صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۹  ، 
شناسه خبر : ۲۶۳۲۸۸
روسیه و اوکراین به یک توافق راهبردی اقتصادی-تجاری دست یافته‌اند که به موجب آن کی‌یف گاز روسیه را با تخفیفی قابل توجه دریافت خواهد کرد و همچنین از میلیاردها دلار اعتبار برخوردار خواهد شد.

به گزارش بصیرت به نقل از پرس تی وی، ولادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز سه‌شنبه (۲۶ آذر) پس از مذاکرات تجاری با ویکتور یانوکویچ، همتای اوکراینی خود گفت کرملین مبلغ ۱۵ میلیارد دلار از صندوق رفاه ملی (NWF) را در شرکت‌های دولتی اوکراین سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

بر پایه این توافق، مسکو بهای گازی که به اوکراین می‌فروشد را تا یک سوم کاهش خواهد داد و شرایط کاری را برای اوکراینی‌هایی که در روسیه کار می‌کنند بهبود خواهد بخشید.

یانوکویچ برای حفظ این سرمایه چند میلیارد دلاری و بهبود شرایط اقتصادی کشور خود به روسیه سفر کرد.

پوتین گفت: «با توجه به مشکلاتی که اقتصاد اوکراین با آن روبرو است که این مشکلات تا حد زیادی با بحران اقتصادی جهانی مرتبط است و با هدف حمایت از بودجه دولت اوکراین، روسیه تصمیم گرفته است تا بخشی از ذخیره موجود خود در صندوق رفاه ملی را در شرکت‌های دولتی اوکراین سرمایه‌گذاری کند، این مبلغ ۱۵ میلیارد دلار است.»

با وجود این، پوتین به تصمیم کی‌یف برای پیوستن به اتحادیه گمرکی تحت رهبری روسیه اشاره‌ای نکرد.

پوتین افزود: «می‌خواهم توجه شما را به این حقیقت جلب کنم که این امر به هیچ شرایطی وابسته نیست... بگذارید خیالتان را راحت کنم، ما اصلا امروز درباره موضوع ورود اوکراین به اتحادیه گمرکی مذاکره نکردیم.»

روسای جمهور دو کشور چندین توافقنامه دوجانبه در زمینه‌های مختلف، به ویژه تجارت و بازرگانی امضا کردند.

این نشست در حالی برگزار شد که تظاهرات گسترده‌ای در کی‌یف پایتخت اوکراین در جریان است. معترضان از تصمیم رئیس جمهور کشورشان برای رد توافق تجاری با اتحادیه اروپا ناراضی هستند.

رهبران اتحادیه اروپا، روسیه را عامل رد امضای پیمان از سوی اوکراین با این اتحادیه می‌دانند و می‌گویند اجازه نخواهند داد که مسکو حصول توافقات در اروپای شرقی را «وتو» کند.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه کشورهای غربی را متهم کرده و گفته است آنان «حس واقع‌بینی خود» را درباره بحران اوکراین از دست داده‌اند. او همچنین آنان را به استفاده از تهدید برای قطع روابط کی‌یف و مسکو متهم کرد.

برچسب اخبار
نام:
ایمیل:
نظر: