صبح صادق >>  نگاه >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱  ، 
کد خبر : ۳۶۸۲۱۷

راهبردها تغییر می‌کنند؟

بالاخره پس از دو سال رقابت، «دونالد ترامپ» چهل‌و‌هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا شد و به‌عبارتی دیگر دوره چهارساله دوم ترامپ شروع شد. در این دوره، ترامپ با ۳۱۲ رأی الکترال از مجموع ۵۳۸ رأی، تقریباً پیروزی قاطعانه‌ای را به‌دست آورد.
پایگاه بصیرت / رضا صارمی/ دکترای امنیت ملی

بالاخره پس از دو سال رقابت، «دونالد ترامپ» چهل‌و‌هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا شد و به‌عبارتی دیگر دوره چهارساله دوم ترامپ شروع شد. در این دوره، ترامپ با ۳۱۲ رأی الکترال از مجموع ۵۳۸ رأی، تقریباً پیروزی قاطعانه‌ای را به‌دست آورد. نکته حائز اهمیت این است که ترامپ هر هفت ایالت نوسانی را برد و شکست سختی را بر دموکرات‌ها تحمیل کرد. قبل از اینکه علل شکست هریس را بررسی کنیم، باید به این موضوع اشاره کنیم که مؤسسه های نظرسنجی برای سومین دوره در پیش‌بینی نتایج با شکست روبه رو شدند. این مؤسسه ها در انتخابات امسال از رقابت شانه‌به‌شانه چه در سطح ملی و چه در سطح ایالت‌های نوسانی صحبت می‌کردند که این هم غلط از آب درآمد و ترامپ افزون بر پیروزی قاطعانه در کسب آرای مردم در سطح ملی هم شش میلیون رأی بیشتر آورد. در سال ۲۰۱۲، آنها پیش‌بینی کردند که «مت‌رامنی» پیروز می‌شود، در حالی که «اوباما» در انتخابات پیروز شد. در سال ۲۰۱۶ نیز اعلام کرده بودند که «هیلاری‌کلینتون» برنده می‌شود و ترامپ برنده آن دوره از انتخابات شد.

درباره علل شکت هریس می‌توان در دو سطح این موضوع را بررسی کرد. در سطح داخلی: نرخ تورم بالا، گرانی مواد غذایی، گرانی مسکن، افزایش شکاف طبقاتی و افزایش مشکلات بهداشتی و ناتوانی دولت بایدن در برقراری پوشش همگانی خدمات درمانی این تصور را در رأی‌دهندگان به‌وجود آورد که هریس ادامه‌دهنده راه دولت بایدن است. هرچند او در سخنرانی‌های متعدد تأکید کرد که او ادامه‌دهنده دولت بایدن نیست و تصمیمات و ایده‌های جدیدی دارد. هریس اصولاً در دوره چهار ساله معاونت رئیس‌جمهور در انجام وظایف خود توانمندی نشان نداد. ازجمله اینکه در موضوع مدیریت مهاجران غیرقانونی توفیقی به‌دست نیاورد. در سطح سیاست خارجی: دولت بایدن آمریکا را درگیر دو جنگ کرد؛ ابتدا جنگ اوکراین و سپس جنگ غزه؛ در جنگ اوکراین، آمریکا ده‌ها میلیارد دلار به اوکراین کمک کرد بدون آنکه دستاوردی به‌دست آورد. در جنگ غزه نیز آمریکا علاوه‌بر کمک‌های بی‌سابقه نظامی و اقتصادی، از نسل‌کشی مردم مظلوم غزه به دست رژیم صهیونیستی حمایت کرد و در مجامع بین‌المللی مدافع بی‌چون‌وچرای آنها بود. این موضوع باعث شد اعتبار و وجهه آمریکا در مجامع بین‌المللی از بین برود و در داخل آمریکا نیز مسلمانان و اعراب از بایدن رویگردان شوند؛ به گونه‎ای که در دوره‌های گذشته به‌طور متوسط هفتاد درصد مسلمانان به دموکرات‌ها رأی می‌دادند؛ ولی در این دوره به زحمت ۲۰ درصد به هریس رأی دادند. نسل Z هم که در جامعه آمریکا بیشترین مخالفت را با رژیم صهیونیستی داشتند، کمترین رأی را به هریس دادند. عوامل یاد شده باعث شکست کاملا هریس در انتخابات شد. البته باید توجه داشت که دولت بایدن تا اول بهمن بر سر کار است و از آن زمان به بعد دولت ترامپ سکان هدایت آمریکا را به‌دست خواهد گرفت. باید منتظر ماند و دید که ترامپ تا چه اندازه به شعار‌های انتخاباتی خود پایبند است. او در شعارهایش بر این موضوع تأکید کرد که به‌دنبال جنگ نیست و ظرف مدت کوتاهی به جنگ در اوکراین پایان می‌دهد. البته باید به این موضوع توجه داشت که راهبرد آمریکا با جابه جایی دولت‌ها تغییر نمی‌کند و در اصل تاکتیک‌ها هستند که برای رسیدن به این راهبرد‌ها تغییر می‌کنند. برای نمونه، حمایت از رژیم صهیونیستی و مقابله با جمهوری اسلامی جزئی از راهبرد‌های تمام دولت‌ها در آمریکاست و ظرف ماه‌های آینده تاکتیک‌های دولت ترامپ در این دو موضوع روشن خواهد شد.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات