صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۲  ، 
کد خبر : ۲۹۴۶۷۰

نشریه اخبار و تحلیل‌ها یکشنبه 31 مرداد 1395 شماره 4411

امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) تولید داخلی، علاج رکود و اشتغال خیلی مهم است. شرمندگی این حقیر از اینکه جوانی بیکار با دست خالی به خانه می‌رود کمتر از خود او نیست. (95/3/16)
نشریه اخبار و تحلیل‌ها word
نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf

▼ حرف روز
تقوا شاخصه انقلابی‌گری

در سال1360 شخصي که در يکي از شهرهاي ايران عنوان مهمی داشت، نزد آيت‌الله سيدرضا بهاءالديني(ره) آمد و پس از نماز عشا خدمت ايشان نشست و درخواست نصيحت کرد. آيت‌الله بهاءالديني گفت: «سعي کنيد در زندگي مشرک نباشيد. اگر توانستيد به اين مرحله برسيد، همه کارهاي شما اصلاح مي‌شود؛ اين بهترين نصيحتي است که مي‌توانم بکنم.» آن شخص گفت: «آقا! برایم دعا کنيد.» آقا فرمودند: «آدم شو! تا دعا در حق تو تأثير کند، وگرنه دعا بدون ايجاد قابليت، فايده‌اي ندارد.» او گفت: «امسال مکّه بودم. براي شما هم طواف کردم.» آقا فرمود: «ان‌شاءالله سعي کن آدم شوي! تا طواف براي خودت و ديگران منشأ اثر باشد.» در اينجا يکي از همراهان آن شخص که گمان کرد آقا او را نمي‌شناسد، گفت: «حاج آقا! ايشان فلاني هستند که در فلان شهر مسئوليت دارند و خدمات ارزشمندي انجام داده‌اند.» مرحوم آیت‌الله بهاءالديني فرمودند: «چرا متوجه نيستيد چه عرض مي‌کنم؟! بايد آدم شود تا اينها براي او نافع باشد. دست از هوی و هوس بردارد. خود را همه‌کاره نداند. نقشه براي خراب کردن افراد و غلبه بر ديگران نکشد. بايد دست از کلک‌بازي بردارد! آن‌وقت است که طعم ايمان را مي‌چشد، وگرنه همه اينها ظاهرسازي است!»
در نظام اسلامی شالوده همه فعالیت‌ها بر تقوا و ایمان استوار است و اگر عملی انجام شود و ابتنای الهی نداشته باشد، به نتیجه نمی‌رسد. با نگاهی به فضای سیاسی و اجتماعی پس از افشای فیش‌های نجومی متوجه خواهیم شد که اگر این اصل اشاره شده، در انتخاب مدیران یا عمل مدیران مورد توجه قرار می‌گرفت، وضعیت این‌گونه نبود. با افشای این فیش‌های نجومی تبلیغات سنگینی علیه نظام صورت گرفت و به اعتماد عمومی آسیب زده شد. امام خامنه‌ای نیز در این‌باره یکی از شاخصه‌های انقلابی‌گری و خدمت به انقلاب و اسلام را «تقوا» می‌دانند و در این زمینه می‌فرمایند: «اینکه ما عرض کردیم که باید به آرمان‌ها پایبند بود، اسلام اینها را از ما خواسته است. یک تکلیف دینی است و رعایت آن تقوای دینی است. تقوای سیاسی هم همراه همین است؛ تقوای سیاسی یعنی انسان از لغزشگاه‌هایی که دشمن می‌تواند از آن استفاده بکند، پرهیز بکند.»

▼ گزارش روز 
شطرنج اصلاح‌طلبان با روحانی

بر اساس آنچه وزارت کشور اعلام کرده است، تا آغاز زمان نام‌نویسی برای حضور در کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری دوازدهم بیش از شش ماه باقی مانده است؛ اما اصلاح‌طلبان که خود را مهم‌ترین پایگاه رأی حسن روحانی می‌دانند و مدعی هستند که اگر حمایت آنها نبود، روحانی همچنان در خیابان نیاوران و در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت روزگار می‌گذراند، شطرنج سیاسی خود را با رئیس دولت یازدهم برای انتخابات پیش رو آغاز کردند. بر اساس این و در حالی که افرادی چون مصطفی کواکبیان، فاطمه راکعی و دیگران از حمایت قطعی از روحانی در سال 96 سخن به میان می‌آورند، گروهی دیگر از چهره‌های این جریان، همچون «منتجب‌نیا» قائم‌مقام حزب اعتماد ملی می‌گوید: «ما در انتخابات 96 به هیچ‌کس چک سفید امضا نمی‌دهیم. حمایت اصلاح‌طلبان از آقای روحانی در سال 92 بر اساس یک رویکرد متعارف نبود؛ بلکه به دلیل شرایط نامتعارف انتخابات بود، اما در سال 96 ما فرصت کافی برای برنامه‌ریزی و تعیین استراتژی در اختیار داریم و برخلاف سال 92 در سال 96 با یک رویکرد متعارف روبه‌رو هستیم.» ناصری از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب نیز در این‌باره تأکید می‌کند: «جریان اصلاحات به جز آقای روحانی گزینه دیگری را برای انتخابات ریاست جمهوری سال 96 در نظر گرفته و به تمامی جوانب قضیه فکر کرده است.» همچنین به موازات این سخنان روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاح‌طلب از شرط و شروط مرد در سایه اصلاحات با روحانی خبر می‌دهند! مجموعه مطالبی که با قرار دادن آن در کنار حمایت‌های بی‌چون و چرای هاشمی رفسنجانی از حسن روحانی در هفته‌های گذشته، از یک سو از اختلاف میان طیف کارگزاران با اصلاح‌طلبان درباره انتخابات پیش رو پرده برمی‌دارد و از سوی دیگر به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان برای ادامه حضور نصفه و نیمه خود در پاستور چاره‌ای جز قرار گرفتن در کنار روحانی ندارند، با این مواضع در تلاش هستند که روحانی را تحت فشار قرار داده و سهم بیشتری را در دولت آینده به دست آورند!

▼ خبر ویژه
تغییر ایران با القای الگوی غربی به زنان ایرانی

شبکه‌های ماهواره‌ای در کنار فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برای تغییر در ایران از سبک زندگی آغاز کرده و در این میان برنامه‌ای ویژه برای جامعه زنان ایرانی دارند. سابقه تبلیغات برای ورود پررنگ زنان در عرصه اعتراضات سیاسی که از سال 88 کلید خورده، تاکنون ادامه یافته و اکنون نشانه‌های روشن آن را می‌توان در برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای مشاهده کرد. برای نمونه، در نماهنگ‌ها و ویدئوهای سیاسی ساخته‌شده علیه ایران که سعی دارند از تأثیر هیجانی موسیقی برای القائات سیاسی استفاده کنند، زنان نقش‌های محوری دارند. برنامه‌های گفت‌وگو محور شبکه‌های ماهواره‌ای، به ویژه آنها که در حوزه سبک زندگی فعالیت می‌کنند، به شدت بر مسائل حقوقی زنان، مانند حق طلاق، ولایت پدر بر دختر، چند همسری، حضانت و نگهداری کودکان و... تأکید ویژه دارند. در این میان، آنچه به منزله الگوی صحیح به زن ایرانی القا می‌شود، در واقع یک مدل کاملاً غربی است و برای رسیدن به این مدل نیز راهکارهای حقوقی و روش‌های مبارزه مدنی پیش روی مخاطب قرار می‌گیرد که در آن حذف پوشش اسلامی، شاه‌کلید تغییرات اساسی در حوزه زنان و بعد تعمیم آن به ساختار نظام سیاسی و اسلامی ایران است.
 
▼ اخبار
1- کمیته سیاسی جامعه روحانیت برای انتخابات 96 فعال شد
یک عضو جامعه روحانیت مبارز از فعال‌شدن کمیته سیاسی این تشکّل برای انتخابات 96 خبر داد و گفت: اگر بحث در کمیته سیاسی جامعه روحانیت به نتیجه برسد و مصداق بیاورند، درباره مطلوب بودن یا نبودن آن بحث خواهیم کرد. حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی اظهار داشت: اگر آقای روحانی در چند ماه باقی‌مانده تا انتخابات 96 بتواند معیشت مردم را تأمین، مشکلات اقتصادی را مرتفع و رکود منحوس را برطرف کند، در سرنوشت انتخابات مؤثر خواهد بود. اما اگر آقای روحانی نتواند این اقدامات را انجام دهد، ما با کاندیداهای مختلفی روبه‌رو می‌شویم و چه به تفاهم برسیم و چه نرسیم،‌ تعدّد کاندیداها ایجاد خواهدشد.
2- عبور بیکاری از مرز هشدار
نایب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره برنامه ششم توسعه کشور و ارزیابی آن در زمینه سیاست‌های اشتغال‌زایی دولت در آینده خاطرنشان کرد: سیاست‌گذاری‌های مالی و همچنین برنامه ششم توسعه کشور به مهار بیکاری و تحریک اشتغال معطوف نیست. وی از بی‌اعتنایی برنامه ششم توسعه به موضوع مهم اشتغال انتقاد کرد و گفت: بحران بیکاری از مرز هشدار در کشور عبور کرده است. جهانبخش محبی‌نیا با تأکید بر اینکه برای تأمین اشتغال در کشور به رشد اقتصادی، سرمایه‌گذاری‌های خارجی و آماده‌سازی فضای کسب‌وکار نیازمند هستیم، اظهار داشت: هم‌اکنون تعداد بیکاران در کشور بسیار زیاد است و به وضعیت نگران‌کننده‌ای رسیده‌ایم.
3- انتشار روزانه هفت هزار پیام ضد اسلامی در توئیتر
بررسی‌های یک مؤسسه تحلیلی انگلیسی نشان می‌دهد، در ماه گذشته میلادی به طور متوسط روزانه هفت هزار پیام علیه اسلام در توئیتر منتشر شده است. به نوشته روزنامه «دیلی صباح»، این مرکز اعلام کرد: در ماه‌های گذشته افزایش قابل توجهی در بکارگیری کلام ضد اسلامی در شبکه اجتماعی توئیتر مشاهده شده است؛ به‌گونه‌ای که نزدیک به 22200 پیام ضد اسلامی پس از حمله تروریستی 14 جولای در شهر نیس فرانسه و 10610 پیام توئیتری اسلام‌هراسانه در 17 جولای پس از کودتای نافرجام ترکیه در این شبکه اجتماعی منتشر شده است.
4- راهبرد وزیر دفاع عراق برای آزادسازی موصل
وزیر دفاع عراق اعلام کرد، نیروهای عراقی قصد دارند نبرد با داعش را به بیرون از شهر بکشانند. به نوشته وبگاه شبکه «الاعلام العراقی»، عبیدی اظهار داشت: این تصمیم برای حفظ جان ساکنان شهر و جلوگیری از وارد شدن خسارت به زیرساخت‌های این شهر گرفته شده است. وزیر دفاع عراق تأکید کرد: «ما تا می‌توانیم تلاش خواهیم کرد که جنگ را به بیرون از موصل بکشانیم. هر چند به احتمال زیاد جنگ داخل شهر اتفاق خواهد افتاد و برای همین، پیشرفته‌ترین و دقیق‌ترین فناوری‌ها را در این عملیات استفاده خواهیم کرد.»
5- عربستان می‌خواهد ما در مذاکرات «ابوموسی اشعری» باشیم!
یکی از اعضای انصارالله اعلام کرد: ریاض در مذاکرات صلح یمن در کویت قصد داشته است طرحی کاملاً عربستانی را نهایی کند. «حمزه الحوثی» عضو انصارالله که در نشست صلح یمن در کویت حاضر بود اعلام کرد: درباره همه چیز در مذاکرات کویت صحبت کردیم؛ چشم‌انداز واضح شده بود؛ اما با ارائه یک طرح کاملاً عربستانی غافلگیر شدیم؛ طرحی که بر اساس آن 45 روز پس از توافق امنیتی، «عبدربه منصورهادی» رئیس‌جمهور مستعفی و دولتش را به مشروعیت می‌شناخت؛ گویا آنها می‌خواستند ما «ابوموسی اشعری» باشیم.

▼ اخبار کوتاه
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: اگر گزارشی درباره تبلیغات زودهنگام انتخابات به دست‌مان رسد، قطعاً اعلام خواهیم کرد. مقیمی در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون گزارشی مبنی بر تخلّف انتخاباتی احمدی‌نژاد با توجه به سفرهای استانی اخیر وی، مطرح شده یا خیر، تصریح کرد: احمدی‌نژاد هم یکی از مردم ایران است و باید قانون را رعایت کند. برای برخی سفرهای استانی وی این شائبه پیش آمده است که این سفرها به منظور تبلیغات انتخاباتی انجام می‌شود؛ اما این امر هنوز برای ما مسجّل نشده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به پرونده کشف ۲۱۰ کانتینر قاچاق، گفت: در این پرونده تعدادی از کارکنان گمرک و برخی از کارکنان درب خروج، ترخیص‌کاران و ارزیابان که در پرونده دخیل بودند، دستگیر شدند. قاسم خورشیدی تأکید کرد: برخی کارکنان سازمان بنادر و دریانوردی و شرکت‌های پیمانکار سازمان بنادر جزء دستگیرشدگان هستند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: بر اساس برآورد سازمان بهزیستی استان تهران هفت هزار کودک کار و خیابان در تهران وجود دارد. حبیب‌الله مسعودی‌فرید درباره طرح ساماندهی این کودکان اظهار داشت: این اقدام در قالب آیین‌نامه ساماندهی کودکان کار و خیابان اجرا می‌شود و سازمان بهزیستی، با همکاری یازده دستگاه دیگر مجری آن هستند.
«جیمز سایرینگ» مدیر آژانس دفاع موشکی این کشور در سخنانی با به تصویر کشیدن تهدیدهای موشک بالستیک علیه آمریکا، گفت: ایران و کره‌شمالی در مسیر افزایش قابلیت موشک‌های بالستیک ضد کشتی تلاش می‌کنند. وی یادآور شد: ایران با متحوّل کردن شهاب 3، آن را به موشک‌های «عماد» با برد بیش از 2000 کیلومتر تغییر داده است.
«انور عشقی» افسر سابق دستگاه اطلاعات عربستان سعودی با بیان اینکه قصد سفر مجدد به سرزمین‌های اشغالی را دارد، گفت: این سفر با سیاست‌های ریاض مغایرتی ندارد. انور عشقی که از وی به عنوان مهندس عادی‌سازی روابط تل‌آویو- ریاض نام برده می‌شود، در ماه گذشته میلادی به تل‌آویو سفر کرده بود.
محسن صفرپور، رئیس شورای سیاست‌گذاری جبهه اعتدالگرایان، گفت: اگر روحانی در دو، سه ماه آینده تغییر و پیمایشی در کابینه و همچنین مدیران استانی، از جمله استانداران صورت ندهد، جبهه اعتدالگرایان که پشتیبان روحانی در سال 92 بود، گزینه‌های دیگر را بررسی می‌کند.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات