به گزارش چهارشنبه شب از "رویترز" "براد کوپر، معاون ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در یک نشست خبری گفت: ماموریت اسکله کامل شده است، بنابراین دیگر نیازی به استفاده از اسکله نیست.
در ماه جاری بود که سازمان ملل اعلام کرد که روند انتقال کمکهای بشردوستانه در اسکله سیار ساخت آمریکا در سواحل غزه و توزیع آن در انبارهای این منطقه را آغاز کرده است.
به گفته مقامات آمریکایی، میلیون ها کیلوگرم کمک بشردوستانه در این اسکله انباشته شده است. به گفته ارتش آمریکا، تنها در هفته گذشته، بیش از ۱۰ میلیون پوند (۴.۵ میلیون کیلوگرم) کمک به ساحل غزه منتقل شده است.
عبیر عطفا، سخنگوی برنامه جهانی غذا، به آسوشیتدپرس گفت که این عملیات برای پاک سازی ساحل غزه و جلوگیری از فاسد شدن کمک ها انجام می شود. عطفا افزود که عملیات بیشتر سازمان ملل در اسکله به ارزیابی های امنیتی بستگی دارد.
اگر کامیونهای این نهاد سازمان ملل با موفقیت این کمکها را به انبارهای داخل غزه برسانند، آمریکا برای استفاده مجدد از اسکله که به دلیل آبوهوای روز جمعه جمع شده بود، تجدید نظر خواهد کرد.
مقامات آمریکایی گفتند که به دلیل احتمال عدم استفاده از کمک ها، در حال بررسی توقف استفاده از این اسکله هستند.
«سابرینا سینگ» معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در واشنگتن مدعی شد که وضعیت بد جوی باعث آسیب به بخشی از این اسکله شده است.
او ادعا کرد: بازسازی و تعمیر این اسلکه حداقل یک هفته زمان نیاز خواهد داشت و پس از آن، دوباره در ساحل غزه نصب خواهد شد.
همزمان، شبکه خبری سی ان ان نیز به نقل از چهار مقام آمریکایی بدون اشاره به نام آنها، با بیان اینکه بخشی از اسکله نظامی آمریکا در غزه دچار شکستگی شده و موقتاً غیرقابل استفاده شده است، اعلام کردند که ارسال کمک از طریق این اسکله به غزه متوقف شده است.
این مقامات آمریکایی نیز ادعا کردند احتمالا وضعیت بد آب و هوا دلیل این شکستگی بوده است اما اعلام نکردند که میزان این شکستگی تا به چه حد بوده و درخصوص مدت زمان لازم برای ازسرگیری فعالیت اسکله گمانهزنی نکردند.
یک سخنگوی برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که سازمان ملل متحد از زمان آغاز به کار این اسکله، ۱۳۷ کامیون حامل کمکهای انسانی معادل ۹۰۰ تن را از طریق این اسکله جا به جا کرده است.
اسکله شناوری که آمریکا روند ساخت آن را از ماه گذشته (آوریل) با هزینه دستکم ۳۲۰ میلیون دلار آغاز کرده، مدعی است با هدف ارسال کمکهای بشردوستانه بیشتر به نوار غزه که بر اثر هفت ماه جنگ اسرائیل ویران شده، احداث شده است.
ماه گذشته یک سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد: واشنگتن در روزهای آینده ارسال کمک به غزه را از طریق یک اسکله نظامی آغاز خواهد کرد.
پیت نگوین معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: یک کشتی که برای حمل پالت های کمک های بشردوستانه از قبرس به اسکله استفاده می شود، روز پنجشنبه در شرق مدیترانه پهلو خواهد گرفت.
اما ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) روز شنبه خبر داد که چهار کشتی ارتش ایالات متحده برای کمک رسانی به غزه، امروز (شنبه) تحت تاثیر دریای متلاطم قرار گرفته و با مشکل مواجه شدند.
در حالی که جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی خود در آموزشگاه نظامی «وست پوینت» به تلاشهای ایالات متحده برای کمکرسانی به غزه افتخار میکرد و گفت که ارتش و نیروی دریایی این کشور یک اسکله موقت در دریای مدیترانه در سریع ترین زمان ممکن برای رساندن کمک به فلسطینیها ساختهاند، تلاشها در میدان عمل حکایت متفاوتی دارد.
سنتکام اعلام کرد: «کشتیها از مهارگاههای خود رها شدند و ۲ کشتی اکنون در ساحل نزدیک اسکله لنگر انداختهاند. سومین و چهارمین کشتی در سواحل (رژیم) اسرائیل در نزدیکی منطقه عسقلان قرار دارند. تلاشها برای بازیابی این کشتیها با کمک نیروی دریایی اسرائیل ادامه دارد.»