در مورد وظایف اداره خود توضیح دهید.
موضوعاتی که داریم به طور کلی در دو طیف است؛ بحث ورزش همگانی و ورزش قهرمانی. در ورزش همگانی چند چیز را دنبال میکنیم؛ یکی فراگیرکردن ورزش و دوم ارتقای آمادگی جسمانی پایوران برای مأموریت است.البته چشماندازی برای ورزش حرفهای نیز داریم. به همین منظور مسابقات قهرمانی سپاه را برگزار میکنیم تا تیمهای ورزشی برای شرکت در مسابقات نیروهای مسلح و به تبع آن مسابقات ارتشهای جهان یا «سیزم» تشکیل شوند.
در مورد وضعیت ورزش پهلوانی در سپاه توضیح دهید.
در ورزش پهلوانی در سپاه دنبال این هستیم که این مسابقات را ترویج دهیم. اینکه فردی وارد زورخانه میشود، هم موضوعات آمادگی جسمانی را در نظر میگیرد و هم موضوعات تربیتی مثل ذکر مولا علی و ذکر خدا و ائمه و این حال ورزشکار را خوب میکند. و ما به دنبال این هستیم که این مسابقات ترویج پیدا کند.
مسابقات ورزشی قهرمانی سپاه امسال چه تمایزات و ویژگیهایی نسبت به قبل دارد؟
امسال ما مسابقات را چارچوبمندتر برگزار کردیم. تقویم مسابقات سراسری از طرف معاون هماهنگکننده سپاه ابلاغ و برای همه فرماندهان دستوراتی برای دنبال کردن این موضوع صادر شد. از طرف دیگر بودجه مناسبی مدنظر قرار گرفت. رشتههایی که مدنظر ما بود و برای سپاه کاربردی هستند، عبارتند از: پهلوانی، فوتسال، کاراته، تکواندو، پنجگانه نظامی، جودو، کشتی، ورزشهای قدرتی، شنا، آمادگی جسمانی، تیراندازی، تپانچه و تفنگ و... .
فلسفه وجود و تقویت تربیت بدنی و ورزش در نیروهای مسلح آمادگی رزم است. آیا در ورزش قهرمانی و همگانی سپاه این امر پیگیری میشود؟
ما الگویی برای ورزش قهرمانی و ورزش همگانی طراحی کردیم و بر اساس آن داریم پیش میرویم. در ورزش اولویتبندی کردیم؛ بنابراین اولویت اول برای ما آمادگی رزم است. رشتههای ورزشی که بتواند به آمادگی رزم کمک کند اولویت اول هستند. در کنار آن ما نیمنگاهی هم به ورزشهای قهرمانی داریم؛ اما تا آنجا که شرایط و امکانات و مقدورات سپاه به ما اجازه دهد بودجه و اعتبارات بتواند تأمین شود، برای سال جدید رشتههایی که تخصصی برای سپاه انتخاب شده است از طرف معاونت آموزش هم حمایت میشوند؛ چون رشتههایی کاربردی برای نیروها و مدنظر آموزش است و باید در ردههایی که مطرح است گسترش بیابد.
با توصیفاتی که شما داشتید متوجه میشویم ورزش عمومی و همگانی در سپاه تعریفی مجزای آنچه در کشور رایج است پیدا کرده است. در این مورد بیشتر توضیح دهید.
ما در سپاه به هر نوع فعالیت ورزشی که در ساعات آموزشی یگانی برای کارکنان سپاه گذاشته میشود تا برای ارتقای آمادگی جسمانیشان فعالیت کنند ورزشهای همگانی میگوییم. این در برنامه کاری هفتگی کارکنان هم پیشبینی شده و الآن ما برای کارکنان ستادی چهار و نیم ساعت و براساس نوع مأموریت در یگانهای مختلف صفی در رنجهای مختلف از ۶ تا ۸ ساعت در هفته برنامهریزی داریم. برخی ردهها در مأموریتهای مرزی هستند. برای اینها هم خودآموز ورزشی را تهیه دیدیم تا اگر مربی ورزشی ندارند خودشان بتوانند آمادگی رزم را در خود تقویت کنند. الآن هر شش ماه یکبار عمده این نیروها باید تست بدهند و لازم است برای نمره قبولی در تستها، ورزش را تداوم دهند.در این راستا کمیته تشکیل شده که اولین کمیته، کمیته آمادگی جسمانی است که بحث ورزش همگانی و ورزشهای کاربردی را بررسی میکند. کمیته دوم ورزشهای قهرمانی است و سومین کمیته تحقیق و توسعه است که برمیگردد به زیرساختها.
خروجی این اطلاعات چه میشود؟
در حال حاضر، تحت نرمافزار مبین معاونت آموزش، بحث شناسنامه تربیت بدنی پاسداران را طراحی کردیم. سه معیار فعالیتهای ورزشی در ساعات ورزش، تناسب جسمانی و نمره آزمونها در این سامانه وارد میشود و فرد میتواند کارنامه خود را دریافت کند. در کنار این ظرفیت اضافه کردن مدارج و مدالهای ورزشی و سوابق ورزشی را هم در این سامانه فراهم میکنیم.