صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صبح صادق >>  نگاه >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۹  ، 
شناسه خبر : ۳۴۸۷۲۰
پایگاه بصیرت / علی حیدری
در هفته‌ای که گذشت، شاهد دو رویداد سیاسی در عرصه سیاست خارجی و نظام بین‌الملل بودیم:
1ـ «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در پانزدهمین گزارش درباره قطعنامه ۲۲۳۱ از آمریکا خواست تحریم‌های خود را همان‌طور که در برجام ذکر شده، لغو یا رفع کند و معافیت‌ها را در رابطه با تجارت نفت با ایران تمدید کند. 2- جنبش جهاد اسلامی فلسطین و حماس در بیانیه مشترکی ضمن تمجید از مقاومت فلسطینی‌ها در اردوگاه جنین در برابر یورش اخیر صهیونیست‌ها، از همه افراد و گروه‌هایی که دل در گرو فلسطین دارند، خواستند تا برای مقابله با تهدیدات فعال بوده و در راستای آرمان فلسطین قدم بردارند.
درباره موضع دبیرکل سازمان ملل متحد، بدون‌شک مسیری که دولت سیزدهم از اولین روزهای فعالیتش شروع کرد و پس از گذشت حدود دو سال همچنان بر آن پایبند بوده، ایجاد تعادل در نگاه به غرب و شرق است که پیگیری جدی سند راهبردی ۲۵ ساله با چین و ۲۰ ساله با روسیه از یک سو و تکاپوی دیپلماتیک برای رفع اختلافات با غرب بر سر توافق هسته‌ای و تلاش برای همکاری نزدیک با کشورهای آمریکای لاتین از سوی دیگر از شاخصه‌های الگوی رفتاری دولت برای توازن‌بخشی به روابط خارجی به شمار می‌رود. به این موارد اضافه کنید توجه به همسایگان جمهوری اسلامی ایران را که دولت آقای رئیسی به طور جد آن را دنبال کرده و موجبات پیشرفت در احیای روابط دیپلماتیک و توسعه روابط اقتصادی، تجاری، امنیتی و دفاعی در منطقه فراهم شده که صاحب‌نظران آن را گام مثبت و مؤثری برای دستیابی به صلح پایدار و ثبات در منطقه می‌دانند. تداوم این سیاست، انگاره انزوای جمهوری اسلامی ایران را به شکست کشاند و امروز سردمداران غرب در مواضع خود و نهادها و مجامع بین‌المللی در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که باید به جایگاه و نفوذ جمهوری اسلامی ایران اعتراف کنند.
 درباره ایده طرح جامع ملی فلسطین هم که این روزها و پس از ناکامی صهیونیست‌ها در یورش ناجوانمردانه به جنین مطرح شده است، باید به این مهم اشاره کرد که اردوگاه 14 هزار نفری جنين در شمال كرانه باختری مدت‌هاست خار چشم ‌اشغالگران صهیونیستی شده و همه حملات و لشكركشی‌ها به آن تا كنون بی‌نتيجه و ناكام مانده و این بار هم به گفته فرمانده نیروی قدس سپاه «رژیم صهیونیستی تمام نیروی خود را در اردوگاه جنین به میدان آورد؛ ولی جوانان فلسطین در دهان او زدند؛» اما این تهاجم وحشیانه نقطه عطفی در تعامل و همگرایی گروه‌های گوناگون مبارز فلسطینی را نوید می‌دهد که می‌تواند به تغییر معادلات صحنه فلسطین بینجامد و دشمن صهیونیستی را که از درون و برون با بحران‌ها و معضلات عدیده‌ای مواجه است، به زانو دربیاورد.
بهره سخن اینکه این دو رویداد نشان داد، مقاومت و ایستادگی بر سر حقوق مسلم ملت‌ها ثمرات ارزشمندی در پی خواهد داشت. از حق دستیابی به علوم و فنون روز که زمینه‌ساز پیشرفت و زندگی بهتر برای بشریت خواهد بود تا حق داشتن سرزمین و تأمین امنیت و آرامش برای زندگی روزمره، تحصیل و کار که متأسفانه به بهانه وجود یک رژیم نامشروع سال‌هاست از ملت فلسطین سلب شده است.
نام:
ایمیل:
نظر: