تقویم تاریخی انقلاب اسلامی به شرایط خاصی رسید که حضرت امام خمینی (ره) طی پیامی خطاب به ستاد پیگیری تخلفات قضایی و اداری، کلیه گزینشهای ادارات سراسر کشور را منحل اعلام کردند. این پیام در حالی صادر شد که چند روز قبل با صدور فرمان هشت مادهای، با صراحت اعلام کردند: «قابل قبول و تحمل نیست که به اسم انقلاب و انقلابی بودن خدای ناخواسته به کسی ظلم شود و کارهای خلاف مقررات الهی و اخلاق کریم اسلامی از اشخاص بیتوجه به معنویات صادر شود.»
در ایام پس از پیروزی انقلاب موضوعی مطرح شده بود با عنوان «ولایت اداری» که معضلاتی را به وجود آورده بود تا جایی که جمعی از جوانان شهرستان بروجن طی نامهای از حضرت امام (ره) «استفتا» کردند. در پاسخ مرقوم شد: «بسمه تعالی ولایت اداری در اسلام نیست و کارمندان و مسئولان در ادارات فقط مسئولیت دارند که بر طبق مقررات اداره و دولت اسلامی عمل کنند و ولایتی بر کسی و چیزی ندارند و اگر برخلاف موازین شرعی یا قانونی عمل نمایند، دیگران میتوانند بدون ایجاد هرج و مرج و فساد به آنان تذکر دهند.»
حضرت امام (ره) در تاریخ ۱۵ دیماه ۱۳۶۱ خطاب به ستاد پیگیری تخلفات اداری و قضایی پیامی را در شش بند صادر کردند که مختصر آن به شرح زیر است.
«۱ـ تمام هیئتهایی را که به نام گزینش در سراسر کشور تشکیل شدهاند، منحل اعلام مینمایم، چه در قوای مسلح یا در وزارتخانه و ادارات و چه در مراکز آموزش و پرورش تا برسد به دانشگا هها تمام آنها منحل است و ستاد، انحلال را اعلام نماید.
۲ـ ستاد موظف است در اسرع وقت دستور دهد تا هیئتهایی به جای هیئتهای منحله از افراد صالح و متعهد و عاقل و صاحب اخلاق کریمه و فاضل و متوجه به مسائل روز تعیین، تا در گزینش افراد صالح و بدون ملاحظه روابط اقدام نمایند و گزینش زیر نظر آنها انجام گیرد و دقت شود تا این افراد تنگ نظر و تندخو و نیز مسامحهکار و سهلانگار نباشند.
۳ـ حضرت امام (ره) در این بند با اشاره به طرح سؤالات غلط در گزینشها تأکید میکنند: «لازم است ستاد محترم اشخاصی را مأمور کند که اگر افرادی چه به واسطه سؤالهای شرعی که دانستن آنها بر این اشخاص لزومی ندارد و چه سؤالهای ناروایی که به اسلام ارتباط ندارد، از ادارات یا وزارتخانه یا دیگر مراکز اخراج شدهاند و یا به واسطه آن استخدام نشدهاند، آنان را به محل خود برای خدمت بر گردانند که این نحوه عمل که به آنها شده است ظلم فاحش است.
۴ـ ستاد محترم دستور دهد کتابچههای مختصری شامل بعضی از مسائل شرعی که محل اطلاع عمومی است و مسائل اقتصادی که داشتن آنها در اسلام لازم است به طور ساده بدون معماها و... در دسترس افراد قرار داده و در صورت احتیاج اشخاص را آموزش دهند.
۵ـ تجسس از احوال اشخاص در غیر مفسدین و گروههای خرابکار مطلقاً ممنوع است و....» صحیفه امام (ره)، ج ۱۷، ص ۲۱۹ تا ۲۲۱)