امام خامنهای (مدظلهالعالی):
بسیاری از مردم از اینکه آمریکاییها در عراق چه هدفی داشتند و چگونه سرشان به سنگ خورد اطلاع ندارند، اما این قضیه، بسیار مهم و نیازمند تبیین است که چگونه «عراقِ صدّام» به «عراقِ شهید حکیم» تبدیل شد؟(1396/3/20)
▼ حرف روز
هراس دشمن از آتش به اختیار
پس از بیان کلیدواژه «آتش به اختیار» از سوی امام خامنهای(مدظلهالعالی) برای افسران جنگ نرم دشمنان درصددند این واژه را تحریف کنند تا نیروهای جوان انقلابی از مسیر اصلی منحرف شوند. در اندیشه دشمنان ولایت در روزهای گذشته معانی انحرافی چنین بیان شده است: اول اینکه، آتش به اختیار نوعی جنگ درون حکومتی بین نیروهای انقلاب و سایر ملت است. دوم اینکه این حرکت نیروهای انقلابی سبب ایجاد آشوب در ساختارهای رسمی کشور میشود. برای توضیح این تحریفات از بیان امام خامنهای توجه به چند نکته ضروری است:
1ـ با توجه به اینکه دستگاههای فرهنگی به وظیفه خود عمل نمیکنند و دشمن در تمام لایههای جامعه فعال شده است، اکنون دیگر بخشنامه، طرح و لایحه کارآمدی خود را با تأخیر نشان میدهد و در اینجا وظیفه نیروهای انقلابی و بصیر است که دفاع از ارزشها و پاسداری از انقلاب را سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهند.
2ـ دستگاههای عریض و طویل دولتی با فعالیت بوروکراتیک خود مانع از شکلگیری و فعالیت خودجوش و انقلابی افسران جنگ نرم میشوند و آنها را منفعل میکنند، در این حالت موضوعی که انقلاب را با خطر روبهرو میکند، نوعی بیحسی و انتظار عمل دستگاههای دولتی است؛ اما این انتظار هیچگاه محقق نمیشود و یأس از انقلاب بدنه جامعه را فرامیگیرد؛ لذا لازم است نیروهای انقلابی با ایجاد ایمنی سلولی با انفعالهای کشنده در عرصههای حاکمیتی مقابله کنند. ایمنی سلولی دارای سه وضعیت؛ 1ـ کمککننده، 2ـ تضعیفکننده و 3ـ سیستم خاطره یا انتقالی است.
3ـ در آتش به اختیار افسران جنگ نرم که عموماً در شبکههای اجتماعی سایبری یا حقیقی عضو هستند باید هر هنری که دارند برای مقابله با دشمنان به کار بگیرند و دشمن را در تصرف اراضی فکری انقلاب با تأخیر یا عقبنشینی مواجه کنند.
4ـ در آتش به اختیار تمام قوا برای مقابله با دشمن به کار گرفته میشود و هیچ کس نیروهای خودی را نشانه نمیگیرد؛ بلکه تدابیر فرماندهی کل را به کار میگیرد.
هر چقدر افسران جنگ نرم بصیرت داشته باشند بهتر میتوانند در آتش به اختیار، دشمنان را در رسیدن به اهدافشان ناکام کنند.
▼ گزارش روز
نباید منتظر ماند
«گاهی دستگاههای مرکزی فکر، فرهنگ و سیاست، دچار اختلال و تعطیلی میشوند که در این وضعیت، باید افسران جنگ نرم، با شناخت وظیفه خود، به صورت آتش به اختیار، تصمیمگیری و اقدام کنند.»؛ فرازی از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی که مورد توجه ویژه قرار گرفت! به طوری که پیادهنظام جریان فتنه با جدا کردن عبارت «آتش به اختیار» از درون متن سخنان رهبر معظم انقلاب تلاش کردند با وارونهانگاری، سخنان ایشان را ایجاد تقابل در جامعه نشان دهند! تا آنجا که افرادی چون محسن کديور با دامن زدن به این برداشتهای خلاف و مغرضانه در صفحه شخصی خود در توئیتر مینویسد: «آتش به اختيار تشويق به اعمال خودسرانه و تقابل منتقدان، با دولت و جمهوريت قلمداد میشود!» و حتی تا آنجا پیش رفتند که از این عبارت، معنای تقابلهای فیزیکی و خیابانی را به جامعه القا کنند!
در حالی که این گفتار رهبر معظم انقلاب دقیقاً مصداق همان عبارت شهید بهشتی است که در ابتدای انقلاب گفتند: «در این انقلاب آنقدر کار هست که میتوان انجام داد، بیآنکه هیچ پست، سمت، حکم و ابلاغی در کار باشد» به این معنا که همیشه نمیتوان منتظر نهادهای دولتی و غیر دولتی ماند، همیشه نباید منتظر فلان مسئول و فلان تصمیمگیر بود که مشکلات را حل کنند، بلکه این مردم و به ویژه جوانان مؤمن انقلابی هستند که باید با حضور در میدان و مطالبهگری، با تبیین مسائل فرهنگی و اجتماعی و سیاسی با تولیدات در تراز انقلاب اسلامی در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و آرمانهای ملت ایران گامهای بلندی بردارند؛ یعنی بازگشت به اصل انقلاب نه بر اساس تصمیمات مسئولان، بلکه بر تلاش و همت مردم و نیروهای انقلابی و مؤمن است؛ موضوعی که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تأکید کرده و به صراحت گفتهاند آینده انقلاب اسلامی متعلق به همین جوانان مؤمن و حاضر در صف اول انقلاب اسلامی است.
▼ خبر ویژه
آیا رفتن «علی عسگری» از صداوسیما جدی است؟
خبرها از احتمال بالای ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت یازدهم، بر سازمان صداوسیما حکایت دارد. از قرار معلوم بنا بود این خبر به طور رسمی اعلام شود که حوادث تروریستی تهران اعلام آن را به تأخیر انداخت. روزنامه شرق نوشت: برخی گمانهزنیها از کنار رفتن علی عسگری از ریاست سازمان صداوسیما حکایت دارد. روزنامه «بانیفیلم» بود که اول بار گزارشی بلندبالا درباره دلایل خداحافظی احتمالی علی عسگری نوشت و محمدباقر قالیباف، عبدالرضا رحمانیفضلی، محمد حسینی، علی دارابی، اصغر پورمحمدی و حجتالاسلام موسوی را گزینههای ریاست این سازمان معرفی کرد. در بخشی از این گزارش آمده بود: «از اواخر سال گذشته شایعه تغییرات کلان در مدیریت سازمان صداوسیما به گوش رسید و حتی استعفای چندباره علی عسگری بارها در راهروهای جام جم پیچید؛ اما مانند خیلی از اتفاقات جاری در مملکت، این اتفاق مهم نیز به پس از انتخابات موکول شد تا با مشخص شدن وضعیت دولت، تکلیف ریاست سازمان صداوسیما نیز مشخص شود. این در حالی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان رسانه و اهالی سیاست، علی عسگری در انجام مأموریتهای حیاتی خود که برگزاری مناظرات انتخابات ریاستجمهوری بود، نمره قبولی گرفته است.
▼ اخبار
1ـ عقد قرارداد خرید ۶۰ فروند بوئینگ دیگر
مدیر روابط عمومی شرکت هواپیمایی آسمان با اشاره به قرارداد دیروز شرکت بوئینگ با شرکت هواپیمایی آسمان گفت: قرارداد خرید 60 فروند بوئینگ 737 مکس در قالب دو پکیج 30 فروندی بین آسمان و بوئینگ نهایی شد. قرارداد هواپیمایی آسمان شامل خرید 30 فروند بوئینگ 737 مکس و قرارداد الحاقی حق خرید 30 فروند دیگر از همین هواپیما است. اولین فروند از این مدل هواپیماها سال 2022 میلادی تحویل «آسمان» میشود و تحویل هر 30 فروند پکیج اول تا سال 2024 ادامه دارد و پس از آن تحویل 30 فروند دیگر آغاز میشود. مدیر روابط عمومی شرکت هواپیمایی آسمان ادامه داد: پس از قرارداد نهایی، وزارت خزانهداری آمریکا یک ماه مهلت دارد مجوز اوفک را برای این هواپیماها صادر کند. رقم کل قرارداد این 60 فروند هواپیما سه میلیارد دلار است که پنج درصد آن را شرکت هواپیمایی آسمان به صورت نقدی پرداخت میکند و 95 درصد نیز فاینانس است که فاینانسر خود شرکت بوئینگ است. این هواپیماها 168 نفر ظرفیت دارد و قابلیت طی کردن شش هزار کیلومتر مسافت را دارد.
2ـ ارادهای برای مقابله با قاچاق وجود ندارد!
بهرام شهریاری، تولیدکننده پوشاک با انتقاد از اینکه در بدنه اجرایی کشور توانایی برخورد با متخلفان و قاچاقچیان وجود ندارد، گفت: برندهای فاقد نمایندگی به راحتی ویترین عوض کرده و اجناس خارجی جدید خود را وارد میکنند، بدون آنکه هیچ برخوردی با آنها صورت بگیرد. وی با اشاره به اینکه برنامههایی که برای مقابله با قاچاق کالا در نظر گرفته شده تنها بر روی کاغذ است، گفت: امروز پوشاک به صورت کیلویی و تنها با یک برگه سبز وارد کشور میشود، در حالی که گمرک در این باره قول داده بود که کیلویی عمل نکند و مانع از ورود پوشاک قاچاق به کشور شود. شهریاری تصریح کرد: یا ارادهای برای مقابله با کالاهای قاچاق در وزارتخانه صنعت وجود ندارد، یا بعضیها نمیخواهند این امر اجرایی شود. قرار بود طبق دستورالعمل وزارت صنعت بحث واردات کالاهای پوشاک ضابطهمند شود؛ اما باید پرسید چرا تاکنون کرکره مغازه هیچ یک از متخلفان پایین کشیده نشده است؟
3ـ شاهد رفتارهای مشکوک در انتخابات شورا هستیم
پرویز سروری درباره بازشماری نتایج انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: ما هر روز تردیدمان نسبت به نحوه برگزاری انتخابات از این نظر که یک مقاومت عجیبی برای بازشماری آرا وجود دارد، بیشتر میشود. وی افزود: در حالی که رئیس مجلس، وزیر کشور و دیگر مسئولان بر بازشماری آرا تأکید داشتند، اما این اقدام صورت نخواهد گرفت. وی خاطرنشان کرد: اعتراض ما مبنی بر بازشماری آرا بوده است که در شهر تهران این اتفاق نیفتاده و برخلاف وعدههایی که داده بودند، پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر تهران نیز تأیید شد و اعتراض ما به جایی نرسید و آنها نیز پاسخگو نبودند. سروری گفت: اقدامات صورت گرفته در پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران مشکوک بوده است، چرا این همه مقاومت برای بازشماری آرا صورت میگیرد؟ چرا اجازه نمیدهند در فرایند قانونی به، موضوع رسیدگی شود؟ چرا حاضر نیستند از عملکرد خود دفاع کنند؟
4ـ ۲۰۳۰ مملو از تکالیف بینالملل برای ایران
خرازانی، کارشناس حوزه آموزشوپرورش درباره اشکالات عدیده سند 2030 گفت: سند ۲۰۳۰ دائم تکالیفی را برایمان تعیین کرده، باید به این سؤال که اگر آن را امضا نمیکردیم، چه چیزی را از دست میدادیم؟ پاسخ داده شود. وی همچنین افزود: در حقیقت، هیچ مسئلهای در سند وجود ندارد که به نفع ایران باشد. موضوع آموزش بخشی از طرح بزرگ دگرگون کردن جهان ما است و بهتر بود پیش از اینکه مسئولان اقدام به امضای بخش آموزشی آن میکردند، آن را مطالعه میکردند؛ چرا که موضوع آموزش 2030 بخشی از سند کلی توسعه پایدار است که اشکالات اساسی دارد. وی تأکید کرد: 17 هدف اصلی و 169 هدف فرعی در این سند وجود دارد که با هدف اقدام عملی همه کشورها برای تحقق حکومت یکپارچه در سازمان ملل ارائه شده است.
▼ اخبار کوتاه
◄ «سیفالاسلام قذافی» پسر دیکتاتور سرنگون شده لیبی پس از پنج سال بازداشت آزاد شد. گفته میشود تصمیم آزادی پسر معمر قذافی به عنوان بخشی از حکم عفو که پارلمان لیبی مستقر در بخش شرقی این کشور صادر کرده، گرفته شده است. گفتنی است سیفالاسلام قذافی را در سال 2011 پس از سرنگون شدن پدرش از حکومت 40 ساله به دست انقلابیون لیبی، اعضای گروه ابوبکر الصدیق بازداشت کرده بودند.
◄ محمدباقر قالیباف شهردار تهران در آیین افتتاح خط 7 متروی تهران با تأکید بر اینکه طی 12 سال گذشته تحت فشارهای داخلی و خارجی متعدد بودهایم، بر این نکته تأکید کرد که نباید گلهمندیها را به مردم منتقل کنیم. وی تصریح کرد: کاری به این عظمت انجام شده است، اما خیلی زخم زبانها شنیدیم، کسانی که یک متر خاک جابهجا نکردهاند، حالا چطور میخواهند درباره شهر صحبت کنند؟
◄ غلامرضا پناهی عضو هیئت مدیره بانک ملی ایران با اشاره به آمادگی کامل شعبه هامبورگ برای ارائه تمامی خدمات ارزی به بانکها و مشتریان اظهار داشت: این شعبه پس از برجام بنا به درخواست بانک مرکزی، بانکهای ایرانی و مشتریان بیش از 11 میلیارد یورو نقل و انتقال وجوه ارزی داشته است.
◄ موشکهای جدید مدل «کروز» کره شمالی که به تازگی از سوی این کشور مورد آزمایش قرار گرفته و تا ۲۰۰ کیلومتر پس از پرتاب طی مسافت کرده و مخصوص هدف قرار دادن کشتیهاست، موجی از نگرانیها را در آمریکاییها به وجود آورده است.
◄ شاهرخ نوشآبادی مدیرکل روابط عمومی ایرانایر اعلام کرد: پس از موضوع تحریم قطر از سوی چهار کشور مصر، عربستان، امارات و بحرین، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، تاکنون در قالب چهار پرواز، مواد غذایی و سبزیجات به کشور قطر منتقل کرده است.
◄ قرار بود طرح رجیستری تلفن همراه از تیرماه اجرایی شود، اما وزیر ارتباطات از به تعویق افتادن زمان اجرا خبر داده و گفته است: پیمانکار برای عملیاتی کردن طرح دو ماه فرصت خواسته و در نتیجه رجیستری تا پایان تابستان عملیاتی میشود.
◄ مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی گفت: دادستانی نسبت به تبرئه دختر وزیر آموزش و پرورش از اتهام قاچاق کالا اعتراض کرده و پرونده وی به مرجع مربوطه ارجاع شده و در حال بررسی است.
◄ کاربران ایرانی در واکنش به اظهارات وزیرخارجه آمریکا که عبارت جعلی برای خلیجفارس را به کار برده بود، تصویری از سنگ قبر سربازان آمریکایی را منتشر کردند که روی آن عبارت خلیجفارس نوشته شده است.