صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۱  ، 
کد خبر : ۲۹۱۹۵۷

نشریه اخبار و تحلیل‌ها سه‌شنبه 18 خرداد 1395 شماره 4361

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) اگر پایبندی و به تعبیر قرآن استقامت وجود داشت، حرکت مسئولان و نظام در تندباد حوادث نیز، مستقیم و مستحکم خواهد بود، وگرنه به عمل‌گرایی افراطی دچار می‌شویم و با هر حادثه‌ای، مسیر و جهت حرکت عوض می‌شود. (95/3/14)
نشریه اخبار و تحلیل‌ها word
نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

▼ حرف روز 
سازمانی سعودی

سازمان کنفرانس اسلامی معروف به «سازمان همکاری اسلامی»، دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد است که با عضویت ۵۷ کشور در سال ۱۹۶۹ تأسیس شد. فلسفه وجودی چنین سازمان گسترده‌ای شکست اعراب از رژیم صهیونیستی در ۱۹۶۷ میلادی و آتش‌سوزی در مسجدالاقصی بود که زمینه را برای عملی کردن طرح برپایی سازمان کنفرانس سران اسلامی فراهم کرد. اما هر چه جلوتر می‌رویم، می‌بینیم که این سازمان از فلسفه وجودی خود فاصله گرفته و به سازمانی مدافع حقوق عربستان سعودی تبدیل شده است. قرار بر این بود که سازمان، صدای جمعی جهان اسلام و تضمینی برای حفاظت و حمایت از منافع جهان اسلام، ترویج صلح بین‌المللی و هماهنگی میان افراد مختلف جهان برای پیگیری حقوق به حق مسلمانان باشد. اما اگر به عملکرد دو ساله سازمان همکاری اسلامی نگاهی داشته باشیم، خواهیم دید که این سازمان دیگر هیچ محکومیت آشکاری علیه تروریسم اسرائیلی و اشاره‌ای به یهودی‌سازی قدس و تحریم دولت اشغالگر نکرده و تنها بر تشکیل کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 به پایتختی قدس تأکید کرده است. این اتفاقات در حالی می‌افتد که کشورهای حامی داعش و تروریست‌های منطقه با ایجاد جو ضدّ ایرانی کوشیدند، تهران را از سیاست‌های اصولی خود بر ضدّ تروریسم بازدارند. اوج این کوشش بیانیه پایانی ضدّ ایرانی اجلاس سازمان همکاری‌های اسلامی در استانبول ترکیه بود که افزون بر پنج بند علیه ایران، در بندی ادعا شده بود که حزب‌الله لبنان در حال «اقدامات تروریستی در سوریه، بحرین، کویت و یمن» است! همچنین درباره اعدام «آیت‌الله نمر باقرالنمر» روحانی برجسته عربستانی که تنها به دلیل مخالفت با آل‌سعود، از وی به عنوان «تروریست» یاد کرده بود. روز گذشته نیز این سازمان ممانعت عربستان در اعزام ایرانیان به حج واجب را به دوش ایران گذاشته و ایران را مقصر دانسته است. به نظر می‌رسد، عملکرد سازمان همکاری‌های اسلامی به‌گونه‌ای است که به سازمانی سعودی تبدیل شده و در حال دسته‌بندی آشکار طایفه‌ای است و بیم آن می‌رود که این روند امت اسلامی را به دو جناح متقابل هم تقسیم کند.

▼ گزارش روز
تصمیم مشترک

نوشتن درباره اقتصاد مقاومتی خوب است، برگزاری همایش و جلسه و سمینار هم برای ترسیم راه چگونگی خروج از رکود و بن‌بست‌های اقتصادی مثبت و قابل ستایش است؛ اما سؤال اینجاست که خروجی این نوشتارها و ویژه‌نامه‌ها و نشستن‌ها و برخاستن‌ها کجا و چگونه در اقتصاد تأثیر گذاشته است و مردم نتیجه این همه گفتن‌ها و شنیدن‌ها را کجای زندگی‌شان لمس کرده‌اند؟ به راستی، این همایش‌ها کجا به گشایش در اوضاع اقتصادی منجر شده است؟! متأسفانه، بسیاری از نهادها، مسئولان و... حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی را تنها در نوشتن و شعار دادن و برگزاری همایش یافته‌اند و کار را به جایی رسانده‌اند که رهبر معظم انقلاب پس از تذکرات فراوان و ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی فرمودند، خجالت این حقیر از بیکاری یک جوان از شرمندگی و خجالت جوان بیکار در خانواده‌اش بیشتر است.
امروز هر کسی در جمهوری اسلامی خواه مسئول باشد، خواه یک فرد عادی وظیفه دارد به اندازه خود و به سهم خود در زمینه اقتصاد حساسیت داشته باشد و برای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال فکر کند. امروز از سیاست‌گذاری و اقدامات کلان تا دقت در خرید کالا و انتخاب کالای تولید داخل همه جزء باید‌های ماست. اوضاع نابسامان اقتصاد تنها و تنها از گذرگاه اقتصاد مقاومتی به سامان خواهد شد و گذر از این مسیر با یک عزم همگانی و تصمیم ملی ممکن خواهد بود. همه ما باید برای رسیدن به وضعیت مطلوب به یک تصمیم مشترک برسیم. اقدام مسئولان بدون همراهی مردم و تلاش مردم بدون حمایت مراکز تصمیم‌گیر و صاحبان سرمایه تلاش‌های ابتری خواهد بود که تنها به تشدید رکود اقتصادی و ناامیدی بیشتر فعالان این حوزه خواهد انجامید.

▼ اخبار ویژه
1- روزگار پساهاشمی آغاز شده است

بی‌بی‌سی، رسانه سلطنتی انگلستان، با ناامیدی از اهرم هاشمی رفسنجانی در مطلبی با عنوان «چرا نباید هاشمی رفسنجانی را جدی گرفت»، نوشت: «انتخابات دو دهه اخیر، برای او محصولی جز شکست در پی نداشته است... واقعیت آن است که هاشمی نه قدرت سیاسی پیشبرد گفتاری را دارد که در بر ساخته شدنش نقش داشت و نه دیگر جریانی سیاسی را نمایندگی می‌کند. روزگار پساهاشمی نزدیک دو دهه است که آغاز شده است. او که زمانی در اواخر دهه شصت می‌توانست جهت چرخش قدرت در جمهوری اسلامی را تعیین کند، حالا حتی ردّ صلاحیتش هم هیچ هزینه‌ای بر دوش حکومت نمی‌گذارد. بازی آخر هاشمی رفسنجانی به صحنه آوردن کسی بود که مرگ نمادین خود او را رقم زد. اکنون روحانی همان جایی ایستاده است که اکبر هاشمی رفسنجانی سودایش را در سر داشت؛ یک شخصیت سیاسی فراجناحی.»
2- نظر جدید احمدی‌نژاد درباره مشایی!
احمدی‌نژاد در آخرین جلسه‌ای با هوادارانش گفت: «من هنوز هم او را خالص‌ترین و زلال‌ترین فرد می‌دانم و با او فوق‌العاده احساس آرامش و راحتی می‌کنم. متأسفانه خیلی‌ها درباره او اشتباه می‌کنند؛ مشایی فردی متدین به آرمان‌های انقلاب و فوق‌العاده ساده‌زیست است و ارادت من به او همیشگی است.»
 
▼ اخبار
1- سرآمد همه روحانیت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای است
در بخشی از کتاب «حاج قاسم» که از مجموعه «یاران ناب» منتشر شده، از زبان سرلشکر قاسم سلیمانی آمده است: «مردم! از من قبول کنید، من عضو هیچ حزب و جناحی نیستم و به هیچ طرفی جز کسی که خدمت می‌کند به اسلام و انقلاب تمایل ندارم. اما این را بدانید؛ والله! علمای شیعه را تماماً و از نزدیک می‌شناسم. الآن 14 سال شغل من همین است. علمای لبنان را می‌شناسم، علمای پاکستان را می‌شناسم، علمای حوزه خلیج‌فارس را می‌شناسم. چه شیعه و چه سنی، والله! اشهد بالله! سرآمد همه این روحانیت، این علما از مراجع ایران و مراجع غیر ایران، این مرد بزرگ تاریخ یعنی آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای است. من با خیلی از علمای شیعه مکاتبه و از نزدیک مراوده دارم و می‌شناسم آنها را، ارادت داریم. دنبال تبعیت مردم از آنها هستیم. اما اینجا کجا، آنجا کجا؟ بین ارض و سما فاصله داریم. در حکمت این مرد، در اخلاق این مرد، در دین این مرد، در سیاست‌شناسی این مرد، در اداره حکومت این مرد، دقت کنیم و در بازی‌های سیاسی، مرزهای خودمان را تفکیک کنیم. آدم‌ها می‌آیند و می‌روند. آن چیزی که مهم است اتصال ما به ولایت است. آنچه که مهم است، حمایت ما از این نظام است.»
2- وام میلیاردی روسیه در راه ایران
معاون وزارت اقتصاد روسیه اعلام کرد: شرایط پرداخت وام ۵/۲ میلیارد یورویی به ایران طی چند هفته آینده فراهم خواهد شد. روسیه قصد دارد ۵/۲ میلیارد یورو در قالب دو وام مجزا به ایران بدهد. به گفته سرگی استورچاک، وام اولی از نظر حجم مالی بیشتر از وام دومی خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود، وزارت اقتصاد روسیه طی دو هفته آینده اجازه پرداخت این دو وام را از کابینه این کشور دریافت کند. در جریان نشست آبان ماه سال 94 کمیسیون مشترک همکاری ایران و روسیه در مسکو که به تهیه نقشه راه توسعه روابط دو کشور منجر شد، مجموعه‌ای از برنامه‌ها و اجرای طرح‌های مشترک در بخش‌های مختلف در ایران با همکاری دو طرف پیش‌بینی و قرار شد مسکو بخشی از هزینه‌های این طرح‌ها را به صورت وام اعتباری در اختیار تهران قرار دهد.
3- پیشنهاد زیباکلام به روحانی برای شرکت نکردن در انتخابات
صادق زیباکلام، استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح‌طلب، بار دیگر در گفت‌وگو با هفته‌نامه «صدا» از روحانی خواست که از کاندیداتوری در سال 96 صرف‌نظر کند تا به یک چهره ملی تبدیل شود. وی در این‌باره گفت: ما شخصیتی را می‌خواهیم که کاریزمای ملی و عمومی داشته باشد که در شرایط کنونی، هم آقای عارف و هم آقای ظریف از چنین کاریزمایی برخوردار هستند. هیچ‌کدام از چهره‌ها و شخصیت‌های اصلاح‌طلب و اعتدالگرا نمی‌توانند به اندازه عارف و ظریف با احمدی‌نژاد دهان‌به‌دهان شوند. هیچ‌کدام از شخصیت‌های اصلاح‌طلب یا چهره‌های میانه‌رو، اعم از آقایان هاشمی‌رفسنجانی یا روحانی، صفاتی را که آقای احمدی‌نژاد از آن برخوردار است، ندارند.
4- گام اول بی‌اهمیتی به مقوله فرهنگ در مجلس دهم
درست در روزي كه رهبر معظم انقلاب در ديدار نمايندگان مجلس دهم از اولويت فرهنگ سخن گفتند و از ولنگاري دستگاه‌هاي فرهنگي در حوزه فرهنگ انتقاد كردند، تنها چهار نماينده مجلس براي حضور در كميسيون فرهنگي اعلام آمادگي كردند. كميسيوني كه گويا به سبب آنکه آب و ناني در آن نيست، چندان مورد توجه قرار نگرفته است؛ به گونه‌ای كه به دلیل تعداد کم نماينده‌هاي متقاضی حضور در كميسيون فرهنگي، این کمیسیون در ميان فهرست كميسيون‌ها رتبه يكي مانده به آخر را به دست آورده است! اين استقبال كم‌رمق همان ولنگاري را نشان می‌دهد كه رهبري نسبت به آن هشدار داده‌اند.

▼ اخبار کوتاه
نیروهای کُرد با حمایت هوایی آمریکا، همزمان با ارتش سوریه که از سوی جنگنده‌های روسیه حمایت می‌شوند، از دو جبهه به مواضع داعش در شمال این کشور حمله کرده و پیروزی‌هایی در مبارزه با شبه نظامیان این گروه تروریستی به دست آوردند. حمله همزمان نیروهای کُرد تحت حمایت آمریکا و ارتش سوریه به مواضع داعش، احتمال همکاری آمریکا و روسیه در جنگ علیه داعش را افزایش می‌دهد.
محسن رفیق‌دوست با اشاره به تشکیل سپاه پاسداران عراق، اظهار داشت: اگر عراق بخواهد سپاه پاسداران تشکیل دهد، ایران حاضر است تجربیات خود را به این کشور انتقال دهد. وی تأکید کرد: سپاه پاسداران ما یک الگوی بسیار خوب، موفق و امتحان‌داده در عرصه‌های بین‌المللی است و می‌تواند الگوی بسیار مناسبی برای کشورهای منطقه باشد.
جلسه فراکسیون اعتدال در مجلس دهم به ریاست کاظم جلالی برای اولین‌بار در تالار آینه برگزار شد. این فراکسیون با حضور لاریجانی و در غیاب عارف تشکیل شد. اصولگرایان نزدیک به دولت و نمایندگان اعتدالی از اعضای این فراکسیون هستند.
«مقتدی صدر» بار دیگر از مردم عراق خواست که در اعتراض به روند کند اجرای اصلاحات علیه دولت عراق به پا خیزند. صدر در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه شرایط کنونی عراق پیام‌آور اوضاع مطلوب نیست، ادعا کرد: منتظر انقلابی بزرگ و مسالمت‌آمیز علیه حامیان تروریسم داعش و فساد در عراق هستم.
در دوره فعالیت دولت تدبیر و امید، فعالیت بانک توسعه اسلامی در ایران کاهش یافته است؛ به گونه‌ای که طی سه سال گذشته تنها 17 میلیون دلار برای ایران پروژه تصویب شده است، این در حالی است که در سال‌های قبل به طور متوسط 500 میلیون دلار برای ایران پروژه تصویب شده بود.
مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عارف رغبتی به پست ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس ندارد، اظهار داشت: جلالی عملکرد خوبی در دوره‌ قبلی این مرکز داشت و حتماً وی رئیس می‌شود.
حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی با حضور در وزارت امور خارجه با وزیر، معاونان، مدیران و کارکنان این وزارتخانه دیدار کرد. این اولین دیدار رسمی سیدحسن خمینی از یک مجموعه دولتی است.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات