بررسی عوامل مؤثر بر شخصیت انسان
اثر محیط معمولاً پیگیر و مستمر است و تکرار میشود و عادت ایجاد میکند.
خرید پایاننامه و رساله دانشجویی منجر به پیدایش پدیده فارغالتحصیلان بیسواد شده است و سوءاستفاده از مقالات دانشجویان و پژوهش و تحقیق کارمندان نیز باعث عادیسازی این روند و سلب اعتماد در مورد صلاحیت برخی مدیران دستگاهها و اساتید دانشگاهها شده است.
بررسی عوامل مؤثر بر شخصیت انسان (۱)
اسلام مدعی است که استعدادها و قابلیت های فطری و استفاده از زمینه های سرشتی انسان به طرز مطلوبی موجب رشد و سعادت انسان خواهد شد و با استفاده از آن ها می توان کودک را در مسیر مناسبی جهت داد و آن ها که این جنبه را در نظر ندارند، کودک را از شرایط سعادت محروم می نمایند.
از نگاه امام (ره) سرمشق قرار ندادن سیره جامع حضرت علی (ع) و توجه کردن به الگوهای غیرمعصومین (ع)، مصداق روش خیانت به امانت الهی (ولایت) است و سرانجام به خروج از ولایت الهی منجر میشود.
پذیرش مسئولیت نمیتواند، بهانه پارتیبازی، رانتخواری و یا حتی دریافت حق و حقوق و خدمات ویژه برای مسئولین و اعضای خانواده آنها باشد.
رئیس هیئتمدیره شرکت دانشبنیان «آذر خاک آب ارومیه» در گفتگو با صبح صادق:
پیش از این، تنها کشوری که این دستگاهها را تولید میکرد، ایالات متحده آمریکا بود و جعفری با اولین دستگاه تولیدی خود توانست انحصار تولید این دستگاه را بشکند و کشورمان را به دومین کشور سازنده موفق این دستگاه آزمایشگاهی بدل کند.
بررسی جریانات مختلف روحانیت در انقلاب اسلامی در ایران و عراق (۲)
وی محور مبارزات مشهد بود. البته در همان زمان وی در مشهد میان روحانیون مخالفان فراوانی داشت، ولی به دلیل موقعیت علمی استوار او، کسی تاب مخالفت علنی با او را نداشت.
عملکرد انقلابی و قوی برخی از دستگاهها در بخشهای مختلف توانسته است روح امید و خودباوری را به مردم مؤمن و هوشیار ایران اسلامی تزریق و انگیزه کار و تلاش در جامعه را مضاعف و حمایت و پشتیبانی مردمی از نظام اسلامی را استمرار ببخشد.
بررسی جریانات مختلف روحانیت در انقلاب اسلامی در ایران و عراق (۱)
در دهههای ۴۰ و ۵۰، روحانیت بیش از پیش آماده میشد تا از داشتهها و تواناییهای خود در راستای رویارویی با دولت و پیشبرد هدفهای خود بهره ببرد. در این سالها سه گروه اصلی در میان طیف مذهبی سنتی قابل تشخیص است.
رابطۀ تفکر و تعقّل با نهادینه کردن پایههای تربیت دینی (3)
اسلام، اختیار راه هدایت را با آزادی، به انتخاب شخص واگذار کرده است و البته عواقب انتخاب مسیر گمراهی را متوجه خود بشر می داند.
شاخصهای ولایت مداری در احزاب سیاسی (بخش پنجم)
رابطۀ تفکر و تعقّل با نهادینه کردن پایههای تربیت دینی (۲)
اگر یک نظام تربیتی بتواند نیازهای انسان را خواست او بکند، در این صورت موفق بوده و می تواند در تقابل با مسائل جدید پویا باشد.
شاخصهای ولایت مداری احزاب سیاسی جمهوری اسلامی ایران (۴)
خودی کیست؟ خودی آنست که دلش برای اسلام می تپد؛ دلش برای انقلاب می تپد، به امام ارادت دارد؛ برای مردم به صورت حقیقی نه ادعایی، احترام قائل است. غیرخودی کیست؟ غیرخودی کسی است که دستورش را از بیگانه می گیرد؛ دلش برای بیگانه می تپد؛ دلش برای برگشتن آمریکا می تپد. غیرخودی آن کسی است که از اوایل انقلاب دنبال ایجاد رابطه دوستانه با آمریکا بوده است.
شاخصهای ولایت مداری احزاب سیاسی جمهوری اسلامی ایران (۳)
امام (ره) مدافع سرسخت نظام اسلامى با عنوان ((جمهورى اسـلامـى)) بوده، و ((جمهوریت)) و ((اسلامیت)) را به عنوان دو رکن اصلى نظام سیاسى تـوأمـان مـورد تـأکـیـد قـرار مـى دادند. همچنین معتقد بودند که اسلام همه چیز ما است و ما بـایـد خـود را فداى اسلام کنیم و بر این باور بودند که با حضور، خواست و پشتیبانى مردم، امکان تشکیل حکومت اسلامى و استمرار آن وجود دارد.
رابطۀ تفکر و تعقّل با نهادینه کردن پایههای تربیت دینی (۱)
چالش پیش آمده در نسل جدید، در مورد ارتباط با مربیان، به دلیل شیوۀ غالب عادت، تلقین و تحمیل است که بازدهی مناسبی نداشته است. اگر مبنای تربیت، بر مبنای قرآن که پرورش عقلانیت و تفکر و شناسایی معیارهاست بازگردد، بدون هیچ چالشی تربیت نسل جدید ضمانت شده است