صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۴  ، 
کد خبر : ۳۳۰۱۸۷

اخبار ویژه 13 اردیبهشت ماه

روزنامه کیهان **

ارتکاب مفاسد در شورا‌ها گریبان نامزد‌های متخلف را گرفت

مفاسد رخ داده در برخی شورا‌های شهر، گریبان اعضای متخلف را در روند بررسی صلاحیت نامزد‌های انتخابات شورا‌ها گرفت.
به گزارش روزنامه جوان، انحلال چندین شورای شهر از سوی وزارت کشور، نتیجه عملکرد مبتنی بر فساد و رانت این دوره از مدیریت شهری است. هنوز پرونده‌های بسیاری از این مفسدان به نتیجه نهایی نرسیده، که با فرارسیدن انتخابات شورای شهر، برای حضور مجدد در عرصه ثبت‌نام کرده‌اند!
هیئت‌های نظارت همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، با احراز نکردن صلاحیت مفسدان و رانت‌خواران، مانع ادامه چپاول این عده شده‌اند. حالا صدای برخی رد صلاحیت شده‌ها بلند شده که با این کار از شور انتخاباتی کاسته شده و چه و چه. اما نه گستردگی رد صلاحیت‌ها به میزانی است که اصلاح‌طلبان در بوق و کرنا کرده‌اند و نه همان‌طور که رویه انتخابات‌های گذشته نشان می‌دهد، این رد صلاحیت‌ها از شور انتخاباتی می‌کاهد.
محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس، آمار بازداشتی‌ها و برکناری‌های شورا‌های فعلی شهر و روستا را بیش از هزار نفر اعلام کرده است.
طی چهار سال گذشته تقریبا هر هفته اخبار فساد و بازداشت شورای شهری‌ها رسانه‌ای می‌شد. فساد مالی و رانت و تخطی از قوانین شهرسازی، از مهم‌ترین محور‌های تخلفات شورای شهری‌ها بوده است. حجم تخلفات و جرائم به حدی بود که شهر‌های بزرگی همچون ساری با انحلال شورا از سوی وزارت کشور و استانداری مواجه شدند.
اهواز، اراک، بوشهر و گچساران از جمله شهر‌هایی بودند که اعضای شورای شهر یا شهرداری‌هایشان به‌دلیل تخلفات بازداشت شده‌اند. جرائم شورای شهری‌ها به تهران هم رسید و شهر‌هایی مثل پرند با بازداشت همه اعضای شورای شهر مواجه شدند. حتی دو شهردار منطقه در تهران هم به‌دلیل همین تخلفات بازداشت شدند. با وجود این حجم از تخلفات و بازداشتی‌ها، میزان رد صلاحیت‌ها به‌گونه‌ای نبوده است که رسانه‌های اصلاح‌طلب آن را در بوق و کرنا کرده‌اند.
مطابق قانون، بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر در هیئت‌های اجرایی صورت می‌پذیرد. استعلام صلاحیت از چهار مرجع وزارت اطلاعات، قوه قضائیه، نیروی انتظامی و ثبت‌احوال از جمله محور‌های این احراز صلاحیت است.

آمریکا: رقیب اصلی ما در خاورمیانه ایران است

آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در گزارش سالانه خود، به افزایش چشمگیر توانمندی‌های ایران در عرصه نظامی، نفوذ منطقه‌ای و فناوری‌های نوین اذعان کرد. این آژانس در گزارش سالانه خود، به بررسی چالش‌هایی که این کشور با آن مواجه بوده، پرداخته است. ایران، چین، روسیه، کره شمالی، خاورمیانه، آمریکای لاتین و افغانستان از بخش‌های این گزارش است.
در این گزارش درباره ایران آمده است: در ماه سپتامبر، ایالات متحده نهاد‌های دیگر مرتبط با همکاری مرتبط با موشک‌های بالستیک کره شمالی با ایران را تحریم کرد. ایران به دلیل توانایی‌های پیشرفته نظامی، شبکه‌های گسترده نیابتی و شرکا و تمایل متناوب برای استفاده از زور علیه نیرو‌های آمریکایی و شرکای آن، رقیب اصلی منافع ایالات متحده در خاورمیانه است.
هدف از استراتژی امنیت ملی ایران، تضمین تداوم حاکمیتی، حفظ ثبات داخلی، تأمین موقعیت خود به عنوان یک قدرت مسلط منطقه‌ای و دستیابی به رونق اقتصادی است.
تهران مجموعه‌ای پیچیده از توانایی‌های دیپلماتیک، نظامی و امنیتی را در اختیار دارد؛ از جمله برای دستیابی به اهداف خود، نیرو‌های غیرمتعارف و متعارف، شرکا و نمایندگان را آموزش می‌دهد و می‌تواند هزینه‌های زیادی را به دشمنان تحمیل کند.
ایران احتمالاً به جای اقدام تلافی‌جویانه متعارف، به حملات غیرمتعارف نیابتی یا اقدامات انکارشدنی همچون عملیات سایبری ادامه خواهد داد.
تهران در حال افزایش تعامل با شرکا و نیابتی‌ها برای حفظ شبکه‌های منطقه‌ای، تسهیل حملات علیه نیرو‌های ایالات متحده، شرکای منطقه‌ای و منافع و تضمین نفوذ منطقه‌ای طولانی‌مدت است. شرکای اصلی همچون گروه‌های شبه‌نظامی شیعه عراق- عصائب اهل‌الحق و کتائب حزب‌الله- پس از انتصاب اسماعیل قاآنی معاون دیرینه سلیمانی به عنوان فرمانده جدید سپاه قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تعهد خود را برای مشارکت با ایران تأیید کردند.
ایران استراتژی‌های اقتصادی را برای دور زدن تحریم‌ها با کشاندن آن به سراسر جهان اجرا کرده است. ایران همچنین به کاهش تعهدات خود تحت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ادامه می‌دهد و اورانیوم با غنی‌سازی کم را در تأسیسات غنی‌سازی نطنز و فردو ذخیره می‌کند.
از آوریل ۲۰۲۱، ایران بیش از ۱۴ برابر اورانیوم کم غنی شده مجاز تحت برجام ذخیره کرده بود. تهران همچنین اعلام کرد که غنی‌سازی اورانیوم را تا سطح ۶۰ درصد آغاز کرده و در حال انجام تحقیق و توسعه با سانتریفیوژ‌های پیشرفته بیش از حد برجام است.
همزمان با درگیری‌ها در عراق و سوریه، ایران تلاش خود را بر تقویت توانایی‌های شرکا و نیابتی‌ها برای حفظ عمق استراتژیک و گزینه‌های مقابله با ایالات متحده و اسرائیل متمرکز کرده است. تهران از روابط خود برای به چالش کشیدن ادامه حضور ایالات متحده در منطقه و تشویق به عقب‌نشینی استفاده کرده است.
در سراسر منطقه، تهران برای پیشبرد قدرت و تقویت توانایی‌های شبه‌نظامیان منطقه‌ای شیعه با حزب‌الله لبنان - مهم‌ترین شریک جانشین خود - همکاری می‌کند. ایران به عنوان حامی اصلی حزب‌الله عمل می‌کند و منافع استراتژیک آن‌ها به ندرت از هم جدا می‌شوند.
ایران همچنان قادر است بر تعداد و شدت حملات گروه‌های عراقی علیه منافع ایالات متحده تأثیر بگذارد. شبه‌نظامیان از اواخر سال ۲۰۲۰ حملات خود را دوباره آغاز کرده‌اند - از جمله بزرگ‌ترین حملات موشکی علیه تأسیسات ایالات متحده در سال‌های گذشته - و قصد خود را برای ادامه حملات تا اواسط فوریه ۲۰۲۱ اعلام کرده‌اند.
در سوریه، ایران در تلاش است تا حضور نظامی و اقتصادی پایدار را حفظ کند. ایران به بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه، برای کنترل کشور کمک خواهد کرد. در یمن، ایران از حوثی‌ها پشتیبانی می‌کند.
تهران با داشتن بزرگ‌ترین نیروی موشکی و موجودی موشک‌های بالستیک در خاورمیانه، قادر به هدف قرار دادن اهداف ۲۰۰۰ کیلومتری مرز‌های ایران است و بار‌ها تمایل خود را برای استفاده از موشک‌ها نشان داده است. ایران به افزایش کشندگی، اعتماد‌پذیری، پایداری و دقت نیروی موشکی بالستیک خود از جمله با افزایش برد موشک بالستیک کم‌برد و قابلیت ضد موشک، پرتابگر موشک بالستیک زیرزمینی و موشک بالستیک میان‌برد با دقت و کلاهک بهبودیافته ادامه می‌دهد.
در سال‌های اخیر، ایران از چندین موشک کروز حمله زمینی رونمایی کرده که می‌تواند دفاع موشکی، سیستم‌های دفاع هوایی متحرک و موشک‌های کروز ضد موشک را برای هواپیما‌ها و سکو‌های زیرسطحی پیچیده کند. ایران به کار روی وسایل نقلیه پرتاب فضایی با تقویت‌کننده‌هایی ادامه می‌دهد که در صورت پیکربندی برای این منظور می‌توانند محدوده‌های موشک بالستیک قاره‌پیما را داشته باشند. تهران همچنین قصد ساخت، پرتاب و بهره‌برداری از ماهواره‌ها را در فضا دارد و ماهواره‌های آزمایشی را نیز به مدار خود پرتاب کرده است.
ایران به طور روزمره از نیرو‌های دریایی خود برای نظارت بر عملیات دریایی ایالات متحده و متحدانش در سواحل خود از جمله در نزدیکی تنگه هرمز استفاده می‌کند و گهگاه تعاملات خطرناک انجام می‌دهد.
طی سال آینده، تهران احتمالا به فشار‌های احتمالی دیگر ایالات متحده با برگرداندن اقدامات هسته‌ای مرتبط، حملات غیرقانونی و شرکا یا نیابتی‌ها یا اقدامات سایبری پاسخ دهد.
کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا همچنان ارزش‌های دموکراتیک را رد می‌کنند و یک فضای مجاز برای تلاش برای دستیابی به نفوذ برای چین، روسیه و ایران ایجاد می‌کنند.
وزارت دفاع با تهدید اطلاعاتی جهانی فوق‌العاده پیچیده‌ای از طرف تعداد فزاینده‌ای از بازیگران ایالتی و غیر‌دولتی روبه‌رو است که پیچیده‌تر و متنوع‌تر می‌شوند. دشمنان اولیه اطلاعات ما همچون چین، روسیه و ایران بخش عمده‌ای از این تهدیدات را تشکیل می‌دهند. روسیه، چین و ایران همچنین از چندین روش برای جمع‌آوری داده‌های تحقیق و توسعه ایالات متحده در زمینه فناوری‌های در حال ظهور و اخلالگر استفاده می‌کنند.

