صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۰۳:۳۷  ، 
شناسه خبر : ۲۶۲۴۱۳
درباره رفع ممنوعیت از سفرهای خارجی رئیس‌جمهور اسبق

آذر منصوری: باید از ظرفیت خاتمی و هاشمی بهره برد

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: سیدمحمد خاتمی به عنوان معمار گفتگوی تمدن‌ها و آیت‌الله هاشمی به عنوان چهره بی‌بدیل در عرصه جهانی می‌توانند در کاهش خشونت و درگیری‌ها در خاورمیانه و بهبود روابط ایران با جهان بسیار موثر باشند. آذر منصوری در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه باید از ظرفیت خاتمی و هاشمی در حل مشکلات ایران در عرصه بین‌الملل بهره برد، گفت: خاتمی چهره‌ای شناخته شده در سطح جهانی است که از صلح و گفتگوی تمدن‌ها بارها دفاع کرده است، از ایشان و آیت‌الله هاشمی می‌توان در راستای بهبود روابط ایران با جهان، کاهش مناقشات خونبار در سوریه و خروج منطقه از وضعیت بحرانی بهره برد. وی به تغییر رویکرد در سیاست خارجی در دولت یازدهم اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به تغییر رویکرد در سیاست خارجی و اوضاع درونی کشور پس از انتخابات، آقای خاتمی و هاشمی با توجه به تأکیدی که از دوران مسئولیتشان تاکنون بر صلح و آرامش داشتند می‌توانند در بهبود چهره کشورمان در عرصه جهانی تاثیرگذار باشند. وی ادامه داد: سیدمحمد خاتمی و هاشمی همانطور که در انتخابات 24 خرداد توانستند نقش بسیار موثری را در اجماع و اتفاق‌نظر میان اصلاح‌طلبان ایفا کنند اکنون می‌توانند طرف‌های درگیر در سوریه را از خشونت پرهیز دهند. منصوری بیان کرد: با توجه به نامگذاری سال 2001 به نام گفتگوی تمدن‌ها خاتمی دارای پشتوانه قوی بین‌المللی است و در جامعه جهانی ایشان را به عنوان چهره‌ای ضدخشونت و حامی صلح می‌شناسند با این وضعیت ایشان می‌توانند نقش‌آفرینی موثری را در مسائل خاورمیانه و سوریه داشته باشند.

برخی سیاستمداران در جهان امروز ، فارغ از پست سیاسی ای که دارند یا داشته اند، به عنوان افرادی اندیشمند و مصلح مورد احترام هستند. اگر بخواهیم یک مصداق جهانی در این باره داشته باشیم ، می توانیم از "نلسون ماندلا" نام ببریم که شهرت و محبوبیت اش ، نه رهین چند سال ریاست جمهوری اش بر آفریقای جنوبی که مدیون تلاش ها ، مجاهدت ها و بینش والای انسانی اش بوده است.

کشورهای مختلف در جهان، اگر افرادی داشته باشند که حداقلی از احترام بین المللی متوجه آنها باشد، می کوشند از آنان در راستای منافع ملی شان استفاده کنند. این افراد می توانند رؤسای جمهور سابق و اسبق، ورزشکاران ، هنرمندان ، برندگان جایزه نوبل و ... باشند.

به عنوان مثال ، در ماجرای گم شدن یک شهروند آمریکا در کیش (به روایت آمریکایی ها)، این محمدعلی کلی، بوکسور نامدار آمریکایی بود که به مقامات ایرانی نامه نوشت یا در قضیه دستگیری خبرنگار آمریکایی در کره شمالی، این رئیس جمهور اسبق آمریکا بود که به کره شمالی رفت و آزادی او را سبب شد.

به گزارش عصر ایران، در ایران نیز ، سید محمد خاتمی چهره ای شناخته شده و مورد احترام در جهان به شمار می رود. فراموش نکنیم که سال 2001 در دنیا ، به پیشنهاد خاتمی سال "گفت و گوی تمدن ها" نامیده شد که متأسفانه با حادثه 11 سپتامبر همزمان شد و در حاشیه این حادثه و جنگ افغانستان قرار گرفت. با این حال ، از خاتمی به عنوان صاحب نظریه "گفت و گوی تمدن ها" یاد می شود.

متأسفانه در 8 سال گذشته که احمدی نژاد بر سر کار بود، ظرفیتی به نام خاتمی ، عمداً بایکوت شد و این در حالی است که می شد از حضور او در راستای اهداف بین المللی کشور بهره گرفت و در عین حال، اختلافات سیاسی داخلی را نیز در جای خود نگه داشت.

درحالی که حضور خاتمی در مجامع بین المللی ، دانشگاهی و رسانه ای جهان می توانست در بهسازی روابط ایران و جهان و یا دستکم در اصلاح چهره ایران بسیار نقش آفرین باشد، دولت قبل ، سفرهای خارجی او را منع کرده بود و خاتمی ، برغم آن که قانوناً ممنوع الخروج نبود ، عملاً نمی توانست از کشور خارج شود(!)

این ممنوعیت به حدی عجیب بود که علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی درباره اش گفته است:"من فکر می کنم که دولت احمدی نژاد در برخی موارد عادات بدی داشت که این هم یکی ازآنها بود."

اکنون اما ،ممنوع السفر بودن خاتمی رفع شده است و در پی انتخابات 24 خرداد 92  مردم ، چهره جدیدی از دولت و جهان ، صورت تازه ای از ایران را می بینند.

با این اوصاف می توان بار دیگر از پتانسیل بین المللی سیدمحمدخاتمی استفاده کرد و هوشمندانه این ظرفیت را در راستای منافع ملی به کار بست.

البته عده ای در داخل ، با خاتمی مخالف هستند و این مخالفت سیاسی ، حق شهروندی آنان است که می توانند همچنان بر آن استوار باشند ولی حتی همین مخالفان نیز اگر با عینک منافع ملی به موضوع بنگرند ، قطعاً اذعان خواهند داشت که می توان هم از پتانسیل های بین المللی خاتمی بهره گرفت و در عین حال ، اختلافات سیاسی را نیز با حفظ متقابل حرمت ها در داخل پی گرفت.

نام:
ایمیل:
نظر: