امام خامنهای (مدظلهالعالی)
متأسفانه بعضی دولتهای اسلامی به ملتهایشان خیانت میکنند. زمینه نفوذ آمریکا را فراهم میکنند. با طاغوت اعظم که آمریکاست همکاری میکنند. این گرفتاری امروز دنیای اسلام و منطقه ماست. (95/2/29)
***********
سالروز حماسه بزرگ فتح خرمشهر بر ملت شهیدپرور ایران مبارک باد.
▼ حرف روز
آغاز به کار خبرگان پنجم
مراسم افتتاحيه پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري در حالي ساعت ۹ صبح روز سهشنبه، چهارم خرداد ماه در محل مجلس قديم برگزار ميشود که مطابق ماده چهاردهم آیيننامه داخلي مجلس خبرگان، هيئترئيسه سني اداره مراسم و انتخاب رياست دائم اين مجلس را برعهده خواهد داشت.
ترکيب چهار نفره هيئترئيسه سني پنجمين دوره مجلس خبرگان، برابر با آييننامه متشکل از کهنسالترين اعضاي اين مجلس در مقام رئيس و نايبرئيس و دو تن از جوانترين اعضاي آن در جایگاه منشي است؛ به اين ترتيب آيتالله سيدابوالفضل ميرمحمدي در مقام رئيس، آيتالله ابراهيم حاجاميني به عنوان نایبرئيس و حجتالاسلام سيدروحالله صدرالساداتي، نماينده مردم هرمزگان متولد سال 1363 به همراه حجتالاسلام احمد پروايي، نماينده مردم گيلان با 34 سال سن در سِمت منشي، هيئترئيسه سني مجلس خبرگان را تشکيل ميدهند.
پس از مراسم تحليف و سخنراني رئیس سني مجلس، جلسه به صورت غيرعلني ادامه خواهد يافت و هيئترئيسه سني بلافاصله شرايط را براي انتخاب هيئترئيسه دائم (متشکل از رئيس، دو نايبرئيس، دو منشي و دو کارپرداز اجرايي و فرهنگي) فراهم ميکنند. انتخاب رئيس با رأي اکثريت مطلق حاضران و انتخاب نايبرئيسان، منشيان و کارپردازان، هر کدام جداگانه و با اکثريت نسبي و به صورت مخفي انجام خواهد شد و اگر در انتخاب رئيس در مرحله نخست، اکثريت مطلق حاصل نشود، از بين دو نفري که بيشترين رأي را کسب کردهاند، با رأيگيري مجدد و اکثريت نسبي، رئيس انتخاب ميشود.
در اين بين آقايان هاشميرفسنجاني، جنتي، اميني، هاشميشاهرودي، مؤمن و اماميکاشاني گزينههايي هستند که ممکن است برای رياست مجلس خبرگان انتخاب شوند. نکته قابل توجه آنکه تلاش براي رقابتي کردن فضاي انتخاب هيئترئيسه مجلس خبرگان نهتنها کمکی به تقويت اين جايگاه نخواهد کرد؛ بلکه در مجموع ميتواند به ضرر اين مرکز مهم تصميمگيري تمام شود؛ از این رو انتظار آن است که در فضايي به دور از ملاحظهکاري فردي برگزيده شود که از بيشترين شايستگي برخوردار باشد.
▼ گزارش روز
تکرار یک هشدار
در بهمن ماه سال گذشته وقتی نیرویهای یگان ویژه نیروی انتظامی با دستور وزارت کشور در خیابان طالقانی به صف شدند تا از هرگونه تجمع و اعتراض به قراردادهای نفتی جلوگیری کنند، مسئولان وزارت نفت در پاسخ به منتقدان که میگفتند مدل جدید قراردادهای نفتی بازگشتی به قراردادهای پیش از ملی شدن صنعت نفت، مصوب سال 1332 است، با محرمانه خواندن متن قراردادهای نفتی جدید، چنین ادعایی را به شدت رد کرده و آن را تلاشی علیه دولت یازدهم دانستند.
ولی با تکرار انتقاد دانشجویان از زبان نمایندگان مجلس و پیگیری دیگر مسئولان نظارتی، قرار شد معایب این قراردادها رفع یا قراردادهایی مطابق با مصالح ملی تدوین شود، اما گویا شرایط به گونهای دیگر پیش رفته است. احمد توکلی از جمله نمایندگان مجلس نهم که در اوج اعتراضات به قراردادهای جدید نفتی به وزارت نفت تذکر داده بود و حتی جلساتی را نیز با وزیر نفت برگزار کرده و نوید این را داده بود که بیژن نامدار زنگنه با استقبال از انتقادهای واردشده به مدل جدید قراردادهای نفتی، برای حل این مسئله اقدام خواهد کرد، حالا پس از گذشت نزدیک به پنج ماه و در آغاز ماه سوم سال 1395 در نامهای به اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور و رئیس ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی، اجرای مدل جدید قراردادهای نفتی را موجب نقض حاکمیت ملی، توسعه خام فروشی و احتمال ایجاد فساد و تکرار دهها کرسنت دیگر دانسته است.
به نظر میرسد این قراردادها نیاز به مطالعه و دقت بیشتری دارد و مهمترین نکته آن لحاظ کردن منافع ملی است تا ذخایر عظیم نفت و گاز کشور با تهدیدی مواجه نشود.
▼ اخبار ویژه
1- اصلاحطلبان در توهم هنجارشکنی جدید
خبرگزاری «ایلنا» از بلاتکلیفی 13 ساله کنوانسیونِ رفعِ تبعیض علیه زنان خبر داده و نوشته است: این کنوانسیون به دلیل مخالفت شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته و در این نهاد بلاتکلیف مانده است. این کنوانسیون نهتنها در کلیت خود با ارزشهای دینی همخوانی ندارد؛ بلکه با دهها حکم از احکام شرع مقدس اسلام، از جمله حرمت ازدواج با محارم، تفاوت زن و مرد در ارث، عدم جواز ازدواج زن مسلمان با مرد غیرمسلمان، وجوب حجاب برای زنان و... در تضاد است. حالا پس از 13 سال نظریهپردازان اردوگاه اصلاحات درصددند، طرحها و سناریوهای ناکام خود در مجلس ششم را با استفاده از ابزار فشار رسانهای به مجلس دهم دیکته کنند.
2- ۳۰۰ هزار شغل دیگر از بین میرود
برخی گزارشهای داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد، آمارهایی وجود دارد که 16 میلیون تن ظرفیت تولید صنایع پاییندستی پتروشیمی در ایران ایجاد شده است که 13 میلیون تن از این ظرفیت غیرفعال است. گفته میشود، به ازای هر یک میلیون تن تولید صنایع پاییندستی، 200 هزار شغل در کشور ایجاد میشود و به همین دلیل این صنایع ظرفیت اشتغالزایی گستردهای دارند؛ با وجود این فعالان و اتحادیههای صنایع پاییندستی میگویند در صورت ادامه روند فعلی تا پایان سال 95، نزدیک به 300 هزار شغل دیگر در این صنعت از بین میرود.
▼ اخبار
1- حمایت جبهه پایداری از ریاست لاریجانی بر مجلس دهم
محمدمهدی زاهدی با اشاره به حمایت جبهه پایداری از علی لاریجانی برای کاندیداتوری ریاست مجلس، گفت: «نباید این دوره را با دورههای قبل مقایسه کنیم؛ ما باید هر دوره را در درون آن دوران بررسی کنیم.» نماینده منتخب مردم کرمان در مجلس دهم عنوان کرد: «دوره ریاست لاریجانی در مجلس هم دارای نقاط مثبت بوده و هم نقاط ضعف؛ ولی سرجمع ایشان مدیر لایقی برای مجلس بودهاند.» زاهدی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل اختلافنظرهای عمیق جبهه پایداری با لاریجانی در زمان ریاست او بر مجلس نهم ابراز داشت: «اینکه گفته میشود ما اختلاف زیادی با ایشان داشتیم، درست نیست. گاهی ما اختلافنظرهایی نیز با هم داشتیم، اما این به این معنا نبود که ایشان را قبول نداشتیم.» او با بیان اینکه جبهه پایداری در حال حاضر از ریاست ایشان حمایت میکند، گفت: «من فکر میکنم ایشان به خوبی میتوانند مجلس را اداره کنند.»
2- یورش صهیونیستهای افراطی به مسجدالاقصی
صهیونیستهای افراطی با حمایت نیروهای امنیتی رژیم اشغالگر قدس، به صحن مسجدالاقصی یورش بردند. به گزارش پایگاه خبری «الیوم السابع»، منابع آگاه در بیتالمقدس گفتند که شهرکنشینان صهیونیست در پی ورود به مسجدالاقصی دست به اقدامات تحریکآمیز زدند. نمازگزاران و روحانیون حاضر در مسجدالاقصی نیز برای مقابله با شهرکنشینان با سر دادن شعار «اللهاکبر» آنها را وادار به ترک مسجد کردند. بر اساس این گزارش، مقامهای رژیم صهیونیستی با اجازه دادن به شهرکنشینان برای یورش به مسجدالاقصی، درصدد تقسیم زمانی و مکانی آن و یهودیسازی این شهر مقدس هستند. این در حالی است که سرزمینهای اشغالی شاهد انتفاضه سوم مردم فلسطین موسوم به «انتفاضه قدس» است که در پی تشدید برخورد صهیونیستها و شهرکنشینان با مردم فلسطین و هتک حرمتهای مکرر آنها به مسجدالاقصی آغاز شد و از آغاز انتفاضه قدس تاکنون، 212 فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان و شهرکنشینان صهیونیست درکرانه باختری، نوار غزه و سرزمینهای اشغالی به شهادت رسیدهاند.
3- برخی در دانشگاه آزاد حقوق نمیگیرند
هاشمیرفسنجانی، رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد در مراسم سالگرد تأسیس این دانشگاه گفت: کسانی هستند که در دانشگاه آزاد کار میکنند، حقوق هم نمیگیرند؛ برخی به اندازه نیاز حقوق میگیرند و برخی هم حق خودشان را میگیرند، ولی به کلی این کار در راه رضای خدا و برای خدمت به مردم، اسلام و مکتب اهلبیت(ع) صورت گرفته است. ادعای هاشمی در حالی است که فیش حقوقی یکی از مدیران استانی این دانشگاه در سال گذشته حاکی از دریافت ماهیانه حدود 25 میلیون تومان است که قطعاً این مبلغ در سال جاری افزایش یافته است. از سوی دیگر، باید توجه داشت وقتی این میزان دریافتی برای یک مدیر استانی است، قطعاً مدیران ردهبالای این دانشگاه دریافتیهای چندین برابر دارند.
4- صبر بیش از حد بسیاری از فرصتها را از ما گرفت
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در سه سال گذشته، صبر و انتظار بیش از حد برای تحقق برجام، بسیاری از فرصتها را از ما گرفت. دوستان دولتی میتوانستند طرح نجات بانکی را که طرح خوبی است، دو سه سال پیش پیگیری کنند. محسن رضایی افزود: این انتظار برای تحقق برجام به رؤیایی کردن جامعه منجر شد. توهم ارزانی کالاها و بالا رفتن کیفیت اجناس، ترمز بیشتری را بر رکود زد و در حالی که سال گذشته باید رکود کاهش مییافت، این انتظار سبب شد که رکود تا دو سال دیگر ادامه پیدا کند.
▼ اخبار کوتاه
◄غلامحسين كرباسچي که به نظر میرسد نگران مشخص شدن وزن واقعی اصلاحطلبان در مجلس آینده است، درباره انتخابات هئیترئیسه مجلس گفته است: من فكر ميكنم نبايد رقابت تا جايي ادامه پيدا كند كه به يك وزنكشي سياسي برسد؛ اين نه به مصلحت جريان اصلاحات است و نه به مصلحت نيروهاي معتدل. ما نبايد بهگونهاي روي اين موضوع تمركز كنيم كه اگر آقاي عارف رأي اكثريت را گرفت، بگوييم اصلاحطلبان پيروز شدند و اگر لاريجاني رأي آورد، بگوييم اصلاحات شكست خورده است.
◄با وجود اصلاحات مدنظر اروپا در ترکیه و همراهی آنکارا با سیاستهای اتحادیه اروپا، نخستوزیر انگلیس با بیان اینکه عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا «دههها» به طول خواهد انجامید، گفت: «اصلاً این بحث مطرح نیست که بهزودی ترکیه به اتحادیه اروپا ملحق میشود. ترکیه سال 1987 درخواست داد و بنا بر آخرین پیشبینیها و تخمینها با توجه به نرخ پیشرفت انجامشده در موضوع الحاق، شاید سال 3000 این موضوع عملی شود.»
◄اداره آمار مرکزی فلسطین اعلام کرد، تا اواسط سال 2015 تعداد فلسطینیهایی که در قدس اشغالی زندگی میکردند، به 419 هزار نفر رسید که 9 درصد از جمعیت کل فلسطین و 6/14 درصد از جمعیت فلسطینیهای ساکن کرانه باختری را تشکیل میدهند. بیشتر جمعیت فلسطینیهای ساکن قدس نسل جوان هستند و 2/35 درصد از این جمعیت کمتر از 15 سال دارند.
◄تولیت آستان قدس رضوی سیدمرتضی بختیاری را به سمت قائممقام این آستان منصوب کرد. حجتالاسلام والمسلمین رئیس طی دو حکم دیگر مهدی عزیزیان را به سمت مشاور عمرانی و عضو هیئت امنای آستان قدس رضوی و دکتر فرهاد رهبر را به سمت مشاور اقتصادی و دبیر کارگروه اقتصادی آستان قدس رضوی منصوب کرد.
◄یک منبع آگاه ضمن واکنش به خبرسازیهای مغرضانه، تأکید کرد که آیتالله جنتی قطعاً نامزد ریاست خبرگان پنجم میشوند. این منبع آگاه صحبتهای افرادی که مسئولیتی هم در مجلس خبرگان ندارند، مبنی بر تمایل نداشتن آیتالله جنتی به کاندیداتوری برای ریاست مجلس خبرگان رهبری را تکذیب کرد.
◄بر اساس گزارشهای رسیده، گروه تروریستی داعش، در بدعتی جدید اوقات شرعی نماز را در سراسر مناطق تحت اشغال خود تغییر داده و به متصدیان مساجد دستور داده است که به اوقات شرعی جدید پایبند باشند.