به جای عصبانیت ببینید چه کردید که از چشم مردم افتادید؟!

عصبانیت اصلی آقای ظریف در فایل صوتی، از مردمی است که سردار سلیمانی را به خاطر مرد میدان بودن، محبوب‌تر از ظریف تشخیص داده‌اند.
ظریف در مصاحبه منتشره که همراه با تخطئه برخی عملکرد‌های شهید سلیمانی در میدان است و این عملکرد را در تقابل با دیپلماسی مدنظرش نشان می‌دهد، اذعان می‌کند که محبوبیت شهید سلیمانی در نظرسنجی‌ها به بالای ۹۰ درصد رسیده، اما محبوبیت او به زیر ۶۰ درصد سقوط کرده بود.
وبسایت الف در این باره نوشت: یکی از مهمترین جمله‌های آقای ظریف در مصاحبه انتشار یافته از او بیان ناراحتی او از انتخاب مردم است آقای ظریف برخلاف ادبیات چاپلوسانه و متوهمانه مصاحبه کننده که انسان را به یاد پاچه‌خواران دربار قجری می‌اندازد، نمی‌تواند ناراحتی خود را از انتخاب مردم پنهان کند او تصریح می‌کند که در نظرسنجی‌ها محبوبیت حاج قاسم بسیار بالا رفته و از محبوبیت او کاسته شده و از همه مهم‌تر حضور بی‌نظیر مردم در تشییع شهید سلیمانی نمادی است از انتخاب مردم، که سندی غیر قابل انکار است.
برخلاف تمام تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های جریان غربگرا «انتخاب مردم» مرد میدان بوده و مشخص می‌کند تلاش‌های گسترده‌ای که از ماهواره‌ها و فضای مجازی شروع می‌شد و با توئیت‌ها و سخنرانی‌های مقامات رسمی دولت توسعه داده می‌شد، به نتیجه نرسیده است.
جریان غربگرا سالهاست تلاش کرده دوقطبی جعلی «صلح و جنگ» را مقابل مردم قرار دهد جریان غربگرا برای پیروزی بر رقیب خود آن‌ها را متهم به جنگ‌طلبی، عدم تعامل با دنیا، تنش‌زائی، شعاردادن از جیب مردم و... کرد و، چون عموماً در اداره کشور شکست خورد ناکامی‌های خود را حاصل تندروی‌ها اعلام کرد از شعار‌های معمولی روی موشک تا عملیات‌های غرورآمیز برخورد با متجاوزان به مرز‌های آبی کشور تا سرنگون کردن پهپاد متجاوز فوق پیشرفته آمریکایی را همه را بهانه قرار داد تا ناتوانی‌های خود را پوشش دهد و در آخر هم بی‌تدبیری‌های دولت را با جواب «نمی‌گذارند» و «حاکمیت دوگانه»، توجیه می‌کند.
انتظار آن‌ها این بود که فشار‌های اقتصادی بر مردم که عمدتاً ناشی از بی‌عرضگی و ناکارآمدی‌های مدیران غربگرا بود، بر گردن مردان میدان بیفتد و با مقصر شدن آنها، جریان غربگرا پیروز شود.
در واقع جریان غربگرا هیچ وقت انتخاب مردم نبوده بلکه هنرش هراس‌افکنی و جلب آرا سلبی بوده لذا نماد‌های آن عموماً محبوب نبوده‌اند.
اما مردم به درستی سردار سلیمانی را شناخته بودند او بود که سایه جنگ را از سر مردم کشورش دور کرده بود او و یارانش بودند که با سلب آسایش از خود و خانواده‌هایشان برای مردم امنیت و آرامش را به ارمغان آورده بودند.
در این میان غربگرایان حق دارند عصبانی باشند؛ سال‌ها تخریب بر علیه مردان میدان به ثمر نرسید و مردم، مردان میدان را انتخاب کردند چرا که آن‌ها را صادق و خادم واقعی مردم یافتند. البته همین مردم به آقای ظریف هم امید داشتند و بخاطر اعتماد نظام به او بعنوان یک دیپلمات کهنه‌کار انتظار داشتند او هم با رفع تحریم‌ها به کمک مرد میدان برود و برای تحقق این انتظار قریب ۸ سال صبر کردند، ولی در نهایت متوجه شدند آقای ظریف توانایی تحقق این توقعات را ندارد و متأسفانه در این روز‌ها شاهد ظلم او در حق شهید سلیمانی هم بودند آقای ظریف بجای عذرخواهی، بخاطر محقق نشدن وعده‌هایش و پذیرش اشکالات کاری‌اش با فرافکنی و متهم کردن مرد میدان آن هم پس از شهادتش و در غیابش به عدم هزینه کردن میدان برای دیپلماسی ظلم بزرگی در حق این قهرمان ملی و فرا ملی کرد.

۱۸ میلیارد دلار بر باد رفت جهانگیری از کدام مدیریت تمجید می‌کند؟

معاون اول رئیس‌جمهور در حالی که جزو همه‌کاره‌های دولت بوده، خود را هیچ‌کاره وانمود می‌کند.
روزنامه جوان با اشاره به اظهارات اخیر اسحاق جهانگیری می‌نویسد: فراتر از تحلیل ظاهر عبارات جهانگیری، آنچه از کلیت حضور کنترل‌شده و سخنان او در این گفتگو برمی‌آید این است که بیراه نخواهد بود که بگوییم هدف کلی از این گفتگو قانع کردن مردم برای آنکه در خرداد ۱۴۰۰ به اصلاح‌طلبان رأی بدهند با این توجیه که دولت روحانی دستاورد‌های بزرگی داشته و اگر جایی هم کسری و مشکلاتی بوده، تقصیر دولت قبلی و آمریکا و ترامپ است.
کاربران اصلاح‌طلب هم گرچه در سال ۹۶ و در هیاهوی دوقطبی انتخاباتی، تصوری قهرمانانه از جهانگیری داشتند حالا و پس از آبروریزی‌های چهارساله این دولت و شخص اسحاق جهانگیری، گفت‌وگوی جمعه‌شب او را هم یک «شکست تمام‌عیار» توصیف می‌کنند. جهانگیری حالا پهلوان پنبه‌ای شده که از موفقیت‌های خیالی پرده‌برداری می‌کند، بی‌آنکه ببیند هم در سکوی تیم رقیب و هم در سکوی خودی، طرد می‌شود.
او از برنامه‌هایش و ایده‌هایش می‌گوید؛ چنان کردیم و چنین باید می‌کردیم و بعد در توئیتر مورد تمسخر واقع شد که چه برنامه‌های خوبی دارد؛ کاش هشت سال معاون اول رئیس‌جمهور بود و فرصت پیاده کردن ایده‌هایش را داشت!
جهانگیری آن‌قدر غرق در خوب جلوه دادن دولت روحانی است که حتی تلاش می‌کند بحران ارزی سال ۹۷ را هم بزک کند. کدام شرایط عادی را می‌گوید در ماه‌هایی که ۱۸ میلیارد دلار ارز کشور را به اسم ارز دولتی تقدیم صادرکنندگان رانتی کردند و هیچ وقت هم از آن‌ها حسابرسی نکردند که این ارز را چه کردید.

********************

روزنامه وطن امروز **

روایت‌های مختلف از سرنوشت مذاکرات وین
تفاهم یا اختلاف؟

نشست کمیسیون مشترک برجام برای احیای توافق هسته‌ای که این روز‌ها به مذاکرات وین مشهور شده، با عملکرد ابهام‌برانگیز تیم مذاکره‌کننده ایرانی به ریاست عباس عراقچی به میدانی برای روایت‌های متضاد تبدیل شده است.  
به گزارش «وطن‌امروز»، طی روز‌های گذشته «گرند هتل» وین کانون گمانه‌زنی‌ها و روایت‌های ضد و نقیض طرف‌های ایرانی و غربی درباره پیشرفت مذاکرات ایران و ۱+۴ و حصول توافق در آینده نزدیک بوده است. روز شنبه عباس عراقچی به سیاق چند دور مذاکرات قبلی کمیسیون برجام، خبر از رو به جلو بودن و پیشرفت مذاکرات داد و اعلام کرد در برخی حوزه‌ها وارد نگارش متن شدیم. چنانکه حسن روحانی، رئیس‌جمهور نیز روز گذشته در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت صحبت از نزدیک شدن به آستانه رفع تحریم‌ها با توجه به مذاکرات اخیر کرد و ادعا کرد: با حفظ انسجام و هماهنگی در کشور می‌توانیم در هفته‌های آتی شاهد گشایش‌های امیدبخش باشیم.  
این نوید و بشارت‌ها از سوی دولتمردان در حالی است که یک دیپلمات اروپایی شنبه‌شب به وقت تهران گفت مذاکرات هسته‌ای بین قدرت‌های جهانی و ایران پس از ۳ هفته مذاکره به اندازه‌ای که انتظار می‌رفت پیشرفت نکرده و درباره سخت‌ترین موضوعات هنوز تفاهمی میان طرف‌ها وجود ندارد. به گزارش رویترز، دیپلمات اروپایی با اشاره به قطع گفتگو‌ها به مدت یک هفته، گفت: «ما کار زیادی داریم و زمان کمی نیز باقی مانده است. با توجه به این شرایط امیدوار بودیم این هفته به پیشرفت‌های بیشتری رسیده باشیم. ما هنوز درباره مهم‌ترین مسائل به تفاهم نرسیده‌ایم».  
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت‌کننده در مذاکرات وین پس از نشست روز شنبه کمیسیون مشترک برجام، در گفتگو با خبرگزاری صدا وسیما درباره فهرست تحریم‌ها و گفتگو‌های انجام شده در این زمینه، عنوان کرد: تحریم‌های موضوعی و بخشی مثل تحریم بخش انرژی ایران که شامل نفت و گاز می‌شود یا تحریم صنعت خودرو، تحریم مالی، بانکی و بنادر، بر اساس توافقاتی که تا الان صورت گرفته است، همه این تحریم‌ها باید برداشته شود و توافق هم در این زمینه وجود دارد.  
وی افزود: در کنار این برخی افراد، اشخاص و نهاد‌ها هستند که به صورت خاص مورد تحریم واقع شدند و لیست بلندبالایی است. مذاکرات درباره این لیست هنوز ادامه دارد و درباره اکثریت آن‌ها تا الان موافقت شده که از فهرست تحریم‌ها خارج شوند. عراقچی یادآور شد: دیگرانی هستند که هنوز به دلایل مختلف در فهرست وجود دارند و مذاکره ما برای این قسمت از کار هنوز ادامه دارد.  
وی اظهار داشت: الان مباحث به یک پختگی رسیده، هم در مباحث مورد اختلاف و هم در بخش‌هایی که مشترک هستیم و توافق درباره آن وجود دارد. عراقچی بیان کرد: بحث‌ها یک مقدار پختگی پیدا کرده و روشن‌تر شده است. فاصله‌ها دقیق‌تر شده و اختلافات روشن‌تر است.  
رئیس هیأت ایرانی شرکت‌کننده در مذاکرات کمیسیون مشترک برجام خاطرنشان کرد: در برخی حوزه‌ها وارد نگارش متن شدیم و این جایی است که اتفاقا کار خیلی آهسته انجام می‌شود به علت اینکه کار روی متن دقت خودش را می‌خواهد و با توجه به اینکه برخی موضوعات کماکان مورد اختلاف است، لذا کار به آهستگی پیش می‌رود. عراقچی تصریح کرد: شکل توافق قطعا بر اساس مواضع قطعی نظام خواهد بود و هیچ تردیدی در آن نیست. آن‌ها هم مواضع خودشان را دارند و نزدیک کردن مواضع به همدیگر کار آسانی نیست.  
وی درباره اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه آمریکا بخش‌هایی از تحریم‌ها را رفع خواهد کرد و اینکه آیا ایران این مواضع را قبول می‌کند؟ تصریح کرد: اگر ۲ طرف مواضع همدیگر را قبول داشتند که احتیاجی به مذاکره نبود. مذاکره درباره همین اختلاف‌نظر‌هایی است که وجود دارد. ما اینقدر مذاکره می‌کنیم که این مواضع به هم نزدیک شود و خواسته‌های ما مبتنی بر مواضع قطعی نظام تأمین شود.  
اظهارات عراقچی در مغایرت و تناقض با نکته‌ای است که منابع مطلع ایرانی روز پنجشنبه در گفتگو با شبکه پرس‌تی‌وی مبنی بر اینکه آمریکا هنوز حاضر به لغو همه تحریم‌ها و راستی‌آزمایی واقعی آن نشده است، اعلام کردند. افزون بر اینکه یک منبع امنیتی هم پنجشنبه درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین در گفتگو با این شبکه برون‌مرزی ایران اعلام کرد: آمریکا نه‌تن‌ها تاکنون لغو همه تحریم‌ها را نپذیرفته، بلکه حتی با لغو موثر همان تحریم‌های ناقص هم موافقت نکرده است. آمریکا قصد دارد تحریم‌های اصلی اقتصادی ایران را صرفا در بازه‌های ۴ ماه و ۶ ماه به صورت موقت متوقف کند که در این صورت هیچ‌گونه گشایش اقتصادی و روابط اقتصادی خارجی جدی شکل نخواهد گرفت.  
پرسش اصلی این است: آیا دولت روحانی باز هم قرار است با تکرار اشتباهات فاحش مذاکرات برجامی در سال ۹۴، با تعجیل سوال‌برانگیز و با قبول یک متن پر ایراد دیگر همان تجربه شکست‌خورده را به کشور تحمیل کند؟ همان‌طور که هزینه خروج آمریکا از برجام به واسطه ضعف حقوقی این توافق را ایران پرداخت کرد، آیا تیم مذاکره‌کننده ایرانی قرار است هزینه بازگشت ناقض برجام که دولت آمریکاست به توافق را هم بر‌عهده کشورمان بگذارد.

********************

روزنامه خراسان**

عده وام به ایرلاین‌ها با وجود ناتوانی در پرداخت اقساط

در حالی وزیر راه قول اعطای تسهیلات به ایرلاین‌ها از محل صندوق توسعه ملی برای نوسازی ناوگان و حل و فصل مشکلات جاری شان را داده که برخی ایرلاین‌ها توان بازپرداخت اقساط وام قبلی را هم ندارند. برای نمونه ایران ایر نه تنها توان بازپرداخت اقساط این وام را ندارد بلکه در پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان خود نیز مانده است.

دستورالعمل چک موردی برای افراد فاقد دسته چک صادر شد

ایسنا - بانک مرکزی با صدور شیوه‌نامه‌ای، مقررات ناظر بر چک‌های موردی را ابلاغ و تعداد چک موردی قابل اعطا به هر مشتری را در هر تقاضا حداکثر دو فقره و در مجموع سالیانه حداکثر پنج فقره اعلام کرد. چک موردی به اشخاصی که دسته چک ندارند اختصاص می‌یابد. استفاده از چک موردی مستلزم داشتن حساب جاری بدون دسته چک نزد بانک بوده و صدور آن مستلزم ثبت مراتب در سامانه صیاد است. همچنین حداکثر تعداد چک موردی قابل اعطا به هر مشتری در شبکه بانکی کشور در هر تقاضا حداکثر دو فقره و در مجموع سالیانه حداکثر پنج فقره است. سقف مبلغ مجاز سالیانه برای صدور چک موردی بر اساس نتایج گزارش اعتباری و امتیاز اعتباری دریافتی از شرکت‌هاست. علاوه بر این، چک موردی غیر قابل انتقال به غیر بوده و صرفاً توسط شخصی که چک موردی در وجه او صادر شده قابل تسویه است. بر اساس اعلام بانک مرکزی، صدور این دسته چک‌ها از مرداد امسال لازم الاجراست.

پای صهیونیست‌ها به بورس دبی باز شد

فارس - برای نخستین بار معامله گران و شرکت‌های صهیونیستی اجازه حضور در بورس طلا و کالا‌های اساسی دبی را پیدا کردند. به گزارش بلومبرگ، بورس طلا و کالا‌های اساسی دبی طبق بیانیه‌ای اعلام کرد بر اساس توافق انجام شده بین مقامات بورسی اسرائیلی از این پس معامله‌گران طلا و کالا‌های اساسی و شرکت‌های صهیونیستی می‌توانند در این بورس معامله کنند.

اسماعیلی: سوت زن‌ها مثل ضابطان قضایی هستند

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضا درباره حمایت دستگاه قضا از گزارشگران فساد گفت: از سوت زن ها، گزارشگران فساد و خبرنگاران صداوسیما مثل ضابطان قضایی حمایت می‌کنیم.

********************

روزنامه ایران **

دور بعدی مذاکرات ایران و عربستان در سطح سفیران

   خبر اول اینکه، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با پرداختن به روابط اخیر ایران و عربستان سعودی ادعایی از طرف برخی مقامات ناشناس ایرانی و عراقی را مطرح کرد که طبق آن مذاکرات جدیدی در ماه مه میان دو کشور انجام خواهد شد. به گزارش ایسنا، در ادامه این گزارش آمده است: در این مذاکرت که اولین بار توسط فایننشال تایمز گزارش شد، مقامات ارشد امنیتی ایرانی و سعودی حضور داشته‌اند و مشاور دولت ایران گفت که مذاکرات با حضور خالد الحمیدان رئیس سازمان اطلاعات عربستان، سعید ایروانی معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران برگزار شده است. به ادعای این روزنامه، این مقامات گفتند که دو کشور موافقت کرده‌اند مذاکرات در ماه مه در بغداد و احتمالاً میان سفیران این کشور‌ها ادامه پیدا کند. نیویورک تایمز ادامه داد: وقتی از دولت سعودی در این‌باره پرسیده شد، بیانیه‌ای منتشر کرده و گفت «از هر فرصتی برای پیشبرد صلح و ثبات در منطقه» استفاده می‌کند، در صورتی که ایران «حسن نیت نشان دهد» و «فعالیت‌های بدخواهانه‌اش را کاهش دهد». این گزارش می‌افزاید: هریک از دو کشور احتمالاً درخواست‌های بزرگی از طرف دیگر خواهد داشت. مقامات و تحلیلگران ایرانی گفته‌اند که ایران می‌خواهد موضوع مناقشه یمن را حل کند و اطمینان یابد حوثی‌ها نقشی در تقسیم قدرت در دولت یمن دارند. ایران همچنین از عربستان سعودی می‌خواهد از کارزار فشار آوردن در راستای خارج کردن نیرو‌های نیابتی ایران در عراق و سوریه دست بردارد و لابی کردن برای تحریم‌ها علیه ایران را متوقف کند و روابط با اسرائیل را مانند دیگر کشور‌های عربی عادی‌سازی نکند.

ادعای توافق تبادل زندانی بین ایران و امریکا

  خبر دیگر اینکه، یک مقام مسئول ایرانی در مصاحبه با شبکه المیادین گفت: امریکا چهار ایرانی بازداشت شده در امریکا را آزاد خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ایران هم در مقابل چهار تبعه امریکایی متهم به جاسوسی برای این کشور را آزاد خواهد کرد. این مقام مسئول ایرانی افزود: امریکا هفت میلیارد دلار از دارایی‌های توقیف شده ایران را نیز آزاد می‌کند. موضوع تبادل نازنین زاغری بین ایران و انگلیس در ازای ۴۰۰ میلیون پوند نیز قطعی شده است.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا، اما نوشت: «اخبار تبادل زندانیان با ایران صحت ندارند.»

درخواست انگلیس برای آزادی نازنین زاغری

  شنیدیم که، وزیر امورخارجه انگلیس با ادعای اینکه از نظر او نازنین زاغری به‌طور غیرقانونی در ایران زندانی شده است، خواستار آزادی او شد. به‌گزارش ایسنا، دومینیک راب، در گفتگو با شبکه بی. بی. سی درباره نازنین زاغری شهروند دو تابعیتی که در ایران در حبس به سر می‌برد، اظهاراتی مداخله جویانه مطرح کرد و خواستار آزادی او شد. راب در این مصاحبه مدعی شد که از نظر او و طبق قوانین بین‌المللی، زاغری به‌صورت غیرقانونی زندانی شده است و ایرانی‌ها آشکارا ملزم به آزادی او هستند. وی در ادامه ادعا‌های بی‌اساس و مداخله جویانه خود، نسبت به نحوه رفتار با نازنین زاغری انتقاد کرد و آن را مصداق شکنجه خواند که توسط ایران یا دست‌کم بخشی از نظام ایران شده است و آن‌ها از او برای اعمال فشار بر بریتانیا استفاده می‌کنند. وزیر امورخارجه انگلیس همچنین درباره بدهی لندن به ایران، به مذاکرات هسته‌ای که در حال حاضر با ایران در حال انجام است و انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در این کشور اشاره کرد و گفت: این در واقع چیزی نیست که در حال حاضر مانع ما می‌شود، بلکه مسأله گسترده تری است. انگلیس پذیرفته که به‌دلیل قرارداد فروش تانک‌های چیفتن به ایران بدهکار است، اما ظاهراً به خاطر تحریم‌های امریکا با محدودیت‌هایی برای پرداخت این بدهی مواجه است.

محدودیت برای پخش زنده برنامه‌های رئیس جمهوری

  دست آخر اینکه، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهوری از تصمیم عجیب سازمان صدا و سیما در کاهش پخش زنده سخنرانی‌های رئیس جمهوری با تصمیم ستاد انتخابات این سازمان خبر داد. علیرضا معزی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «روحانی در روز ‎کارگر و روز ‎معلم، به گفتگو با نمایندگان این دو قشر معزز می‌نشست، اما سخنان امسال او در دیدار با معلمان و کارگران با تصمیم ستاد انتخابات ‎صداوسیما و ایجاد محدودیت پخش زنده رئیس‌جمهوری به سه جلسه در هفته (ستاد ‎کرونا، هیأت دولت و پنجشنبه‌های افتتاح)، روی آنتن نرفت.» شنبه ۳۱ فروردین امسال نیز رسانه ملی از پخش زنده سخنرانی رئیس‌جمهوری در نشست با فعالان سیاسی به مناسبت ماه مبارک رمضان سر باز زده بود.

