اموال سرگردان دولتی زیر تیغ نظارتی
طبق گزارش جدید یک نهاد نظارتی به تعدادی از مدیران اجرایی، از آن‌ها خواسته شده با بررسی دقیق وضعیت اقلامی، چون خودرو‌ها و املاک متعلق به برخی دستگاه‌ها همچون سازمان‌های مناطق آزاد، راجع به تهیه گزارشی درباره سازمان‌ها و نهاد‌هایی که این املاک و خودرو‌ها در اختیار آن‌ها قرار دارد، اقدام کنند و در صورت وجود هرگونه اقدام خارج از ضوابط یا بدون رعایت تشریفات قانونی، به بازپس گیری این اموال دولتی در اسرع وقت اقدام شود.
۱۴۰ میلیارد  برای "هزینه واحد‌های خاص"
طبق ابلاغیه روز‌های اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به تعدادی از اعضای اقتصادی کابینه، مقرر شده بر اساس فهرست هزینه‌های سال ۱۴۰۰ سازمان‌های مناطق آزاد، علاوه بر مبلغ ۴۰۸ میلیارد تومان پرداخت حقوق و مزایا به کارکنان ۷ منطقه آزاد اصلی کشور، مبلغ ۲۴ میلیارد تومان برای تبلیغات، ۱۶ میلیارد تومان برای تشریفات و پذیرایی و همچنین مبلغ ۱۴۲ میلیارد تومان تحت عنوان "هزینه واحد‌های خاص" پیش بینی و پرداخت شود که از این هزینه خاص، حدود ۱۲۳ میلیارد تومان آن مربوط به جزیره کیش است.

********************************

روزنامه ایران **

ایران و عراق سند همکاری *۵ ساله امضا می‌کنند

   خبر اول اینکه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در یک سفر رسمی در عراق به سر می‌برد از توافق برای امضای سند همکاری اقتصادی ۵ ساله با طرف عراقی خبر داد. محمد شریعتمداری پس از دیدار با وزیر دارایی و کار عراق به ایرنا گفت: امضای سند اقتصادی در دیدار با وزیر دارایی عراق طرح و با استقبال وی مواجه شد که امیدواریم در زمینه‌های سرمایه‌گذاری گمرکی، بازارچه‌های مرزی و مسائلی از این دست به تفاهم برسیم. وی البته امضای این سند را منوط به سفر وزیر اقتصاد عراق به ایران اعلام کرد و افزود: در سفر آینده وزیر اقتصاد عراق به ایران مقدمات تنظیم سندی ۵ ساله فراهم و بررسی خواهد شد تا قبل از پایان دولت دوازدهم به امضا برسد. شریعتمداری با اعلام اینکه فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران از همتای عراقی خود برای سفر به تهران و رایزنی و گفتگو‌های دوطرفه دعوت کرده است، افزود: این سند در حوزه اقتصادی بین دو کشور علاوه بر کمیسیون مشترکی که طراحی شده خواهد بود. وی افزود: موضوعات گسترده‌تر اقتصادی مخصوصاً مسائل زیربنایی و فرصت اقتصادی قابل مبادله از جمله زمینه‌های مشترک همکاری خواهند بود که هردو طرف به مفاد آن خوشبین هستند.

واشنگتن: در حادثه نطنز نقشی نداشتیم

  خبر دیگر اینکه، یک مقام امریکایی ضمن اعلام اینکه واشنگتن از حادثه رخ داده در تأسیسات نطنز اطلاع دارد، گفت که این کشور هیچ‌گونه نقشی در وقوع این حادثه نداشته است. به‌گزارش فارس، روزنامه امریکایی «واشنگتن پست» به نقل از یک مقام ارشد دولت «جو بایدن» در این خصوص گفت: ما گزارش‌ها درباره حادثه در تأسیسات غنی‌سازی نطنز در ایران را مشاهده کرده‌ایم. وی افزود: ایالات متحده هیچ نقشی (در این حادثه) ندارد و ما چیزی برای افزودن به گمانه‌زنی‌ها درباره دلایل این حادثه نداریم. اتحادیه اروپا هم با گذشت یک روز از رسانه‌ای شدن حادثه در تأسیسات غنی‌سازی نطنز، درباره این مسأله موضع‌گیری کرد. اتحادیه اروپا اعلام کرد که این نهاد اروپایی «با نگرانی» در حال دنبال کردن حادثه در نطنز است و بدون نام بردن از عامل یا عوامل حادثه تصریح کرد: «حادثه در تأسیسات نطنز شاید یک اقدام خرابکارانه باشد».

اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کرد

  شنیدیم که، اتحادیه اروپا از اعمال تحریم‌هایی علیه ۸ فرد و ۳ نهاد در ارتباط با ایران خبر داد. به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، یک مقام اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که این اتحادیه ۸ فرمانده نظامی و رئیس پلیس و سه زندان ایرانی را به دلیل آنچه «نقض حقوق بشر در ایران» خوانده شده تحت تحریم‌های خود قرار داده است. حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج، حسین کرمی، فرمانده یگان ویژه ناجا، حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه خوزستان و لیلا واثقی، فرماندار شهر قدس از جمله اشخاص تحت تحریم قرار گرفته هستند. زندان اوین، زندان فشافویه و زندان رجایی شهر هم در لیست تحریمی اتحادیه اروپا قرار گرفته است.

علم‌الهدی، امام جمعه مشهد کرونا گرفت

  دست آخر اینکه، تست کرونای علم الهدی، نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی، مثبت اعلام شد. حجت‌الاسلام علم‌الهدی به دلیل ابتلا به کرونا هم‌اکنون در قرنطینه بوده و فعالیت‌های خود را در قرنطینه خانگی انجام می‌دهد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله علم‌الهدی، تست کرونای نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی مثبت اعلام شد و در حال حاضر علائم و عوارض خاصی از بیماری کرونا در وی مشاهده نمی‌شود. سید احمد علم‌الهدی فعالیت‌های خود را در قرنطینه خانگی انجام می‌دهد و حال عمومی وی مساعد است.

*********************************

روزنامه شرق **

نگرانی از گزینه بایدن  برای مشاور امور روسیه

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، متیو روجانسکی، رئیس انستیتوی «کنان» وابسته به مرکز ویلسون را برای پست مدیر ارشد سیاست‌گذاری مربوط به روسیه در شورای امنیت ملی آمریکا در نظر دارد. با‌این‌حال دورنمای انتصاب روجانسکی در این سمت باعث وحشت جنگ‌طلبان واشنگتن به سبب نظرات این فرد درباره روسیه شده است.

انتقاد تند بلینکن از چین

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا یکشنبه با بیان اینکه «کارشکنی» چین برای ارائه دسترسی به کارشناسان بهداشت جهانی موجب شد تا پاندمی کرونا وخیم‌تر از چیزی شود که باید می‌شد، تأکید کرد که کشف منبع اصلی کرونا ویروس اهمیت دارد.

حملات سایبری، تهدید اصلی برای اقتصاد آمریکا

بلومبرگ نوشت: بزرگ‌ترین نگرانی رئیس بانک مرکزی ایالات متحده نه در خصوص بحران مالی برای این کشور، بلکه حملات سایبری است که آن را بزرگ‌ترین خطر برای اقتصاد آمریکا می‌داند. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو گفت که بیش از بحران مالی دیگر مانند آنچه در سال ۲۰۰۸ رخ داد، نگران خطر حمله سایبری گسترده است.

بازگشت اعتراضات به مینیاپولیس

پلیس آمریکا عصر یکشنبه در شهر بروکلین سنتر مینیاپولیس، واقع در ایالت مینه‌سوتا مردی را به ضرب گلوله کشت. پس از آن صد‌ها معترض آمریکایی و افسر پلیس در این منطقه که هنوز بابت محاکمه قاتل جورج فلوید ملتهب است، درگیر شدند.

گفت‌وگوی  وزرای دفاع آمریکا و فیلیپین

وزیران دفاع آمریکا و فیلیپین در مورد نگرانی خود نسبت به حضور قایق‌های ماهیگیری چینی در دریای چین جنوبی گفتگو کردند. تلویزیون ژاپن روز دوشنبه گزارش کرد: در اوایل مارس حدود ۲۲۰ شناور چینی در ۳۰۰‌کیلومتری غرب جزیره پالاوان لنگر انداختند. این جزیره در غربی‌ترین بخش فیلیپین قرار دارد و برخی از این قایق‌ها هنوز آنجا مستقر هستند.

چرخش اکوادر به راست

سرانجام پس از کارزاری سخت و تعیین‌کننده، باوجود انتظارات برآمده از نظرسنجی‌های پیشین، آندرس آرائوز، نامزد چپ‌گرای تحت حمایت رافائل کورّه‌آ ئیس‌جمهوری پیشین اکوادور از راهیابی به مسند قدرت بازماند و در مقابل، «گیرمو لاسو» نامزد راست‌گرا، پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری اکوادور شد.

چک سفید‌امضای پوتین برای پاکستان

هم‌زمان با واکنش سرد دولت آمریکا به تلاش‌های اسلام‌آباد برای ترمیم روابط دوجانبه، وزیر خارجه روسیه اخیرا به پاکستان رفت تا فصل دیگری در توسعه مناسبات میان دو کشور رقم بزند، سفری که پیشنهاد بی‌سابقه ولادیمیر پوتین با عنوان چک سفید‌امضا به دولتمردان پاکستانی ابلاغ شد.

*********************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات