صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

دیدگاه >>  حماسه و جهاد >> تیتر یک
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۷  ، 
شناسه خبر : ۳۲۱۶۹۹
رهبر انقلاب: «کتابی که اسمش آب هرگز نمی میرد است، شرح حال یک جانبازی است که الآن در همدان است؛ واقعاً اگر ممکن بود برای من -که ممکن نیست- پا می شدم می‌رفتم همدان، دیدن این مرد.»
پایگاه بصیرت / کامران پورعباس

سردار حاج میرزامحمد سلگی، جانباز سرافراز و رییس ستاد لشکر انصارالحسین (ع) همدان و فرمانده گردان حضرت ابوالفضل (ع) در دوران دفاع مقدس در ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ آسمانی شد و به یاران شهیدش پیوست. میرزا محمدسلگی ۲۲ ساله بودکه در جبهه فرمانده شد.
سردار سلگی به دلیل عوارض ناشی از استنشاق گاز‌های شیمیایی دوران دفاع مقدس و جراحات جانبازی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بود که به ملکوت اعلی پیوست.


جانباز عزیز و سردار و مجاهد فداکار
رهبر انقلاب در ۵/۱/۹۹ در پیامی درگذشت سردار سُلگی را تسلیت گفتند. معظم له در این پیام از سردار سلگی با عناوین «جانباز عزیز و سردار فداکار و مجاهد فداکار» یاد نموده و در پایان پیام خاطرنشان فرمودند: «خداوند روح مطهر او را با ارواح طیبه‌ی شهیدان محشور کند و مجاور اولیاء‌الله قرار دهد».


اسطوره عملیات مرصاد
میرزا محمد سلگی در عملیات مرصاد فرماندهی عملیات را تا رسیدن نیرو‌های کمکی در روز اول هجوم منافقین برعهده داشت.
محسن رضایی فرمانده وقت سپاه نیز در این خصوص گفت: مهم‌ترین یگانی که توانست تأخیر لازم را به وجود آورد تا نیرو‌های لشگر‌های دیگر برسند و کار منافقان را تمام کنند، لشکر ۳۲ انصارالحسین (ع) همدان بود. محسن رضایی در باره ۱۲۰ نفر شهید همدانی عملیات مرصاد نیز گفت: این ۱۲۰ شهید استان همدان در عملیات مرصاد باید در حقیقیت شهدای پیروزی نامگذاری شوند، ۱۲۰ شهید پیروزی، ایران در این هفته آخر جنگ پیروز شد. (باشگاه خبرنگاران جوان، ۰۴ مرداد ۱۳۹۸)
از سردار حسین همدانی نقل شده که سردار سلگی در عملیات مرصاد با دو پای مصنوعی به قدری از کوه بالا و پایین رفته بود که وقتی پای مصنوعی اش را برای استراحت درآورد داخل آن خونی بود و باز با همان وضعیت تا پایان عملیات شرکت داشت. به اعتقاد سردار همدانی: «به نظرم حاج میرزا محمد قهرمان گمنام عملیات مرصاد بود.» (خبرگزاری تسنیم، ۳۰ خرداد ۱۳۹۴)


مرصاد‌ها در پیش داریم
سردار سلگی در پاسخ به این سئوال که «ما مرصاد‌های زیادی در پیش داریم چه باید کرد؟ توصیه شما به نسل جوان چیست؟»، خاطرنشان نمود:
«هر چه رو به جلو می‌رویم نقطه قوت ما بیشتر می‌شود به شرطی که که گوش به فرمان رهبر باشیم و البته دشمن خصوصا منافقین هم پیچیده‌تر از گذشته شده‌اند و راه‌های تهاجم دیگر سخت و نظامی نیست بلکه نرم و با نفاق و نفوذ است. باید دشمن‌شناس و با بصیرت باشیم و دسیسه‌ها را بشناسیم....
از این روست که رهبر به بازخوانی جنگ و آن همه ایثار و گذشت تأکید دارند، زیرا نسل جدید باید بداند منافق کیست و چه کرده است و راه را از چاه، حق را از باطل، شهید را از جلاد تشخیص دهد.» (خبرگزاری فارس، ۵ مرداد ۱۳۹۶)