********************

روزنامه شرق**

ادعای المیادین درباره توافقات جدید در وین
توافق‌های جدید ایران، آمریکا و بریتانیا

المیادین شب گذشته به نقل از منابع آگاه خبر داد، ایران و آمریکا و همچنین ایران و بریتانیا بر سر تبادل زندانی و نیز آزادکردن پول‌های بلوکه‌شده و تسویه بدهی به ایران به توافق‌هایی رسیده‌اند. دقایقی بعد، اما الجزیره گزارش داد، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گزارش‌ها در این باره را تکذیب کرده است. این رسانه، اما به نقل از وزیر خارجه بریتانیا نوشت کشورش به دنبال حل مشکل بدهی با ایران است.  
طبق گزارش المیادین، آمریکا چهار شهروند ایرانی را که در ایالات متحده بازداشت هستند، تحویل ایران خواهد داد. در مقابل ایران چهار شهروند آمریکا را که در ایران زندانی هستند، تحویل ایالات متحده خواهد داد. در کنار این توافق، ایالات متحده همچنین پذیرفته است که ممانعت از دسترسی تهران به هفت میلیارد دلار پول ایران را متوقف کند. این هفت میلیارد دلار از جمله تبعات سیاست‌های تحریمی آمریکا و پولی بود که با فشار آمریکا و در نتیجه تحریم‌ها و تهدید‌های واشنگتن علیه کشور‌های دیگر، از دسترس ایران خارج مانده‌اند و حالا با این توافق، ایران خواهد توانست منابع خود را تحویل بگیرد. از سوی دیگر المیادین مدعی است توافق‌های مشابهی بین ایران و بریتانیا نیز انجام شده است.  
به گفته این رسانه، ایران نازنین زاغری‌رتکلیف را به بریتانیا تحویل خواهد داد. زاغری، شهروند ایرانی‌بریتانیایی است که از سال ۱۳۹۵ به اتهام جاسوسی در ایران بازداشت و زندانی بوده است. او البته اسفند سال گذشته با پایان دوران محکومیت حکم اول خود آزاد شد، اما در دادگاهی بار دیگر محکوم شد تا به زندان برود. گفتگو و چالش بین ایران و بریتانیا بر سر پرونده زاغری مدت‌ها ادامه‌دار بود، اما طبق این گزارش، توافق حاصل شده است و ایران زاغری را که هنوز مدت محکومیت حکم جدید خود را نگذرانده است، تحویل بریتانیا خواهد داد. در توافق دیگر ایران و بریتانیا، ۴۰۰ میلیون پوند، بدهی لندن به تهران تسویه خواهد شد. ایران پیش از انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۵۰ قرارداد خرید هزارو ۵۰۰ دستگاه تانک چیفتن و خودروی زرهی را با بریتانیا بست، اما این تانک‌ها هرگز تحویل داده نشد. شرکت دولتی خدمات نظامی بین‌المللی بریتانیا یا ام‌اس‌آی مسئول فروش و صادرات سلاح این کشور به کشور‌های دیگر است و ۹۹ درصد سهام این شرکت در اختیار وزارت دفاع بریتانیاست بنابراین وزارت دفاع و دولت بریتانیا در این زمینه اختیار تصمیم‌گیری دارند. پس از سال‌ها پیگیری، گفتگو و چالش بر سر این پرونده، شهریور سال گذشته، بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا برای اولین بار به این بدهی اذعان کرد و گفت دولت بریتانیا فعالانه به‌دنبال راه‌حلی قانونی برای پرداخت بدهی خود
 به ایران است.  
والاس در نامه خود نوشته است: «در پیوند با شرکت آی‌ام‌اس و اختلافات حقوقی (با ایران) بر سر مبلغ (بدهی) واریزنشده، دولت اذعان می‌کند که این بدهی باید پرداخت شود و همچنان در جست‌وجوی هر راه قانونی برای پرداخت آن از راه قانونی است». والاس این موضوع را البته در نامه به وکیل زاغری عنوان کرد و گفت حل این مشکل می‌تواند به حل مشکل زاغری کمک کند. یک مشکل بر سر راه تسویه این مبلغ در ماه‌های گذشته البته وجود تحریم‌های گسترده ایالات متحده بود که مانع از هر گونه تبادل مالی با ایران می‌شد.
با انتشار این خبر از سوی المیادین و تکذیب آن از سوی مقام آمریکایی به نظر می‌رسد، چنانکه در روز‌های گذشته مطرح شده است، گفتگو‌ها در وین در سطح تعیین مصادیق و اقداماتی که از سوی دو طرف باید انجام شود در جریان است و باز همان‌طور که مقامات کشور‌های در حال مذاکره در وین گفته‌اند، چالش‌ها در مسیر توافق همچنان ادامه دارد. می‌توان گمانه‌زنی کرد که آنچه المیادین ادعا کرده است موضوع صحبت‌های دیروز وین بوده، اما تا قطعی‌شدن اقدامات متقابل بین طرف‌های مذاکره‌کننده، هنوز زمان باقی است.

*********************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات