امروز درگیریها میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونی تنها به جنگهای نظامی مستقیم محدود نبوده؛ بلکه جنگ پنهانی در میدانهای مختلف در جریان است که مهمترین آنها فضای سایبری است. گروههای هکری وابسته به مقاومت در سالهای اخیر پیشرفتهای بسیاری در عملیاتهای خود داشتند و از فناوریهای تازهای برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند.
به گزارش شبکه خبری «الجزیره»، ارتش رژیم صهیونیستی اوایل نوامبر اعلام کرد، جنبش حماس دو سال قبل از عملیات طوفان الاقصی، سربازهای صهیونیستی را هدف حملهای سایبری قرار داد. طبق این گزارش، حماس تلفنهای همراه سربازها را هک و اطلاعات مهمی را از آنها جمعآوری کرد که در اجرای حمله هفتم اکتبر به حماس کمک کرد.
همچنین تحقیق ارتش رژیم صهیونیستی حاکی از احتمال هک دوربینهای مداربسته موجود در داخل پایگاههای آن بود. در واقع بیانیه ارتش رژیم صهیونیستی درباره این عملیات، مؤید میزان پیشرفت نیروی سایبری گروههای مقاومت فلسطین در سالهای اخیر است و این، یعنی تلاشهای حماس برای جاسوسی سایبری نه تنها تاکتیکی، بلکه راهبردی است.
در عملیاتهای تاکتیکی تمرکز بر تحقق اهدافی فوری یا در دوره زمانی کوتاه است. همچنین، عملیاتهای تاکتیکی بر حمله مستقیم به وبگاهها یا پلتفرمهای دیجیتال متعلق به کابینه رژیم صهیونیستی یا ارتش آن تکیه دارد؛ همانند عملیاتهای از کار انداختن سرویس DDOS با هدف ایجاد اختلال در وبگاهها یا سرویسهای صهیونی. این حملات سایبریِ سطح پایین برای ایجاد پارازیت در تماسها و به دردسر انداختن دشمن در زمان اجرای عملیاتهای نظامی در میدان نبرد یا تضعیف توانمندیها و از کار انداختن امکانات آن در دیگر زمانها طراحی شدند، اما عملیاتهای سایبری راهبردی هدف اصلی خود را در بازه زمانی طولانیتری محقق میکنند.