دوم اسفند ماه 98 ملت ایران وکلای خود برای دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی را انتخاب کردند و تا چندی دیگر منتخبان ملت کار خود را آغاز خواهد کرد. با توجه به چالشها و کارهای بر زمین مانده در کشور. همچنین بحران کرونا که تأثیر بسیار زیادی بر اقتصاد و زندگی مردم خواهد گذاشت، قطعاً منتخبان ملت باید برنامههایی ویژه را در فهرست کارهای خود داشته باشند که برای مطالبه این مهم و اطلاع از برنامهها با دکتر «زهره الهیان» نماینده منتخب مردم تهران گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانید؛
اولویتها و برنامههای شما برای مجلس یازدهم چیست و به نظر شما با توجه به شرایط کشور و بحران کرونا نمایندگان باید چه مسائلی را در نظر داشته باشند؟
مجلس آینده در شرایط حساس و خاصی شکل میگیرد. کشور ما دچار مشکلاتی جدی است که مردم با آنها دست و پنجه نرم میکنند و در دوران پساکرونا نیز دچار یک رکود اقتصادی خواهیم شد که تأثیر آن بر زندگی برخی هموطنان جدی است؛ چراکه کسبوکار و شغل خود را از دست دادهاند و این امر بر مشکلاتی که به لحاظ معیشتی با آن روبهرو هستند اضافه شده است؛ لذا همین موضوع حساسیت مجلس آینده را بیشتر میکند؛ از این رو لازم است برخی طرحهای زودبازده و قوانینی را در اسرع وقت برای رفع مشکلات معیشتی مردم، تقویت تولید و خروج از رکود اقتصادی در دستور کار داشته باشیم.نکتهای که در این باره وجود دارد این است که ما نظرات تخصصی اندیشکدهها و پژوهشکدهها را میگیریم که این نظرات کارشناسی، مبنایی برای مجلس آینده میشود و در اولین ماههای شروع مجلس آینده مطرح خواهد شد که همین امر میتواند در ابتدای مجلس، بحث جهش تولید و خروج از رکود اقتصادی با حمایتهای مجلس را در پی داشته باشد. از طرف دیگر، با توجه به اینکه بنده به عنوان یک خانم به مجلس راه یافتهام، دغدغه جدی در حوزه زنان و خانواده دارم. در این حوزه نیز باید مشکلات جامعه زنان مدنظر باشد و برای رسیدگی به مشکلات زنان، جامعه زنان و بحث خانواده، اولویتبندی و برنامهریزی داشته باشیم که با یک تقویم زمانبندی در چند مرحله و با توجه به اولویتهای شناساییشده و مطابق با نیاز و معضلات جامعه زنان، طرحهایی ارائه شود.
تعامل و رویکرد مجلس آینده با دولت چگونه خواهد بود؟
مجلس یازدهم باید در فضایی تعاملی به دولت کمک کند که بتواند در مسیر خدمترسانی به مردم جدیتر گام بردارد و اگر ناکارآمدیهایی در این زمینه وجود دارد، با نظارت مجلس این ناکارآمدیها برطرف شود. همچنین هدف مجلس باید خدمترسانی به مردم باشد و در این مسیر از دعواهای سیاسی پرهیز شود؛ چراکه هدف اساسی ما خدمترسانی، مخصوصاً به طبقات محروم جامعه است؛ بنابراین دعواهای سیاسی میتواند به این هدف لطمه بزند. البته اگر دولت در این زمینه به وظایف خود عمل نکند، باید حتماً با استفاده از وظیفه نظارتی مجلس حرکت دولت را در مسیر حل مشکلات کشور سرعت ببخشیم تا انشاءالله مردم نتیجه و ثمره آن را ببینند و منتفع شوند.