شور عاشورایی
میرزا محمد با وجود مجروحیت‌های مکرر و قطع دو پا با شور عاشورایی تا پایان جنگ تحمیلی حماسه آفرینی نمود. سردار خود این شر را به زیبایی به تصویر کشیده است آنجا که می گوید: آنچه در جنگ دیدم و حاصل شد کار عشق است و بس، جنگ جاودانه می‌ماند، چون برگرفته از مکتب علوی و قیام سرخ حسینی واحیا کننده قرآن و اسلام و مردانگی و انسانیت بود.... مگر یادمان رفته در کربلا چه گذشت ما سرباز همان امامیم ... یادمان نرفته امام و سالار ما امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) است و مگر یادمان رفته در کربلا چه گذشت ما سرباز همان امام و همان عصر عاشورای ۶۱ هجری هستیم. (باشگاه خبرنگاران جوان، ۰۴ مرداد ۱۳۹۸)
کتاب ارزشمندی به نام «آب هرگز نمی میرد»
زندگینامه و خاطرات سردار سلگی و حکایت مردان مردِ گردان اباالفضل (ع) در کتاب «آب هرگز نمی میرد» منتشر گردید که بسیار مورد توجه و تمجید رهبر انقلاب قرار گرفت. البته، چون سردار سلگی در هنگام تعریف خاطراتش بسیار می گریست و از نقش خودش هم چیزی نمی گفت، با پنجاه نفر دیگر نیز مصاحبه شده و خاطراتشان در کتاب مکمل خاطرات سردار گردیده است.


عشق بی پایان به حضرت عباس
در پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در ۲۰/۱۱/۱۳۹۵ آمده است:
«دیدن جلد کتابی که رویش نوشته خاطرات فرمانده‌ی گردان «حضرت ابالفضل علیه‌السلام»، آن هم با عنوان «آب هرگز نمی‌میرد»، به‌خودی خود آنقدر جذاب هست که آدم را ترغیب کند به خریدن و خواندن آن. شاید برای همین است که سراسر کتاب، بوی آن حضرت را به خود گرفته و راوی داستان هم، در دست‌نوشته‌ای که در ابتدای کتاب، خودنمایی می‌کند، چنین نوشته است:
«از روزی که در ۶ سالگی روضه‌ی مشک و سقا را از پدرم شنیدم تا زمانی که دستم به داس و خوشه‌های گندم گره خورد، رد این بوی خوش را گرفتم تا به زیر علم عباس علیه‌السلام رسیدم. اتفاقی نبود. در دفتر تقدیر الهی همه‌چیز حساب و کتاب داشت که با شروع جنگ تحمیلی و تأسیس یگان رزمی استان همدان –انصارالحسن علیه‌السلام - به نوکری گردان حضرت ابالفضل علیه‌السلام منصوب شدم و تشنه‌ی آب، آب حیاتی که هنوز از مشک ابالفضل علیه‌السلام می‌ریخت و به تاریخ آبرو می‌داد.»
و بعد هم با این جمله تمام کند که:
ما تشنه‌ی یک جرعه سخاوت هستیم
مشک تو هنوز آب دارد عباس.»
جمشید طالبی مصاحبه گر کتاب آب هرگز نمی میرد، در مصاحبه ای پس از شرح ماجرا‌های جانباز شدن‌های مکرر شهید سلگی ابراز می دارد: «از دیدگاه من رزمنده ای که ۶ بار جراحت را تحمل و برای هفتمین مرتبه دو پای خود را از دست داد دارای شخصیت عاشورایی است که این شخصیت برگرفته از عشق راوی نهاوندی به حضرت ابوالفضل (ع) است که در خط مقدم برای تجهیز نیرو‌ها رجزخوانی حضرت ابولفضل (ع) را سر می‌داد.... در طول ایام دفاع مقدس رزمنده ای را به ندرت سراغ داریم که از ناحیه دو پا قطع عضو و فرمانده باشد و فرماندهی عملیات را به عهده داشته باشد، ولی ایشان با دو پای قطع شده از اول تا آخر عملیات مرصاد حضور داشت.» (خبرگزاری تسنیم، ۳۰ خرداد ۱۳۹۴)


سلام بر شهید زنده و بر همسر باایمان و صبور او
کتاب «آب هرگز نمی میرد» و راوی آن سردار سلگی بسیار مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفتند.
در ۲۰/۱۱/۱۳۹۵ تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آب هرگز نمی‌میرد» منتشر گردید که رهبر انقلاب در آن با این عبارت از سردار سلگی یاد نموده است: «سلام بر شهید زنده میرزا محمد سُلگی و بر همسر باایمان و صبور او».


رهبر انقلاب مشتاق دیدارش بود
رهبر انقلاب در ۹۵/۱۱/۱۴ فرمودند: «کتابی که اسمش آب هرگز نمی میرد است، شرح حال یک جانبازی است که الان در همدان است؛ واقعاً اگر ممکن بود برای من - که ممکن نیست- پا می شدم می‌رفتم همدان، دیدن این مرد.»


محقق شدنِ دیدار با رهبری
سردار سلگی به همراه خانواده به دیدار رهبری شتافتند و در ۲۱/۱۱/۱۳۹۵ مهمان رهبر و مقتدای-شان بودند. پس از این دیدار سردار و خانواده شان از فضا و حال و هوای ملکوتی و پرنور و پربرکت این دیدار گفتند.
این جانباز دفاع مقدس بابیان اینکه وجود الفاظ قدسیه شهدا، مزین شدن نام گردانشان به حضرت ابوالفضل العباس (ع) و همچنین سخنان شهید همدانی در این کتاب سبب لطف رهبر به آن کتاب شده گفت: بنده تا حدی که از وجود خودم اطلاع دارم با نیت خیر و انجام‌وظیفه سعی کردم کار انجام دهم و همچنین اخلاص نویسنده این کتاب سردار حسام که خودش رزمنده دفاع مقدس است و سرجمع همراهی و همکاری عیال که فرزند شهید و خواهر شهید باعث شده ویژگی‌هایی در کتاب باشد که مورد لطف حضرت آقا قرار بگیرد....
وی از روز دیدار خود با رهبر گفت و افزود: واقعاً غیر قابل توصیف هست. دیدار بود و احوال-پرسی و انگشتر گرفتن و به هر حال از برکت وجود معنوی آقا که مملو از نورانیت بود بهره مند شدیم.
همسر سردار سلگی از روز رفتن به بیت حضرت آقا گفت و بیان کرد: وقتی داشتیم از همدان حرکت می کردیم همه بچه ها و نوه ها جلوی در ایستاده بودند و گریه می کردند که حاج آقا زنگ زد دفتر حضرت آقا و گفت اگر می شود نوه ها هم ببریم و همه رفتیم. بین نماز رسیدیم خدمت رهبر و برکات این دیدار در زندگی ما آمده و از آن روز تا حالا حال و هوای دیگری پیدا کرده ایم و دامادم به ما می گوید عاشق حضرت آقا شدید و ما را فراموش کردید. حتی سرنماز با گریه نماز را شروع کردم و نگاه حضرت آقا می کردم گریه می کردم یک حال و هوای خاصی داشتم. بین دو نماز بچه ها و نوه ها همه بودند رفتند پیش آقا و بوسیدنشان و بعد آمدند دراتاق و صحبت کردند.... خیلی دیدار قشنگ و ناگهانی بود. حضرت آقا کوچک و بزرگ همه را می بوسید، اصلاً نمیدانم چه بگویم.
زینب سلگی دختر بزرگ حاج اقا می گوید: از وقتی از پیش حضرت آقا آمدیم یک حال غریبی و یک حس معنوی خیلی غریبی بهمون دست داده بود حتی تو چهره هایمان هم مشخص است و هر کی می بیند چهره تان قشنگ نشان می دهد یک حالت معنوی به شما دست داده است.
دخترحاجی سلگی که یک دختر کوچک دارد به بیان خاطره‌ای از دخترش در آن روز پرداخت و گفت: دخترم آن روز مدام به ما می‌گفت نگویید آقا بگویید امام خامنه‌ای و روز بعد که ۲۲ بهمن رفته بودیم راهپیمایی هر جا عکس حضرت آقا را می‌دید با یک ذوقی می‌گفت ما پیش امام خامنه‌ای رفتیم. (سایت ستاد‌های نمازجمعه کشور متعلق به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، ۳۰/۱۱/۱۳۹۵)


خون دل‌های سردار سلگی
سردار حاج میرزامحمد سلگی در نخستین روز‌های انتخاب مجدد دکتر روحانی به ریاست-جمهوری در سال ۹۶ گفته بود:
«من به عنوان یک جانباز و بازماندگان جنگ از عده‌ای خصوصاً شخص آقای روحانی گله‌مندم.... از آقای روحانی که در سخنرانی‌های خود هرگز اشاره به ۱۷ هزار شهید ترور و شهید بهشتی و رجایی نکردند.
این قدرنشناسی است که از شهدا نگوییم از آن همه اخلاص و گذشت و فداکاری. شهدایی که با دلی شاد و با روحیه‌ای بزرگ و آزاد نه به اجبار به جنگ علیه باطل آمده بودند و چقدر مطیع فرمان امام بودند و دلخوشی آن‌ها فتوای امام بود. جنگ ما گنج بود و برای جبهه مقابل جنگ فقط رنج بود....
امام و رهبری به دنبال اسلام ناب محمدی هستند و حال ببینید برخی آقایان به دنبال چه هستند و چه چیز‌هایی را از انقلاب و جنگ فراموش کرده‌اند. الان ببینید نیرو‌های ارزشی ما در چه وضعی هستند کاملاً در جامعه مظلومند و بعد آقای رییس جمهور بگوید که ما کابینه‌ای برای ۲۲ میلیون تعیین می‌کنیم که کمال بی‌انصافی است ایشان چگونه رأی‌ها را تفکیک می‌دهند رأی مردم ایران ۴۰ میلیون بوده است و ایشان رییس جمهور و خدمتگزار همه مردم است نه تنها رییس جمهور کسانی که به ایشان رأی داده‌اند. کاش کمی منصف باشیم و قدر امنیت و آزادی موجود را در کشور بدانیم و یادی از شهدا و فرماندهان و جانبازان و ایثارگران جنگ بکنیم.» (خبرگزاری فارس، ۵ مرداد ۱۳۹۶)
تفکر در این سخنان بصیرانه سردار که آن روز‌ها منتشر شد به خوبی ما را به گیر‌ها و ریشه های عملکرد نامناسب رییس جمهور و دولتمردان در سال‌های اخیر رهنمون می نماید. با مداقه در این صحبت‌های سردار آسمانی به خوبی می توانیم دریابیم که چرا این طیف (دولتمردان) در گرانی‌های بی‌سابقه اخیر و معضلات بزرگ کشور همچون سیل‌ها و بلایای طبیعی دیگر و کرونا آنچنان عملکرد نامطلوبی داشته اند که حتی طرفداران سینه چاکشان مکرر در مکرر لب به اعتراض و فریاد و افشاگری‌های بی‌سابقه گشوده اند.

نام:
ایمیل:
نظر: