پایگاه بصیرت،گروه حماسه و جهاد؛ساعت چهارده و پانزده دقیقه روز سی ویکم شهریور ماه سال 9531 جنگنده بمب افکن های رژیم بعثی عراق، ناجوانمردانه چند فرودگاه کشورمان را بمباران کردند. این یورش غافلگیرانه، به ظاهر آغاز یک جنگ تحمیلی و تمام عیار بود که سران رژیم بعثی عراق به خیال خام خود می پنداشتند که در عرض چند روز با شکست ایران پایان خواهد گرفت.
رژیم بعثی از تجاوز خود به ایران اسلامی اهداف زیر را دنبال می ترد:
الف - براندازی نظام جمهوری اسلامی در راستای اهداف استکبار جهانی
ب - تسلط بر اروند رود (از طریق لغو قرارداد 5791 الجزایر)
ج- تصرف استان زرخیز خوزستان (رژیم عراق، همزمان با حمله به خوزستان ، نقشه های بسیاری چاپ و توزیع کرد که در آن به جای خوزستان نوشته شده بود: عربستان آزاد)
د- تسلط بر منطقه شمالی خلیج فارس
سران رژیم عراق به پیروزی کوتاه مدت در جنگ امیدوار بودند و شاید اوضاع سیاسی ، بحران های داخلی ایران ، آمادگی ارتش عراق و اطمینان از پشتیبانی غرب به این امیدواری شدت می بخشید.
از نظر نظامی وضعیت و شرایط نامطلوب نیروهای نظامی کشور ما، عامل اساسی ترغیب ارتش عراق به آغاز عملیات نظامی و ایجاد اطمینان در کسب پیروزی به حساب می آمد.
عراق پس از تمهیدات سیاسی و نظامی، حمله گسترده و تجاوز به ایران را رسماً در این روز آغاز کرد. بعدازظهر همین روز، سه فروند میگ 32، فرودگاه بین المللی مهرآباد تهران را مورد تجاوز، قرار داد. همزمان با تهران، فرودگاه های نظامی و بین المللی تبریز، شیراز، همدان، دزفول و اصفهان نیز مورد حمله هواپیماهای دشمن قرار گرفت.
در نخستین روز مهرماه، نیروی زمینی عراق با استعداد دوازده لشکر و 0052 تانک و نفربر و تعداد زیادی خودرو اقدام به پیشروی در خاک جمهوری اسلامی ایران کرد و قسمت اعظم نوار مرزی را به خصوص در جبهه های میانی به تصرف درآورد. ارتش عراق توان عمده خود را صرف تصرف استان خوزستان ترد و به ترتیب زیر، محورهای عملیاتی خود را انتخاب کرد:
1- محور شلمچه برای تصرف خرمشهر و آبادان ؛
2- محور کوشک به منظور هجوم به اهواز؛
3- محور طلاییه به سمت هویزه ؛
4- محور چزابه به منظور تصرف بستان و سوسنگرد و پیشروی به سمت اهواز؛
5- محور فکه به سمت شوش و دزفول و نیز دهلران .
قصر شیرین در محاصره تانک ها و ادوات زرهی دشمن قرار گرفت. نیروهای عراق پس از دور زدن شهر و قطع ارتباط آن و کوبیدن شهر با گلوله های مستقیم تانک، وارد قصر شیرین شدند. همچنین شهرهای سومار، نفت شهر، مهران و چند شهر دیگر مرزی ایران در مدت کوتاهی به اشغال دشمن درآمد.
در جبهه های جنوبی، بستان در میان بهت و حیرت ایرانیان اشغال شد و سوسنگرد نیز به محاصره درآمد. برخی افراد خود فروخته و ستون پنجم در جنوب، ارتش عراق را ارتش آزادی بخش نامیدند و با جنگ روانی به تضعیف روحیه مردم مسلمان ایران پرداختند. لشکرهای عراق به قصد تسخیر سرپل ذهاب و گیلانغرب به سوی این شهرها حرکت کردند که با مقاومت نیروهای مردمی مواجه شدند.
در منطقه شمال غرب، انجام تهاجم و عملیات ایذایی، به احزاب منحله کومله و دموکرات سپرده شد. عراق تمام توان و نیروهای خود را برای دستیابی به خوزستان و منافع نفتی آن استان به کار گرفت.
ارتش عراق با پیشروی در جبهه های جنوب، قصد شهرهای دزفول، شوش، خرمشهر، آبادان و اهواز را کرد که با مقاومت های مردمی روبه رو شد. نیروهای مسلح ایران با امکانات اندک خود به مقاومت های مردمی شکل جدی تری داد.
با انتشار اخبار جنایات و اعمال غیرانسانی نیروهای دشمن، خشمی مقدس، مردم مسلمان و سلحشور ایران را فرا گرفت و از هر نقطه، مردم سعی کردند هر چه سریع تر خود را به مناطق عملیاتی برسانند، اما بنی صدر رئیس جمهور وقت ایران به شکل های مختلف مانع اعزام نیروهای مردمی به جبهه ها شد.
همزمان با آغاز تهاجم گسترده هواپیماهای رژیم بعثی عراق با حمله به شهرهای مختلف، ضمن بمباران متعدد خساراتی را به مراکز مختلف به بار آورد. در این تهاجم چند فروند هواپیماهای عراقی سرنگون شد.
ساعت 31:03 منطقه ایلام و دهلران چند بار مورد تجاوز هواپیماهای دشمن قرار گرفت، در این حملات چند میگ دشمن سرنگون شد.
ساعت 31:54، میگ های عراقی با تجاوز به اهواز، باند فرودگاه، سیلو، ماکروویو و ... را بمباران کردند.
هواپیماهای دشمن چند بار به آبادان و خرمشهر حمله و مناطقی چون تلمبه خانه شرکت نفت، اسکله های خسرآباد و ... را بمباران کردند.
بعد از ظهر همین روز هواپیماهای دشمن چند بار به دزفول تجاوز کرده و در اولین حمله ساعت چهارده قسمتی از باند پایگاه چهارم شکاری را بمباران کردند.
در تجاوزات بعدی دو فروند هواپیمای دشمن سرنگون شد.
ساعت 31:05، هواپیماهای عراقی فرودگاه کرمانشاه و حوالی آن را بمباران کردند.
ساعت 31:55، میگ های عراقی به فرودگاه مهرآباد و پایگاه یکم شکاری حمله کردند که باند پایگاه و شش هواپیمای نظامی مورد اصابت بمب قرار گرفت.
ساعت 41:51، سه فروند میگ عراقی به فرودگاه مهرآباد و پایگاه یکم شکاری حمله کرد که باند پایگاه و شش هواپیمای نظامی مورد اصابت بمب قرار گرفت.
ساعت 41:03، فرودگاه، سپاه و چند نقطه دیگر شهر سنندج بمباران شد و پنج نفر شهید و مجروح شدند و یک هواپیمای دشمن سرنگون شد.
بعد از ظهر، پیرانشهر و پادگان این شهر مورد تجاوز چند هواپیمای دشمن قرار گرفت.
هواپیماهای دشمن پادگان قوشچی (چهل کیلومتری ارومیه) را بمباران کردند.
بعد از ظهر سی ویکم شهریور ماه هواپیماهای دشمن پایگاه شکاری، پالایشگاه برق تبریز را بمباران کردند.
هواپیماهای عراقی با تجاوز به شهرکرد، کارخانه قند را بمباران کردند.
ساعت 71:04، میگ های عراقی با حمله به بوشهر دیوار صوتی و شیشه بسیاری از ساختمان ها را شکستند و موجب وحشت مردم شدند.
ساعت 81، شهر اسلام آباد مورد بمباران هواپیماهای دشمن قرار گرفت و چند نفر شهید و عده زیادی مجروح شدند.
میگ های عراقی در این روز چند بار به همدان تجاوز و پایگاه هوایی نوژه را بمباران کردند که به قسمتی از باند و انبار مهمات وارد شد. در جریان این تجاوز، سه هواپیمای دشمن سرنگون و یک خلبان دستگیر شد.
این تنها بخشی از اتفاقات اولین روز تجاوز رژیم بعثی به خاک ایران اسلامی بود و سرآغاز جنگی تحمیلی بر ملت ایران که قریب به هشت سال به طول انجامید و سرانجام با شکست متجاوز و پیروزی ملت ایران پایان یافت.