صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۹:۵۶  ، 
شناسه خبر : ۱۰۱۹۳۴
مقدمه: نشست سران اتحادیه عرب در اجلاس دمشق بیانیه ای را تصویب کرد و مدعی تعلق سه جزیره ایرانی به امارات شد، عمرو موسی دبیرکل اتحادیه عرب نیز در سخنان پایانی خود در این اجلاس اظهارداشت: « خواهان گفت وگوی فوری درباره جزایر سه گانه امارات با ایران و یا ارجاع این موضوع به دادگاه لاهه هستیم.» متعاقب این اجلاس، ناظر اتحادیه عرب در سازمان ملل مصوبات صدوبیست و نهمین نشست شورای وزیران اتحادیه عرب در ریاض به دبیر کل سازمان ملل متحد ارسال و نامه وی و ضمایم آن که در آن ادعاهای بی اساس امارات درباره جزایر سه گانه ایرانی تکرار شده منتشر شده است. این اقدام که با واکنش قاطعانه ایران روبه رو شده سوالاتی را درخصوص چرایی طرح این موضوع از سوی اتحادیه عرب مطرح ساخته است که برای پاسخ آن گفت وگویی با آقای صیدجلال شرفی از کارشناسان وزارت خارجه ترتیب داده شد که تقدیم می گردد.

*اقدام اخیر اتحادیه عرب و ادعای اماراتی ها را چگونه ارزیابی می کنید.
**اقدام اخیر اتحادیه عرب در طرح ادعای سرزمینی امارات در خصوص جزایر ایرانی خلیج فارس در سازمان ملل، که طی آن ماده 54 فصل هشتم منشور ملل متحد را دست آویز قرار داده است، نمونه بارز تلاش برای سوء استفاده از بدعتی است که ایالات متحده آمریکا در زمینه فشار بر شورای امنیت سازمان ملل در صدور قطعنامه علیه ایران با اتکا بر ادعاهای واهی بنیان گذاشته است. این درخواست در حالی صورت می گیرد که هیچ کشوری حاضر نیست سرنوشت تمامیت ارضی خود را به دست مراجع بین المللی بسپارد و ایران نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد .
البته این برای نخستین بار نیست که امارات متحده عربی مرتکب سیاست اشتباه سوء استفاده از شرایط خاص بین المللی برای تحقق ادعای واهی خود در خصوص جزایر سه گانه می شود. انتشار عرض حال مورخ 27 اکتبر 1992 این کشور در سازمان ملل متحد نیز به دنبال اخراج نیروهای عراقی از کویت توسط ایالات متحده، با امید اینکه با بهره گیری از فضای موجود به نتایجی در خصوص جزایر سه گانه دست یابد، صورت گرفت. مسلماً شورای امنیت سازمان ملل متحد این حقیقت را نادیده نخواهد گرفت که اقداماتی نظیر ارسال نامه اتحادیه عرب به شورای امنیت سازمان ملل، مسئله ای را مطرح کرده است که بیش از36 سال از آن گذشته است. موضوعی که قبل از تاسیس امارات متحده عربی به گونه قانونی و صلح آمیز بین ایران و شارجه در سال 1971 حل و فصل شده است. لذا به نظر می رسد این اقدام با هدف اینکه بتواند سوء تفاهم سرزمینی امارات با ایران را تحریک کند، صورت می گیرد. بی تردید چنین اقداماتی در نهایت با واکنش شدید ایران مواجه و کمکی به برقرای صلح و امنیت بین المللی که هدف اصلی شورای امنیت سازمان ملل است، نخواهد کرد .
*چرا در شرایطی که ایران سعی دارد روابط خود را با کشورهای منطقه خلیج فارس ارتقا دهد با اقدامات زنجیره ای در چارچوب ادعاهای بی اساس اماراتی ها روبه رو هستیم؟
**صرف نظر از اینکه موضوع ایرانی بودن جزایر سه گانه از نظر حقوقی و اسناد تاریخی خدشه ناپذیراست، اما کشورهای غربی بویژه ایالات متحده آمریکا و لابی رژیم صهیونیستی در ورای طرح این موضوع و تلاش برای بین المللی کردن آن قرار دارند، تا بدینوسیله بتوانند حضور نظامی خود را به بهانه برقراری صلح و امنیت در منطقه توجیه کنند، لذا چیزی عاید کشورهای عربی منطقه و بویژه امارات عربی متحده نخواهد شد. به نظر می رسد انحراف افکار عمومی جهان عرب از مسئله فلسطین و تداوم اقدامات وحشیانه اسرائیل در غزه علیه مردم مظلوم فلسطین ، جبران شکست سناریوها و طرح های مختلف آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه برنامه صلح آمیز هسته ای نظام ج.ا.ا ، ناکام ماندن قطعنامه ها و تحریم های اقتصادی ایالات متحده علیه ج.ا.ایران و مقاومت و ایستادگی روزافزون مردم در حمایت از نظام اسلامی ، گسترش روزافزون قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه و بویژه تاثیر گذاری در تحولات سیاسی عراق ، لبنان و روند صلح خاورمیانه ، شکست طرح های آمریکا در ایجاد دمکراسی و همچنین ثبات و امنیت در عراق به عنوان الگوی دمکراسی درخاورمیانه و... از جمله مسائلی هستند که ایالات متحده و هم پیمانانش را به طراحی توطئه علیه ملت و نظام اسلامی ایران وادار کرده است.
اتهامات آمریکا علیه ایران به دخالت در ناامنی های عراق علیرغم همکاریهای مثبت ایران در سه دور مذاکره با این کشور در خصوص عراق، راه اندازی جنگ روانی حمله قایق های تندرو سپاه به ناوهای جنگی آمریکا در تنگه هرمز ، اعلام لغو قرارداد 1975 توسط رئیس جمهور عراق و پس گرفتن این ادعا پس از گذشت چند روز ، صدور قطعنامه سوم تحریم اقتصادی علیه ایران علیرغم شفاف بودن پرونده صلح آمیز هسته ای و در نهایت طرح ادعای جزایر سه گانه توسط امارات نمونه های بارز و آشکار توطئه و سناریو ایالات متحده علیه ملت و نظام ج.ا.ایران است ، که بحمدالله با درایت رهبری انقلاب و حمایت مردم از مسئولین و نظام اسلامی تاکنون همه این توطئه ها خنثی شده است.
*پیشنهاد شما در مواجهه با چنین اقداماتی چیست؟
**شکی نیست که پاسخ های مستند و انتشار آن در سازمان ملل ابتدایی ترین اقدام است امابه نظر می رسد با دوراندیشی و دیپلماسی فعال و تدبیر مسئولین نظام می توان با جهان عرب تعامل و مسائل را حل و فصل کرد، چون این کشورها از یک سو با چالش های داخلی و عدم اتحاد با همدیگر مواجه هستند و از سویی دیگر حضور نظامی آمریکا در حوزه سرزمینی این کشورها علاوه بر چپاول و غارت ذخایر و منابع آنان، سبب تعارضات اجتماعی در بین جوامع این کشورها گردیده و به تهدیدی جدی علیه حاکمیت آنان و سد محکمی برای حمایت از اسرائیل مبدل شده است.

نام:
ایمیل:
نظر: