صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۰۲:۲۷  ، 
شناسه خبر : ۲۶۳۸۵۳
زن انتحاری خود را در ایستگاه قطار استالین‌گراد منفجر کرد

40روز مانده به آغاز المپیک زمستانی سوچی در روسیه، یک زن انتحاری روز گذشته خود را در ایستگاه قطار «ولگوگراد» (استالین‌گراد سابق) در جنوب روسیه منفجر کرد؛ انفجاری که منجر به کشته شدن دست کم 18 نفر شد و حداقل 50 نفر نیز زخمی شدند. پیش‌تر دوکو عمروف، رهبر جنگجویان چچن، با انتشار یک فیلم ویدئویی، تهدید کرده بود به المپیک سوچی حمله خواهد کرد.

به گزارش «جوان»، یک زن انتحاری ساعت 12:45 ظهر دیروز خود را داخل ورودی ایستگاه قطار ولگوگراد در 700 کیلومتری شمال شرق سوچی منفجر کرد که در اثر آن تعداد زیادی از شهروندان روس کشته و زخمی شدند. شاهدان عینی گفته‌اند که انفجار به قدری شدید بود که شیشه اطراف شکسته و تعداد زیادی از اجساد جانباختگان این حادثه نیز در صحنه انفجار قطعه قطعه شده است. بعد از این حادثه، شمار زیادی از شهروندان شروع به فرار کردند.

در حالی که آخرین آمار قربانیان این حادثه 18 نفر ذکر شده، کمیته ضدتروریسم روسیه اعلام کرده که حداقل ۵۰ نفر نیز بر اثر این انفجار زخمی شده‌اند. کمیته ضدتروریسم روسیه این انفجار انتحاری و عامل آن را یک زن اعلام کرده است. خبرگزاری اینترفکس روسیه در بیان جزئیات این انفجار گزارش کرد که این انفجار در نزدیکی گیت امنیتی ایستگاه قطار رخ داده است. بلافاصله بعد از این انفجار، ولادیمیر کولسنیکف سخنگوی پلیس فدرال روسیه اعلام کرد که تدابیر امنیتی در ایستگاه‌های قطار و فرودگاه‌های روسیه افزایش خواهد یافت.

افزایش اقدامات تروریستی

انفجار ولگوگراد با فاصله اندکی از شروع بازی‌های المپیک زمستانی سوچی اتفاق افتاد که قرار است از 7 فوریه 2014(18 بهمن ماه 92) شروع شود. سوچی بسیار نزدیک به قفقاز شمالی است که منطقه‌ای بسیار آسیب‌پذیر در روسیه به شمار می‌آید و بیش از یک دهه است که حرکت‌های تکفیری در آنجا رشد کرده است. دولت روسیه تدابیر شدیدی برای برگزاری این المپیک برقرار کرده ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در اولین روز‌های ماه نوامبر قانون جدید ضدتروریستی این کشور را امضا کرد. همچنین ولادیمیر کولوکولتسف وزیر کشور روسیه تیر ماه (جولای 2013) اعلام کرد حدود 37 هزار نیروی پلیس روسیه برای تأمین امنیت بازی‌های المپیک زمستانی سوچی بسیج می‌شوند.

با این حال، اقدامات تروریستی در روسیه رو به افزایش است. دیروز همزمان با این انفجار، شهر پیاتیگورسک روسیه در شرق سوچی نیز شاهد انفجار یک خودروی بمب گذاری شده بود که در اثر آن دست کم دو نفر کشته شدند. همزمان، روز شنبه اطراف شهر خاساویورت جمهوری همجوار داغستان نیز شاهد درگیری بین نظامیان روس با یکی از اعضای گروه تحت سرکردگی «دوکو عمروف» رهبر جنگجویان جمهوری چچن در منطقه قفقاز شمالی بود که در اثر آن، این جنگجوی چچنی کشته شد.

بر اساس گزارش ریانووستی، کمیته ملی ضد‌تروریستی روسیه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: یک جنایتکار ساعت 8 و 25 دقیقه هنگام تلاش برای خروج از خانه تحت محاصره کشته شد. در نتیجه تشخیص مقدماتی هویت معلوم شد وی «اسلام آتییف» نام دارد و متولد سال 1990 است. طبق اطلاعات ستاد عملیاتی کمیته ملی ضد تروریستی وی از سال 2008 به عضویت گروه جنایتکار دوکو عمروف در آمد که در خاک جمهوری چچن فعالیت می‌کرد.»

پوتین «مرد سال ۲۰۱۳»

نظرسنجی اخیر در روسیه نشان داد: مردم این کشور برای ششمین سال متوالی «ولادیمیر پوتین» را به عنوان «مرد سال» برگزیدند، ضمن اینکه 52 درصد از شهروندان روسیه از عملکرد وی در سمت ریاست‌جمهوری رضایت دارند. به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری «نووستی»، بر اساس نتیجه نظرسنجی مرکز تجزیه و تحلیل «یوری لیوادی»، مردم روسیه «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری این کشور را به عنوان «مرد سال 2013» برگزیدند.

بر اساس اطلاعات منتشره از سوی این مرکز، 26 درصد از شهروندان روسی که در این نظرسنجی شرکت کردند، ولادیمیر پوتین را مرد سال انتخاب کردند. 7 درصد «سرگئی شایگو» وزیر دفاع روسیه را که از محبوبیت زیادی در داخل روسیه برخوردار است شایسته این مقام تشخیص دادند. 4 درصد «دمیتری مدودف» نخست وزیر و به همین میزان (یعنی 4 درصد) هم «ادوارد اسنودن» را شایسته مرد سال دانسته‌اند.

نام:
ایمیل:
نظر: