صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸  ، 
کد خبر : ۳۶۸۴۵۹
در گفتگو با بصیرت مطرح شد

زنگنه: دولت بودجه با کسری بالا را در خوشبینانه‌ترین حالت نوشته است

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و عضو انجمن اقتصاددانان گفت: در شرایطی که دشمن ما را تهدید می‌کند نباید صدای اقتصاد ایران این باشد که در داخل شرایط نامناسبی داریم، مثلاً سال تورمی در پیش روی ماست، بنابراین از این حیث هم لازم است در اردوگاه داخلی ما این صدا را به خارج برسانیم که شرایط اقتصاد ایران شرایط نامساعدی نیست.
پایگاه بصیرت / گروه اقتصادی/ گفتگو با ایمان زنگنه

به گزارش بصیرت، یکی از عمده نگرانی‌هایی که درباره بودجه همواره مطرح می‌شود موضوع کسری است. کارشناسان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص کسری بودجه سال اینده گمانه زنی‌های مختلفی داشته اند از جمله محسن زنگنه که رقم قابل توجهی را برای کسری بودجه سال اینده عنوان کرده است. کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفتگوی پیش رو در این خصوص با بصیرت سخن گفته است.

ایمان زنگنه کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص موضوعات مرتبط با بودجه ۱۴۰۴ و آنچه محسن زنگنه نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص کسری بودجه گفته است به چند نکته مهم اشاره کرد و گفت: در خصوص ادعای آقای محسن زنگنه درباره کسری ۱۸۰۰ همت بودجه در حال حاضر نمی‌توان بحث کرد چرا که باید مشخص شود این کسری تا چه اندازه درست است و این میزان به صورت درست برآورده شده یا خیر.

وی در ادامه بحث خاطر نشان کرد: آنچه دراین موضوع حائز اهمیت است اینکه کسری بودجه عموما معلول آن است که دولت منابع درآمدی قطعی برای مخارج و هزینه‌های خود در نظر نگرفته است یا اینکه امیدی به تحقق منابع درآمدی لحاظ شده ندارد.

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تاکید کرد: از سوی دیگر وجود کسری بودجه به این معناست که احتمالا دولت بودجه را در خوشبینانه‌ترین حالت نوشته است در حالی که هزینه‌ها قطعی است.

وی در این باره توضیح بیشتری داد و گفت: وقتی دولت رقمی را اعلام می‌کند مطمئن است که این هزینه‌ها وجود دارد به این خاطر برای آن هزینه‌ها بودجه‌ای تخصیص داده است، بنابراین هزینه کرد قطعی تلقی می‌شود.

ایمان زنگنه کارشناس و تحلیلگر اقتصادی اظهار داشت: بخشی از کسری بودجه مرتبط با دولت اس یعنی دولت با توجه بخش‌هایی که در نظر دارد برای تخصیص بودجه چه بخش یارانه‌ها؛ انرژی و سایر تخصیصات بودجه‌ای در نظر گرفته است بنابراین در این موارد دولت باید اراده حکمرانی خود را اعمال کند که در چه بخش‌هایی تخصیص بودجه ضروری است و در چه بخش‌هایی ضروری نیست تا نسبت به کاهش یا حذف آن بودجه اقدام کند.

وی در این باره تصریح نمود: قاعدتا زمانی که کسری بودجه زیادی داریم دولت باید از تخصیص بودجه به بخش‌هایی صرف نظر و چشم پوشی کند، اما به نظر می‌رسد با توجه به اینکه دولت اولین سال خود را پشت سر می‌گذارد در این موضوع هنوز اراده جدی ندارد و فعلاً قرار نیست نسبت به کاهش یا حذف بودجه بخش‌هایی قدرت عمل لازم را از خود نشان دهد به این خاطر بودجه را به این شکل ارائه کرده است.

وی در ادامه بحث یادآور شد: بخش دیگری معطوف به نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است. متاسفانه نمایندگان همیشه بار اضافی بر بودجه تحمیل می‌کنند یعنی با پیشنهاد‌های حداکثری که در موضوعات مختلف دارند به نوعی بودجه را سنگین و کسری بودجه را بدون توجه به تبعات تورمی آن اضافه می‌کنند پس به نوعی می‌توان گفت بودجه معلول اراده دولت و مجلس است که حاضر نیستند هزینه اضافی را کاهش و تقلیل دهند.

وی در این باره بیان داشت: با توجه به اینکه در حال حاضر به نوعی در شرایط جنگی به سر می‌بریم بودجه نباید این میزان ناترازی را داشته باشد چرا که در این شرایط حساس باید به مردم اطمینان داده شود که دولت می‌تواند اقتصاد را به خوبی مدیریت کند و مانع افزایش نرخ تورم شود.

ایمان زنگنه افزود: در شرایطی که دشمن ما را تهدید می‌کند نباید صدای اقتصاد ایران این باشد که در داخل شرایط نامناسبی داریم، مثلاً سال تورمی در پیش روی ماست، بنابراین از این حیث هم لازم است در اردوگاه داخلی ما این صدا را به خارج برسانیم که شرایط اقتصاد ایران شرایط نامساعدی نیست.

وی در این باره یادآور شد: با توجه به اینکه سال اول دولت ترامپ نیز به شمار می‌رود این موارد گزاره‌هایی است که به سیاست خارجی نیز علامت دهی می‌کند پس درباره علامت‌هایی که به خارج صادر می‌کنیم باید دقت نظر داشته باشیم که یکی از آنها کسری بودجه است.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات