صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۸  ، 
کد خبر : ۳۳۸۴۷۳

اخبار ویژه روزنامه ها ۱۶ تیر

کیهان**

کوئنسی: اروپا بیش از هر زمان دیگر به توافق با ایران نیاز دارد

یک اندیشکده آمریکایی به اروپا و آمریکا هشدار داد عدم توافق هر چه سریع‌تر با ایران، می‌تواند مشکلات و گرفتاری‌های غرب در بازار انرژی جهان را چند برابر کند.

اندیشکده کوئنسی با اشاره به تردید‌های بایدن که احتمالا با نزدیک شدن به زمانِ انتخابات میان دوره‌ای کنگره بیشتر هم خواهد شد، نوشت: مقامات اروپایی اکنون تا حد زیادی درگیرِ جنگ اوکراین هستند.

با این همه، آن‌ها باید بدانند که فروپاشی توافق هسته‌ای با ایران می‌تواند نه تنها به تشدید تقابل بینجامد، بلکه همچنین می‌تواند مشکلات اروپایی‌ها را در بازار جهانی انرژی چند برابر کند. آن‌ها باید برای مقابله با این خطرات، قویا از مسیرِ دیپلماسی و تعامل با ایران حمایت کنند. مقامات ایرانی به شدت در مورد اینکه توافق جدید با محوریت احیای برجام، توافقی با دوام باشد، تردید دارند. آن‌ها مشخصا از تجربه‌ای که در دوره ترامپ کسب کرده‌اند به خوبی آموخته‌اند که توافقات و تعهداتی که یک رئیس جمهور در آمریکا امضا می‌کند و می‌پذیرد، به هیچ عنوان برای رئیس جمهور بعدی ایجاد الزام نمی‌کنند.

در شرایط کنونی نیز که نیرو‌های انقلابی در ایران تا حد زیادی دستِ برتر را در دولت، مجلس و قوه قضائیه دارند، مقام‌های ایرانی حساسیت بیشتری را در مورد این مسئله دارند که حتما توافقی معتبر و قابل اتکا را به امضا برسانند.

مهم‌تر از همه اینکه ایران نمی‌خواهد بار دیگر اسیرِ بدعهدی‌های آمریکا شود.  از سوی دیگر، نوعی حس فزاینده و رو به رشد در تهران دال بر این مسئله وجود دارد که دموکرات‌ها جهت تداوم حضور خود در کاخ سفید برای دوره دوم (در دوره ریاست جمهوری بایدن)، بسیار ضعیف هستند. درست به همین دلیل، هر دستاورد و توافقی که ایران در قالب یک توافق جدید با دولت بایدن کسب کند، عمری کمتر از دو سال خواهد داشت و بار دیگر می‌تواند چالش‌های متعددی را برای ایران ایجاد کند.

همچنین تاکیدات بایدن مبنی بر ضرورت انجام مذاکرات گسترده‌تر برای تعهدات طولانی‌تر ایران هم مقامات ایرانی را با شک و تردید و نگرانی‌های زیادی همراه کرده است. آن‌ها به شدت نگرانند که به محض امضا شدن یک توافق، دولت آمریکا بار دیگر به اِعمال دور تازه‌ای از تحریم‌ها علیه ایران تهدید کند و رفع آن‌ها را منوط به انجام مذاکرات گسترده‌تر با ایران (ورای مسئله هسته‌ای ایران) اعلام نماید. 

رفع تحریم‌های آمریکا می‌تواند تا حدی به بهبود وضعیت اقتصادی در ایران کمک کند. از این رو، بهتر است که آمریکا و متحدان اروپایی آن در شرایط کنونی بسته‌ای از ابتکار‌های اقتصادی و سیاسی را که می‌توانند ایران را تشویق به امضای توافق کنند، هرچه سریع‌تر ارائه کنند. این مسئله به نوعی در راستای منافع کشور‌های غربی قرار دارد، زیرا آن‌ها جدای از اینکه می‌توانند پایبندی ایران به برجام را طلب کنند، در عین حال می‌توانند در شرایط فعلی که نیاز‌های انرژی در غرب به دلیل جنگ اوکراین اوج گرفته، از منافع انرژیِ ایران بهره ببرند و یک محیط امن منطقه‌ای را هم در خدمت منافع متحدان خود در خاورمیانه ایجاد نمایند.

  مانع عمده و اساسی که در مسیر احیای برجام وجود دارد، عدم میل و جسارت جو بایدن جهت انجام نبرد و منازعات سیاسی پُرهزینه داخلی با محوریت معادله اتمی ایران است. تردید‌های بایدن که احتمالا با نزدیک شدن به زمانِ انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا بیشتر نیز خواهند شد، برخی از رهبران اروپایی را واداشته که تاکید کنند بایدن عملا با سیاست‌های معیوب خود در حال حرکت به سمت ایجاد یک بحران تمام عیار در چهارچوب معادله اتمی ایران است. 

درست به همین دلیل است که اروپایی‌ها در شرایط کنونی باید به نحوی فعالانه دیپلماسی خود در رابطه با ایران و آمریکا را فعال سازند. مقامات اروپایی در گفتگو‌ها و رایزنی‌های خود با دولت آمریکا باید به منافعی که از انعقاد توافقی جدید در چهارچوب معادله احیای برجام دارند و ماهیت آن‌ها نیز بلند مدت است، تاکید کنند. در واقع، آن‌ها باید نوعی فشار سیاسی را به دولت بایدن جهت حصول توافق با ایران وارد کنند.

اکنون نیازِ اروپا به احیای توافق برجام، بیش از هر زمان دیگری است.   گزارش بلومبرگ از تورم و رکود نگران‌کننده در اروپا خبرگزاری بلومبرگ با نگران‌کننده توصیف کردن شرایط اقتصادی غرب، پیش‌بینی کرد که اقتصاد اروپا به زودی وارد شرایط رکود اقتصادی شود.

بلومبرگ می‌نویسد: در ماه‌های اخیر، وضعیت اقتصاد جهان نگران‌کننده شده؛ زیرا به علل گوناگون، احتمال بروز رکود در اقتصاد‌های بزرگ به ویژه اقتصاد آمریکا و منطقه یورو افزایش یافته است. نهاد‌های تحلیلگر، با اشاره به اقدامات بانک مرکزی برای مهار تورم اعلام کرده‌اند که ریسک رکود در اقتصاد‌های بزرگ طی دو تا سه فصل آینده افزایش یافته است.

اقتصاددان‌های بانک «مورگان استنلی» هفته گذشته اعلام کردند که انتظار دارند، اقتصاد منطقه یورو در سه ماه چهارم سال جاری میلادی، به رکود دچار شود و عامل اصلی این رکود، کاهش عرضه انرژی از سوی روسیه است. از دید آنها، در سه ماه چهارم امسال و سه ماه نخست سال آینده، تولید ناخالص داخلی منطقه یورو کاهش می‌یابد.

به باور تحلیلگران، اگر پس از نشست ماه سپتامبر، افق اقتصاد منطقه یورو خیلی نگران‌کننده شود، شاید بالا بردن نرخ‌های بهره متوقف شود. روسیه اخیرا عرضه گاز به اروپا را کمتر کرده است.

واقعیت این است که اقتصاد‌های اروپایی به انرژی صادراتی روسیه به شدت وابسته هستند. اقتصاددان بانک «ای‌ان‌جی» می‌گوید: «تحریم نفتی اتحادیه اروپا علیه روسیه و کاهش عرضه گاز روسیه به برخی کشور‌های اروپایی از جمله آلمان، ایتالیا و اتریش طی ماه گذشته، زمینه رشد شدید نرخ تورم را فراهم کرد.» رشد نرخ تورم، مشکل جهانی است و در آمریکا و بریتانیا نیز فشار‌های تورمی شدید است.

وضعیت نرخ تورم در منطقه یورو سبب می‌شود که بانک مرکزی اروپا برای مهار قیمت‌ها تحت فشار بیشتری قرار گیرد. بانک مرکزی اروپا قصد دارد برای نخستین‌بار طی ۱۱ سال گذشته، در ماه جاری سیاست‌های حمایتی را محدود کند.  از سال گذشته، نرخ تورم در منطقه یورو هر ماه بالا رفته است. موسسه رتبه‌سنجی فیچ در گزارش جدید خود آورده است؛ ریسک سهمیه‌بندی انرژی در منطقه یورو به شدت افزایش یافته؛ زیرا در عرضه گاز روسیه اختلال پدید آمده. کاهش اخیر عرضه گاز روسیه به اروپا سبب شده است تا نگرانی‌هایی درباره اقدامات آینده این کشور یعنی استفاده از صادرات گاز به عنوان ابزار سیاسی، افزایش یابد.

تداوم اختلال عرضه گاز از خط لوله «نورد استریم ۱» اگر با واردات گاز از منابع دیگر جبران نشود، منطقه یورو در زمستان که اوج مصرف گاز است، با مشکل تامین گاز مورد نیاز خود مواجه می‌شود. کشور‌های یادشده تلاش کرده‌اند بر ذخیره گاز خود بیفزایند و از وابستگی به انرژی روسیه بکاهند؛ اما در هر حال، کمبود وجود خواهد داشت و حالا احتمال سهمیه‌بندی گاز برای صنایع در حال افزایش است.

در صورتی که این سهمیه‌بندی رخ دهد، رشد تولید ناخالص داخلی منطقه یورو، امسال و سال آینده کمتر خواهد بود؛ زیرا سهمیه‌بندی از تولید صنایعی که از گاز طبیعی استفاده می‌کنند می‌کاهد و به زنجیره‌های عرضه لطمه وارد می‌کند. در سال‌های اخیر، بخش بزرگی از گاز موردنیاز منطقه یورو، به ویژه آلمان که بزرگ‌ترین اقتصاد اروپاست، از روسیه تامین شده است. کارشناسان موسسه فیچ، اخیرا از یک مدل برای ارزیابی تاثیر عرضه گاز روسیه به اروپا استفاده کرده‌اند. در این مدل مشخص شد که اگر عرضه گاز روسیه به اروپا قطع شود، به اقتصاد این قاره و آلمان لطمه وارد می‌شود. میزان دقیق خسارات به اقتصاد منطقه یورو، به وضعیت سهمیه‌بندی گاز وابسته است.

آلمان معتقد است، ۱۰ درصد کمبود گاز خواهد داشت؛ اما این نوع تخمین‌ها خوش‌بینانه هستند. تلاش برای تامین گاز و زغال‌سنگ و جبران قطع گاز روسیه با چالش‌هایی مواجه خواهد بود. از سوی دیگر، برنامه اتحادیه اروپا برای پر کردن مخازن گاز تا ۸۰ درصد تا چهار ماه آینده، با موانعی مواجه است. نکته نگران‌کننده دیگر این است که در تخمین تاثیر کاهش عرضه گاز روسیه بر رشد اقتصاد، برخی فاکتور‌ها نظیر شوک به درآمد خانواده‌ها و مصرف شهروندان تحت تاثیر قیمت‌های بالای انرژی در نظر گرفته نشده است. 

  واشنگتن‌پست: آمریکا راه را گم کرده و در آستانه زوال ملی است اغلب مردم آمریکا پیش‌بینی می‌کنند که کشورشان راه خود را  گم کرده است.  این ارزیابی را روزنامه واشنگتن‌پست منتشر کرده و در توضیح آن نوشت: امروز بسیاری از ما آمریکایی‌ها، به جای درخشش بنیانگذاران آمریکا، چهره‌ای عصبانی و آسیب‌دیده را در آمریکا می‌بینیم. از

منظر فراحزبی، تقریبا هر آمریکایی صرف‌نظر از دیدگاه سیاسی‌اش این پیش‌بینی را دارد که ایالات‌متحده راه خود را گم کرده است. ما چقدر به خطر زوال ملی نزدیک هستیم؟

اندیشکده داخلی پنتاگون پژوهشی را «مایکل جی. مازار» پژوهشگر ارشد موسسه رند، درباره این مسئله انجام داده است. نتیجه نگران‌کننده این پژوهش آن است که آمریکا در حال از دست دادن بسیاری از هفت ویژگی ضروری خود برای موفقیت رقابتی است: جاه‌طلبی و اراده ملی، هویت ملی واحد، فرصت مشترک، حالت فعال، نهاد‌های مؤثر، جامعه یادگیرنده و سازگار و تنوع و کثرت‌گرایی رقابتی. مازار می‌نویسد: پژوهشگران به‌طور یکسان استدلال کرده‌اند که از روح ماجراجویی، تجربه و عزم برای باز‌سازی آینده که در آمریکایی‌ها وجود داشت فرو کاسته شده است.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که سه چهارم افراد مورد بررسی در سال ۲۰۱۹ میلادی از این که کشور به کجا می‌رود، ناراضی بودند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ میلادی گزارش داد که بیش از ۶۰ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی «بیشتر از امید احساس ترس داشتند» و آمریکایی‌ها در سراسر خطوط حزبی به نهاد‌های کشورشان اعتماد ندارند. نظرسنجی در سال ۲۰۱۸ میلادی نشان می‌داد که تنها ۱۰ درصد از نحوه عملکرد دموکراسی «بسیار راضی» بودند. همچنین، نتیجه این پژوهش نشان داد که دو سوم از پاسخ‌دهندگان موافق هستند که «مقام‌های دولتی به آنچه من فکر می‌کنم اهمیتی نمی‌دهند». وحدت و انسجام ملی آمریکایی رو به زوال است.

کشوری که در جذب گروه‌های مختلف به شکلی موثر عمل کرده بود، اکنون از هم گسیخته به نظر می‌رسد و این ایده که هرکس وارد آمریکا می‌شود بدون توجه به این که از کدام سرزمین است، ضرورتا آمریکایی، برای بسیاری از مردم قدیمی و منسوخ شده به نظر می‌رسد. هویت‌های مجزای ما هزینه دارد. مازار همچنین محدودیت‌های فزاینده‌ای را پیش روی آمریکا می‌بیند. او به شواهدی از افزایش نابرابری اشاره می‌کند.

در فاصله سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۶ میلادی، متوسط دارایی خالص طبقه متوسط ۲۰ درصد و طبقه کارگر ۴۵ درصد کاهش یافت. در هر نسل از سال ۱۹۴۵ میلادی، کودکان کمتر از والدین خود پول بیشتری به دست آورده‌اند. این مشکلات واضح است، اما دولت مایل یا قادر به اصلاح آن‌ها نبوده است. مازار، ارزیابی بانک جهانی را از کاهش تدریجی اثربخشی حکومت در ایالات‌متحده طی ۲۰ سال گذشته نقل می‌کند.

بهره‌وری بخش خصوصی برای دهه‌ها راکد بوده است و شرکت‌ها با بوروکراسی دست و پنجه نرم می‌کنند.  نتیجه‌گیری؛ آزار و دلسرد‌کننده. او استدلال می‌کند که وقتی کشور‌ها شروع به شکست می‌کنند، این یک حلقه بازخورد منفی است، یک هم‌افزایی سمی. نیرویی که می‌تواند روند زوال را معکوس کند با بی‌اعتمادی و اطلاعات نادرست تضعیف می‌شود. برخی از مردم به قدری عصبانی می‌شوند که می‌خواهند خانه را آتش بزنند و از نو آغاز کنند.

 

******************************

   خراسان**

   چگونگی شکایت از اجاره نجومی ایسنا

بر اساس اعلام وزیر راه و شهرسازی، امکان ثبت شکایات در سامانه ۱۲۴ از افرادی که سقف مجاز افزایش اجاره‌بها را رعایت نمی‌کنند فراهم شده است. طبق مصوبه سران قوا سقف افزایش اجاره‌در تهران ۲۵ و در دیگر شهر‌ها ۲۰ درصد است.  

تاجر ۸۰ میلیاردی که فقط ۳ میلیون تومان مالیات داد!

تسنیم - مهدی موحدی، رئیس مرکز آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی سازمان امور مالیاتی با اشاره به تلاش برخی فعالان صنفی برای تحریک کسبه خرد به اعتراض گفت: فردی را سراغ داشتیم که در سال گذشته فقط سه میلیون تومان مالیات پرداخت کرده بود، اما امسال مجموع درآمد حاصل از دستگاه‌های پوز وی ۸۰ میلیارد تومان بود. 

 

  مالیات واردات مواد اولیه و واسطه‌ای برای تولید نصف شد

ایرنا- خاندوزی وزیر اقتصاد در توئیتی نوشت: از فردا (امروز) تا پایان سال ۱۴۰۱ مالیات علی‌الحساب واردات مواد اولیه و واسطه‌ای برای تولید، به نصف کاهش می‌یابد. (از ۴ به ۲ درصد)  

 

مرکز آمار ایران قیمت مسکن را ۲ میلیون تومان گران کرد!

نود اقتصادی - مرکز آمار ایران متوسط قیمت مسکن تهران در خرداد ١٤٠١ را اعلام کرد. طبق آماری که بانک مرکزی اعلام کرده بود، متوسط قیمت مسکن تهران در خرداد متری ۳۹ میلیون و ۴۱۴ هزار تومان بود، اما در گزارش مرکز آمار این رقم با افزایش حدود دو میلیون تومانی به ۴۱ میلیون و ۴۰۹ هزار تومان رسیده است.   

 

******************************

وطن امروز **

امیرعبداللهیان خواستار آزادی فوری حمید نوری شد

وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگوی تلفنی با «آن لینده» وزیر خارجه سوئد، درباره توسعه همکاری‌های دوجانبه و مهم‌ترین موضوعات مورد اهتمام ۲ کشور گفتگو و تبادل نظر کرد. 

امیرعبداللهیان با اشاره به سوابق طولانی روابط ۲ کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران به توسعه مناسبات با اروپا از جمله سوئد توجه دارد. هر دو طرف باید تلاش کنیم روابط ۲ کشور در زمینه‌های تجاری و اقتصادی بیش از گذشته شکوفا شود. 

وزیر امور خارجه تأکید کرد: نقشه راه همکاری‌های ۲ کشور ترسیم شده و با شما موافقم که باید برای اجرایی و عملیاتی شدن این برنامه اقدام جدی و مشترک صورت گیرد. 

وی همچنین بر لزوم توجه هر دو طرف به رفع سوءتفاهمات و موضوعاتی که برای توسعه مناسبات دوجانبه مانع ایجاد کرده است، تأکید کرد. 

امیرعبداللهیان در گفتگو با همتای سوئدی خود، خواستار آزادی فوری «حمید نوری» شهروند ایرانی که با اتهامات کاملا بی‌اساس گروهک تروریست منافقین در بازداشت به سر می‌برد، شد.

  رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: روابط دیرینه ۲ کشور نباید تحت تأثیر تبلیغات و اقدامات بی‌پایه و اساس یک گروهک تروریست که سوابق جنایت‌های آن علیه ملت ایران بر همگان روشن است، قرار بگیرد.

 

  ***

۲ جاسوس فرانسوی تفهیم اتهام شدند

مسعود ستایشی، سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری روز گذشته خود در پاسخ به سوالی درباره پرونده ۲ جاسوس فرانسوی که در بازداشت هستند، گفت: این پرونده مربوط به تلاش‌ها و خدمات سربازان گمنام امام زمان است.

ضابط خاص به این پرونده ورود کرده و اقداماتی برای کشف جرم صورت گرفته است.

بر اساس دستور قضایی تعقیب انجام شده و رسیدگی به پرونده در مرحله دادسرا بوده و واجد محرمانگی است.

این ۲ نفر (جاسوس) تفهیم اتهام شدند و اتهام‌شان اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور بوده است.

  ستایشی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده حسن رعیت (میرکاظمی) نیز اظهار داشت: برخی افرادی که در پرونده میرکاظمی اتهام معاونت در جرم داشته‌اند نسبت به حکم اعتراض کردند که نسبت به پرونده نقص گرفته شده و پرونده برای رفع نقص رفته، اما حکم میرکاظمی قطعی است و به اطلاع عموم هم رسیده است. 

سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده سرقت از صندوق امانات بانک ملی نیز گفت: پرونده در ناحیه ۳۴ دادسرای عمومی انقلاب ویژه سرقت قرار دارد. در این پرونده ۱۳ نفر دستگیر و ۲ نفر متواری شدند.

رئیس و معاون بانک تفهیم اتهام شدند و قرار‌های تأمینی صادر شده و همگی بازداشت هستند.

نسبت به استرداد ۲ متهم متواری هم تلاش‌هایی در حال انجام است و نسبت به برگرداندن اموال هم باید گفت که قسمت عمده اموال کشف شده است. موضوع نیاز به تحقیق و بررسی دارد که در حال انجام است. 

ستایشی در پاسخ به سوالی درباره اخباری مبنی بر اختلاس ۷۳۰ میلیون دلاری در وزارت جهاد کشاورزی که اخیرا مطرح شده است، گفت: گزارشی از سوی سازمان بازرسی به رئیس قوه قضائیه ارسال شد.

مطالب توسط سازمان بازرسی باید تا انتها پیگیری شود. این مساله ناظر به اقدامی از سوی یکی از زیرمجموعه‌ها بوده و تعهداتی در رابطه با گندم، جو و... مطرح شده و موضوع در حال رسیدگی است.

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده متروپل نیز گفت: در این پرونده ۱۶ نفر بازداشت هستند و اجساد انگشت‌نگاری و تعیین هویت شدند. نسبت به حسین عبدالباقی هم تمام مسائل مربوط احراز شده است.

۶ کارشناس در حیطه معماری و زمین و... انتخاب شدند و مشغول تدوین گزارشی در این رابطه هستند. ضابط خاص ما در حال بررسی و تکمیل گزارش است.

آن دسته از افرادی که اقدام‌شان تخلف بوده هم در مرجع مربوط رسیدگی می‌شود و نسبت به توقیف اموال مالک هم دستوراتی صادر شده است. 

 

***

پرواز پهپاد‌های ایران در رژه نظامی ونزوئلا

منابع خبری از پرواز پهپاد‌های ایرانی مونتاژ شده در ونزوئلا در جریان رژه نظامی این کشور خبر دادند.  به گزارش فارس، ارتش ونزوئلا برای نخستین‌بار در رژه نظامی خود در پنجم ژوئن (سه‌شنبه ۱۴ تیر)، پهپاد‌های رزمی ایرانی مونتاژ شده در ونزوئلا را نمایش داد. 

بر اساس این گزارش، پهپاد‌هایی که در ابتدا با نام ایرانی «مهاجر۲» شناخته می‌شدند، اکنون با نام «آنتونیو خوزه سوکره» شناخته می‌شوند. رصد، شناسایی و حمله با قابلیت ضد تانک و ضد نفر از ویژگی‌های تجهیزاتی این پهپاد است که در این رژه اعلام شد. 

 

***

برگزاری جلسه شورای هماهنگی اطلاعات کشور

برابر گزارش دبیرخانه شورای هماهنگی اطلاعات، جلسه شورای هماهنگی در تاریخ ۱۳/۴/۱۴۰۱ برگزار شد.

در این جلسه که به مناسبت گرامیداشت یاد شهید مظلوم دکتر بهشتی و شهدای هفتم تیر در محل مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه برگزار شد، حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین مصدق معاون اول قوه قضائیه به ایراد سخنرانی پرداخت و بر لزوم هوشیاری دستگاه‌های اطلاعاتی در شرایط خاص و هماهنگی و همکاری بیشتر دستگاه‌ها تأکید کرد.

در این جلسه از زحمات حجت‌الاسلام‌والمسلمین طائب، رئیس پیشین سازمان اطلاعات سپاه نیز تجلیل به عمل آمد.

وزیر اطلاعات نیز با تبریک انتصابات جدید در رده‌های مدیریتی جامعه اطلاعاتی، بر به کارگیری تمام توان مجموعه در تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری مدظله‌العالی در دیدار مسؤولان دستگاه قضایی درباره موضوعات امنیت روانی جامعه، اجرای قضای اسلامی و مبارزه با فساد تأکید کرد.

 

******************************

شرق** 

رئیسی دستور اجرای کامل مصوبه عفاف و حجاب سال ۸۴ را صادر کرد  رئیس‌جمهور روز گذشته با توجه به دستور کار شورای‌عالی انقلاب فرهنگی درباره موضوع حجاب و عفاف دبیرخانه شورا را موظف کرد با همکاری همه دستگاه‌ها و نهاد‌های فرهنگی و اجرائی نسبت به اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و قانون سال ۱۳۸۴ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اهتمام لازم را داشته باشند. 

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور، عصر روز سه‌شنبه در آغاز جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با توجه به دستور کار شورای‌عالی انقلاب فرهنگی درباره موضوع حجاب و عفاف دبیرخانه شورا را موظف کرد با همکاری همه دستگاه‌ها و نهاد‌های فرهنگی و اجرائی قانون مصوب مجلس و قانون سال ۱۳۸۴ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی درمورد حجاب را اجرائی کنند.

رئیس‌جمهور ترویج فساد در جامعه اسلامی و انقلابی را اقدامی سازمان‌یافته و برنامه‌ریزی‌شده دانست که با هدف تضعیف و تخریب پایگاه معنوی و ارزش‌های دینی با سرمایه‌گذاری کلان استکبار و دشمنان ملت ایران صورت می‌گیرد.  رئیسی با اشاره به اینکه دشمنان ایران و اسلام با استفاده از شبکه‌های گسترده و متعدد ماهواره‌ای و مجازی با ترویج فساد، استقامت فرهنگی و مبانی ارزشی و دینی جامعه را هدف گرفته‌اند، تصریح کرد: باید در مقابل این تهاجم سازمان‌یافته و گسترده اقدامات لازم و بازدارنده صورت گیرد و نهاد‌های مسئول در این زمینه اقدامات نظام‌مند و منسجمی به عمل آورند. 

ادامه جلسه اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی گزارش‌های دستگاه‌های مختلف درباره وضعیت اجتماعی مرتبط با موضوع حجاب و عفاف را بررسی کردند.  اعضا بر‌اساس این گزارش‌ها که حاکی از نگرانی و مطالبه وسیع و گسترده مردم از وضعیت سلامت خانواده، فرزندان و نسل جوان بود، بر لزوم انجام وظایف و مسئولیت‌های در نظر گرفته‌شده برای دستگاه‌های مختلف در قوانین و مقررات مصوب مربوط به حجاب و عفاف تأکید کردند.

  در مقدمه مصوبه شورای فرهنگ عمومی مورخ ۸۴ آمده است: «حجاب از ارزنده‌ترین نمود‌های فرهنگی، اجتماعی در تمدن ایرانی ـ اسلامی است که پیشینه آن به قبل از ورود اسلام می‌رسد؛ اما در فرهنگ اسلامی به اوج تعالی و منتهای ارزش و اعتبار خود می‌رسد. 

حجاب و عفاف پدیده مذهبی‌ـ ارزشی مهمی در تعالیم اسلامی است و توجه به زمینه‌های فرهنگی‌ـ اجتماعی به‌عنوان بستر آن بسیار شایسته و لازم می‌نماید و اشاعه و تعمیق آن نیازمند آموزش‌های بنیادین و مداوم در خانواده، مدرسه، دانشگاه و اجتماع است. بدیهی است که در کنار شرایط مساعد اجتماعی برای ارزش تلقی‌کردن و الگوپذیری این فرهنگ، نیازمند درونی و نهادینه‌شدن آن در وجود افراد است.

بدون‌شک رسیدن به این هدف نیازمند مشارکت و توجه جدی همه نهاد‌ها و دستگاه‌ها به صورت مستمر و هدفمند است».  از‌جمله سیاست‌ها و راهکار‌های این مصوبه می‌توان به برخی موارد زیر اشاره کرد:

  ۱ ـ در اولویت قراردادن موضوع حجاب و عفاف در برنامه‌های دستگاه‌های اجرائی کشور برای مقابله با روند فزاینده بدحجابی. 

۲ ـ ابلاغ روش‌های اجرائی و تعیین ضوابط و هنجار‌های روشن درمورد نوع لباس و پوشش افراد در بخش‌های رسمی و اداری کشور....

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات