صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۴  ، 
کد خبر : ۳۳۵۷۶۲

اخبار ویژه روزنامه‌های ۴ بهمن

روزنامه کیهان**

فهم تفاوت آمریکا با چین و روسیه این قدر سخت است؟!
روزنامه حامی دو آتشه برجام، نوشت همان‌طور که آمریکا را به راستی‌آزمایی در مورد لغو تحریم‌ها ملزم می‌دانیم، باید برای ارتقای روابط با روسیه و چین نیز متوسل به راستی‌آزمایی شویم.
روزنامه جمهوری اسلامی،‌در سرمقاله‌ای نوشت: اگر میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای برخوردار از حاکمیت مشروع، رابطه و تعامل فاقد سلطه‌پذیری وجود داشته باشد، این کشورها چه شرقی باشند و چه غربی، چه مسلمان باشند و چه غیرمسلمان و با هر مرام و مسلک سیاسی که باشند، چنین رابطه و تعاملی از مصادیق زیر سلطه شرق یا غرب رفتن محسوب نمی‌شود و در این موارد، سیاست «نه شرقی، نه غربی» رعایت شده است. اصل «نه شرقی، نه غربی» برخلاف اظهارنظر بعضی افراد که درصدد توجیه سیاست‌های نادرست هستند، یک اصل پایه‌ای برای نظام جمهوری اسلامی است و هیچگاه نباید کنار گذاشته شود. توجیهاتی از قبیل اینکه منظور از شرق «شوروی» بود که فعلاً وجود ندارد و به همین دلیل حالا دیگر سیاست «نه شرقی، نه غربی» کاربردی ندارد، کاملاً غیرموجه هستند و با توسل به چنین توجیهاتی نمی‌توان خدشه وارد کردن به استقلال کشور را پنهان کرد.
با این نگاه، برخورداری از رابطه با چین و روسیه که این روزها بحث درباره آن به مسأله روز تبدیل شده و سفر رئیس‌جمهور رئیسی به مسکو نیز آن را تشدید کرده، در صورتی که یک رابطه معمولی و در قالب تعامل عادلانه طرفینی باشد امری طبیعی است.
این روزنامه می‌افزاید: «راستی‌آزمائی، یکی از راه‌های بسیار مفید برای ادامه تعامل با کشورها و ارتقاء روابط در صورت مثبت بودن وعده‌های آنهاست. همانطور که آمریکا را به راستی‌آزمائی در مورد لغو تحریم‌ها ملزم می‌دانیم، باید برای ارتقاء روابط با روسیه و چین نیز متوسل به راستی‌آزمائی شویم. اگر این قاعده را به گذشته تعمیم دهیم، هم روسیه و هم چین نمره منفی دارند، زیرا هیچکدام از سوداگری در ماجرای تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران کوتاه نیامدند و تا توانستند جیب‌های خود را از اموال مردم ایران به بهانه فروش مواد تحریمی به صورت غیرعادی و با خریدن نفت با تخفیف‌های غیرعادی‌تر، پر کردند. از این منظر، چین و روسیه سابقه مثبتی ندارند و در راستی‌آزمائی رفوزه شده‌اند، ولی می‌توانیم بار دیگر درباره آنها راستی‌آزمائی را از حالا به بعد بکار ببندیم.
آقای رئیسی در بازگشت از مسکو از «همکاری‌های دفاعی» به عنوان بخشی از مذاکرات و قرار و مدار با روسیه یاد کرد. اگر روس‌ها در زمینه تسلیحات، با ما مثل آنچه در زمینه اس۳۰۰ و سوخت نیروگاه بوشهر کردند رفتار نکنند و بدون آنکه مسئولین ما را به دنبال نخود سیاه بفرستند، تسلیحات مورد نیاز ما ازجمله اس۴۰۰ را تحویل ایران بدهند و در صورت استمرار تحریم‌های ضدایرانی آمریکا، موارد تحریمی را نادیده گرفته و به صورت عادی با دولت و بازرگانان و شرکت‌های ایرانی تعامل نمایند، می‌توانیم روسیه را قابل اعتماد بدانیم و به استمرار روابط و حتی گسترش آن اقدام نمائیم. در مورد چین هم باید همین راستی‌آزمائی را بکار ببندیم و براساس نتیجه‌ای که به دست می‌آید در مورد گسترش روابط با این کشور تصمیم‌گیری نمائیم.»
این سرمقاله در شرایطی منتشر می‌شود که روزنامه مذکور به هنگام مذاکرات برجام و پذیرش واگذاری امتیازات نقد و فوری در ازای وعده‌های نسیه و فاقد ضمانت، کمترین اظهارنگرانی نداشت و با بازی در زمین پروپاگاندای رسانه‌ای غرب برای تحمیل توافقی خسارت‌بار به ایران، خواستار تعجیل در توافق بود؛ توافقی که متولیان وقت آن مدعی بودند هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست(!) در آن هنگام گردانندگان روزنامه مورد اشاره نه راستی‌آزمایی تعهدات آمریکا سرشان می‌شد، نه گرفتن تضمین‌، نه مرور سوابق خدعه و خیانت آمریکا. بلکه زعمای مقدم این روزنامه (امثال مرحوم هاشمی و حسن روحانی و...) برای صرف مذاکره با آمریکا جشن گرفته بودند و می‌گفتند تابو شکست و وزیر خارجه آمریکا تضمین داده که به تعهدات‌شان عمل کند و قس علی هذا!
جالب این که حالا هم همین طیف به جای ابراز ندامت از قصور و تقصیرهای خود و نشنیدن تذکرات دلسوزانه صاحب‌نظران، باز هم طلبکاری می‌کنند و به جای اعتراض به عهدشکنی ادامه‌دار آمریکا که غرب، درباره آینده روابط با چین و روسیه هشدار می‌دهند. این در حالی است که چین و روسیه، در روزگار تحریم‌های مطلق عرب برای از پا درآوردن ملت ایران، در تعاملات ضد تحریمی با کشورمان همکاری کرده‌اند.
بنابراین عجیب است که محافل مورد بحث، به جای اعتراض بر عهدشکنی‌‌ها و افزایش تحریم‌ها در دوره پسابرجام توسط غرب، به کشورهای دیگر حمله می‌کنند که کم یا زیاد، به ایران در دور زدن تحریم‌ها کمک کرده‌اند.
در موضوع نیروگاه بوشهر باید به یاد نویسنده سرمقاله مورد اشاره آورد که ساخت نیروگاه بوشهر، تعهد غربی‌ها بود و زیر تعهد خود زدند. و این روسیه بود که ولو با تأخیر، این نیروگاه را تکمیل کرد و تحویل داد. در حوزه تعاملات نظامی نیز، روشن است که پس از اقناع ولادیمیر پوتین توسط شهید سلیمانی، روسیه وارد جنگ در سوریه شد و در به شکست کشاندن نقشه جنگ نیابتی آمریکا به ایران و متحدانش کمک رساند.
و بالاخره؛ باید پرسید که آیا چین و روسیه هستند که به ایران می‌گویند علاوه بر تعطیلی برنامه هسته‌ای، باید قدرت نظامی و نفوذ منطقه‌ای خود را واگذار کنید، یا آمریکا؟!

بدهی دولت سابق به بانک مرکزی ۱۱۶ هزار میلیارد، نه ۳۰ هزار میلیارد!
خط و نشان کشیدن‌های آخرین رئیس‌بانک مرکزی در دولت سابق برای دولت جدید، در حالی است که وی، در سوء مدیریت دولت بی‌تدبیر روحانی سهیم بوده است.
در این باره سایت مشرق، نوشت: برخلاف ادعای عبدالناصر همتی، در پایان کارش در بانک مرکزی، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نزدیک به ۱۱۶ هزار میلیارد تومان بوده، نه ۳۰ هزار میلیارد تومان و او ۸۶ هزار میلیارد تومان را غیب کرده است.
وی در روزهای اخیر در توئیتی نوشت: رئیس‌جمهور نکات خوبی به بانک‌ها ابلاغ کردند که اجرای آنها مفید است؛ اما دغدغه اصلی، توقف فشار به بانک‌ها برای تأمین مالی دولت و اعطای تسهیلات تکلیفی به شرکت‌های دولتی است که با اضافه برداشت بانک‌ها و خرید اوراق دولتی از بانک‌ها در ماه‌های اخیر جمعاً ۱۸۰ همت پایه پولی خلق کرده است.همتی همچنین در توضیحات جدیدش گفته است اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی زمان خروجم از بانک مرکزی به ۳۰ همت کاهش یافت. لازم به ذکر است همتی تا چند روز اول خردادماه امسال رئیس‌کل بانک مرکزی بود. برخلاف ادعای همتی، در پایان اردیبهشت امسال بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نزدیک به ۱۱۶ هزار میلیارد تومان بوده، نه ۳۰ هزار میلیارد تومان.
این در حالی است که همتی آمار خلاف واقع داده و مدعی شده در پایان کارش، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده و مانده ریپو (اوراق عملیات بازار باز) را هم ۹ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است. وی در ادامه توضیحاتش، بدهی فعلی بانک‌ها به بانک مرکزی که ۱۱۲ هزار میلیارد تومان تا بوده را با مانده ۷۵ هزار میلیارد تومانی ریپو جمع زده به عدد ۱۸۷ هزار میلیارد تومان رسید و سپس با آمار پایان اردیبهشت (۳۹ هزار میلیارد تومان) مقایسه کرده و به عدد جعلی ۱۴۸ هزار میلیارد تومان رسیده و مدعی شده بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در دولت رئیسی ۱۴۸ هزار میلیارد تومان بیشتر شده است.
اما همان‌طور که ذکر شد بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در پایان کار همتی ۳۰ هزار میلیارد تومان نبوده، بلکه ۱۱۶ هزار میلیارد تومان بوده است و او ۸۶ هزار میلیارد تومان را غیب کرده است.
به نظر می‌رسد عدد ۳۰ هزار میلیارد تومانی که همتی به عنوان بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در پایان عملکردش عنوان کرده، مربوط به کاهش این شاخص در دوره ریاست وی بوده، نه مانده آن در پایان کارش.
در آخر اردیبهشت امسال که پایان کار همتی بود بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ۱۱۶ هزار میلیارد تومان بود که نسبت به آخر تیر ۹۷ که قبل از شروع به کار همتی بود و بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ۱۴۷ هزار میلیارد تومان بود، حدود ۳۱ هزار میلیارد تومان کمتر شده است. احتمالاً این رقم در ذهن همتی بوده و در توئیتی که اخیراً منتشر کرده چنین خطایی را مرتکب شده است و سپس با ذوق‌زدگی رقم ۱۴۸ هزار میلیارد تومان را برجسته کرده است.
درباره این کاهش ۳۱ هزار میلیارد تومانی هم اما و اگرهای فنی وجود دارد.واقعیت این است که در سالی‌های ۹۷، ۹۸ و ۹۹ به ترتیب ۲۵، ۳۷ و ۴۱ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های بانک‌ها به بانک مرکزی با دولت تهاتر شد، به عبارت دیگر در سال‌های ۹۷ الی ۹۹ حدود ۱۰۰ هزار میلیارد از بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در قالب تهاتر به بدهی دولت به بانک مرکزی تبدیل شده است.
این کاهش ۳۰ هزار میلیارد تومان ناشی از مدیریت همتی و تیم وی نبود که بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی را کاهش داده یا تسویه کرده باشد بلکه این موضوع ناشی از کار حسابداری بوده است و ایشان همه حقیقت را بیان نمی‌کند که بخشی از بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی را با دولت تهاتر کرده‌ است. در واقع بخشی از بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی را به دولت انتقال داده است و این افتخار بزرگی برای همتی نیست.
نکته دیگر این مانده عملیات ریپو است و همتی گفته ۹ هزار میلیارد تومان مانده عملیات ریپو در زمان خروجش از بانک مرکزی بوده اما بررسی‌ها نشان می‌دهد اوراق عملیات بازار باز در زمان پایان کار همتی در بانک مرکزی ۹ هزار میلیارد تومان نبوده بلکه ۲۱ هزار میلیارد تومان بوده است و به ۴۰ هزار میلیارد تومان تا پایان آبان ۱۴۰۰ رسیده است.اما نکته مهم در خرید اوراق بهادار عملیات بازار باز این نیست که زمان آقای همتی چه قدر بوده است و الان چه قدر است، بلکه ذات عملیات بازار باز است. آقای همتی معتقد بودند با اجرای سیاست‌های پولی انقباضی و انبساطی با عملیات بازار باز، تورمی که اواخر سال ۹۸ حدود ۴۰ درصد بود را به ۲۰ درصد خواهد رساند اما بعد از عملیاتی کردن آن نه تنها تورم کاهش پیدا نکرد بلکه افزایش نیز یافت.

صنعت پهپادی ایران بسیار پیشرفته است
یک تارنمای صهیونیستی در‌باره گسترش نیروی پهپادی ایران هشدار داد.
تارنمای «جوویش نیوز سیندیکیت»، در‌باره پیشرفت قابل توجه زرادخانه نیروی پهپادی ایران برای ایجاد تغییر در وضع امنیتی منطقه غرب آسیا، به کشورهای غربی حاضر در مذاکرات وین هشدار داده که لغو تحریم‌ها بدون توجه به این موضوع، پیامدهای وخیمی در پی خواهد داشت.
این تارنمای صهیونیستی می‌افزاید: لغو تحریم‌های ایران بدون توجه به این تهدید، توانایی کاربرد منابع گسترده برای تامین هزینه تولید و توسعه و ارسال غیرمجاز این پهپادها را برای گروه‌های تروریستی نیابتی در منطقه خاورمیانه، در اختیار حکومت ایران قرار خواهد داد. زرادخانه گسترده و نیرومند پهپادهای رزمی ایران، از توانایی بالقوه تغییر اوضاع خاورمیانه برخوردار خواهد بود، زیرا این تسلیحات مرگبار نه‌تنها تهدیدی برای اسرائیل بلکه تهدید قابل‌توجهی برای منافع ایالات متحده به‌شمار می‌رود. بنابراین ایالات متحده و قدرت‌های جهانی باید هم زمان با مشارکت در مذاکرات وین برای بازگردادن پیمان هسته‌ای، این تسلیحات را در مرکز توجه قرار دهند.
گسترش و پیشرفت پهپادهای رزمی و مسلح ایران، موضوع تازه‌ای نیست، زیرا حکومت ایران از میانه ۱۹۸۰ و هم زمان با جنگ با عراق، ساخت آنها را آغاز کرد و در طول این سال‌ها چه از طریق مهندسی معکوس یا تلاش‌های مستقل، موفق به ایجاد توانایی بسیار پیشرفته عملیاتی در صنعت پهپادی خود شده که توانایی‌های پیشرفته در گردآوری اطلاعات و اجرای حملات با شلیک موشک یا عملیات انتحاری دارند.
ایجاد این زرادخانه گسترده به ایران امتیازهای عملیاتی و راهبردی داده، زیرا این سلاح‌ها ضمن قابلیت حمل و عملیاتی شدن آسان همراه با نیازمندی به کاربران‌اندک، از قابلیت به پرواز درآمدن از سکوهای گوناگون برخوردار هستند، بنابراین توانایی حمله به دشمنان را هم زمان با پافشاری بر انکار قابل قبول در اختیار تهران قرار داده است.
گزارش توأم با وحشت این رسانه صهیونیستی در حالی است که سران رژیم صهیونیستی تا همین چند سال قبل ادعا می‌کردند پهپاد‌ها و موشک‌های ایران واقعیت ندارند و فتوشاپ هستند.

***************

 روزنامه وطن امروز **

دعوت‌ به‌ جهاد‌ تبیین

گروه سیاسی: در خجسته سالروز ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها، رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از مداحان اهل‌بیت، با اشاره به برخی ابعاد والای شخصیت حضرت صدیقه کبری از جمله حرکت‌های اجتماعی و خدمت بی‌منت به مردم، هیأت‌ها را کانون جهادِ عظیمِ تبیین دانستند و تأکید کردند: هیأت‌ها باید محل روشنگری و پاسخ متقن و صحیح به سؤالات روز جامعه بویژه نسل جوان باشد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در این دیدار ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها و سالروز ولادت امام خمینی(رض) و روز گرامیداشت مقام مادر و زن، به برخی ابعاد شخصیت فوق‌العاده حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها بر اساس آیات قرآن کریم و احادیث اشاره کردند و گفتند: جایگاه طهارت، کار برای خدا و خدمت بی‌منت، و موقعیت ممتاز در مواجهه با جبهه باطل در قضیه مباهله از جمله ویژگی‌های بی‌نظیر آن حضرت هستند که در قرآن کریم صراحتا به آنها اشاره شده است. ایشان با اشاره به آیات سوره «دهر»، خدمت بی‌منت و کمک خالصانه به نیازمندان را از نشانه‌های مهم جامعه فاطمی خواندند و افزودند: به لطف الهی، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، جامعه ایران، فاطمی شده است و در طول ۴۳ سال گذشته حرکت فاطمی را در دوران دفاع مقدس، در دوران حرکت علمی و خدمات بی‌منت شهیدانی همچون فخری‌زاده، شهدای هسته‌ای و دانشمند بزرگ مرحوم کاظمی‌آشتیانی و در حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله بارها دیده‌ایم. رهبر انقلاب دوران شیوع بیماری کرونا و خدماتی را که بدون مزد و منت ارائه شد و همچنان ادامه دارد، نمونه دیگری از حرکت برگرفته از الگوی فاطمی برشمردند و تأکید کردند: حضرت فاطمه زهرا باید در همه جهات بویژه حرکت‌های اجتماعی و انقلابی، اسوه و الگو باشند.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان‌شان به موضوع هیأت‌ها اشاره کردند و گفتند: محور شکل‌گیری هیأت‌ها به عنوان یک واحد اجتماعی، مودت اهل‌بیت و زنده نگه داشتن راه و مکتب ائمه بوده که از زمان خود آن بزرگواران شکل گرفته است. ایشان، نقش و کارآیی هیأت‌ها را در مقاطع مختلف بویژه دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بزرگ و بسیار تأثیرگذار خواندند و افزودند: بر اساس فرمایشات ائمه اطهار، هیأت کانون جهاد عظیمِ تبیین و روشنگری است. رهبر انقلاب، ساختار هیأت را مرکب از «مغز و معنا» و «تحرک و پویایی» دانستند و گفتند: مغز و معنای هیأت همان تبیین مکتب است و هیأت، مرکز مهم تبیین مفاهیم و معارف اسلامی و پاسخ به سوال‌های گوناگون جوانان درباره مسائل اصولی و سبک زندگی است. پویایی و تحرک هیأت نیز به معنی فرصت مواجهه مستقیم با مخاطب و انتقال احساسات است. ایشان قوام و اساس هیأت را مقوله جهاد خواندند و افزودند: هر تلاش خوب و بجایی، جهاد نیست. جهاد یعنی تلاش برای هدف‌گیری دشمن، و در هر زمان باید عرصه جهاد را به درستی تشخیص داد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به عرصه‌های گوناگون جهاد در دوره‌های مختلف همچون جهاد نظامی، علمی و فعالیت و خدمت اجتماعی خاطرنشان کردند: به عنوان نمونه، خدمت اجتماعی به مردم در شرایطی که دشمن با ایجاد فشار اقتصادی سعی در قرار دادن آنها در مقابل نظام اسلامی دارد، جهادی ارزشمند است. ایشان با اشاره به تحرک وسیع دشمنان ملت ایران برای وارونه‌سازی افکار و تخریب ایمان و باورهای مردم به‌وسیله انبوه رسانه‌ها و با استفاده از هزاران متخصص هنر و رسانه و پشتیبانی‌های هنگفت مالی و امنیتی، مهم‌ترین عرصه جهاد را عرصه «تبیین و روشنگری» دانستند و تأکید کردند: در مقابل این حرکت شیطانی، هیأت‌ها باید از خود سؤال کنند در جنگ بی‌امان جبهه حق و باطل، و تقابل روایت دروغ و حقیقت در کجا قرار دارند و چگونه آرمان‌ها و مبانی اصلی انقلاب را گسترش می‌دهند.رهبر انقلاب، «واعظ» و «مداح» را دو ستون مهم و پایدار هیأت برشمردند و با تأکید بر منحصر به‌فرد بودن هنر مداحی، گفتند: مداحی با جلا دادن دل مخاطب و بردن او به عمق تاریخ، به او معرفت دینی، اخلاقی و سیاسی می‌بخشد. ایشان با تحسین همکاری شاعران آیینی و مداحان برای پر بار کردن مجالس اهل‌بیت و اعتلای شعر آیینی، گفتند: صدا، آهنگ و هندسه خوانندگی، صورت هنر مداحی را تشکیل می‌دهد اما این صورت که در واقع وسیله و ابزار است نباید بر محتوا غلبه کند و آن هدایت و محبت جهت‌دهنده به حرکت جامعه در درون آن گم شود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، ابتکار و نوآوری در امر مداحی را خوب و مفید برشمردند و افزودند: نوآوری نباید به هنجارشکنی و تغییر هویت مداحی منجر شود و اجرای مداح را به سمت اموری که مداحی نیست بلغزاند، چرا که مداحی، موسیقیِ پاپ نیست. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نقش‌آفرینی و امتحان‌های خوب مداحان در دوران دفاع مقدس و همچنین در فتنه ۸۸ گفتند: مداحان به معنی واقعی کلمه مجاهدپروری و شهیدپروری کردند و در جنگ رسانه‌ای و فرهنگی میان جمهوری اسلامی و دشمن، صدای رسای مداحان انقلابی کارساز بود و امروز نیز این صدای رسا همچنان باید در مقابله با جبهه گسترده دشمن کارساز باشد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تلاش و نوآوری مداحان برای جذب جوانان را اقدامی خوب و تعالی‌بخش خواندند و در عین حال تأکید کردند: مراقب باشید جذب جوانان به هر قیمتی نباشد و اینگونه نشود که برای جذب جوان، از برخی آهنگ‌ها و نواهای نامناسب استفاده شود. ایشان با تأکید بر اینکه جذب جوانان باید با حفظ ساختار صحیح هیأت باشد، گفتند: باید مراقبت شود تا ترکیب مداحی و حقیقت و هویت آن از بین نرود. رهبر انقلاب اسلامی، مداحان را به استفاده از مطالب و اشعار متقن و معتبر توصیه و خاطرنشان کردند: برخی مواقع یک حرف سست و یا یک بیان نارسا و غلط، دستاویز زیر سؤال بردن اسلام و تشیع و حمله به علمای بزرگ و معارف دینی می‌شود، بنابراین استفاده از مطالب مستند و متقن حتما در برنامه کاری مداحان باشد.  پیش از بیانات رهبر انقلاب اسلامی، 11 تن از مداحان و شاعران به قرائت اشعار و مدایحی در فضایل حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها پرداختند.

**************

روزنامه خراسان**

جزئیات پرداخت وام بدون ضامن از هفته آینده

مرحله اول جایگزینی اعتبارسنجی به جای ضامن برای وام های زیر 100 میلیونی کارمندان دولتی و بازنشستگان در شرایطی اجرایی می شود که اظهارات معاون وزیر اقتصاد نشان می دهد حقوق بگیران بخش خصوصی نیز با تغییراتی در ضوابط می توانند از این امکان استفاده کنند.به گزارش فارس، خاندوزی وزیر اقتصاد از اجرایی شدن تصمیم اخیر این وزارتخانه برای جایگزینی شرط رتبه اعتباری به جای ضامن در تسهیلات خرد خبر داد. وی در توئیتی نوشت: «با بخشنامه وزارت امور اقتصادی و دارایی و پیرو جلسه هفته قبل آقای رئیس ‌جمهور، بانک‌های زیرمجموعه این وزارتخانه مکلف شدند، تسهیلات زیر ۱۰۰ میلیون تومان افراد حقوق‌بگیر و مستمری‌بگیر دارای رتبه اعتباری مناسب (از بانک محل دریافت حقوق خود) را «بدون ضامن» انجام دهند. این نوع پرداخت تسهیلات بر اساس اعتبارسنجی توان پرداخت اقساط افراد صورت می‌گیرد.»در این حال، دیروز معاون امور بانکی وزارت اقتصاد، جزئیات بیشتری از این اقدام را تشریح کرد. به گزارش تسنیم، عباس حسینی گفت: «در مرحله اول کلیه متقاضیان تسهیلات خرد شامل شاغلان، بازنشستگان و مستمری بگیران دستگاه های اجرایی همچنین شاغلان و بازنشستگان نهادهای عمومی و شرکت های بزرگ بخش خصوصی که رتبه اعتباری آن ها A - B - C است، می توانند بدون ضامن برای اخذ وام اقدام کنند. به گفته وی دریافت وام تا سقف 50 میلیون تومان بدون ضامن و با ارائه گواهی کسر از حقوق خود و دریافت وام بین 50 تا 100 میلیون تومان نیز، بدون نیاز به ضامن و با ارائه گواهی کسر از حقوق به همراه یک سفته یا چک امکان پذیر خواهد بود.اظهارات حسینی همچنین نشان می دهد که امکان دریافت وام خرد بدون ضامن برای کارکنان بخش های خصوصی هم وجود دارد. وی افزوده است: «برای سایر کارکنان بخش های خصوصی کوچک که در زمره مشمولان اول ما قرار ندارند اما دارای رتبه اعتباری A و B هستند نیز این امکان وجود دارد که بدون ضامن و با ارائه گواهی کسر از حقوق  یا سفته و چک، تا سقف 50 میلیون تومان وام بگیرند. البته این دسته از افراد برای دریافت وام تا 100 میلیون تومان، نیازمند ارائه یک ضامن نیز هستند.»در این زمینه، وزیر اقتصاد دیروز در رسانه ملی از گسترده تر شدن دامنه اجرای این طرح به مرور زمان خبر داد. خاندوزی پیش بینی کرد که از ابتدای هفته آینده این طرح در بانک های دولتی اجرایی شود.به گزارش خراسان، طبق اعلام قبلی مدیر اداره اطلاعات بانک مرکزی، هم اینک امکان دسترسی به سامانه اعتبارسنجی برای عموم مردم فراهم شده و متقاضیان می توانند با مراجعه به سامانه «اعتبار من» به نشانیwww.mycredit.ir» (و پرداخت 10 هزار تومان) از وضعیت اعتبار سنجی خود مطلع شوند. رتبه اعتباری که عددی بین صفر تا 900 (ارقام بیشتر به معنای اعتبار بالاتر) دارد، در بازه هایی که با نشانه حروف لاتین مشخص شده، تعیین می‌شود و به عنوان مثال، رتبه A بالاترین رتبه را داراست. اعتبار افراد با شاخص هایی از جمله نوع تسهیلات دریافتی، بدهی جاری از اقساط وام تا قبوض جرایم رانندگی و همچنین برق و گاز و سایر اطلاعات سنجیده می شود.

**************

روزنامه جوان**

تمرکز دولت بر محرومیت‌زدایی از زنان سرپرست خانوار

روز مادر و هفته گرامیداشت مقام زن نه فقط بهانه‌ای برای دستبوسی مادران و سپاس از زحمات آنهاست که در ابعاد اجتماعی آن، فرصتی برای توجه به زنان و چالش‌های آن‌ها به عنوان نیمه‌ای از بدنه جامعه است. زنانی که برخی همچون زنان سرپرست خانوار فقط زن و مادر نیستند، بلکه نان آوران خانه و ستون خانواده‌اند، چراکه پدر یا نیست یا بود و نبودش تفاوتی ندارد! حدود ۵/۳ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که ۱۲درصد سرپرستان خانوار را شامل می‌شوند. ۵۰درصد این زنان سرپرست خانوار بالای ۶۰ سال سن دارند و دیگر قادر به کار کردن و نان آوری نیستند. بنا به تعبیر معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور این گروه از زنان سرپرست خانوار عائله حکومت هستند و حکومت وظیفه دارد مایحتاج آنان را تأمین کند، اما این تأمین باید عزتمندانه باشد. بخشی از این زنان تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که از حقوق ناچیزی برخوردار هستند و دولت وظیفه دارد مایحتاج این افراد و فرزندان آنان را تأمین کند تا آن‌ها با عزت زندگی کنند.

از سوی دیگر آمار زنان سرپرست خانوار در حال افزایش است و رشد آمار طلاق یکی از دلایل رشد آمار زنان سرپرست خانوار است. بر این اساس کمک به تکریم خانواده و پیشگیری از طلاق هم می‌تواند خود به جلوگیری از افزایش آمار زنان سرپرست خانوار منتهی شود و گویا دولت در این رابطه هم برنامه‌هایی دارد.
روز گذشته مراسم بزرگداشت روز زن با سخنرانی سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد. در این مراسم رئیس‌جمهور با اشاره به جایگاه ملکوتی حضرت زهرا (س) گفت: «دنیا دنبال فهم گمگشتگی زن و جبران آن هستند. در تمدن اسلامی سخن از پیشگیری از گمگشتگی زنان و خشونت است تا زن و انسانی به گمگشتگی هویت مبتلا نشوند.»
لزوم اصلاح مشاوره‌های ازدواج
رئیس‌جمهور تأکید کرد: «تکریم واقعی زن مسئله امور زنان ماست. باید به هویت واقعی زن توجه کرد. برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی در حوزه زنان، توجه به هویت زن و ارتقای شخصیت زن در خانواده و اجتماعی ضروری است. از سویی نبود شناخت حقوق و مسئولیت زنان شاید از بزرگ‌ترین چالش‌های زنان باشد.» به گفته رئیسی نگاه اسلام به زن خیلی متفاوت از نگاه غرب است. حق مالکیت، ارث و رأی چند سال است در غرب شکل گرفته‌است؟ ۱۴۰۰ سال پیش در اسلام سخن از شنیدن حرف و رأی زنان است.
وی با انتقاد از کلی‌گویی در اسناد بالادستی تأکید کرد: «مسئله زن را از خانواده نباید تفکیک کرد. اسلام نگاه متوازن به مرد و زن دارد. اکنون باید از کلی‌گویی دست برداشت و راهکار اجرایی برای صیانت از نقش زن در مسائل شخصی، خانوادگی، اجتماعی و سیاسی ارائه شود. الان در اسناد کلی‌گویی شده‌است. جامعه باید بر اساس عقلانیت، اخلاق و معنویت بنا شود و زمان در ایجاد این جامعه نقش مهمی دارند.»
رئیس‌جمهور با تأکید بر مسئله آسیب‌های اجتماعی افزود: «تحصیل، ورزش و اشتغال زنان، تحکیم خانواده، زنان سرپرست خانواده برای دولت مهم است. مشاوره‌های ازدواج باید اصلاح شود، طلاق توافقی باید اصلاح شود و به سهولت انجام نشود. نباید مشاوره به سمت جدایی باشد، بلکه مشاوران باید مشکل را حل کنند. مشاوران باید درست مشاوره دهند. مراجعه به مشاوران را رایگان می‌کنیم. زنان سرپرست خانواده و بیمه کردن آن‌ها در دستور کار دولت است؛ این مسائل از دغدغه‌های دولت است.» رئیسی در پایان گفت: «دولت به دنبال حل مشکلات کشور است، اما ما برای مشارکت مردم در حل مشکلات بسیار نقش قائلیم. دولت هم وظیفه هدایت، حمایت و نظارت دارد.»
۱۲ درصد خانواده‌ها سرپرست زن دارند
انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده هم در مراسم بزرگداشت روز زن با تأکید بر اینکه معاونت امور زنان ریاست جمهوری در موقعیت‌های مختلف به صورت خاص بر محرومیت‌زدایی و عدالت متمرکز است، خاطر نشان کرد: «محرومیت‌زدایی از قشر ضعیف به خصوص زنان سرپرست خانوار در اولویت قرار دارد، زیرا در حال حاضر بالغ بر ۵/۳ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که ۱۲درصد سرپرستان خانوار را شامل می‌شوند.»
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد این زنان سرپرست خانوار بالای ۶۰ سال سن دارند که شرایط مساعد برای کار ندارند، خاطر نشان کرد: «۶۸ درصد زنان سرپرست خانوار به خاطر فوت همسر، ۱۲ درصد به دلیل طلاق، ۱۴ درصد هم با داشتن همسر به دلیل شرایط محرومیت، مهاجرت یا اعتیاد همسر سرپرست خانوار و با مشکل مواجه هستند.»
خزعلی تأکید کرد: «امروز با افرادی روبه‌رو هستیم که عائله حکومت هستند و حکومت وظیفه دارد مایحتاج آنان را تأمین کند، اما این تأمین باید عزتمندانه باشد. بخشی از این زنان تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که از حقوق ناچیزی برخوردار هستند و ما وظیفه داریم مایحتاج این افراد و فرزندان آنان را تأمین کنیم تا با عزت زندگی کنند.»
دغدغه معیشت، دغدغه نخست زنان سرپرست خانوار
معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه با مشکلات متعددی از جمله مشکلات اقتصادی، مسکن، فرهنگی، عاطفی و روانی، احساس طرد اجتماعی و افزایش خانواده‌های تک‌نفره در حیطه این مسئله روبه‌رو هستیم، تصریح کرد: «این مسائل وظیفه معاونت امور زنان را سنگین و دوچندان می‌کند، ضمن اینکه دغدغه معیشت، دغدغه نخست زنان سرپرست خانوار است. این در حالی است که افزایش طلاق و کم شدن ازدواج بر تعداد زنان سرپرست خانوار می‌افزاید.»
خزعلی با بیان اینکه وظیفه داریم از زیاد شدن زن سرپرست و خود سرپرست جلوگیری کنیم، درباره اقدامات این معاونت برای پیشگیری از افزایش زنان سرپرست خانوار گفت: «ما برنامه کسب و کار‌های خانواده محور را اجرایی کردیم تا بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که این زنان و فرزندان آنان در شرایط عزتمندانه در این مشاغل خانگی یا کارگاه‌هایی که تحت نظر کارآفرینان واسط دایر می‌شود، مشغول به کار باشند. همچنین فعالیت و پایداری این کارگاه‌ها به صورت دائم و به مدت چهار سال رصد می‌شود و از طریق حلقه‌های واسط که نظارت بر کارگاه‌ها دارند، برنامه‌های تولیدی اعلام و با حمایت دولت ادامه خواهد داشت.»
مشاوره قبل، حین و بعد از ازدواج
معاون رئیس‌جمهوری، آسیب‌های اجتماعی را از دیگر مسائلی عنوان کرد که به شدت زنان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و یادآور شد: «بیشترین آسیب‌ها که در حاشیه‌نشینی نمود می‌کند، اعتیاد، طلاق، خودکشی و مفاسد اجتماعی و اخلاقی است که تلاش کردیم روی برخی از آن‌ها که در سال‌های گذشته نرخ تصاعدی داشته‌است، متمرکز شویم.» به گفته وی برنامه مشاوره قبل از ازدواج در آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها که می‌تواند نوجوانان و جوانان را تحت پوشش قرار بدهد، انجام خواهد شد، اما حین ازدواج و چهار سال پس از ازدواج هم آموزش‌ها و مشاوره‌هایی از طریق مشاور خانواده از قبیل پزشک خانواده ارائه می‌شود تا قبل از اینکه اختلافات به مراحلی برسد که نیاز به مشاوره‌های دادگاهی باشد، مشکل حل شود.
خزعلی با بیان اینکه علل مختلفی برای آسیب طلاق ذکر شده‌است، تصریح کرد: «نقص دانش و مهارت و عملکرد مطلوب یکی از علل مهم طلاق است که با توجه به اینکه ازدواج‌های با دوام کمتر از یک سال ۳۹ درصد و کمتر از پنج سال ۳۷ درصد اعلام شده‌است، طبیعتاً سرمایه‌گذاری در این چهار سال و فرهنگ‌سازی و داشتن مشاوره‌های استاندارد می‌تواند از این معضل جلوگیری کند.»
معاون رئیس‌جمهوری یادآور شد: «برنامه‌های دیگر مانند برقراری عدالت فراگیر را در اولویت داریم و حتماً شاخص‌های عدالت جنسیتی را تحلیل و شاخص‌های دیگر به آن اضافه خواهد شد. زیرا به دنبا‌ل عدالت فراگیر هستیم که فقط بر جنسیت تأکید ندارد، بلکه کودکان، نوجوانان و همه خانواده را در بر خواهد گرفت.»

**************

 روزنامه ایران**

پیشنهاد توافق موقت به ایران از سوی مسکو مطلقاً دروغ است

خبر اول اینکه، کاظم جلالی ، سفیر ایران در روسیه در گفت و گویی با ایسنا ضمن رد برخی از تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌های رسانه‌های غربی در مورد سفر اخیر رئیس‌جمهور کشورمان به مسکو گفت: اینکه برخی رسانه‌های غربی مدعی شده‌اند که روسیه در جریان این سفر در مورد مذاکرات هسته‌ای پیشنهاد توافق موقت را به ایران مطرح کرده مطلقاً غلط و دروغ است و این نشان می‌دهد که آنها در جریان مذاکرات نیستند و در حال دروغ‌پراکنی در این ارتباط هستند.

احیای حق رأی ایران در سازمان ملل

خبر دیگر اینکه، با پرداخت حق عضویت معوقه تهران به سازمان ملل، حق رأی ایران در این سازمان احیا شد. به گزارش ایسنا، مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز گذشته تأیید کرد که بدهی معوقه ایران به سازمان ملل پرداخت شده است و به محض وصول در نیویورک، حق رأی کشورمان باید طبیعتاً در آغاز هفته میلادی [دوشنبه] بازگردد. همزمان بلومبرگ نیز اعلام کرد که وزارت اقتصاد و دارایی کره جنوبی اعلام کرده که این کشور ۱۸ میلیون دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران را به عنوان بدهی حق عضویت معوقه تهران به سازمان ملل پرداخت کرده است. پیش‌تر به دلیل تحریم‌های امریکا و عدم پرداخت حق عضویت، حق رأی ایران در این نهاد به حال تعلیق درآمده بود.

خشم سخنگوی ارتش اسرائیل از برافراشتن تصاویر فرماندهان مقاومت در غزه

شنیدیم که،اویخای ادرعی، سخنگوی ارتش جنایتکار رژیم صهیونیستی در توئیتی نسبت به برگزاری تظاهراتی در حمایت از مردم یمن واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد. سخنگوی تروریست صهیونیست‌ها با تروریستی خواندن انصارالله، خشم خود را از برافراشتن تصاویر سیدعبدالملک الحوثی و سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ابراز داشت. اخیراً تظاهراتی پرشور در حمایت از یمنی‌ها و در محکومیت جنایت‌های اخیر ائتلاف اماراتی - سعودی در غزه برگزار شد. صهیونیست‌ها بلافاصله پس از هدف قرار گرفتن ابوظبی، نسبت به تهدید یمن برای خود هشدار داده و تأکید کردند که حمله به امارات نشان می‌دهد انصارالله توانایی حمله به ایلات و همچنین دیمونا را دارد.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار بازداشت شد

با خبر شدیم که، مدیرعامل فعلی منطقه آزاد چابهار از سوی پاسداران گمنام امام زمان(عج) در سازمان اطلاعات سپاه سیستان و بلوچستان بازداشت شد. به گزارش فارس، طبق اطلاعیه اطلاعات سپاه در پی رسیدگی به پرونده شکایات و تخلفات احتمالی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار و پس از بررسی و کارشناسی از پرونده‌های موجود در این منطقه، وجود برخی تخلفات عمده و کلان تشخیص داده شده است که با دستور دادستان دادسرای عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار احضار و هم اکنون در بازداشت موقت است.

ایران در نشست سازمان همکاری اسلامی حضور می‌یابد

دست آخر اینکه، خبرگزاری فرانسه روز گذشته مدعی شد که دیپلمات‌های ایرانی برای اولین‌بار پس از سال ۲۰۱۶، در نشست سازمان همکاری اسلامی در شهر جده عربستان حضور خواهند یافت. به گفته مقاماتی در این سازمان به خبرگزاری فرانسه، سه دیپلمات ایرانی که هفته گذشته وارد شهر «جده» شدند، قرار است تا در کنار ۵۶ کشور دیگر در نشست این سازمان حضور یابند. این افراد هم‌اکنون در دفتر نمایندگی ایران در جده مستقر هستند.

**************

روزنامه شرق**

 

‌خروج استیضاح‌ ‌ از دستور کار

با لابی و فشار نه اجازه استیضاح می‌دهند، نه دفاع از حق مردم! ‌خروج استیضاح‌ ‌ از دستور کار شرق: «نمی‌گذارند وزیران را استیضاح کنیم»؛ جمله‌ای پر‌معنا که از زبان یک عضو کمیسیون صنایع و معادن منتشر شده است. این جمله را باید کنار اخبار اعلام وصول استیضاح وزرای کابینه سیزدهم از‌ جمله وزیر اقتصاد و بهداشت و کار گذاشت که بارها رسانه‌ای شده و بلافاصله تکذیب شده‌اند.
مجلس‌یازدهمی‌ها که شروعی توفانی در طرح سؤال و استیضاح وزرا و‌حتی روحانی در دولت قبل داشتند، این‌ روزها از ناتوانی در نظارت بر عملکرد کابینه سیزدهم می‌گویند.
مجلسی که تمام‌قد به حمایت از رئیس‌جمهور جدید پرداخت و همه اعتبار خود را پای پیروزی سید‌ابراهیم رئیسی در انتخابات گذاشت و کنار کابینه ایستاد تا قد بکشد، این روزها دانسته که برای خروج از بحران فعلی کشور نیازمند استفاده از بازوان‌ نظارتی خود است؛ اما اجازه این‌ کار را ندارد. مهم‌ترین رکن نظارت مجلس طرح سؤال و استیضاح وزرا و حتی رئیس‌جمهور است و طبق اصل ۸۹ قانون اساسی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌توانند در مواردی که لازم می‌دانند هیئت وزیران یا هریک از وزرا را استیضاح کنند. استیضاح وقتی قابل طرح در مجلس است که با امضای حداقل 10 نفر از نمایندگان به مجلس تقدیم شود. هیئت وزیران یا وزیر مورد استیضاح باید ظرف مدت 10 روز پس از طرح آن در مجلس حاضر شده و به آن پاسخ گوید و از مجلس رأی اعتماد بخواهد. در صورت حضورنیافتن هیئت وزیران یا وزیر برای پاسخ، نمایندگان مزبور درباره استیضاح خود توضیحات لازم را می‌دهند و در‌صورتی‌که مجلس مقتضی بداند، اعلام رأی عدم اعتماد خواهد کرد. اگر مجلس رأی اعتماد نداد، هیئت وزیران یا وزیران یا وزیر مورد استیضاح عزل می‌شود. در هر دو صورت وزرای مورد استیضاح نمی‌توانند در هیئت وزیرانی که بلافاصله بعد از آن تشکیل می‌شود، عضویت پیدا کنند.
حال این اصل قانون اساسی به در بسته بازی‌های پشت‌ پرده سیاست خورده و قدرت اجرائی خود را از دست داده است.

**************************************************************

 

 

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات