پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
«امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل دوشنبه شب ۲۲ آبان ماه طی سخنانی در کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاح هستهای و دیگر سلاحهای کشتار جمعی طی سخنانی با ذکر این نکته که چشم انداز جهانی کنونی بر ضرورت ایجاد یک منطقه خاورمیانه عاری از همه سلاحهای کشتار جمعی تأکید دارد، گفت: وجود چنین تسلیحاتی، در سطح منطقهای یا جهانی، تهدیدی برای بشریت به شمار میرود و اغلب به عنوان ابزاری برای باج گیری عمل میکند.
وی افزود: در سطح بینالمللی، نیاز مبرمی به پرداختن به خطرات مربوط به اشاعه احتمالی سلاحهای هستهای توسط ایالات متحده و ناتو وجود دارد.
ایروانی با اشاره به تسلیحات هستهای رژیم صهیونیستی عنوان کرد: در سطح منطقهای، زرادخانه تسلیحاتی که در اختیار رژیم اسرائیل است، نگرانیهای واقعی و گستردهای را در مورد اشاعه ایجاد کرده است. تهدیدات هستهای اخیر مقامات بلندپایه رژیم اسرائیل علیه ایران و فلسطین، خطر این سلاحها را در دست چنین رژیم نامشروعی برجسته میکند.
به گزارش فارس، «عمیخای الیاهو» وزیر میراث رژیم صهیونیستی اخیرا در برنامهای تلویزیونی خواستار بمباران اتمی غزه شد، اظهاراتی که واکنشهایی را به همراه داشت و او پس حرفش را پس گرفت و از موضعی که اتخاذ کرده بود عقبنشینی کرد. قبل از او هم بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود در هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تهدیدات صریحی در خصوص استفاده از سلاح هستهای علیه ایران را مطرح کرد. در همین خصوص چندی پیش امیرسعید ایروانی در نامهای به شورای امنیت درباره تهدید هستهای رژیم صهیونیستی، از جامعه جهانی خواست که ضمن محکوم کردن اظهارات بیپروا و خطرناک مقامات این رژیم، به آن فشار وارد کند تا برنامه تسلیحات هستهای خود را متوقف کند.
سفیر و نماینده دائم ایران در ادامه سخنان خود اضافه کرد: با توجه به جنایات اخیر در خاورمیانه، ما نگرانی فوری خود را در مورد سیاست مبهم هستهای اسرائیل و استفاده بالقوه از سلاحهای کشتار جمعی در درگیری غزه یا جاهای دیگر ابراز میکنیم. محرمانه بودن تواناییهای هستهای اسرائیل تهدیدی قابل توجه برای ثبات منطقه است و خواستار اقدام فوری برای رسیدگی به این موضوع هستیم.
* ضرورت ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح کشتار جمعی
این دیپلمات ارشد ایرانی با بیان اینکه در این دوران حساس، ضرورت ایجاد چنین منطقهای در خاورمیانه هرگز به این فوریت نبوده است، اظهار داشت: اکنون، بیش از هر زمان دیگری، ایجاد خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتار جمعی بهعنوان گامی اساسی به سوی آیندهای امنتر و مطمئنتر است.
ایروانی خاطرنشان کرد: ما از «بیانیه مشترک کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در مورد تهدید استفاده از سلاح های هستهای توسط اسرائیل» که با حمایت کامل و ارزشمند کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در ۶ نوامبر ۲۰۲۳ به تصویب رسید، استقبال میکنیم. پیشنهاد میکنیم بیانیه دیگری توسط این کنفرانس در محکومیت تهدید هستهای ناشی از رژیم اسرائیل صادر شود. هدف این اعلامیه محکومیت استفاده یا تهدید سلاحهای هستهای و تأکید بر ضرورت شفافیت، رفتار مسؤولانه و تعهد به قطعنامههای صلح آمیز در منطقه است.
سفیر و نماینده دائم ایران ادامه داد: ضروری است که جامعه بینالمللی این تهدیدات رژیم اسرائیل را به عنوان یک زنگ بیدارباش آشکار بپذیرد. اقدامات رژیم اسرائیل از جمله مصادیق تروریسم و خرابکاری علیه برنامههای هستهای غیرنظامی و دانشمندان در منطقه، مداخله فوری نهادهای بینالمللی مانند شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را میطلبد.
وی گفت: از سوی دیگر، امتناع بیدلیل اسرائیل از شرکت در این کنفرانس حیاتی، که با حمایت تزلزلناپذیر ایالات متحده تقویت شده است، غیرقابل دفاع است. چنین بی میلی و حمایتهای خارجی مانع از بحثهای حیاتی برای امنیت جهانی میشود. توقف این مانع و تشویق مشارکت معنادار به نفع ثبات بینالمللی ضروری است. علاوه بر این، هر کشور دیگری که فعالیتهای تسلیحاتی اسرائیل را امکانپذیر میکند، قوانین بینالمللی را نقض و به تکثیر این سلاحهای خطرناک کمک میکند.
ایروانی با بیان اینکه در آستانه پنجمین سال برگزاری کنفرانس، با در نظر گرفتن بحثهای موضوعی خاص، تعیین مناطقی که نیاز به توجه بیشتری دارند، بسیار مهم است، پیشنهادهایی را مطرح کرد از جمله اینکه وظیفه مناطق عاری از سلاح هستهای، اطمینان از عدم وجود سلاح در آن منطقه است، بنابراین ما بر ضرورت خلع سلاح واقعی قبل از ایجاد مناطق عاری از سلاح هستهای تأکید میکنیم.
وی اضافه کرد: پرداختن به این موضوع در ایجاد مناطق عاری از سلاحهای هستهای به ویژه در منطقهای مانند خاورمیانه با وجود واقعی سلاحهای کشتار جمعی در منطقه بسیار مهم است. در پیشبرد این هدف، سایر جنبهها و گزینههای حیاتی برای راستیآزمایی میتواند مورد بحث قرار گیرد. در این راستا، پس از بحثهای موضوعی، این موضوع باید برای حل و فصل جامع به کمیته کاری ارجاع داده شود که کارشناسان فنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی و کشورهای عضو پیگیری و شکافهای موجود را به طور موثر برطرف کنند.
ایروانی همچنین گفت: استفاده از فناوریهای هستهای، بیولوژیکی و شیمیایی برای مقاصد صلح آمیز، با توجه به تجربیات گذشته مبنی بر عدم انطباق کافی توسط کشورهای در حال توسعه حیاتی است. تفاوت بین تعهدات کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته در مورد دسترسی صلح آمیز به فناوری، مستلزم مفاد دقیق در معاهده منطقهای است. با پیشبینی تسهیل دسترسی صلحآمیز به فناوری، این معاهده باید نه تنها به رسمیت شناختن این حق، بلکه مکانیسمهای اجرایی مشخص برای دفاع از حقوق اعضا در برابر هرگونه مانع را تضمین کند. جلوگیری از اقدامات قهری یکجانبه در راستای فناوری صلح آمیز و همکاری بینالمللی ضروری است.
وی ادامه داد: با اذعان به اهمیت مشارکت ذینفعان داخلی در تسهیل هدف نهایی کنفرانس، پیشنهاد میشود نشستهای منطقهای برای مشارکت همه ذینفعان داخلی از بخشهای مختلف نظامی و غیرنظامی در سطح عالی برگزار شود.
ایروانی همچنین بر استفاده از تجارب ارزشمند سایر معاهدات منطقهای بر لزوم تعامل مستمر و مستمر با آن سازمانها و معاهدات در طول تدوین و اجرای معاهده تأکید کرد و افزود: ایران همچنان در پایبندی به تعهدات بینالمللی خود مصمم باقی میماند و در عین حال مجدانه از منافع ملی خود مطابق با قوانین بینالمللی محافظت میکند.