صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

محرومیت زدایی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۲  ، 
شناسه خبر : ۲۶۵۲۹۵
در دوازدهمین کنگره سراسری حزب مردم‌سالاری تبیین شد
اشاره: گروه سیاسی‌: پنجشنبه‌، 10 بهمن ماه‌، سالن آدینه تهران میزبان‌ دوازدهمین کنگره سراسری حزب مردم‌سالاری بود‌. کنگره‌ای که به صورت سالانه و با حضور اعضای منتخب حزب مردم‌سالاری از سراسر کشور برگزار می‌شود تا برای سیاست‌های سالانه حزب برنامه‌ریزی شود. سال گذشته‌، همین روزها بود که کنگره یازدهم در حالی برگزار شد که حسن روحانی نیز استارت انتخاباتی‌اش برای انتخابات ریاست جمهوری را با سخنرانی در کنگره یازدهم حزب مردم‌سالاری زد . اما سال 92 کنگره حزب مردم‌سالاری با شرایط بهتری نسبت به قبل‌، میزبان چهره‌ها و فعالان سیاسی بود. انتخابات 24 خرداد‌، روح تازه‌ای بر فضای سیاسی کشور دمیده و«امید» به آینده‌، موضوعی است که فعالیت‌های سیاسی را پرنشاط‌تر کرده است. حزب مردم‌سالاری با همان نظم ساختاری‌، کنگره دوازدهم را صبح روز پنجشنبه 10 بهمن در سالن آدینه تهران برگزار کرد. کنگره‌ای که با استقبال ویژه چهره‌های مشهور سیاسی روبرو شد تا هوای تازه‌ای بر فعالیت حزبی دمیده شود. این هوای تازه‌، بر هوای تهران هم اثر گذاشته بود و باران زمستانی‌، هوای آلوده تهران را نیز مطبوع کرده بود‌. کوه‌های البرز با آسمان آبی‌، تهران را دیدنی کرده بود. از فعالان سیاسی و مدیران دولتی تا روزنامه‌نگاران و دبیران کل احزاب و نمایندگان در کنار اعضای منتخب حزب مردم‌سالاری از سراسر کشور، میهمان این کنگره بودند. « حقوق شهروندی، اقتصاد عادلانه و دیپلماسی هوشمندانه» ‌شعار این کنگره بود. دوازدهمین کنگره سراسری حزب مردم‌سالاری با استقرار اعضای هیات‌رئیسه رسما آغاز شد. ‌دکتر انوشیروان محسنی بندپی‌‌، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین قیومی‌، آقایان اقبال محمدی‌، حمیدرضا شکوهی‌، امیر طاهرخانی و خانم یزدی‌فر ترکیب هیات رئیسه این کنگره را تشکیل می‌دادند. میرزا‌بابا مطهری‌نژاد به عنوان رئیس ستاد اجرایی کنگره دوازدهم‌، در ابتدا گزارشی از روند برگزاری کنگره و برنامه‌های صورت گرفته به حضار ارائه کرد. سپس پیام حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید‌محمد خاتمی خطاب به دبیر کل حزب مردم‌سالاری هم توسط خانم محبوبه یزدی‌فر عضو هیات رئیسه قرائت شد. پس از آن‌، حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید‌رضا اکرمی‌، دکتر سجادپور‌، دکتر فرشاد مومنی‌، آیت‌الله بجنوردی‌، دکتر مصطفی کواکبیا‌ن و دکتر محمدرضا عارف‌، به ترتیب به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند. « رونمایی از کتاب 14 سال سیاست صادقانه» به عنوان مجموعه فعالیت‌های حزب مردم‌سالاری نوشته دبیرکل حزب به عنوان اختتامیه مراسم افتتاحیه برگزار شد. کتابی که سندی کامل برای مجموعه فعالیت‌های حزب مردم‌سالاری به حساب می‌آید و تلاش زیادی برای انتشار آن صورت گرفته است. اما پس از پایان مراسم افتتاحیه کنگره دوازدهم که تا ظهر به طول انجامید‌، بعداز‌ظهر نشست تخصصی حزب بدون حضور خبرنگاران برگزار شد و اعضای منتخب حزب برای کنگره دوازدهم که از سراسر کشور حضور به هم رسانده بودند‌، به بیان دیدگاه‌هایشان پرداختند. تصویب طرح موسوم به «امام» که مخفف «ائتلاف ملی اصلاح‌طلبان معتدل» است در این کنگره‌، یکی از مهمترین تصمیمات این نشست بود. کما اینکه تصویب رئوس قطعنامه و نگارش نامه‌ای برای وزارت کشور در مورد پیش‌نویس لایحه اصلاح احزاب از دیگر مصوبات نشست بعد از ظهر بود. پس از برگزاری نماز مغرب و عشا اعضای کنگره با یادگار امام دیدار کردند. متن کامل گزارش به شرح زیر می‌باشد:

ضرورت تحقق وعده‌های دولت تدبیر و امید

میرزا‌بابا مطهری‌نژاد‌، رئیس ستاد اجرایی کنگره دوازدهم ‌حزب مردم‌سالاری‌، اولین سخنران این کنگره بود که با دعوت هیات رییسه به بیان گزارش خود پرداخت‌. متن کامل این گزارش به شرح زیر است :

« دلم را ورق می‌زنم

به دنبال نامی که گم شد

در اوراق زرد و پراکنده این کتاب

به دنبال نامی که من ...

من شعرهایم که من هست و من نیست

به دنبال نامی که تو ...

توی آشنا – ناشناس تمام غزل‌ها

به دنبال نامی که او ...

به دنبال اویی‌، که کو ؟

در آستانه دهه فجر‌، سی و پنجمین ‌سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ‌با یاد امام امت رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و شهدای گرانقدر‌ این انقلاب از آغاز تا‌کنون‌ و با ‌عرض تبریک این ایام فرخنده‌، خیر مقدم عرض می‌کنم به شما عزیزان‌، مهمانان عزیز‌، شخصیت‌های فرهیخته که با احساس ایفای مسوولیت اجتماعی و بینش و بصیرت سیاسی و رحمت و محبت فرهنگی و اعتقادی دعوت دبیر کل محترم و ‌ستاد برگزاری‌ کنگره دوازدهم حزب مردم‌سالاری را پذیرفته و شرف حضور دارید . همچنین عرض خوش آمد صمیمانه دارم به اعضای محترم حزب مردم‌سالاری از سراسر کشور‌، اعضای شورای مرکزی‌، کمیته سیاسی‌، کمیته داوری‌، اعضای شاخه‌های حزبی‌، دبیران دفاتر استانی و شهرستانی حزب و اعضای منتخب شعب و دفاتر حزبی سراسر کشور‌. کنگره دوازدهم حزب مردم‌سالاری را خوشبختانه در فضایی متفاوت و شرایطی امید بخش برگزار می‌کنیم‌. شرایطی که دولت تدبیر و امید سکان اداره جامعه را در دست دارد و با گشودن فضای تعامل عقلانی با جامعه بین‌الملل‌، بارقه‌ای از امید در دل‌ها‌ ایجاد کرده است .

گرچه در حوزه فعالیت احزاب اتفاق قابل ذکری نیفتاده‌، اما به تحقق برنامه و وعده‌های ریاست محترم‌ جمهور ‌امیدوار‌ و گشایش اساسی در فعالیت حزبی را انتظار داریم .

دکتر حسن روحانی در برنامه دولت تدبیر و امید و در بخش احزاب و تشکل‌های مدنی موارد زیر را به عنوان برنامه دولت خود اعلام کرده است :

-‌ ایجاد زمینه‌های توسعه و تقویت احزاب سیاسی و مسئولیت پذیر کردن کنش‌های سیاسی در جامعه‌، در سطح ملت و دولت .

-‌ تعریف جرم سیاسی و تشکیل دادگاه جرایم سیاسی در چار‌چوب قانون اساسی .

-‌ ارتقای منزلت اجتماعی گروه‌ها‌، سازمان‌ها‌، نهاد‌های مختلف اجتماعی و سیاسی .

-‌ فراهم نمودن امکان تشکیل اجتماعات‌، متینگ‌ها و راهپیمایی‌های قانونی و حمایت از امنیت و آزادی آنها.

-‌ تقویت نقش احزاب در فرایند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌های سیاسی.

بسیار امید داریم‌، برای تحقق این وعده که حداقل مطالبات احزاب و مردم را شامل می‌شود‌، برنامه اجرایی دولت اعلام و آغاز شود .

دوستان‌، اندیشمندان‌، چراغ‌داران‌ و راه‌سازان سیاست‌، حکمت و حکمرانی درست‌، 35 سال‌، 12 کنگره‌، بیش از پنجاه نشست فصلی و ماهانه‌، یکصد جلسه کمیته سیاسی‌، صدها سفر و سخنرانی‌، میزگرد و مصاحبه ‌و یادداشت و نوشته‌ و کتاب‌، با هدف همراه شدن در نهادینه کردن قدرت برای کاشت و داشت و برداشت تحرک سیاسی که پیام انقلابی بزرگ بود‌، نماد و نمود یک باور‌، یک اراده و یک یقین به درستی روشی است که برای معادله قدرت پاسخی در خور دارد. اندیشمندان‌، بزرگان‌، نظریه پردازان و توصیه گران داخلی و بین‌المللی‌، آنان که بر بام مدیریت و حکمرانی ایستاده‌اند و تمام تحرکات حکمرانان را نظاره کرده و مشاهده و تحلیل می‌کنند‌، به ما می‌گویند که حزب مدرسه سیاست است‌، سیاست‌ورزی بدون حزب و مشارکت مدنی بدون نهادهای مدنی‌، به بیراهه رفتن است و از راه فاصله گرفتن است .

بارها گفته‌ایم و باز می‌گوییم که سیاسی نگهداشتن فضا‌، یگانه‌راه پیشگیری از فاجعه است و احزاب مسوولیت‌ و رسالت خطیر سیاسی کردن مردم را ازآن جهت بر عهده گرفته اند که فضای عمومی را زنده و پویا ساخته و راه را برای گفت‌و‌‌گو و بحث و تبادل نظر و خلق معانی جدید و تازه بگشایند و راه را بر خشونت و ارعاب ببندند و خلق چنین فضایی هنر احزاب است‌، نه افراد و نه محفل‌ها که تاریخ ثابت کرده است که محفل مشکل کشور و جامعه را نتوانسته است حل کند و نمی‌تواند که حل کند .

احزاب درون نظام امروز یک فرصت‌اند برای نهادینه کردن قدرت‌ و مشارکت عمومی در ساختار قدرت‌‌. زیرا ارزش‌های بنیادین احزاب قانونی کنونی‌، همان ارزش‌های بنیادین مورد تایید قانون اساسی و بزرگان نظام و ماموریتی که به گواهی قول‌، فعل و اساسنامه و مرامنامه‌، برای خود قائلند‌، حفظ و اقتدار نظام است و این فرصتی است که نباید به تهدید تبدیل شود .

با چنین نگرشی‌، حزب مردم‌سالاری به عنوان حزبی گسترده و فراگیر دارای ارکان قدرتمند و منظم و دفاتر مشخص در مراکز استان‌ها و تعداد زیادی از شهرستان‌ها ‌ و اعضای شناسنامه‌دار و وفادار‌،‌ تنها حزبی که با داشتن تریبونی با نام روزنامه مردم‌سالاری به صورت نوشتاری‌ و آنلاین‌، ‌دارای سیستم سراسری کادربندی و اتوماسیون است و کلیه فرایند ثبت‌‌نام‌، پذیرش‌، صدور کارت عضویت‌، پی‌گیری و پردازش و نظارت بر فعالیت دفاتر و شعب‌، به صورت مجازی و از راه دور صورت می‌پذیرد. حزبی که با تدبیر و تلاش و برنامه‌، تمام کنگره‌های سالانه خود را وفق اساسنامه و مرامنامه برگزار کرده و موانع و مشکلات و تعارضات فراروی فعالیت حزبی را بر طرف و در تمام رویداد‌های سیاسی جامعه با تمام توان و تعامل با احزاب و گروه‌های همسو اعلام حضور نموده و اصرار دارد که راه نهادینه شدن فعالیت حزبی را هموار و آستانه تحمل ‌سیاسی را ارتقا‌ دهد .

در پایان گزارش کوتاهی از شکل‌گیری ‌و برگزاری کنگره دوازدهم حزب مردم‌سالاری ‌را تقدیم می‌نمایم :

کمیته سیاسی حزب در جلسات تیر ماه 92‌، مباحث مربوط به کنگره دوازدهم را بررسی و تصویب کرد. گزارش کمیته سیاسی‌ در اردوی تابستانی حزب که دوم مرداد ماه 92 در هتل المپیک تهران برگزار شد‌، طرح و ‌پیشنهاد تاریخ 10 بهمن برای برگزاری کنگره دوازدهم تصویب ‌و در همین ‌جلسه اینجانب به عنوان رئیس‌ ستاد اجرایی کنگره دوازدهم انتخاب و با حکم دبیر کل فعالیت‌های اجرایی کنگره را با تشکیل واحد‌های اجرایی‌ آغاز کردیم .

-‌ در 17 آبان 92 با تشکیل همایش پیش کنگره برنامه‌های کنگره قطعی و از جمله مصوب شد که کتاب فعالیت‌های ‌حزب از آغاز تا کنون‌، تدوین و همزمان با کنگره دوازدهم رو نمایی شود .

-‌ شعار کنگره دوازدهم در نشست‌های آذر ماه کمیته سیاسی مورد بحث قرار گرفت و در نشست 26 آذر شورای مرکزی طرح و با اصلاحاتی به تصویب رسید‌: ‌حقوق شهروندی‌، اقتصاد عادلانه‌، دیپلماسی هوشمندانه.

و امروز ‌دیدگاه‌های اندیشمندان و سخنرانان را پیرامون این شعار‌ها شاهد خواهیم بود

-‌ ستاد اجرایی کنگره از سوم دی ماه 92 با تشکیل واحد‌های مختلف به شرح زیر و تبیین وظایف و استقرار در دفتر مرکزی حزب مردم‌سالاری برنامه‌های امروز را تدارک دیده است .

-‌ دبیر اجرایی‌، جناب آقای ‌محمد‌رضا حقی

-‌ واحد هماهنگی اداری و ارتباطات خبری با ریاست جناب آقای سید‌مجید حسینی

-‌ واحد انتشارات و پی‌گیری رئوس قطعنامه با ریاست جناب آقای حمید‌رضا شکوهی

-‌ واحد تشکیلات با ریاست جناب آقای سید‌جلال افتخاریان و جانشینی سرکار خانم اسلامی

-‌ واحد روابط عمومی با ریاست سرکار خانم جهازیان

-‌ واحد سمعی و بصری با ریاست جناب آقای وحید حقی

-‌ واحد تدارکات‌، امور مالی و پشتیبانی با ریاست جناب آقای حسین یزدی

-‌ واحد حقوقی با ریاست جناب آقای‌ دکتر کاظمی

-‌ واحد تشریفات با ریاست جناب آقای قبادیان

-‌ واحد هماهنگی شعب و دفاتر استانی با ریاست جناب آقای مشتاق

بدینوسیله ‌از مسوولان‌ و همکاران محترم واحد‌های ‌ده‌گانه فوق‌الذکر و دبیران محترم حزب در استان‌ها‌ و شهرستان‌ها و کمیته‌های حزب و اعضای محترم شورای مرکزی‌، هیات داوری‌، بازرسان محترم تقدیر و تشکر نموده و به استحضار می‌رساند که‌: این کنگره در مراسم افتتاحیه ‌شنونده سخنرانی تعدادی از شخصیت‌های علمی‌، سیاسی‌ و مذهبی و سخنرانی دبیر کل محترم جناب آقای دکتر‌مصطفی کواکبیان‌ خواهد بود‌، سپس مراسم تقدیر از دبیران استان‌های فعال‌تر‌ و مراسم رو نمایی از کتاب‌ فعالیت‌های حزب از آغاز تا‌کنون برگزار خواهد شد‌. بعد از مراسم افتتاحیه‌ و نماز و ناهار با حضور مهمانان و مدعوین محترم‌، 4 دستور اصلی و جانبی در دستور کار قرار دارد :

-‌ تریبون آزاد و سخنرانی تعدادی از اعضای شورای مرکزی‌، کمیته سیاسی‌، دبیران استانی

-‌ بحث و بررسی لایحه احزاب که توسط وزارت کشور منتشر شده است

- تصویب محور‌های قطعنامه کنگره

-‌ بحث و بررسی در مورد سیاست‌های حزب در مورد انتخابات مجلس دهم

-‌ حضور در مرقد مطهر ‌رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار ‌جمهوری اسلامی ایران ‌و تجدید بیعت با آرمان‌های ‌امام‌( ره ) و اقامه نماز و دیدار با حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین حاج حسن‌آقای‌ خمینی یادگار امام و استماع سخنان ایشان .

به قناری گفتم :

چه کسی حرف دل ما به تو گفت

از کجا می‌دانی

که به این زیبایی

و به این آسانی

از دل عاشق ما می‌خوانی !»

حمایت احزاب اصلاح‌طلب از دیپلماسی هوشمندانه دولت

دکتر انوشیروان محسنی بندپی نیز به عنوان رییس هیات رییسه کنگره دوازدهم به بیان مطالبی پرداخت‌. این عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری با بیان این که احزاب اصلاح‌طلب از دیپلماسی هوشمندانه دولت حمایت می‌کنند، اظهار کرد: تنش‌زدایی و برخورد عاقلانه شرایطی را فراهم کرد که بتوانیم در زمینه انرژی هسته‌ای با شش کشور غربی به تفاهم برسیم. وی با بیان این که احزاب در هر نظام سیاسی از نقطه اتکا جزوی از مشروعیت بخشیدن به نظام و ایجاد فضای سیاسی محسوب می‌شوند، گفت: حزب مردم‌سالاری با اعتقاد به وحدت، همبستگی، توسعه و آبادانی کشور از جمله احزاب پیش رویی بوده که همواره با اهتمام ویژه زمینه را برای انتخاباتی با حضور مشارکت حداکثری فراهم کرده است.

وی در ادامه افزود: با حضور مردم و اجماع اصلاح‌طلبان و محوریت عقلانیت در انتخابات 24 خرداد دولتی به سر کار آمدکه محور خود را عقلانیت و فاصله گرفتن از هیاهو قرار داده است در این مدت هم دولت اقدامات خوبی را انجام داده که یکی از آن‌ها پیگیری دیپلماسی هوشمندانه بوده است. محسنی بندپی با بیان این که چنین نشست‌هایی می‌تواند اجماعی برای اصلاح‌طلبان ایجاد کند، خاطرنشان کرد: ما از انتخابات 84 درس گرفتیم و با دستیابی به یک اجماع در سال 92 دولت تدبیر و امید را پیروز کردیم‌، اکنون نیز باید بتوانیم با تداوم چنین نشست‌هایی مجلس دهم را به گونه ای شکل دهیم که یار خردورزی باشد.

ساختن جامعه بشری مبتنی بر حقوق شهروندی با بها دادن به اخلاق

حجت‌الاسلام سید‌رضا اکرمی نیز در دوازدهمین کنگره حزب مردم‌سالاری گفت: ما باید به اخلاق بها داده و در زندگی فردی‌، اجتماعی، محلی، منطقه‌ای و نیز بین‌المللی براساس اخلاق حرکت کرده تا جامعه بشری‌ای بسازیم که در آن حقوق شهروندی رعایت شود.

این عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان این که اخلاق حلقه وصل بین احکام و اعتقادات است، گفت: در منطق اسلام اخلاق اصل و زیربنا و نه یک مساله حاشیه ای است. خدای متعال اخلاق را برای ایجاد ارتباط بین دل‌ها و اندیشه‌ها به وجود آورده است.

این عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اشعار سعدی که در یونسکو ثبت شده است، اظهار کرد: این اشعار هم اخلاق است و هم حقوق شهروندی است .

وی همچنین افزود: رسول اکرم (ص) به خویشان خود گفت با اخلاق و رفتارتان می‌توانید در جامعه تحول ایجاد کنید و امام علی (ع) به مالک اشتر فرمود که مردم دودسته هستند یا از نظر اعتقادی با تو برادرند یا به عنوان یک انسان با تو قرابت دارند، پس باید به همه احترام بگذارید و با انصاف رفتار کنید. اکرمی در پایان با بیان این که ما باید آنچه برای خود می‌پسندیم برای دیگران هم بپسندیم، خاطرنشان کرد: در این شرایط به فرموده آیت‌الله بهشتی جاذبه به حد کمال و دافعه به حد نیاز در جامعه حاکم می‌شود.

اهمیت اجماع ملی در دیپلماسی هوشمندانه

مشاور وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این کنگره با بیان اینکه دیپلماسی هوشمندانه توانسته ایران هراسی را در منطقه و جهان به چالش بکشد، گفت: این مهم نتیجه اجماع و اجرای حرفه‌ای دیپلماسی است. محمد‌کاظم سجادپور نماینده وزارت امور خارجه در تشریح مفهوم دیپلماسی هوشمندانه اظهارداشت: سیاست خارجی در همه دنیا امری فرا‌حزبی، فرا‌جناحی و عمیقاً ملی است.

سجادپور با اشاره به شاخص‌های دیپلماسی هوشمندانه تصریح کرد: در این زمینه ما باید به سه نکته توجه کنیم؛ سیاست خارجی در واقع ایجاد تعادل بین اصول ثابت و شرایط متغیر است.

مشاور وزیر امور خارجه ادامه داد: حفظ سرزمین، حفظ نظام سیاسی و دستاوردها و ارزش‌ها ثابت است اما شرایط جهانی و سیاسی در حال دگرگونی است و از این رو ایجاد تعادل و تحقق این اهداف به هوشمندی همه جانبه نیاز دارد.

وی با تاکید بر اینکه هر غفلتی ممکن است به این ابعاد آسیب بزند، یادآور شد: نکته دوم در دیپلماسی هوشمندانه، اجماع ملی و اجماع نخبگان و اجماع همه جانبه در سیاست خارجی است چرا که ایجاد این اجماع و رساندن مجموعه تصمیم‌گیر به یک نقطه مشترک از طریق اقناع بسیار مهم است. سجادپور در تشریح نکته سوم دیپلماسی هوشمندانه خاطرنشان کرد: دیپلماسی هوشمندانه در واقع اجرای حرفه‌ای دیپلماسی است چرا که سیاست خارجی از عمومی‌ترین مسائل هر اجتماع است اما در مرحله اجرا بسیار تخصصی است. نماینده وزارت امور خارجه در کنگره حزب مردم‌سالاری بر همین اساس تاکید کرد: ما نمی‌توانیم برای مذاکرات هرکسی را بفرستیم و باید کسی را به مذاکره فرستاد که با مجموعه دانش‌ها، تکنیک‌ها و چارچوب مذاکره بین‌المللی آشنایی داشته باشد و شرایط متحول را در نظر بگیرد.

وی با بیان اینکه دیپلماسی هیچ زمانی در تاریخ غائب نبوده است، اجرای حرفه‌ای دیپلماسی را از ویژگی‌های مهم دیپلماسی برشمرد و تصریح کرد: تحلیل حرفه‌ای و گفتمان حرفه‌ای بخشی از این دیپلماسی است. سجادپور با تاکید بر اینکه دیپلماسی برای ایجاد جار و جنجال نبوده و هدفش حفظ منافع سیاسی و مردم است به انعکاس لحظه‌ای مواضع دیپلماتیک اشاره کرد و گفت: ایجاد دیپلماسی هوشمندانه به اعتماد به نفس احتیاج دارد.

نماینده وزیر امور خارجه در کنگره حزب مردم‌سالاری یادآور شد: امروز ایران از اعتماد به نفس دیپلماتیک برخوردار است و از صحبت با قدرت‌های جهانی هراسی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: نتیجه دیپلماسی هوشمندانه در چند ماه گذشته اجماع نخبگان با پشتوانه مردمی و ایجاد تعادل بین اصول ثابت بوده است و این امر باعث تغییر فضای منطقه‌ای و بین‌المللی به نفع ایران شده و ایران هراسی را به چالش کشیده است.

سجادپورر اظهارداشت: نتیجه دیپلماسی هوشمندانه تولید امنیت و اعتبار بیشتر برای جمهوری اسلامی و باز شدن فضا برای تعاملات سیاسی و اقتصادی بوده است از این رو ما شاهد ترافیک مقامات مهم بین‌المللی برای ملاقات با مسوولان جمهوری اسلامی و متقابلاً دعوت از مقامات کشورمان برای حضور در کشورهای مختلف هستیم لذا این نشان دهنده هوشمندی سیاست خارجی است.

مشاور وزیر امور خارجه در عین حال متذکر شد: دیپلماسی هوشمندانه با چالش روبرو است چرا که عده‌ای در منطقه و سطح بین‌الملل دوست ندارند ایران قدرتمند باشد و از این رو در مسیر جمهوری اسلامی سنگ‌اندازی می‌کنند؛ در سطح داخلی نیز برخی با تحلیل‌های لحظه‌ای و برداشت‌های سطحی و عدم دقت به ابعاد حرفه‌ای دیپلماسی، چالش‌زایی می‌کنند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که به برکت هوشمندی دیپلماسی و به برکت الهی فضای داخلی، منطقه‌ای و جهانی بهتر شود.

ضرورت توجه دولت به مساله عدالت اجتماعی

دکتر فرشاد مومنی نیز در این کنگره سخنرانی کرد. این کارشناس برجسته مسایل اقتصادی با بیان اینکه بی‌توجهی به عدالت بسیار خطرناک‌تر از این است که بصورت بَد از عدالت دفاع شود، هشدار مستمر درباره اثرات سیاست‌های تورم‌زا را امری ضروری دانست.

فرشاد مؤمنی کرد: اسلام‌شناسان همگی این گونه تعبیر کرده‌اند که اصول اسلام همگی بر اساس عدالت استوار شده است. آنها غفلت از دامن زدن به مباحث مربوط به عدالت را در واکاوی ریشه‌های انحطاط و پس افتادگی مسلمانان به عنوان یک عامل اصلی ذکر می‌کنند. وی ادامه داد: در مقایسه آنها نقل شده است که جامعه‌ای که نسبت خود را با شرایط عادلانه تعریف نکرده باشد، علم، اخلاق و عقل که سه مؤلفه اصلی توسعه محسوب می‌شوند، رشد نمی‌کنند. شهید بهشتی معتقد است در جامعه ای که تکلیف مسلمانان با عدالت مشخص نشده باشد و برنامه عملیاتی روشنی در جهت تحقق عدالت وجود نداشته باشد، راه برای استفاده ابزاری از دین گشوده می‌شود. مومنی همچنین افزود: فوکو در نامه ای به مرحوم بازرگان نوشت که عدالت و بی‌عدالتی نقطه‌های حساس هر انقلاب هستند جایی که انقلاب‌ها به خاطر آن به وجود می‌آیند و نیز اغلب به خاطر همان راهشان را گم می‌کنند.

وی معتقد است: در شرایط کنونی با دو رویکرد نادرست در زمینه عدالت مواجه هستیم؛ ما در حال حاضر به واسطه این دو رویکرد و زاویه در زمینه عدالت هزینه‌های زیادی پرداخت کرده‌ایم.

مومنی با بیان اینکه زاویه اول، بد دفاع کردن از عدالت اجتماعی است، افزود: در ماه‌های پایانی مسوولیت دولت قبلی مشاهده کردیم که شاخص فلاکت در کشور دو برابر ماه‌های آغازین دولت شد. این یک زاویه ناشی از انحراف بود، چراکه دولت به جای برخورد عالمانه و ژرف‌اندیشانه به مساله عدالت برخوردی غیرشفاف و توأم با شعار انتخاب کرد و هزینه زیادی را به کشور تحمیل کرد.

وی خاطرنشان کرد: ‌برآوردهایی که ما در حوزه اقتصادی انجام داده‌ایم نشان‌دهنده این است که اگر در بهترین حالت یک نظام سیاست‌گذاری هوشمند و آگاه در عرصه اقتصادی پدیدار شود، حداقل سه دهه زمان لازم است تا خسارات و فاجعه‌های انسانی اجتماعی و زیست محیطی حاصل از دفاع بد از عدالت در دولت گذشته جبران شود.

این استاد دانشگاه با بیان این که این خطر نیز در کمین دولت جدید وجود دارد خاطرنشان کرد: در دولت جدید به دلیل نپرداختن و صحبت نکردن از مساله عدالت اجتماعی این خطر نیز وجود دارد که عدالت پایمال شود و این خطر دوم کمتر از خطر اول نیست و اگر این رویه‌ای که دولت جدید تا به امروز داشته است استمرار پیدا کند باز هم شاهد فاجعه دیگر در عدالت خواهیم بود.

وی با تاکید بر این که حرف نزدن در مورد عدالت اجتماعی و همچنین بد دفاع کردن از آن دو روی یک سکه‌اند گفت: این رویه دولت جدید نیز همان گام برداشتن در مسیر دولت قبلی است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اصل ماجرا این است که در سطح دانش اقتصاد این‌گونه مطرح می‌شد که عدالت اجتماعی یک متغیر ابرتعیین‌کننده برای بهبود اقتصادی کشور محسوب می‌شود، افزود: نکته مهم اینجاست که مساله عدالت اجتماعی در همه سطوح تحلیل اقتصادی موضوعیت دارد، چراکه عدالت اجتماعی، در محور حفظ عزت نفس و کرامت انسان‌ها استوار می‌شود.

مؤمنی با بیان اینکه اگر دولتی می‌خواهد به سمت موفقیت اقتصادی حرکت کند، نمی‌تواند نسبت به عدالت بی‌اعتنا باشد، اظهار کرد: در سطوح کلان این گونه مطرح می‌شود که ارتقای منزلت علمی در گرو نوع نگاه ما به مساله عدالت اجتماعی است. در سطح توسعه نیز می‌گویند که پایداری همه عرصه‌های حیات جمعی انسان‌ها وابسته به نوع نگاه و برنامه‌ریزی ما در زمینه عدالت اجتماعی است.

وی با تاکید بر اینکه نادیده گرفتن عدالت اجتماعی و بد دفاع کردن از آن، دو روی یک سکه هستند، گفت: در دولت قبلی گفته می‌شد که می‌خواهیم عدالت اجتماعی برقرار کنیم اما آنها سیاست‌های تورم‌زا را در دستور کار خود قرار دادند. عده‌ای می‌خواستند با سیاست‌های تورم‌زا عدالت اجتماعی برقرار کنند. این در شرایطی بود که کاملا مشخص بود که این افراد هیچ درکی از عدالت ندارند و عدالت تنها یک ابزار فریب برای آنها به حساب می‌آید.

مؤمنی در ادامه ابراز عقیده کرد:‌در دولت فعلی هیچ حرفی از عدالت زده نمی‌شود. شاید توجیه آنها این است که به اندازه‌ای از عدالت بَد دفاع شده است که دیگر نمی‌توان در این مورد صحبتی مطرح کرد. این راهبرد نیز راهبردی غلط و خطرناک است. این راهبرد می‌تواند دولت را وارد مسیری کند و موجب تکرار اشتباهات قبلی شود. من صمیمانه به کسانی که دل در گرو ایران و آینده آن دارند تذکر می‌دهم و از آنها تقاضا می‌کنم که بر روی آثار فلاکت‌بار سیاست‌های تورم‌زا با دقت بیشتری نگاه کنند.

این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که براساس گزارش‌های رسمی درفاصله سال‌های 85 تا 90 کسری بودجه خانوارها 5/4 برابر شده است هشدار داد که دولت جدید درباره سیاست‌های تورم زا با دقت بیش تری تصمیم بگیرد و هزینه-فرصت این سیاست‌ها را مد نظر داشته باشد زیرا بعضی فشارهای بیش از این به خانوارهای ایرانی می‌تواند آثار نگران کننده بلندمدتی داشته باشد. وی در پایان اظهار کرد: زمانی که دولت جدید تمایل به تکرار آزموده‌های محرز بودن خطای دولت قبل را در دستور کار خود قرار می‌دهد، ما شدیداً نگران می‌شویم و به عنوان یک شهروند به دولت هشدار می‌دهیم که از طریق ادامه دادن راه احمدی‌نژاد هر چند که شدت بی‌احتیاطی‌ها کمتر باشد نمی‌تواند به تعهدات و وعده‌های خود عمل کند.

من از همه کسانی که دل در گرو آینده جمهوری اسلامی دارند تقاضا می‌کنم که فلاکت‌های سیاست‌های تورم‌زا را هرچه بیشتر به دولت و مجلس محترم گوشزد کنند.

امام (ره) با زندان انفرادی مخالف بود

آیت‌الله موسوی‌بجنوردی ‌نیز در دوازدهمین کنگره سراسری حزب مردم‌سالاری با بیان این که امام مرشد نظام است، گفت: همان‌گونه که رسول‌الله اسوه دین اسلام است امام نیز اسوه ما در انقلاب اسلامی است و باید همه ببینیم عملکرد امام چگونه بوده است و سلیقه‌های شخصی خود را وارد گفتمان انقلاب نکنیم.

آیت‌الله موسوی‌بجنوردی گفت: در نظام‌هایی که بر اساس رای مردم پدید آمده‌اند و نظام دموکراسی بر آن حاکم است وجود احزاب امری ضروری است. عضو مجمع روحانیون مبارز ادامه داد: حزب در راستای مصالح کشور باید فعالیت کند و حفظ استقلال کشور، عدالت اجتماعی از مهمترین وظیفه احزاب هستند.

وی همچنین در ادامه با اشاره به ویژگی‌های کواکبیان دبیرکل حزب مردم‌سالاری وی را فردی دانشمند نامید و گفت: یک فردی هم در مصر داشتیم به نام کواکبیان که کتابی در مورد نظام حکومت اسلامی نوشته بود و یک اختلافی به وجود آمده بود که میرزای نایینی هم کتابش را از روی کواکبیان نوشته است و عده ای هم می‌گفتند که کواکبیان کتابش را از روی وی نوشته است.

موسوی بجنوردی ادامه داد: من دنبال این موضوع رفتم و دیدم اصلاً کواکبیان زنده است و می‌شود از خودش پرسید و متوجه شدم که کتاب میرزای نایینی دو سال زودتر از کتاب کواکبیان چاپ شده است و اصل موضوع هم این است که هیچ یک از روی دیگری تقلید نکردند و هر‌کدام از آنها نظام حکومتی اسلامی را بیان کردند. وی در ادامه با ذکر خاطره ای از امام گفت: زمانی که امام در پاریس بودند من هم در خدمت ایشان بودم و مدیر مجله فیگارو برای مصاحبه با امام پیش ایشان آمد و پرسید که اگر پیروز شدید چه نوع حکومتی را در ایران برقرار خواهید کرد و امام فرمود حکومت جمهوری اسلامی. این استاد حوزه و دانشگاه افزود: هدف اصلی امام این بود که نظامی که از مردم جوشیده شده باشد را پایه گذاری کند و منبعث از آرای ملت باشد بنابراین هیچکس نمی تواند خلاف این مهم کاری را انجام دهد.

وی همچنین با بیان این که حقوق شهروندی شعبه ای از حقوق بشر است گفت: من با خانم امین زاده مشاور حقوقی رئیس جمهور برای تدوین منشور حقوق شهروندی 5 جلسه 5/4 ساعته داشتیم که بالاخره این منشور که از روح اسلام الهام گرفته است تدوین شد و یکی از نظرات من در مورد حقوق شهروندی زندان بود.

بجنوردی با بیان اینکه من با زندان انفرادی شدیداً مخالفم گفت: معتقدم زندان انفرادی بر خلاف حقوق بشر و حقوق شهروندی است چرا که ما برای شکنجه فردی را زندانی نمی‌کنیم بلکه زندانی کردن فرد با هدف تادیب است. وی ادامه داد: در سال 64 که در شورای عالی قضائی بودم بی خبر رفتم از اوین بازدید کردم و دیدم 7 نفر در زندان انفرادی هستند و به مرحوم لاجوردی گفتم که این خلاف شرع است و همین الان باید این 7 نفر را از انفرادی بیرون بیاورید و به امام هم گزارش دادم امام هم با زندان انفرادی مخالف بودند. عضو مجمع روحانیون مبارز در ادامه با بیان اینکه یکی از مسایل حقوق شهروندی آزادی بیان و عمل است گفت: ما نمی‌توانیم مردم را مجبور کنیم که این طور فکر کنند بلکه باید به اندیشه‌های آنان جهت دهیم نه این که اندیشه را بکشیم بنابراین یکی از مسایل بسیار مهم حقوق بشر آزادی اندیشه است.

وی در ادامه با نقل خاطره‌ای از امام در موضوع رعایت حقوق شهروندی گفت: زمانی که در اوایل انقلاب و در ماجرای قطب‌زاده می‌خواست کودتایی صورت بگیرد گزارش دادند که اطراف خانه امام تی ان تی گذاشته اند، سپاه جماران نیز تمام منازل اطراف خانه امام را بازرسی کرد و در یک خانه 10 لول تریاک پیدا کردند و آمدند به امام گفتند در بازرسی از یک خانه این میزان مواد مخدر کشف شده است اما امام بسیار از این موضوع ناراحت شدند و گفتند این مواد را به صاحبش پس می‌دهید و از وی عذرخواهی کنید چرا که شما برای یک کاردیگری منزل او را تفتیش کرده بودید.

وی با تاکید بر اینکه امام مرشد نظام است گفت: همان طور که رسول‌الله اسوه دین اسلام هستند امام نیز اسوه انقلاب است و ما باید ببینیم عملکرد امام چگونه بوده است و نه اینکه سلیقه‌های شخصی خود را وارد گفتمان انقلاب کنیم.

وی همچنین با ذکر خاطره دیگری از امام در رعایت حقوق شهروندی گفت: در سال 62 در جلسه شورای عالی قضائی نشسته بودیم که حاج احمد آقا زنگ زد و به من گفت که احضاریه ای برای امام آمده است من این موضوع را در جلسه مطرح کردم و آقای موسوی‌اردبیلی بسیار عصبانی شدند.

وی افزود: برای این ماجرا دادستان تهران را احضار کردیم و در پی آن بازپرس را خواستیم و گفت یک نفر از خوزستان آمده و گفته در اثر جنگ خانه ام ویران شده است از امام شکایت کرد و تقاضای خسارت داشت. ما می‌خواستیم به خاطر این کار قاضی را برکنار کنیم و وقتی ماجرا به گوش امام رسید دستور دادند که ما خسارت آن خوزستانی را بدهیم و گفتند به هیچ وجه حق برکناری قاضی را ندارید چرا که استقلال قضائی خدشه دار می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه همچنین با اشاره به روی کار آمدن دولت جدید گفت: همه امروز طالب دموکراسی و احیای حقوق بشر هستند اما در عین حال باید استقلال کشور هم محفوظ بماند. امیدواریم آقای روحانی در ریاست جمهوری‌اش موفق شود و ما هم در حد خودمان به ایشان کمک می‌کنیم همانگونه که در جلسات حقوقی شرکت دارم. عضو مجمع روحانیون مبارز در پایان با بیان این که ایران اسلامی دارای عظمت بزرگی است گفت: هم اسلام به ایران خدمت کرده است و هم ایران به اسلام چرا که بسیاری از اندیشمندان بزرگ اسلام از سرزمین ایران بوده‌اند.

هر‌چه زودتر تکلیف حصرها مشخص شود مجلس و دولت جلوی فشار اقتصادی بر مردم را بگیرند

دبیرکل حزب مردم‌سالاری نیر در این کنگره سخنرانی کرد. دکتر مصطفی کواکبیان اظهار کرد: باید برای منشور حقوق شهروندی پس از طی مراحل قانونی و تصویب نهایی، ضمانت اجرایی قرار داد.

مصطفی کواکبیان با اشاره به گزارش‌هایی از فعالیت‌های این حزب در انتخابات گذشته گفت: حزب مردم‌سالاری نشست‌های سیاسی مختلفی را برگزار کرده ‌و فعالیت‌هایی را انجام داده است که به دلیل ضیق وقت نمی‌توان به همه آن اشاره کرد. سال گذشته یکی از سال‌های پرازدحام حزب مردم‌سالاری بود و حدود 30 همایش و همچنین برنامه‌های متنوع دیگری بعد از کنگره یازدهم برگزار کردیم که اغلب حول بحث انتخابات ریاست جمهوری بود. در همه این مراحل به دنبال ایجاد یک رویکرد وحدت‌آمیز در بین اصلاح‌طلبان بودیم و نماینده حزب در شورای هماهنگی اصلاحات نیز همین موضوع را پیگیری می‌کرد. مدیرمسوول روزنامه مردم‌سالاری ‌در ادامه با بیان اینکه فعالیت‌هایی در خصوص جبهه اصلاح‌طلبان داشتیم، گفت: معتقدیم منشور حقوق شهروندی پس از طی مراحل قانونی و تصویب دولت و مجلس ضمانت اجرایی داشته باشد و قوانین بسیار مهمی را برای اجرایی کردن آن اصلاح کرد که حقوق شهروندی دکوری و تزئینی نباشد. نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به طور مثال قانون انتخابات، قانون احزاب، قانون مطبوعات، مسائل مربوط به حریم خصوصی و قوانین مربوط به جرم سیاسی باید اصلاح شود تا منشور حقوق شهروندی به عنوان منشوری جامع‌نگر بتواند همه مسائل را دربر‌گیرد.

کواکبیان ادامه داد: اگر یک نردبان آتش‌نشانی باز نشود یا اینکه جاده‌ای سالم نباشد حقوق شهروندی در اینجا کجاست؟ توجه به سیره عملی امامان معصوم(ع) و امام راحل(ره) و... همه باید در این قانون دیده شود و در حقوق شهروندی لحاظ شود.

دبیر‌کل حزب مردم‌سالاری در ادامه سخنان خود اظهار داشت: از همین‌جا از همه مسوولان قضایی، مسوولان شورای عالی امنیت ملی به خصوص سردار شمخانی، مسوولان اجرایی بخصوص رئیس شورای امنیت ملی و رئیس جمهور آقای حسن روحانی و در راس همه از مقام معظم رهبری می‌خواهیم هر‌چه زودتر تکلیف حصرها را تعیین بفرمایند و معتقدیم این کار می‌تواند در سی و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی و در صلح و صفا صورت بگیرد.

کواکبیان خطاب به رئیس‌جمهور گفت: آقای حسن روحانی که 5، 6 روز گذشته در مصاحبه با یکی از رسانه‌های خارجی اعلام کردید که الی‌الابد اشخاص نمی‌توانند در زندان باشند، باید زودتر برای این مسئله فکری کرد. وی در ادامه به بحث قانون احزاب اشاره کرد و گفت: متاسفانه طی چند ماه گذشته هیچ اتفاق تازه‌ای در این زمینه نیفتاده و جلسه‌ای که با وزارت کشور داشتیم، مصداق همین مسئله که نشستند و گفتند و خوردند و برخاستند، بود و فایده‌ای نداشت البته قرار است جلساتی برگزار شود. کواکبیان ادامه داد: باید بحث یارانه احزاب، اصلاح پیش‌نویس قانون احزاب به خصوص فعالیت خانه احزاب مطرح شود و تاکید داریم خانه احزاب باید طی ماه‌های آینده و قبل از سال جدید راه‌اندازی شود و اگر می‌خواهیم توسعه سیاسی در این کشور به شکل جدی انجام شود، این مسئله باید زودتر راه‌اندازی شود. وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه دهک‌های پایین جامعه این روزها بسیار تحت فشار اقتصادی قرار دارند، گفت: دولت و مجلس در این ایام درگیر بودجه 93 هستند و ما نیز موافق این طرح هستیم که یارانه‌ها به شکل غیرنقدی به مردم و به طبقات و دهک‌های ضعیف جامعه بیشتر پرداخت شود اما شناسایی دقیق و عدالت‌گونه توزیع آن جای نگرانی و دغدغه دارد که دولت در این خصوص باید حواسش جمع باشد.

مدیرمسئول روزنامه مردم‌سالاری گفت: نباید اینگونه باشد که اگر احمد‌ی نژاد از عدالت اجتماعی دم زد و کشور به این فلاکت رسید، دیگر از عدالت اجتماعی دم نزنیم و تحقق عدالت اجتماعی به شکل درست آن مسئله‌‌ای است که باید به آن توجه کرد.

کواکبیان در ادامه گفت: این را به برخی از افراطیون که در خصوص دیپلماسی دولت مسائلی را مطرح می‌کنند، می‌گویم و آن این است که عرض می‌کنم آلترناتیو شما همان روش احمدی‌‌نژاد است و غیر از این نیست و اگر این روش ادامه داشت، گزینه‌ای که می‌گویند روی میز است، تاکنون اتفاق افتاده بود. دبیر‌کل حزب مردم‌سالاری تاکید کرد: بنده 11 وزیر را در مجلس هشتم به صحن علنی کشاندم اما یک بار هم به خطوط قرمز نظام اشاره نکردم و نگفتم آقای جلیلی چرا با خانم اشتون اینگونه نشستید و یا چرا آنگونه ننشستید. مگر اینها منافع ملی ما نیست. مقام معظم رهبری حتما از کم و کیف مذاکرات مطلع هستند و شما کاسه داغ‌تر از آش نباشید.

وی تاکید کرد: اگر قرار است منافع ملی رعایت شود و دیپلماسی براساس منافع ملی باشد، حتما این مسئله در کشور اجرا می‌شود.

کواکبیان در پایان به حضور عارف در این گردهمایی اشاره کرد و گفت: دکتر عارف شخصیتی وارسته،‌ دوست‌داشتنی و حقیقتا عارف هستند و حقیقتا اگر موضع‌گیری به جای ایشان نبود، معلوم نبود دولت تدبیر و امید امروز در چه وضعیتی بود و در جلسه امروز و حضور ایشان به نوعی قدردانی از موضع‌گیری ایشان است.

دولت به مطالبات بحق مردم‌، توجه کند

دکتر محمدرضا عارف به عنوان مهمان ویژه کنگره‌، به بیان دیدگاه‌هایش در کنگره دوازدهم حزب مردم‌سالاری پرداخت‌. عارف گفت: بعد از قوه مجریه و مقننه که سهم زیادی از اصول قانون اساسی متوجه آنان است، فصل سوم قانون اساسی و بندهای متعددی از آن متعلق به ملت و حقوق شهروندی است و باید پاسداری شود. محمدرضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: طرح مسئله حقوق شهروندی کار ارزشمندی است و در شرایط فعلی جزو مطالبات اصلی مردم است. مردم نقش کلیدی و اصلی را در پیروزی انقلاب و صحنه‌های بعد از آن داشته‌اند و این جایگاه در قانون اساسی به عنوان میثاق ارزشمند به صورت برجسته مشخص شده است.

وی تصریح کرد: بیشترین اصول در قانون اساسی بعد از قوه مجریه و مقننه مرتبط با حقوق ملت است. تساوی حقوق جهت‌گیری‌های روشن، تضمین حقوق زن با 5 رویکرد مشخص که در اصل 21 آمده، ممنوعیت تفتیش عقاید، تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها، آزادی مطبوعات،‌آزادی احزاب در کنار اصول و جهت‌گیری‌های دیگر نشانگر جایگاه مردم در قانون اساسی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: از دولت یازدهم به دلیل به رأی گذاشتن منشور حقوق شهروندی تقدیر می‌کنم به نظر بنده هنوز در ارتباط با حقوق مدنی، اجتماعی و سیاسی جای کار زیادی هست و باید در آن حقوق زنان را بیشتر دید.

وی با تأکید بر اینکه مردم جایگاه اصلی را در نظام جمهوری اسلامی داشتند، گفت: حماسه‌هایی که در مقاطع مختلف مردم خلق کردند آینده انقلاب را تضمین می‌کند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: دولت به مطالبات بحق مردم در همه بخش‌ها توجه کند و اجرایی کردن منشور حقوق شهروندی را دنبال نماید.

عارف با اشاره به ضرورت حرکت جبهه‌ای در مقطع فعلی اظهار داشت: ما از مشارکت احزاب استقبال می‌کنیم لذا باید سیاست حمایت از تشکل‌های جدید در دستور کار قرار گیرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نباید تصور کنیم ظهور احزاب جدید و نوظهور فضا را برای ما محدود می‌کند یادآور شد: ما در شرایط کنونی باید همسو و همدل حرکت کنیم.

وی با یادآوری این مساله که اصلاح‌طلبان باید در حفظ و ارتقای جایگاهشان در جامعه تلاش کنند خاطرنشان کرد: باید به دنبال آن رفت که آن 27 درصدی که در انتخابات شرکت نکرده‌اند را برای مشارکت و حضور در صحنه‌های سیاسی تشویق کنیم و با تفکر اصلاح‌طلبی و جریان‌های همسو، حضور مردم در صحنه را به کف 80 درصد برسانیم. رئیس بنیاد ایرانیان ادامه داد: رویکرد کلی مشارکت و دخالت مردم در سرنوشت‌شان از طریق مسیرهای شناخته شده و قانونی است. وی با تاکید بر تقویت احزاب تصریح کرد: با توجه به شرایط احزاب و با این نقش محدود احزاب هیچ راهی جز حرکت جبهه ای نداریم. با حفظ جایگاه حقوقی تشکل‌ها حرکت جبهه‌ای را در برنامه خود قرار دهیم. در مقطع کنونی ضرورت حرکت جبهه ای محرز است.

عارف با استقبال از ایجاد تشکل‌های جدید گفت: اکنون اولویت باید تقویت تشکل‌های موجود باشد.

وی با اشاره به انتخابات مجلس اظهار داشت: اکنون شرایط مجلس را می‌بینیم. مجلس باید پرسشگر باشد اما در عین حال باید حامی دولت باشد. تعداد سوالات از وزیران بسیار زیاد است‌، یک وزیر به من می‌گفت تا‌کنون 11 سوال دریافت کرده است. رئیس بنیاد ایرانیان اظهار داشت: ما مجلس مقتدر، کارشناس و پرسشگر می‌خواهیم اما دولت باید احساس کند مجلس پشتیبانش است.

وی با تاکید بر این که باید از تفکر تنگ نظرانه و خودمحورانه در جریان اصلاح‌طلبی پرهیز کنیم گفت: بحث اجماع لیست را دنبال می‌کنیم اما پرداختن به مصادیق انتخاباتی به دنبال نخود سیاه فرستادن است. بهتر است اکنون وارد مصادیق نشویم.

وی با بیان اینکه علاوه بر حرکت مردم باید بر روی ویژگی‌های کاندیداها و رسیدن به مکانیزم اجماع کار کنیم، اظهار داشت: مهمترین مسئله‌ای که اصلاح‌طلبان از آن ضربه خوردند، پراکندگی بود، نباید هر فردی خود را محور قرار دهد بنابراین از خودمحوری پرهیز کنیم، تفکر اصلاح‌طلبی فردمحور نیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: البته اگر در حال حاضر به دنبال مصادیق برویم، در اصل دنبال نخود سیاه رفته‌ایم، مصادیق را باید در موقع خود یعنی در سال 94 بپردازیم، انشاءالله در همان زمان به مصادیق هم خواهیم رسید.

عارف در پایان خطاب به اعضای حزب مردم‌سالاری گفت: اگر وارد مصادیق شویم، آسیب‌پذیری بالا می‌رود و بدانید به تدریج با مشخص شدن سیاست‌ها به مصادیق خواهیم رسید و هر آنچه مردم تصمیم بگیرند، بهترین است.بامشخص شدن سیاست‌ها به موقع به مصادیق خواهیم رسید و لیست اصلاح‌طلبان را مشخص می‌کنیم.

حاشیه‌های انتخاباتی

پس از پایان مراسم افتتاحیه کنگره دوازدهم‌، خبرنگاران به سراغ چهره‌های سیاسی می‌رفتند و سوالات خود را می‌پرسیدند.«انتخابات مجلس دهم»‌، مهمترین موضوعی بود که خبرنگاران از مهمانان کنگره حزب مردم‌سالاری سوال می‌کردند.

در این خصوص، آیت‌الله موسوی‌بجنوردی در حاشیه دوازدهمین کنگره حزب مردم‌سالاری در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه مجمع روحانیون برای انتخابات مجلس دهم اظهار داشت: ما هنوز تصمیمی نگرفته‌ایم و انشاءالله در وقت معین مسائل مربوط به آن را بیان خواهیم کرد. موسوی‌بجنوردی ادامه داد: از نظر ما باید کسی بیاید که به اصلاحات و خط امام اعتقاد داشته باشد.عضو مجمع روحانیون مبارز در پاسخ به این سؤال فارس که آیا اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس آینده با محوریت ناطق نوری شرکت می‌کنند یا خیر، گفت: هنوز تصمیمی در این زمینه گرفته نشده.وی در خصوص حضور خود در انتخابات آینده گفت: ما خودمان کار را تعیین می‌کنیم. بجنوردی در پاسخ به این سوال که نظر امام درباره حصر افراد چه بود، متذکر شد: این مسائل بماند برای بعدا.

محمدرضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در حاشیه همایش و در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که شایعه شده شما در انتخابات مجلس از یزد کاندیدا می‌شوید، گفت: خودتان می‌گویید شایعه است!

عارف در پاسخ به این سوال که شکایت شما درباره دزدی از محل دفترتان به کجا رسید؟ پاسخ داد: این شکایت در حال بررسی است. عضو مجمع تشخیص درباره چشم‌انداز مذاکرات هسته‌ای اظهار داشت: ما به این مذاکرات خوش‌بین هستیم و انشاءالله به منافع ملی توجه شود و به نتایج خوبی برسیم؛ تا به حال اقدامات در عرصه دیپلماسی خارجی خوب بوده است.

وی در خصوص تشکیل حزب خود گفت: در حال بررسی مجوز حزب هستیم، لذا هنوز تشکیل آن قطعی نیست.

رسول منتجب‌نیا نیز یکی از چهره‌های حاضر در کنگره بود‌.‌رسول منتجب‌نیا قائم‌مقام حزب اعتماد ملی در حاشیه همایش و در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا پس از نامه به رئیس‌جمهور برنامه‌ای با شمخانی دارید یا خیر گفت: فعلاً تصمیمی نگرفته‌ایم و هنوز هم جوابی داده نشده است لذا منتظر اقدام هستیم تا انشاءالله مشکلات حل شود.منتجب‌نیا در خصوص جلسه مشترک با وزیر کشور در روز سه‌شنبه و برنامه حزب اعتماد ملی در این باره گفت: برای این دیدار ما نماینده می‌فرستیم.

یکی دیگر از مهمانان این کنگره علیرضا محجوب‌، دبیرکل خانه کارگر بود‌. خبرنگاران اما از محجوب سوال انتخاباتی نکردند و پرونده پرحاشیه تامین اجتماعی علتی بود تا این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در جمع خبرنگاران درباره وضعیت پرونده سازمان تامین اجتماعی بگوید‌: پرونده تامین اجتماعی در حال پیگیری است و ما از نظر قانونی کارهای‌مان را انجام داده‌ایم. وی افزود: این دستگاه قضایی است که باید با متخلفان برخورد و آنها را مجازات کند.

تصویب رئوس قطعنامه دوازدهمین کنگره سراسری حزب مردم‌سالاری

گروه سیاسی‌: رئوس قطعنامه دوازدهمین کنگره سراسری حزب مردم‌سالاری با 5 محور برنامه‌های تشکیلاتی حزب، روابط بین‌الملل و سیاست خارجی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی منتشر شد. گفتنی است در نشست داخلی حزب که عصر پنجشنبه برگزار می‌شد، رئوس این قطعنامه به تصویب نهایی رسید.

متن کامل رئوس قطعنامه در ادامه می‌‌آید:

الف) برنامه‌های تشکیلاتی حزب:

1- تأکید بر اجماع اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری یا معرفی کاندیدای واحد و تمکین حزب مردم‌سالاری بر سازوکار حزبی برای اجماع اصلاح‌طلبان.

2- اعلام کاندیداتوری دکتر کواکبیان برای انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم به دنبال درخواست کنگره یازدهم حزب مردم‌سالاری از ایشان.

3- سخنرانی دکتر کواکبیان درحدود 50 دانشگاه در سراسر کشور و برگزاری همایش‌های انتخاباتی حزب مردم‌سالاری در شهرهای مختلف کشور.

4-بیانیه حزب مردم‌سالاری در مورد عدم احراز صلاحیت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و دکتر کواکبیان در انتخابات ریاست‌جمهوری.

5- نظرسنجی سراسری دفاتر استانی حزب مردم‌سالاری برای معرفی کاندیدای واحد از بین دکتر حسن روحانی و دکتر محمدرضا عارف.

6- بیانیه حزب مردم‌سالاری در حمایت از دکتر حسن روحانی قبل از موضع‌گیری سایر احزاب.

ب)سیاسی:

7- زیان‌های مادی و معنوی و عده‌های عملی نشده دولت احمدی‌نژاد برای منافع ملی و افکار عمومی.

8- اثبات تمایل مردم و گرایش افکار عمومی به اصلاح‌طلبان در پی‌ناتوانی دولت برآمده از اصولگرایان در اداره امور کشور.

9- شانه خالی کردن اصولگرایان از زیر بار مسئولیت حمایت از دولت احمدی‌نژاد پس از اثبات سوءمدیریت‌های این دولت.

10- ضرورت پاسخگویی رئیس‌جمهور سابق درباره اتهامات مطرح شده علیه او در دادگاه.

11- پیروزی جریان اعتدال‌گرا در انتخابات ریاست‌جمهوری و بازگشت خردمداری و منطق به عرصه مدیریتی کشور.

12- تقابل مجلس اصولگرا با دولت یازدهم و لزوم برنامه‌ریزی اصلاح‌طلبان برای حضور منسجم در انتخابات مجلس دهم و تشکیل مجلس توانمند.

13- اعلام جرم دادستان عمومی علیه علی مطهری.

14- لزوم پایان یافتن موضوع حصر نامزدهای ریاست‌جمهوری.

ج) روابط بین‌الملل و سیاست خارجی:

15- پیروزی منطق عقلانی در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای 1+5 و احقاق حقوق هسته‌ای کشور به موازات کاهش تحریم‌ها در پی توافقنامه ژنو.

16- برداشته شدن گام‌های مثبت اولیه برای مذاکره با آمریکا با هدف حفظ منافع ملی کشور.

17-تحقق تمرکز در عرصه سیاست خارجی با حذف دخالت نهادهای موازی در مذاکرات دیپلماتیک و محور قرار گرفتن وزارت امور خارجه در عرصه دیپلماسی.

18- ضرورت به حاشیه راندن افراطیون مخالف تعامل با کشورهای جهان در داخل کشور.

19- لزوم بهره‌گیری از فرصت حاکمیت دموکرات‌ها در آمریکا برای رفع تخاصم و نیز ضرورت بهره‌گیری غرب از فرصت روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در ایران برای تقویت تعاملات دیپلماتیک.

20- ضرورت بهره‌گیری از توانمندی دیپلماتیک ایران در رفع مشکلات منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه در مورد سوریه.

21- ضرورت برداشتن گام‌های مثبت برای تقویت روابط با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان.

22- لزوم پیگیری حقوق هزاران نفر از اتباع ایرانی در کشورهای مختلف.

د)اقتصادی:

23- ضرورت جبران پیامدهای اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانه‌ها و برنامه‌ریزی مدون برای اجرای کارشناسی و صحیح قانون فوق در سال آینده.

24- لزوم اتخاذ تصمیم صحیح در مورد چگونگی و نحوه تداوم پرداخت یارانه نقدی با توجه به کاهش ارزش مادی یارانه پرداختی در پی تورم سنگین سه ساله اخیر.

25- جلوگیری از کاهش بی‌سابقه پول ملی کشور.

26- برنامه‌ریزی برای کاهش بیکاری به عنوان ریشه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در کشور.

27- جلوگیری از تکرار مفاسد گسترده اقتصادی و مالی همچون اختلاس سه هزار میلیارد تومانی و بدهی کلان امثال بابک زنجانی به سیستم بانکی کشور و نیز پیگیری پرونده‌های قضایی بیمه و تأمین اجتماعی و صنعت فولاد کشور و...

28- ضرورت فراهم ساختن زمینه مشارکت سرمایه‌گذاران و شرکت‌های بزرگ خارجی در عرصه‌های مختلف اقتصادی کشور به ویژه حوزه نفت و گاز.

29- حمایت از گام‌های مثبت دولت برای تحقق آرامش روانی در عرصه اقتصاد.

30- ضرورت کاهش و مهار تورم و خروج از وضعیت رکود تورمی.

هـ) اجتماعی-فرهنگی:

31- لزوم عملیاتی شدن وعده‌های مطرح شده مبنی بر ایجاد فضای مساعد برای فعالیت احزاب، نهادهای مدنی و مؤسسات غیردولتی با هدف دخیل کردن هرچه بیشتر مردم در امور اجرایی.

32- لزوم به کارگیری نخبگان منزوی شده در طول هشت سال دولت‌های نهم و دهم.

33- حال ساختاری مشکلات جوانان به ویژه در مسیر ازدواج با هدف جلوگیری از بروز نابسامانی‌های اجتماعی حاصل از تجرد و نیز برنامه‌ریزی برای جلوگیری از سیر صعودی طلاق در کشور.

34- برنامه‌ریزی مدون برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی در حوزه‌های مختلف همچون بزهکاری، گسترش مصرف مواد مخدر و سرقت.

35- ضرورت تغییر نگرش مدیریتی حاکم بر صدا و سیما به عنوان رسانه ملی و جلوگیری از نگرش تک بعدی در بین برخی مدیران سازمان.

36- ضرورت تغییر قانون ممنوعیت استفاده از ماهواره با توجه به قدیمی بودن قانون و گسترش استفاده از ماهواره توسط اغلب مردم علی‌رغم ممنوعیت قانونی که موجبات وهن قانون را فراهم می‌سازد.

37- زبان‌های عدم توجه به تفریح و امکانات تفریحی و رفاهی برای اوقات فراغت جوانان و خانواده‌ها و ضرورت توسعه امکانات تفریحی.

38- بحرانی شدن وضع آلودگی هوا در شهرهای بزرگ.

39- توجه به کیفیت آموزشی در دانشگاه‌ها به جای افزایش کمی تعداد دانشجویان، دانشگاه‌ها و مقالات علمی.

40 ضرورت پیگیری و رفع مشکلات و پرداخت مطالبات واحدهای تعطیل شده و تلاش برای بازگشت کارگران واحدهای مذکور به عرصه کار و فعالیت.

41-‌ حمایت و تلاش پیگیر در تحقق بخشیدن و اجرایی کردن اصول معطله 15 و 19 قانون اساسی و دفاع از حقوق شهروندی اقوام و مذاهب.

نام:
ایمیل:
نظر: