دهها تن از فعالان سعودی در مقابل سفارت عربستان در لندن یک موضع اعتراضی ترتیب دادند و طی آن بیانیه تأسیس « پارلمان حجاز» را اعلام کردند.
«سلطان العبدلی» رئیس پارلمان تازه تاسیس «حجاز» در گفتوگو با المسیره اعلام کرد که تاسیس این پارلمان، پس از مشورتهای طولانی و آشکار شدن میزان توطئهها علیه سرزمین حجاز از سوی رژیم آل سعود، صورت گرفت.
العبدلی تاکید کرد: پارلمان حجاز در راستای افشای اقدامات رژیم آل سعود تاسیس شد.
وی در ادامه افزود: تلاشهایی برای از بین بردن هویت حجاز در حال انجام است و مردم میدانند هیچ اثری از خانههای پیامبر (ص) و اهل بیت، صحابه و مساجد ایشان باقی نمانده و همه با بهانه «بدعت» از بین رفته است.
این شخصیت معارض آل سعود تاکید کرد: رژیم «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی تمام قبایل اصیل از جمله «جهینه» و «قضاعه» را وادار به مهاجرت کرد؛ در حالی که همه میدانیم که کوههای «عسیر» سرزمین آباء و اجداد آنها است.
سلطان العبدلی تصریح کرد: بن سلمان تصمیماتی اتخاذ کرد که بر اساس آن هرکسی که زمین خود را از دادگاه نخرد، آنها به نفع صندوق سرمایه گذاری عربستان مصادره خواهد شد.
رئیس پارلمان تازه تاسیس حجاز اعلام کرد:« پس از ورود برخی طرفها به روند عادی سازی روابط با صهیونیستها، بن سلمان امروز به خارجیها اجازه سرمایهگذاری و خرید زمین در اماکن مقدس را داده است.
وی گفت: محمد بن سلمان در اقدامی سازشکارانه، خبیث و خطرناک، اقدام به چاپ کتاب موسوم به «اورشلیم» (بیت المقدس) در خاک حجاز کرد.
العبدلی افزود: بن سلمان به بهانههای واهی ، مردم جده را مجبور به مهاجرت کرد و اکنون بیش از 100 هزار نفر قربانی این آوارگی اجباری شدند و امروز در مکه بیش از 100 محله تخریب میشود و در مدینه هزاران نفر آواره خواهند شد.
رئیس پارلمان تازه تاسیس حجاز اعلام کرد : مساله ما مربوط به حدود 2 میلیارد مسلمان است، زیرا درمورد حفظ هویت اسلامی صحبت میکنیم، اگر سکوت کنیم امت اسلامی در معرض خطر بزرگی خواهد بود و اگر آگاهی نباشد، هیچ جنبشی شکل نخواهد گرفت و قدرت ما در جنبش کلیه امت اسلامی در دفاع از مقدسات است.
وی تاکید کرد که پارلمان حجاز مسئولیت اخلاقی، قانونی و ملی در قبال نژادپرستی اعمال شده علیه حجاز دارد.
العبدلی در توییتر خود نوشت که هدف ار تاسیس پارلمان حجاز گسترش آگاهی در میان تودههای ملت برای تعریف هویت حجاز و همچنین بسیج کردن امت اسلامی برای رسیدگی به مقوله مقدسات در سرزمینهای حجاز است.
پیش از این سلطان العبدلی « هشتگ حجاز در خطر است» به ملت عرب و فرهیختگان عرب هشدار داد که سکوت در قبال اقدامات بن سلمان منجر به از میان رفتن میراث اسلامی در مکه و مدینه و تبدیل کوه احد به پناهگاه یهودیان میشود.
ولیعهد جوان عربستان سعودی، برنامهها و اهدافی ضداسلامی را در عربستان سعودی دنبال میکند و به طرحهای جنجالی بسیاری علیه اماکن اسلامی در عربستان ادامه میدهد. همانطور که اخیرا یک فعال رسانهای سعودی از طرح ولیعهد عربستان سعودی برای تغییر آداب و رسوم اسلامی و تاریخی مرتبط با کوه «احد» خبر داد.
ترکی الشهلوب در این زمینه اعلام کرد: «هدف از طرح ساخت مرکز پزشکی در کوه احد، یک مجتمع پزشکی نیست که به ملت خدمت کند؛ چرا که مکانهای دیگری نیز وجود دارد که میتوان برای ساخت این مجتمع پزشکی از آن استفاده کرد، اما هدف محمد بن سلمان زدودن هویت اسلامی از عربستان است».
حساب کاربری مشهور « رجل دوله» در توییتر که خود را فاش کننده اسرار حکام سعودی معرفی کرده، اعلام کرد که ولیعهد سعودی هشدارها را در خصوص تغییر هویت اسلامی عربستان نادیده میگیرد. شهروندان سعودی از محمد بن سلمان به دلیل جنگی که علیه هویت عربستان به راهانداخته، ناراضیاند؛چرا که وی اخلاق مردان و زنان جوانان سعودی را مورد هدف قرار گرفته است».
ولیعهد جوان سعودی از زمان روی کار آمدنش برای ایجاد تغییرات ریشهای و اسلامزدایی از عربستان و کشاندن این کشور به سمت فساد تلاش زیادی کرده و در این سالها فروش مشروبات الکلی، برگزاری جشنهای مختلط، دعوت از خوانندگان آمریکایی و از سوی دیگر بازداشت صدها عالم دینی و خطیبان مساجد مصادیق بارز این موضوع است. بسیاری از ناظران معتقدند که ادعای مقامات سعودی مبنی بر اینکه به دنبال آسایش و رفاه شهروندان سعودی هستند در چارچوب سیاست محمد بن سلمان در حذف هویت عربی و اسلامی از ملت عربستان به بهانه مبارزه با افراط گرایی صورت میگیرد.
آل سعود سرمایههای عظیم مالی را در بخش سرگرمی هزینه میکند تا جوانان سعودی را با سیاستهای بیپروای خود منحرف کند و فساد و انحطاط را در عربستان گسترش دهد، علاوه بر این ولیعهد سعودی قصد دارد چهره ناقض حقوق و آزادیهای بشر عربستان را از خلال تغییرات گسترده اجتماعی که اخیراً ایجاد کرده است، بهبود ببخشد.
برخی از فعالان طرحهای ولیعهد عربستان سعودی را با هدف تغییر آداب و رسوم اسلامی و تاریخی مرتبط دانستند. اقدامات بنسلمان تا امروز که شامل کاهش حوزه عمل پلیس مذهبی، محدود کردن نقش روحانیون در دولت و حق انتخاب پوشش به زنان میشود، گویای یک انقلاب در عربستان سعودی است. اما با توجه به مخالفتهای زیادی که از سوی روحانیون و قشر سنتی- مذهبی این کشور بروز یافته نمیتوان گفت انقلاب مذکور دورنمای روشنی دارد.
مقامات سعودی برای جلوگیری از بروز موانع و مخالفتها، بسیاری از افراد را بازداشت میکند و بعد از بازداشت منتقدان و مخالفان از خلال قانونهایی از جمله قانون «مبارزه با تروریسم» یا به اتهام توهین به پادشاه یا ولیعهد سعودی، آنها را مجازات میکنند.
منبع: تسنیم