بین الملل >>  بین الملل >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۴  ، 
کد خبر : ۳۶۱۸۱۳

چراغ سبز زلنسکی برای مذاکره با روسیه از طریق واسطه‌

عدم اهمیت غربی‌ها به میزان تلفات روسیه و اوکراین، انتقاد دبیرکل سابق ناتو از بلاتکلیفی صدراعظم آلمان در حمایت نظامی از کی‌یف و ناامیدی از امکان بازپرداخت بدهی اوکراین به کشورهای جامعه مشترک المنافع، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

 ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز یکشنبه در مصاحبه‌ای برای نخستین بار اعلام کرد که کی‌یف ممکن است از طریق میانجی‌گرهای بین‌المللی با روسیه وارد مذاکره شود.

او گفت: «اوکراین می‌تواند مدلی (برای مذاکرات) پیدا کند که در آن، طبق اسناد، مراحل و روش‌ها، راه‌حلی برای حل و فصل اوضاع پیدا شود. این مدل برای اولین بار با استفاده از کریدور  غلات به عنوان نمونه اعمال شد.»

زلنسکی یادآور شد که برای انعقاد توافقنامه مربوط به صادرات غلات از طریق دریای سیاه که سند آن در 22 جولای سال 2022 امضا شد، کی‌یف و مسکو با میانجیگری آنکارا و سازمان ملل به توافقاتی در این زمینه دست یافتند. این مکانیسم حدود یک سال کار کرد که به عقیده وی، مدت زمان زیاد و مفیدی بود.

رئیس جمهور اوکراین افزود: نشست صلح برگزار شده در سوئیس، نخستین گام به سوی مذاکرات با روسیه است و اکنون لازم است سندی تدوین شود که "روی میز" نمایندگان طرف روسی قرار گیرد. به عقیده او، مذاکرات باید در همه قالب‌های ممکن انجام شود و کشورهای مختلف "قدرتمند" می‌توانند برای کمک به این روند میانجی شوند و میانجی‌ها می توانند کشورهای هر قاره‌ای باشند، زیرا به گفته زلنسکی، این مسئله نشان میدهد که کی‌یف نه تنها از طرف غرب جمعی، بلکه از دیگر مناطق نیز حمایت می‌شود.

به عقیده برخی کارشناسان سیاسی، ولادیمیر زلنسکی که پیش از این هر گونه مذاکره با روسیه برای حل مناقشه اوکراین را ممنوع کرده بود، اکنون به دنبال راهی برای خروج از بن بست و یافتن مکانیسمی برای وارد شدن به روند مذاکرات با مسکو است و تنها راه برای حل بحران، پذیرش یک میانجی برای رسیدن به این هدف است. 

به گفته آنها، دلیل این تغییر موضع نیز وضعیت بد نیروهای مسلح اوکراین در میدان نبرد است که هر روز تلفات بیشتری را متحمل می شوند.با توجه به موفقیت‌های ارتش روسیه در نبرد، مواضع کی‌یف در مذاکرات هر روز ضعیف‌تر خواهد شد و اکنون زلنسکی امکان مذاکره با مسکو  طبق روند صورت گرفته در خصوص توافق غلات را مورد توجه قرار داده است، البته در این شرایط بعید است روسیه با چنین توافقی موافقت کند، زیرا موقعیت این کشور در درگیری بسیار قوی‌ تر از اوکراین است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هشتصد و پنجاه و نهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

دبیرکل سابق ناتو به دلیل تردید در مورد اوکراین، شولتز را "صدر اعظم جنگ ابدی" نامید

آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل سابق پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز یکشنبه در مصاحبه‌ای ابراز عقیده کرد که بلاتکلیفی اولاف شولتز در مورد کمک نظامی به اوکراین، او را نه به "صدر اعظم صلح"، بلکه به "صدر اعظم جنگ ابدی" تبدیل خواهد کرد.

به گفته دبیرکل سابق، آلمان در حال حاضر پس از ایالات متحده دومین کشور حامی نظامی اوکراین است. با این حال، در مورد تصمیمات مهم در مورد تامین تسلیحات، تردیدهای زیادی در مقامات برلین وجود دارد. او یادآور شد: همه ما ماه‌ها بحث در مورد ارسال تانک‌های لئوپارد را به یاد داریم. صدراعظم اکنون هم از ارائه موشک‌های دوربرد تاروس خودداری می‌کند.

راسموسن معتقد است، چنین نوساناتی یک انگیزه اضافی برای روسیه خواهد بود تا به شدت حملات خود بیفزاید. همانطور که در طول بحث در مورد عرضه لئوپاردها، روسیه استحکامات دفاعی خود را تقویت کرد. 

دبیرکل سابق ناتو افزود: داشتن تردید در حمایت از کی‌یف به صلح نمی انجامد، بلکه منجر به یک درگیری نظامی بی پایان خواهد شد.من متوجه شدم که صدراعظم شولتز می خواهد صدراعظم صلح لقب بگیرد. اما باید بگویم که تردید برعکس، او را به صدراعظم جنگ دائمی تبدیل خواهد کرد.

راسموسن از شولتز خواست تا هر چه سریعتر ارسال موشک‌های تاروس را تایید کرده و محدودیت استفاده از سلاح های آلمانی در اوکراین را نیز لغو کند.

شولتز بارها مخالفت خود با انتقال تاروس به کی‌یف را اعلام کرده و معتقد است که استفاده از این نوع سلاح  تنها با مشارکت سربازان آلمانی امکان پذیر است که در حال عبور از خط قرمز برای برلین است.

بدهی اوکراین به کشورهای مشترک المنافع 

سرگئی لبیدوف، دبیرکل جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع اعلام کرد که اوکراین هنوز خروج خود از این سازمان منطقه‌ای را اعلام نکرده است، اما حتی در این مورد نیز بدهی‌های انباشته این کشور جمع آوری نخواهد شد.

او گفت: اوکراین خروج نهایی از جامعه مشترک المنافع را اعلام نکرده است. در مورد بدهی‌های این کشور باید بگویم که کی‌یف تا به امروز از پرداخت هر گونه بدهی خود به این سازمان خودداری کرده است و من فکر می‌کنم که حتی اگر رسماً  خارج شود، باز هم خود را ملزم به پرداخت این بدهی‌ها نداند.»

لبیدوف یادآور شد، با وجودیکه دورنمای خروج کی‌یف از جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع، هیچ برنامه‌ای برای گسترش این سازمان وجود ندارد.

وزارت امورخارجه روسیه در سال 2019 بدهی اوکراین به کشورهای مستقل مشترک المنافع را بیش از 300 میلیون روبل برآورد کرده بود. 

ووچیچ: غرب فقط به استفاده از منابع روسیه اهمیت می‌دهد

الکساندر ووچیچ، رئیس‌جمهور صربستان روز یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی ابراز عقیده کرد که کشورهای غربی به میزان خسارات و تلفات انسانی روسیه و اوکراین اهمیتی نمی‌دهند و به همین دلیل هرگونه طرح صلح پیشنهادی میانجی‌ها را رد می‌کنند.

ووچیچ گفت: غرب، تا زمانی که مردم غرب در این درگیری کشته نمی شوند یا فقط داوطلبان جان خود را از دست میدهند، نگران ادامه جنگ نیست. اینکه چند اوکراینی یا چند روسی کشته می‌شود، دیگر برای آنها اهمیتی ندارد. 

به عقیده رئیس جمهور صربستان، روس‌ها و اوکراینی‌ها برای غرب «خوراک دم توپ برای منافع بزرگ آنها هستند». او افزود: آنها فقط به یک موضوع علاقه دارند و آن اینکه روسیه چه مقدار نفت، گاز، فسفات، طلا و نقره دارد و چگونه میتوان از منابع غنی روسیه استفاده کرد که قطعاً با وجود رهبران قدرتمند در مسکو این امر ممکن نخواهد بود.

مشارکت شی جین پینگ در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای

دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه چین روز یکشنبه اعلام کرد که شی جین پینگ به آستانه سفر کرده و به همراه دبیرکل سازمان ملل در اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای شرکت خواهد کرد.

طبق این اطلاعات، رئیس جمهور چین در تاریخ 2 الی 6 جولای (16-12 تیر ماه) سفری بین المللی خواهد داشت و طی آن از  جمهوری قزاقستان و تاجیکستان بازدید خواهد کرد و در آستانه نیز در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای (SCO) نیز شرکت خواهد کرد.

نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تاریخ 3 تا 4 جولای (13 تا 14 تیر) در آستانه برگزار می شود. همچنین مشخص شده که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز در این اجلاس شرکت خواهد کرد.

بازداشت 17 مرد اوکراینی هنگام تلاش برای ورود غیرقانونی به خاک مجارستان

نیروهای مرزبانی اوکراین روز یکشنبه 17  مرد در سن خدمت نظامی اجباری را که قصد داشتند به طور غیرقانونی به خاک مجارستان وارد شوند، بازداشت کردند.

طبق این اطلاعات، نیروهای مرزبانی حین گشت زنی در مرز متوجه یک مینی بوس فولکس واگن در حال حرکت به سمت مرز شدند و هنگام بازرسی 17 نفر در آن مخفی شده بودند. خودرو در 200 متری مرز مجارستان متوقف شد. افراد بازداشت شده باید از 3 تا 12 هزار دلار به سازمان دهندگان خروج غیرقانونی خود پرداخت می‌کردند.

در حال حاضر، تخلفات زیادی در خصوص فرار از قانون بسیج در اوکراین ثبت شده  و همچنین گزارش‌های مکرری از تلاش مردان جوان اوکراینی برای فرار از کشوریا اجتناب از خدمت اجباری در ارتش به روش های دیگر وجود دارد. 

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات