به گزارش بصیرت؛ آمریکا طی ماههای گذشته در کنار کشورهای اروپایی از جمله اصلیترین حمایت کنندگان اوکراین بودهاند به گونهای که حمایتهای تسلیحاتی و مالی غرب از اوکراین بسیار برآورد شده است با این حال تا کنون اتفاق خاصی در جبهه اوکراین به نفع غرب رقم نخورده است، حال با وجود درگیری غیر مستقیم آمریکا در جبهه دیگری که در حمایت از اسرئیل به نسلکشی در غزه روی آورده است این سوال مطرح میشود آیا اوکراین از چتر حمایتی آمریکا و غرب کنار رفته است؟ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل به این موضوع پاسخ داده است.
روحاله مدبر کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص این موضوع که آیا با تداوم بمبارانها و حملات هوایی و جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت آشکارای آمریکا و اروپا از اسرائیل آیا اوکراین آنگونه که پیشتر متوجه توجه آمریکا بود امروز مورد توجه غرب نیست، گفت: مساله عملیات طوفان الاقصی و حمایتهای آنچنانی آمریکا و غرب از اسرائیل منجر به آن شده که حمایت تبلیغاتی و رسانهای که تا پیش از حمله رژیم صهیونیستی به غزه از جنگ اوکراین صورت میگرفت کاهش یافته یا به عبارت دیگر حمایت تبلیغاتی و رسانهای غرب و آمریکا از اوکراین تحت شعاع این موضوع قرار گرفته است.
وی در اینباره خاطر نشان کرد: کاهش حمایت تبلیغاتی از اوکراین و تحت الشعاع قرار گرفتن اوکراین بعد از جنگ غزه به این دلیل است چرا که اوج سبک خونریزی رژیم صهیونیستی از مسلمانان فلسطینی و کشتار دهها هزار نفر باعث شده که رسانههای غربی دیگر نتوانند پروپاگاندای ضد روسی در عملیات ویژه نظامی علیه اوکراین را برای افکار عمومی جهان برجسته کنند.
روحاله مدبر در اینباره توضیح داد: به نظر میرسد آنها به این نتیجه مهم دست یافته اند که تداوم این درگیری و بازی رسانهای برای انها نتیجهای ندارد، ضمن اینکه آقای زلنسکی نیز نتوانسته به وعدههای خود خصوصاً وعدههایی که در حوزه ضد حمله داده بود عمل کند.
روحاله مدبر کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل خاطر نشان کرد: وضعیت به گونهای است که حتی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین و فرمانده نیروهای مسلح و اعضای مجلس و حتی رئیس فراکسیون خادم ملت و شهردار کی اف به ترتیب در حال اعلام مواضع ضد زلنسکی هستند بنابراین شکاف شدیدی ایجاد شده و دولت مستقر در اوکراین را به شدت تضعیف کرده است.
روحاله مدبر کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل توضیح داد: از سوی دیگر بالا گرفتن بحث اختلاسهای مالی که با هدف حمایتها و پشتیبانیهای نظامی به سران و نظامیان اوکراینی داده شده، اما هزینه فساد و اختلاس شده باعث گردیده که حتی در کنگره آمریکا معترض به این موضوع هستند که آقای زلنسکی در موضوع حمایتهای مالی از اوکراین شفافیت لازم را ندارد و هزینههای شفافی در کار نیست و این مبالغ صرف مسائل نظامی نمیشود.
کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاست خارجی و بینالملل خاطر نشان کرد: بسیاری از موضوعات باعث شده طرف آمریکایی در شرایطی قرار گرفته که مسائل مهم از قبیل مالی یا ضد حملاتی که برای آن هزینه میکند در اوکراین را مورد بررسی جدی قرار دهد یا اینکه آمریکا مجبور شود اوکراین را به صورت غیر مستقیم به انجام یک مذاکره با روسیه مجاب کند.
روحاله مدبر کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل روسیه یادآور شد: آمریکا به غیر از راه اشاره شده یک راه دیگر در پیش روی خود در موضوع اوکراین دارد یعنی آمریکاییها به غیر از مذاکره اوکراین با روسیه ممکن است مجبور به تغییراتی در سیستم حاکمیت اوکراین شوند یا اینکه مجبور شوند فرد دیگری را به جای او بیاورند تا با تحولات اوکراین و تصمیمات هیئت حاکمه جدید این کشور به سمت فضایی برود که با روسیه به یک گفتمانی برسند.
روحاله مدبر کارشناس وتحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل در پایان گفتگو خاطر نشان کرد: با جمیع جهات گفته شده آمریکا تاکنون به هیچ وجه حمایت تجهیزاتی و تسلیحاتی خود از اوکراین را کاهش یا متوقف نکرده، اما مشخص است با مسائل و تنشهای غزه و درگیر شدن آمریکا در دو جبهه حمایت از اسرائیل و اوکراین، دولت بایدن نمیتواند در برابر روسیه به دستاورد مشخصی برسد.