صفحه نخست >>  عمومی >> یادداشت کوتاه
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۰  ، 
کد خبر : ۳۴۲۱۶۳

تلاش چین و روسیه برای ایجاد سامانه پولی جدید در مقابل سوئیفت

سلطه ایالات متحده بر جهان و ساختارهای اقتصادی دنیا از طریق نهادهای مختلف به اصطلاح بین المللی صورت می گیرد.

سلطه ایالات متحده بر جهان و ساختارهای اقتصادی دنیا از طریق نهادهای مختلف به اصطلاح بین المللی صورت می گیرد. یکی از از این ساختارها، سوئیفت است. آمریکا از این طریق مراودات تجاری جهان را مدیریت می کند و اگر کشوری بر خلاف رویه آمریکا رفتار کرد، دسترسی این کشور به سوئیفت را قطع می کند. آمریکا با این کار امکان جابجایی دلار را به کشورهای مخالف خود نمی دهد. این رفتار آمریکا باعث شده است که برخی از کشورهای بدنبال راهکارهای گوناگونی برای کاهش کارایی از سامانه پولی سوئیفت باشند. جمهوری اسلامی ایران، روسیه، سوریه، ونزوئلا، یمن، کوبا و ... از جمله کشورها هستند که آمریکا دسترسی آنها به سوئیفت را محدود کرده است. از این رو کشور روسیه و چین بدنبال ایجاد سامانه پولی جدیدی می باشند.  به نقل از راشاتودی، الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه و وزیر انرژی سابق این کشور اعلام کرد که مسکو و پکن در حال ایجاد یک سامانه مصالح پولی هستند که امکان انجام معاملات بین آن‌ها را بدون استفاده از سامانه غربی سوئیفت فراهم می‌کند.

گزارشات حاکی از آن است که دو کشور تلاش‌های خود برای فاصله گرفتن از دلار و یورو در معاملات تجاری را سرعت بخشیده و بیش از پیش به سمت استفاده از ارزهای ملی رفتند.

نواک افزود در قراردادهای گازی از قبل مبنای پولی به ارزهای ملی و یوان تغییر کرده است در معاملات مرتبط با فروش نفت و فرآورده‌های نفتی در کنار زغال سنگ هم مبنای قراردادها در حال تغییر به ارزهای ملی است.

به گفته معاون نخست وزیر روسیه این مسئله می‌تواند به جلوگیری از بروز مخاطرات مالی و تسهیل تبدیل شدن روبل و یوان به ارزهای حساب ذخیره ارزی بانک‌های مرکزی کشورهای جهان کمک کند.

نواک ادامه داد در همین راستا بانک مرکزی روسیه و بانک مرکزی چین در حال همکاری در جهت افتتاح حساب برای شرکت‌های روز در چین و بالعکس هستند و می‌خواهند یک سامانه مصالحه پولی بدون استفاده از سوئیفت ایجاد کنند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه خواستار ایجاد بسترهای مالی مستقل برای انجام مبادلات بین المللی شده بود و گفته بود که اقتصاد جهانی باید بازتر شود.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات