صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۸  ، 
کد خبر : ۳۳۸۵۶۰

اخبار ویژه روزنامه‌های ۲۱ تیر

روزنامه کیهان**

بایدن با ادامه مسیر ترامپ غربگرایان را شرمنده کرد
 
موضع صریح بایدن مبنی بر تداوم فشارهای اقتصادی، بار دیگر غربگرایان را شرمنده کرد.
به نوشته وبسایت الف، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا- کسی که شعار انتخاباتی‌اش بازگشت به برجام و احیای آن بود- به تازگی در یادداشتی در روزنامه واشنگتن‌پست نوشته در صورت عدم بازگشت ایران به برجام‌، فشار «دیپلماتیک و اقتصادی» بر این کشور ادامه خواهد داشت.
این اظهارات صریح‌، منطقا باید خوش‌بین‌ترین مدافعان غرب را در کشور به تجدید وادارد اما چرا چنین نمی‌شود و در نظر آنان این ایران است که همواره متهم به مقاومت در مذاکرات است آن هم در شرایطی که کشورمان بارها و بارها سعی کرده به نگرانی‌های غربی‌ها درباره صلح‌آمیز بودن توانایی هسته‌ای‌اش اطمینان بدهد؛ اطمینانی که طرف غربی را نیز بالاخره راضی و به امضای توافق واداشت. 
پاسخ این پرسش را باید در فرار از «واقعیت» و نوعی «پوپولیسم» مدافعان «توافق به هر قیمت» دانست.
این مدافعان فارغ از عهدشکنی آشکار آمریکا در خروج از برجام و بی‌عملی غیرقابل تصور اروپایی‌ها به این پرسش مهم پاسخ نمی‌دهند که اولا در منطق قدرت که مبنای تصمیم‌‌سازی‌های بلوک غرب در برابر ایران است، حد توقف خواسته‌های طرف غربی و همچنین خط قرمز ما کجاست؟ 
چه تضمینی وجود دارد که علی‌رغم دادن امتیازات مطلوب غرب (از کاهش توان موشکی ایران تا کاستن از قدرت نفوذ منطقه‌ای) امتیازاتی که آنان تصور می‌کنند، به ایران داده شود؟ 
گفته برخی کارشناسان در این زمینه شایسته یادآوری و توجه است که اساسا این آمریکا و غرب است که مایل به پذیرش ایران نیست. از این نظر غرب، یک قدرت یکپارچه است و برخلاف تصور غربگرایان، فرقی میان ترامپ و بایدن وجود ندارد. این حقیقتی است که بایدن این روزها علی‌رغم ادعاهای قبلی به صراحت به آن اعتراف می‌کند.
ایران یک‌بار به خواسته غربی‌ها عمل کرده و آنان حتی عمل ایران به این مطالبات خود را راستی‌آزمایی کرده‌اند. اما غربی‌ها بدون هیچ تعهدی و بدون نگرانی از رسوایی ناشی از پشت‌پازدن به تمام ارزش‌های مورد قبول خود که آن را ارزش‌هایی جهانی می‌شناسند (صلح، همکاری بین‌المللی و...) این توافق را زیر پا گذاشتند و عجیب‌تر اینکه همه طرف‌های غربی حاضر در برجام نیز اقدام دولت ترامپ را نادرست خواندند!
غربگرایان پوپولیست، در چنین موقعیتی باید پاسخ دهند که چه تضمینی هست پیشروی غربی‌ها در طرح مطالبات متنوع خود تنها معطوف به فتح سنگرهای ایدئولوژیک نشود و منافع ملی آشکار ایران را نادیده نگیرد؟! 
این رفتار مبتنی بر منطق قدرت غرب در کشور ما آن هم زمانی که از این شعارهای ایدئولوژیک خبری نبود مسبوق به مشاهده است! آیا محمد مصدق نیز به دنبال شعارهای ایدئولوژیک دینی بود که در ماجرای ملی کردن نفت مورد تحریم قرار گرفت؟ متاسفانه پوپولیسم غربگرا، مسئله هسته‌ای ایران را نه درست طرح می‌کند و نه به سؤالات آن درست پاسخ می‌دهد.
 
چاه ویل تورم و کسری از ما پر کردنش با دولت رئیسی!
نشریات وابسته به طیف مدعیان اعتدال و اصلاحات، در حالی که در دولت گذشته، مطالبات اقشار مختلف را سرکوب می‌کردند، اکنون سعی می‌کنند خارج از توان دولت، به این مطالبات دامن بزنند.
این نشریات در مقاطعی با موج سواری روی گلایه‌ها و مطالبات اقشار مختلف (فرهنگیان و معلمان، بازنشستگان، کارگران، کشاورزان،‌و...) سعی می‌کنند فشار اقتصادی به دولت را تشدید کنند و حال آن که بارها در گذشته تصریح کرده‌اند سیاست‌هایی مانند افزایش هزینه‌های دولت (به خاطر افزایش بی‌اندازه حقوق‌ها و...)
نهایتاً دولت را وادار به استقراض و انتشار پول بی‌پشتوانه و افزایش نقدینگی می‌کند و به تورم بیشتر دامن می‌زند.
هرچند روزنامه اعتماد در این زمینه سابقه‌دار است، اما روزنامه آرمان هم اخیراً در نوشته‌ای مدعی شده معلمان با رتبه‌بندی راضی نخواهند شد. چرا که این رتبه‌بندی تأثیری در حد افزایش حقوق به میزان نرخ تورم ندارد و باید حقوق‌ها به میزان تورم افزایش پیدا کند.
نکته قابل توجه این است که اولاً دولت مدعی تدبیر، با سوء‌مدیریت خود،‌تورم 60 درصدی را به ارث گذاشت و از طرف دیگر، دولت سیزدهم را گرفتار کسری بودجه 480 هزار میلیارد تومانی کرد. علاوه‌ شدن نقدینگی 9 برابری در مقایسه با سال 92، موجب شده کشورمان در چند سال اخیر، رکوردهای تورمی بی‌سابقه را تجربه کند.
بنابراین در شرایطی که دولت میراث‌دار کسری بودجه هنگفت و در کنار آن بدهی 150 هزار میلیارد تومانی است، افراطیون غربگرا می‌کوشند دولت را گرفتار بحرانی چند بعدی کنند.
 
بحران اقتصادی بی‌سابقه دولت انگلیس را ساقط کرد
شرایط اقتصادی نامطلوب در انگلیس، بوریس جانسون را مجبور به استعفا کرد اما همین شرایط ناگوار، چالش جدی برای دولت جدید محسوب می‌شود.
وبگاه اینترنتی شبکه سی‌ان‌ان درباره علل استعفای بوریس جانسون از نخست‌وزیری انگلیس نوشت: بوریس جانسون در حالی مجبور به استعفا شد که تعدادی از اعضای حزب او در دولت هم استعفا دادند اما محبوبیت وی در بیرون از پارلمان هم کاهش یافته بود. افزایش سریع نرخ تورم، کاهش فعالیت‌های اقتصادی و بحران هزینه زندگی که می‌تواند ‌میلیون‌ها نفر از مردم انگلستان را به فقر بکشاند و ابهام‌هایی که درباره مبادلات تجاری با اتحادیه اروپا وجود دارد، عوامل اصلی کاهش محبوبیت او هستند.
عوامل بین‌المللی نیز در تحولات اقتصادی انگلیس تاثیر می‌گذارند. یکی از اقتصاددان‌ها می‌گوید: «به علل گوناگون وضعیت اقتصادی خوب نیست و این عامل بر ارزش پوند فشار شدید وارد کرده است. احتمالا اقتصاد در آینده نه‌چندان دور وارد رکود خواهد شد و به‌نظر می‌رسد وضعیت شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌های اقتصادی انگلستان بدتر از دیگر اقتصادهای گروه ۷ است.»
هرکس در حزب محافظه‌‌‌‌‌‌‌‌کار جانشین جانسون شود، به رهبری حزب و نخست‌وزیری انگلستان برسد، با چالش‌های بزرگ اقتصادی و مالی مواجه خواهد بود. روندهایی که سبب‌شده اقتصادهای بزرگ دچار مشکل شوند، بسیار پیچیده هستند.
نخستین چالش، نرخ بسیار بالای تورم است. نرخ تورم در انگلستان بالاتر از دیگر اقتصادهای گروه ۷ است. تمامی اقتصادهای بزرگ از اثرات منفی همه‌گیری کرونا بر زنجیره‌های تامین و شوک رشد شدید قیمت انرژی و موادغذایی که حاصل جنگ روسیه علیه اوکراین است، لطمه دیده‌اند؛ اما به‌نظر می‌رسد اثرات عوامل یادشده بر اقتصاد انگلستان بیشتر از دیگر اقتصادهای بزرگ بوده و نرخ تورم در انگلیس، به بالاترین میزان 
در ۴۰ سال اخیر رسیده است.‌
نکته مهم این است که برگزیت یعنی جداشدن انگلستان از اتحادیه اروپا که موفقیت جانسون محسوب می‌شود، اثرات کمبود نیروی کار را شدت بخشیده و هزینه‌های عملیاتی را برای شرکت‌ها بیشتر کرده است. سال‌جاری کاهش ارزش پوند سبب‌شده هزینه واردات به‌سرعت افزایش یابد. افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت بدترین «بحران هزینه زندگی» طی چند دهه اخیر را برای مردم به‌وجود آورد و خانواده‌های فقیر مجبورند بین تامین غذای موردنیاز خود و گرم‌کردن خانه، یکی را انتخاب کنند. 
گزارش‌های منتشرشده از سوی بانک مرکزی انگلستان نشان می‌دهد که مازاد درآمد خانواده‌ها به‌سرعت در حال کاهش است؛ زیرا قیمت مواد غذایی و انرژی به‌شدت افزایش یافته است. همچنین انتظار می‌رود مخارج خانواده‌ها با سرعت بیشتر افزایش یابد.
مسئله دوم، نرخ پایین رشد اقتصادی است که به نگرانی‌ها دامن زده است. اقتصاد انگلیس در شرایط بدی قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود به‌زودی وارد رکود شود. 
بانک مرکزی انگلستان در گزارش ثبات مالی اعلام کرد افق اقتصاد این کشور به میزان چشمگیری منفی شده است.‌ ماه پیش سازمان توسعه همکاری اقتصادی پیش‌بینی کرد که اقتصاد انگلستان در حال حرکت به سمت رکود تورمی است و سال‌آینده تولید ناخالص داخلی این کشور رشدی نخواهد داشت. اگر چنین شود عملکرد اقتصاد انگلستان بدترین عملکرد در بین گروه ۷ خواهد بود. 
رشد اندک یا صفر اقتصادی خبری بسیار بد برای وضعیت بدهی‌های دولت است؛ زیرا بدهی‌ها به ۹۰‌ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یافته است.
 
از دیکته نویسی «شرق» برای غرب تا پیشنهاد واردات مدیر!
روزنامه شرق پس از تحمیل خسارت‌های ناشی از دنباله‌روی نسخه‌های آمریکا و اروپا، اکنون ادعا می‌کند برای بهبود شرایط اقتصادی باید از مدیران خارجی استفاده کرد!
شرق در یادداشتی با عنوان «راهی جز توسعه روابط بین‌المللی نیست»، نوشت: «اینکه حال کشورمان در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست خوب نیست، دیگر برای همه مثل روز روشن است.
کشور در دوره های مدیریتی متفاوت به جایی رسیده که حتی در تأمین حداقل‌های معیشت مردم به مشکل خورده است. توسعه مختل شده و جامعه ایران به عقب برگشته است.
تورم نیز به یک بی‌اعتنایی بزرگ به مردم ایران تبدیل شده است. مردمی که چندین سال تلاش می‌‌‌کنند چند پله خودشان را بالا بکشند و ناگهان با یک تورم فزاینده دوباره به پایین کشیده می‌‌‌شوند. رفاه و اقتصاد را به همه کشورهای منطقه و همه دوستان و نزدیکانی که مهاجرت کرده‌اند، باخته‌ایم. چرا؟
چون پیشرفت و توسعه کشورها بدون کمک یکدیگر ممکن نیست و گذر از بحران‌ها به‌خصوص برای ایران که با ده‌ها بحران بزرگ دست‌وپنجه نرم می‌‌‌کند، بدون کمک‌های جهان نه‌تنها دشوار بلکه غیرممکن به نظر می‌‌‌رسد.
در چنین شرایطی چه باید کرد؟ بایدها و نبایدهای زیادی وجود دارد. یکی از کارشناسان عرصه سیاست می‌‌‌گفت یکی از این بایدها می‌‌‌تواند جهانی‌شدن و استفاده از مدیران خارجی باشد. همان اتفاقی که در سطح فوتبال و والیبال رخ می‌‌‌دهد و از مربیان خارجی ممتاز استفاده می‌‌‌کنیم. 
نویسنده ادامه می‌دهد: هرچند می‌‌‌دانم امکان جذب مدیرانی کاربلد، باتجربه و توانمند از سایر کشورها در اقتصاد ایران در شرایط فعلی وجود ندارد؛ چون اصلا چنین نگاه و اعتقادی در مدیریت کشور وجود ندارد. آنها در چارچوب نظام نیستند و ممکن است با اتهام جاسوسی مواجه شوند. 
‌درعین‌حال مدیران خارجی نمی‌‌‌دانند مدیریت انقلابی چیست، مدیریت جهادی برای‌شان تعریف نشده است. وقتی چارچوب‌ها علمی و تخصصی شود، امکان جذب دوستان و اقوام و آشنایان سخت می‌‌‌شود.
پست‌ها و صندلی‌ها به افراد خارج از سازمان داده نمی‌‌‌شود. رویکرد سیاسی در تصمیم‌های اقتصادی جای خودش را به رویکرد تخصصی می‌‌‌دهد و موارد بی‌شمار دیگری که می‌‌‌دانیم. اما بهره‌گرفتن از مشاوران خارجی چه؟ اگر امکان جذب مدیران خارجی وجود نداشته باشد و حتی نمی‌‌‌توان به چنین حضوری فکر کرد؛ اما حداقل می‌‌‌توان به استفاده از توان و تجربه مشاوران خارجی اندیشید.» 
نویسنده تحلیل شرق احتمالاً از ضعف حافظه رنج می‌برد یا اصرار دارد خود را دچار آلزایمر وانمود کند وگرنه مصائبی که در این 7-8 سال برسر اقتصاد کشور رفته، اتفاقاً حاصل دیکته‌نویسی غربگرایان و عمل به نسخه‌های تحمیلی یا القایی غرب و مشاوران غربی است.
منطق تمسخر تولید گندم و تبدیل کشور به واردکننده، نساختن نیروگاه براساس تعهدات توافق پاریس و از آن‌سو تعطیلی برنامه هسته‌ای، تأکید بر خام‌فروشی و طفره از پالایشگاه‌سازی تحت عنوان «کثافت‌کاری» و... همگی نسخه‌هایی است که غربگرایان به اجرا گذاشتند و امکان رشد و رونق را از اقتصاد ما گرفتند.
رکورد تورم 60 درصد که حالا شرق برای آن اشک تمساح می‌ریزد، محصول عملکرد غربگرایانی است که به‌جای حمایت از تولید و تنوع بخشی صادرات، اقتصاد را در صادرات نفت آن هم از کانال قبض و بسط برجامی آمریکا ‌خلاصه کردند و عاقبت گفتند حتی یک قطره نفت هم نمی‌توانیم بفروشیم(!)
دوم؛ آویزان شدن از آمریکا و سه دولت اروپایی و تضمین شده وانمود کردن وعده‌های آنها- چنان که شرق تیتر کرد- نامش «توسعه روابط بین‌المللی» نیست، تبدیل ایران به اقمار غرب و تلاش برای ارتجاع پهلوی و قجری است که البته ناکام ماند.
سوم؛ نمونه ورزشی برجام و نسخه‌پیچی آوردن مدیر خارجی، قرارداد شرم‌آور با ویلموتس است و کلاهبرداری‌ای که در دولت برجام انجام داد.
چهارم؛ براساس کدام مدیریت علمی، مدیرانی در دولت قبل و در حوزه‌های تخصصی به کار گرفته شدند که یک کلمه بیشتر بلد نبودند و آن این که «تا توافق نشود، هیچ کاری نمی‌شود کرد؟» و با این همه حقوق‌های نجومی می‌گرفتند؟
 

***************

روزنامه وطن امروز**

بهروز کمالوندی:
راه‌اندازی IR- 6 مسأله جدیدی نیست
سخنگوی سازمان انرژی اتمی راه‌اندازی و دریافت محصول ۲۰ درصد از ماشین‌های IR- 6 را مساله‌ای جدید ندانست و تاکید کرد: این مساله پیش‌تر به آژانس اطلاع‌رسانی شده بود. 
بهروز کمالوندی در رابطه با خبر منتشر شده درباره برداشت اورانیوم ۲۰ درصد، اظهار کرد: در راستای قانون مجلس، سازمان تکالیفی دارد و برای رسیدن به ظرفیت ۱۹۰ هزار سو در بازه‌های زمانی باید تعدادی ماشین را راه می‌انداختیم. راه‌اندازی تعداد زیادی ماشین در همین راستاست و بنابراین در تکلیف کوتاه‌مدت باید این تعداد ماشین را راه‌اندازی می‌کردیم. به گفته کمالوندی، این مساله جدیدی نیست و در زمینه ماشین‌های IR- 6 نیز از مدت‌ها قبل به آژانس اطلاع‌رسانی کرده بودیم.
وی در مصاحبه با برنامه «رویداد» رادیو گفت‌وگو همچنین تاکید کرد: اطلاعات اولیه کلی ارائه می‌شود و سپس در پرسش‌نامه تکمیلی، آژانس می‌تواند در میان اعضا اطلاع‌رسانی محدود کند و برای اطلاع‌رسانی رسانه‌ای منتشر نمی‌شود. البته بر اساس تجربه‌های قبل، این اطلاعات به سرعت در سطح بین‌الملل انتشار می‌یابد؛ البته نه بدین شکل که بگویند ۳ آبشار IR- 6 راه‌اندازی شد، بلکه این رسانه‌ها هر یک از آبشارها را به صورت جداگانه اطلاع‌رسانی کرده و برای هر یک گزارشی از سوی آژانس و رسانه‌های غربی منتشر می‌شود. 
 
***
«امیرعبداللهیان» عازم ایتالیا شد
وزیر امور خارجه کشورمان صبح روز گذشته به منظور گفت‌وگو و تبادل نظر با مقامات ایتالیا و واتیکان درباره موضوعات دوجانبه و تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای در رأس هیأتی تهران را به مقصد رم ترک کرد. حسین امیرعبداللهیان،  رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان پیش از عزیمت به ایتالیا گفت: سفر به ایتالیا بر اساس دعوت وزیر خارجه این کشور انجام می‌شود.
ما تاکنون دو بار در نیویورک و مونیخ گفت‌وگو و رایزنی کرده‌ایم. وی افزود: پیگیری مناسبات دوجانبه بویژه در حوزه‌های همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و بازرگانی از اهداف اصلی این سفر است. وزیر امور خارجه تاکید کرد: برنامه‌های متنوعی برای پیگیری این اهداف در دستور کار قرار گرفت؛ در ادامه ملاقات‌ها و رایزنی‌هایی با مقامات ایتالیا از جمله جناب نخست‌وزیر و وزیر خارجه واتیکان انجام می‌شود. 
 
***
لغو روادید ایرانیان برای سفر به قزاقستان
روابط عمومی وزارت امور خارجه با انتشار اطلاعیه‌ای، از لغو روادید سفر ایرانیان به قزاقستان خبر داد. 
بر اساس این اطلاعیه، در پی توافق سفر ۲۹ خردادماه آقای «کاسیم جومارت توکایف» رئیس‌جمهور قزاقستان به تهران و گفت‌وگوهای انجام‌شده درباره لغو روادید سفر ایرانیان به قزاقستان، دولت قزاقستان اعلام کرد از تاریخ ۱۷ تیر ۱۴۰۱ اتباع ایران برای سفر به قزاقستان نیازمند روادید نخواهند بود.
بر این اساس، ایرانیان می‌توانند بدون روادید وارد قلمرو قزاقستان شوند و در هر بار ورود، حداکثر به مدت ۱۴ روز در این کشور اقامت کنند. بر اساس این فرمان، ایرانیان می‌توانند در بازه زمانی ۱۸۰ روزه، مجموعا ۴۲ روز (در چند سفر ۱۴ روزه) در قزاقستان اقامت داشته باشند. روابط عمومی وزارت امور خارجه در این اطلاعیه اضافه کرده است: پیش‌بینی می‌شود با این اقدام، مناسبات تجاری، اقتصادی و گردشگری ۲ کشور وارد مرحله جدیدی شود.
در خاتمه این اطلاعیه روابط عمومی وزارت امور خارجه از قابل مشاهده بودن جزئیات مقررات سفر بدون روادید به قزاقستان در سایت سفارت کشورمان در نور سلطان، در آینده نزدیک خبر داده است. 
 
***
اولویت وزارت دفاع تقویت توان رزم نیروهای مسلح است
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بازدید از طرح‌های در حال تولید وزارت دفاع در استان خراسان اظهار داشت: مهم‌ترین اولویت در وزارت دفاع تقویت توان رزم نیروهای مسلح در مواجهه با تهدیدات، ارتقای سامانه‌های دفاعی و نوآوری‌هایی است که در آینده به آنها نیاز خواهد داشت. 
امیر سرتیپ آشتیانی عنوان کرد: صحنه نبرد و اقتضای یگان‌های نیروهای مسلح با توجه به نوع تهدیدات به طور دائم در حال دگرگونی است که این موضوع اهمیت پیشرفت‌های همه‌جانبه دفاعی، استفاده از ظرفیت مراکز علمی و دانش‌بنیان و همچنین به‌روز‌رسانی دانش دفاعی در بدنه صنعت دفاعی را دوچندان می‌کند. 
 
***
نماینده جنبش حماس در تهران:
بایدن به دنبال ائتلاف‌های منطقه‌ای علیه مقاومت است
نماینده جنبش حماس در تهران اظهار داشت: منطقه تحت عنوان مقاومت و پایداری قادر است به طور متحد و یکپارچه با پروژه آمریکایی‌- صهیونیستی مقابله کرده و آن را نابود کند و تنها چیزی که لازم است اتخاذ چنین تصمیمی در سطح منطقه است.
خالد قدومی در دهمین کنگره امنیت ملی فلسطین در غزه اظهار داشت: هم‌اکنون یک نظام جدید جهانی به دور از سلطه آمریکا در حال شکل‌گیری است و ایران یکی از جبهه‌های اصلی و مهم باقی‌مانده در منطقه در مقابل سلطه صهیونیستی- آمریکایی است.
نماینده جنبش حماس در ایران خاطرنشان کرد: هدف از سفر بایدن به منطقه ایجاد ائتلافی جدید به دور از مساله دین، اعتقادات و تاریخ مشترک منطقه بر اساس قاعده برتری و پیشگامی اسرائیل در منطقه است.
وی با بیان اینکه ائتلاف خاورمیانه‌ای بایدن در سایه ضعف و سستی اسرائیل، افول قدرت آمریکا و تقویت مقاومت به راحتی ایجاد نخواهد شد، گفت: منطقه تحت عنوان مقاومت و پایداری قادر است به طور متحد و یکپارچه با پروژه آمریکایی- صهیونیستی مقابله کرده و آن را نابود کند و تنها چیزی که لازم است اتخاذ چنین تصمیمی در سطح منطقه است. 
 

**************

روزنامه خراسان**

اطلاعیه مهم درباره واریز سود سهام عدالت
فارس - شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: مشمولان سهام عدالت که سود سهام سال مالی ۱۳۹۹ را دریافت نکرده‌اند، اطلاعات بانکی خود را ویرایش کنند.
در این اطلاعیه آمده است: این مشمولان باید برای درج و ثبت شماره شبای معتبر بانکی در سامانه سجام به نشانی https://www.sejam.ir  یا در سایت سهام عدالت به نشانی https://sahamedalat.ir مراجعه کنند تا سود سهام عدالت برای آن ها واریز شود.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: علاوه بر شماره شبای نامعتبر، «حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت» از مهم‌ترین عللی است که باعث شده سود سهامداران به حساب آن ها واریز نشود.
 
بزرگ ترین ابربدهکار بانکی تسویه کرد
مهر – مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی از «ابر بدهکار بانکی»، به «ابر طلبکار» تبدیل شد.
میرهاشم موسوی افزود: امروز توانستیم عنوان «ابر بدهکار بانکی» را از روی تأمین اجتماعی برداریم و حدود ۸۸ هزار میلیارد تومان بدهی ما به بانک رفاه را از طریق تهاتر تسویه کنیم و از فهرست بدهکاران به بانک خارج و به بزرگ‌ترین ابر طلبکار تبدیل شدیم.
مدیر عامل سازمان اجتماعی تاکید کرد: هم اکنون ۴۰ هزار میلیارد تومان از کارفرمایان طلب داریم و امیدواریم برای تسویه حساب خود اقدام کنند.

 

**************

روزنامه ایران**

 ​​​​​​​امروز به ابتکار ایران انجام می‌شود
نشست منطقه‌ای وزیران محیط زیست با حضور رئیس جمهور
نشست منطقه‌ای وزیران محیط زیست کشورهای منطقه صبح امروز با حضور رئیس جمهور در تهران برگزار می‌شود. در این نشست که به ابتکار جمهوری اسلامی ایران و با هدف بررسی راه حل‌های رفع مشکلات محیط زیستی منطقه بویژه معضل ریزگردها تشکیل خواهد شد، وزرا و مقامات ارشد ۱۱ کشور منطقه غرب آسیا حضور خواهند داشت.
آیت‌الله رئیسی پیش‌تر سازمان محیط زیست و وزارت امور خارجه را مکلف کرده بود که به همراه دیگر دستگاه‌های ذیربط از طریق دیپلماسی و مجامع بین‌المللی و نیز تعامل با کشورهای همسایه، رفع مشکل ریزگردها را مجدانه پیگیری کنند.

معرفی ۶ حقوقدان به مجلس 
برای انتخاب ۳ عضو جدید شورای نگهبان
سخنگوی هیأت‌رئیسه مجلس از پایان دوره حضور ۳ نفر از حقوقدانان شورای نگهبان خبر داد و گفت: رئیس قوه قضائیه در اجرای بند ۲ اصل ۹۱ قانون اساسی، ۶ حقوقدان را برای انتخاب ۳ نفر که به عضویت شورای نگهبان درخواهند آمد، به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.

به گزارش تسنیم، سیدنظام الدین موسوی اظهار داشت: با توجه به اینکه دوره خدمت آقایان کدخدایی، ره‌پیک و موسوی از اعضای حقوقدان شورای نگهبان به پایان رسیده است، مجلس باید از بین گزینه‌هایی که رئیس قوه قضائیه معرفی کرده است، 3 حقوقدان را انتخاب کند. وی افزود: براین اساس وفق بند 2 اصل 91 قانون اساسی جمهوری اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای رئیس قوه قضائیه، اسامی 6 حقوقدان پیشنهادی را به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است.
موسوی عنوان کرد: علی احمدی‌فر، سیامک ره‌پیک، خیراله پروین، عباسعلی کدخدایی، عبدالحمید مرتضوی بریجانی و فضل‌اله موسوی 6 حقوقدان پیشنهادی رئیس دستگاه قضا هستند که به مجلس شورای اسلامی معرفی شده اند و فرایند انتخاب 3 نفر از بین این 6 نفر برای یک دوره 6 ساله در مجلس انجام خواهد شد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تشریح کرد
اقدامات دولت برای تکمیل ساخت 6 بیمارستان استان تهران
روز گذشته جلسه بررسی وضعیت رسیدگی به طرح‌های بیمارستانی استان تهران به ریاست معاون اجرایی رئیس‌جمهور و مقام‌های دستگاه‌های مسئول برگزار و درباره راهکارها و اقدامات لازم برای تکمیل و ساخت 6 بیمارستان در استان تهران تصمیم‌گیری شد.
استان تهران به‌رغم وجود مرکز کشور در آن، از نظر سرانه درمان و تخت‌های بیمارستانی جزو استان‌های کم‌برخوردار محسوب می‌شود.

از این رو در بازدید رئیس‌جمهور از نقاط مختلف، بویژه پروژه‌های نیمه‌تمام بیمارستانی، تکمیل این طرح‌ها در دستور کار دولت قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، سیدصولت مرتضوی، معاون اجرایی رئیس‌جمهور در حاشیه این جلسه که استاندار تهران و مدیران سازمان برنامه و بودجه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های استان حضور داشتند، اظهارکرد: در مرحله اول  در مورد تکمیل بیمارستان‌هایی که از پیشرفت فیزیکی مناسبی برخورداربودند، تصمیم‌گیری شد که  بیمارستان امام خمینی(ره) شهریار از آن جمله است.
معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به بیمارستان پیشوای ورامین، دیگر پروژه بیمارستانی نیمه‌تمام استان، افزود: دانشگاه آزاد اسلامی کار ساخت این بیمارستان را آغاز کرد اما نتوانست آن را تکمیل و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واگذار کند که رئیس‌جمهور دستور داد این بیمارستان در یک بازه زمانی دو سال و نیمه تکمیل شود و منابع لازم هم پیش‌بینی شده است.

در این نشست مصوب شد برای بیمارستان‌های اسلام‎شهر ۸۰ میلیارد تومان، ورامین ۵۰ میلیارد تومان، شهریار ۱۰۰ میلیارد تومان، بومهن ۱۰۰ میلیارد تومان، مهدی کلینیک ۴۰ میلیارد تومان و انستیتو پاستور ۵۰ میلیارد تومان و در مجموع ۴۲۰ میلیارد تومان تا پایان هفته برای این  ۶ طرح بهداشت و درمان استان تهران اختصاص یابد.

ادامه جلسات فشرده مجمع با موضوع برنامه هفتم
 مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه‌ای فوق‌العاده که برای دومین‌بار در هفته جاری و با حضور رؤسای قوای مقننه و قضائیه، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون بانک مرکزی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و رئیس، دبیر و اعضای مجمع برگزار شد، به بحث و بررسی پیرامون سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه با هدف «پیشرفت اقتصادی عدالت‌محور» پرداخت.

به گزارش روابط عمومی این مجمع، اعضا با بررسی پیشنهاد کمیسیون مشترک تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه، «تحکیم و تقویت استقلال و اقتدار بانک مرکزی و تمرکز سیاستگذاری پولی، ارزی و نظارتی در این بانک» و «تقویت نظارت بر بانک‌ها» را به تصویب رساندند. اعضای مجمع همچنین مقرر کردند «روش‌های تأمین مالی بانک‌ها، دولت و بازار سرمایه به‌روزرسانی و اصلاح شود.»

بر‌اساس این گزارش، در موضوع تعیین سقف تسهیلات، اعضای مجمع تصویب کردند که «سقف تسهیلات تکلیفی توسط بانک مرکزی تعیین شود» و «اعطای هرگونه تسهیلات و خط اعتباری به شبکه بانکی و بخش دولتی صرفاً با توثیق اوراق معتبر مالی دولت و سایر وثایق نقد‌شونده توسط بانک‌ها و دولت به تشخیص بانک مرکزی» صورت پذیرد.

ادامه مباحث مربوط به اصلاح قوانین و مقررات نظام بانکی در برنامه هفتم توسعه در جلسه آتی مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سفر به قزاقستان؛ بدون ویزا
روابط عمومی وزارت امور خارجه با انتشار اطلاعیه‌ای، از لغو روادید سفر ایرانیان به قزاقستان خبر داد. براساس این اطلاعیه، در پی توافق سفر ۲۹ خردادماه آقای «کاسیم جومارت توکایف» رئیس‌جمهور قزاقستان به تهران و گفت‌و‌گوهای انجام شده درباره لغو روادید سفر ایرانیان به قزاقستان، دولت قزاقستان اعلام کرد از تاریخ ۱۷ تیرماه ۱۴۰۱ اتباع ایران برای سفر به قزاقستان نیازمند روادید نخواهند بود.

 بر این اساس، ایرانیان می‌توانند بدون روادید وارد قلمرو قزاقستان شوند و در هر بار ورود، حداکثر به‌مدت ۱۴ روز در این کشور اقامت کنند. براساس این فرمان، ایرانیان می‌توانند در بازه زمانی ۱۸۰ روزه، مجموعاً ۴۲ روز (در چند سفر ۱۴ روزه) در قزاقستان اقامت داشته باشند. روابط عمومی وزارت امور خارجه در این اطلاعیه اضافه کرده است: پیش‌بینی می‌شود با این اقدام، مناسبات تجاری، اقتصادی و گردشگری دو کشور وارد مرحله جدیدی شود.

 

**************

روزنامه شرق**

توصیه قاضی‌القضات به همه بخش‌ها و مسئولان ذی‌ربط در مواجهه با مقوله عفاف و حجاب

هیجانی برخورد نکنیم

بعد از اینکه کاظم صدیقی، رئیس ســتاد امر به معروف و نهــی از منکر کشــور، چند هفته پیش اعلام کرد در بحث عفاف و حجــاب، «اول دولت را مکلف کردیم تا وضعیت پوشش کارکنانش را سر‌و‌سامان بدهد و بعد از ادارات سراغ بازار و اصناف می‌رویم»، همه عوامل دست به دست هم دادند تا به جای اینکه موضوع حجاب در جامعه با انجام امور فرهنگی اصلاح شود، به امری جنجالی با دستوراتی حاشیه‌ساز بدل شود؛ به نحوی که معاون دادستان مشهد دستور داد به زنان بدحجاب خدمات بانکی ارائه نشود و مانع از استفاده آنها از مترو شوند و اســتاندار فارس هم دستور بدهد کارمندانی کــه حجاب را رعایت نمی‌کنند، «مرخصی بدون حقوق» بگیرند!

 حتی فرماندار بوشهر دستور به جداسازی اتاق همکاران زن از مرد در ادارات داد. دستوراتی جنجالی که واکنش‌هایی را در جامعه به همراه داشت. اما غلامرضا محسنی‌اژه‌ای، رئیس دستگاه قضا، با سخنان روز گذشته خود کوشید پاسخ تندروی‌ها را درباره «حجاب» بدهد و مثل برخی موضوعات که پیش از این نشان داد نگاه مصلحانه‌ای به آنها دارد، در‌این‌باره نیز دستورهای پیشروانه‌ای صادر کرد؛ دستوراتی متفاوت از نگاه پیشین دستگاه قضا به موضوعات که نشانگر تعدیل و تفاوت در نوع نگاه این دستگاه به موضوعات است.

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای روز گذشته طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضائیه، با اشاره به در دستور کار قرارگرفتن عملیاتی‌سازی فرامین اخیر رهبری در بخش‌های مختلف قوه قضائیه گفت: «پس از دیدار با مقام معظم رهبری و استماع فرمایشات و دستورات ایشان، برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات لازم جهت جامه عمل پوشاندن به فرامین معظم‌له در بخش‌های مختلف قوه قضائیه بلافاصله در دستور کار قرار گرفت؛ لذا در جریان جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه، هماهنگی و جمع‌بندی اقدامات صورت‌گرفته در راستای پیاده‌سازی منسجم فرمایشات و دستورات مقام معظم رهبری انجام خواهد گرفت».

نمی‌خواهیم کار  هیجانی و  زودگذر  انجام  دهیم

رئیس دستگاه قضا با اشاره به روز ۲۱ تیر که در تقویم کشورمان به‌عنوان روز عفاف و حجاب نام‌گذاری شده است، با تأکید بر اینکه هر انسان پاک‌سرشتی اعم از مسلمان یا غیرمسلمان از حیا و عفت استقبال می‌کند و از بی‌حیایی و بی‌عفتی گریزان است، اظهار کرد: «در مقوله حجاب و عفاف، همه بخش‌ها و مسئولان ذی‌ربط، اعم از دادستان، قاضی و ضابطین باید در چارچوب قانون گام بردارند. باید توجه داشت که در این زمینه نمی‌خواهیم کار هیجانی و زودگذر انجام دهیم، بلکه اقدامات ما باید متقن، مدبرانه، قانونی و توأم با آرامش باشد».

محسنی‌اژه‌ای همچنین تأکید کرد:‌ «نه صرفا در مقوله حجاب و عفاف، بلکه در هر زمینه و موردی، هر بخش و نهادی اعم از نهاد دولتی، نهاد مقننه، قوه قضائیه یا سایر افراد و بخش‌ها، چنانچه اشتباه کرد نباید بر این اشتباه اصرار ورزد و از اصلاح اشتباه اِبا داشته باشد. نباید بر کار اشتباه پافشاری یا احیانا آن را توجیه کرد؛ اگر کار اشتباهی در جایی صورت گرفت، باید در راستای اصلاح گام برداریم و احیانا موضوع را اعلام کنیم».

چرئیس قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه مردم متدین ایران اسلامی از دیرباز خود را به رعایت عفاف و حجاب مقید و ملتزم می‌دانستند، به سیر تاریخی این موضوع و اقدامات و توطئه‌های دشمنان در این راستا اشاره کرد و گفت: «در مقطعی از تاریخ ما، رضاخان قلدر با هدایت بیگانگان تلاش داشت نه‌تنها عفاف و حجاب را از جامعه اسلامی ما بزداید بلکه بی‌عفتی و بی‌حیایی را در جامعه ترویج کند؛ حال آنکه این اعتقاد و التزام در میان مردم ما در همه مقاطع تاریخی وجود داشته است که عفاف و حجاب و حیا فی‌نفسه ارزشمند است و به‌‌مثابه عامل بازدارنده، نسبت به پلیدی‌ها و جسارت‌ها برای انسان و جامعه است».

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: «امروز نیز برخی از دشمنان قسم‌خورده نظام جمهوری اسلامی و مردم متدین ما، به دنبال ترویج ابتذال، بی‌عفتی و بی‌حیایی در جامعه هستند؛ پیگیری این موضوع نیاز به کار اطلاعاتی دارد، لذا دستگاه‌های مسئول و ذی‌ربط باید مواظبت  و عنایت بیشتری به این مقوله داشته باشند و نسبت به کشف عوامل و دست‌های پشت‌ پرده و جریانات سازمان‌یافته ترویج بی‌حیایی و بی‌عفتی در جامعه اهتمام داشته باشند».

کشف عوامل پشت‌ پرده ترویج  بی‌عفتی نیاز  به  کار اطلاعاتی دارد

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه «چه کسی به‌عنوان یک فرد، حجاب دارد یا ندارد، حجابش کم‌رنگ است یا پررنگ، یک بحث است و توجه به آن در جای خود ضروری است»، بیان کرد: «شناسایی و کشف عوامل و دست‌های پشت‌ پرده ترویج بی‌عفتی و بی‌حیایی در جامعه، مقوله مهمی است که نیاز به کار اطلاعاتی دارد».

رئیس دستگاه عدلیه تصریح کرد: «انسان به وضوح مشاهده می‌کند و قرائن و شواهد نیز حاکی از آن است که دست‌هایی گره‌خورده با دست‌های اجنبی و با اهدافی خاص، برخی موضوعات را در راستای بی‌عفتی در جامعه ما دنبال می‌کنند».

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: ‌«دادستان‌ها، ضابطین و سیستم اطلاعاتی با همراهی قاطبه مردم متدین و عفیف ما، در برابر افراد متجاهر به گناه و جرم در انظار عمومی، اقدامات قانونی لازم را ترتیب دهند و همچنین نسبت به امر مهم کشف جریانات سازمان‌یافته‌ که از جانب سرویس‌های بیگانه در جهت ترویج بی‌عفتی در جامعه ما هدایت می‌شوند، کوشا باشند و مجدانه عمل کنند».  

انتقاد  امام  جمعه هشتگرد  از  سختگیری‌ها  درباره «حجاب»

نمی‌شود بخشی از جامعه را  به‌خاطر  پوشش‌ از حقوق شهروندی  محروم  کرد

برخلاف برخی ائمه جمعه از جمله احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران که زنان بدحجاب را زنان و بچه‌های دزدان و اختلاسگران دانسته و خواستار برخورد با آنها شده است، حجت‌الاسلام مختاری، امام جمعه هشتگرد، در واکنش به برخوردهای غیرقانونی و سختگیرانه با زنان در حوزه حجاب، از این سختگیری‌ها انتقاد کرد.

حجت‌الاسلام مختاری، امام جمعه هشتگرد، در واکنش به برخوردهای غیرقانونی و سختگیرانه با زنان در حوزه حجاب گفت: «آنها از ما هستند، می‌خواهند از ما باشند، این را بارها در راهپیمایی‌ها، محرم، اربعین و انتخابات‌ها نشان دادند که از ما هستند و نمی‌خواهند از ما جدا بشوند، گاهی بعضی از این برخوردها آنها را از ما جدا می‌کند».

امام جمعه هشتگرد تأکید کرد: «نمی‌شود بخشی از جامعه اسلامی را به خاطر پوشش‌اش از حقوق شهروندی محروم کرد. امیرالمؤمنین برای حق شهروندی زن یهودی غصه می‌خورد. اینها که از ما هستند، اینها که شب احیاء می‌آیند و الهی العفو می‌گویند. محرم در خیمه امام حسین هستند».

 

**************************************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات