امام خامنه ای: مظهر این اتحاد ملی، راهپیمایی ۲۲ بهمن است که انشاءالله امسال نیز همه این وحدت را مشاهده خواهیم کرد. ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
بر اساس برخی از گزارهها، آمریکا در ماههای پیش از عملیات «طوفانالاقصی»، سیاست «کوچ اجباری» مردم غزه را در سر میپروراند و همراه با رژیم صهیونی تلاشهایی را در دستور کار خود قرار داده بود؛ اما در این میان، عملیات طوفانالاقصی راهبرد عبریـ غربی را با چالش اساسی روبهرو کرد و مسئله فلسطین و ایجاد دولت فلسطین را به منزله اولویت نخست جامعه بینالمللی مطرح کرد. حال پس از ۱۵ ماه جنایت، دوباره ترامپ ایده «کوچاندن اجباری» مردم غزه به برخی از کشورهای عربی را مطرح کرده است.
اما طرح ترامپ در کوچ اجباری مردم غزه آنقدر غیر قابل قبول بود که نه تنها کشورهای منطقه، بلکه بسیاری از کشورهای غربی نیز با آن مخالفت کردند. واکنشها به اظهارات ترامپ نشان میدهد، این موضوع بیش از آنکه یک «راهحل» باشد، یک «توهم» غیرقابل اجراست. اتحادیه اروپا در واکنش به طرح کوچ اجباری مردم غزه به کشورهای همسایه فلسطین در بیانیهای نوشت: «غزه بخش جداییناپذیر از کشور آینده فلسطین است.»
این ایده حتی در داخل آمریکا هم خیلی طرفدار ندارد؛ «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه و از حامیان سرسخت رژیم صهیونی، این موضوع را غیرعملی نامیده است و بسیاری از جمهوریخواهان نیز این طرح را چیزی جز یک نمایش تبلیغاتی برای جلب رضایت راستگرایان افراطی نمیدانند.
«پروفسور ایتان گلبوع» اعلام کرد: «این موضوع با فرهنگ دینی و سیاسی حاکم در غزه همخوانی ندارد. تا زمانی که افراد حاضر به فداکردن جان خود برای ایدئولوژی باشند، این تصور که آنها به دنبال زندگی بهتر خارج از غزه خواهند بود، غیر قابل تحقق است.» پادشاه اردن نیز با رد ایده کوچاندن ملت فلسطین، اعلام کرد: «این راهکار باید منجر به تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شود.» عربستان سعودی نیز موافقت با آن را به معنای دیده شدن این کشور به عنوان خائن در جهان عرب دانست. دولت چین ضمن اعلام مخالفت خود با طرح ترامپ برای تصرف نوار غزه و آواره کردن فلسطینیها به کشورهای دیگر، بر اهمیت اداره فلسطین به دست خود فلسطینیان تأکید کرد. «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه هم در مصاحبه با خبرگزاری «آناتولی» اعلام کرد: «با هرگونه طرحی که هدف آن حذف مردم غزه از معادله باشد، مخالف هستیم.» علاوه بر این مخالفتهای صریح طبق کنوانسیون چهارم ژنو، ماده ۴۹، بند ۱؛ «اخراج دستهجمعی یا انفرادی از سرزمینهای اشغالی به سرزمین قدرت اشغالگر یا کشور دیگر، ممنوع است.» بر این اساس، اخراج اجباری غیرنظامیان یک جنایت جنگی به شمار میآید.
در پایان باید گفت، طرح ترامپ اعترافی آشکار به شکست رژیم صهیونی در غزه است. در طول ۱۵ ماه گذشته، رژیم صهیونی تلاش کرد با کمک سلاحهای آمریکایی مردم را به ترک غزه وادار کند. جنایت رژیم صهیونی در غزه به اندازهای وحشیانه بود که در اتاق فکرهای آمریکایی و صهیونی تصور میشود که مردم فلسطین برای همیشه غزه را ترک کنند؛ اما این موضوع نه تنها اتفاق نیفتاد، بلکه مردم با ایستادگی خود، امیدها در ایجاد کشور فلسطین را زنده کردند. مقاومت مردم غزه نشان داد ایده ترامپ سرابی بیش نبوده است و امکان تحقق آن تقریباً «غیر ممکن» است.