صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۴  ، 
شناسه خبر : ۲۷۱۶۶۲
حجت‌الاسلام علی یونسی در گفت‌وگو با آرمان:
زهرا ترابی - مقدمه: موضوعی که این روزها ذهن برخی سیاسیون را به خود معطوف کرده، انتخاب چهارمین رئیس مجلس خبرگان رهبری است. وظایف خاصی بر عهده مجلس خبرگان است و اعضای آن همواره از علمای بزرگ و شناخته شده کشور هستند. روسای این مجلس تاکنون از بین میانه‌روهای غیرحزبی انتخاب شده‌اند. اگر به اظهارات سه رئیس قبلی مجلس خبرگان یعنی آیات مشکینی، هاشمی رفسنجانی و مهدوی کنی دقت شود، واژه‌ای که بیش از همه در سخنرانی‌های آنها مطرح شده و می‌شود «تعامل» است بدین معنا که آنها راهکار رسیدن کشور به آرامش را دعوت مردم به دوستی و مدارا می‌دانستند که راه دستیابی به آن غیر از تعامل نیست. پس از رحلت آیت‌ا... مهدوی‌کنی بسیاری به انتخاب گزینه‌ای برای جانشینی او در ریاست مجلس خبرگان مشغول بودند و حتی صحبت از حضور یا عدم‌حضور آیت‌ا... هاشمی هم به میان آمد. حجت الاسلام علی یونسی، دستیار ارشد رئیس‌جمهور در امور اقلیت‌ها در این باره می‌گوید: آیت‌ا... هاشمی به دنبال ریاست مجلس خبرگان نیست و اگر در این انتخابات حضور پیدا کند تنها برای تکلیفی است که بر دوش خود احساس می‌کند. وی علاوه بر موضوع ریاست مجلس خبرگان در مورد وضعیت این روزهای اردوگاه اصلاحات نیز با آرمان به گفت‌وگو پرداخت که در ادامه می‌خوانید:

* حال و هوای این روزهای اصلاح‌طلبان را چطور می‌بینید؟

** با توجه به روی‌ کار آمدن دولت تدبیر و امید طیف اصلاحات وضعیت خوبی پیدا کرده است. اگر بخواهم راحت‌تر بیان کنم اصلاح‌طلبان در سال‌های گذشته شرایط سختی را پیش سر گذاشتند و در حال حاضر از آن وضعیت بیرون آمده‌اند و فعالیت‌هایشان را پررنگ‌تر کرده‌اند.

* روی کار آمدن دولت یازدهم چقدر در خروج اصلاح‌طلبان از شرایط گذشته‌شان تاثیرگذار بوده است؟

** دولت روحانی یک دولت معتدل است و برخلاف خیلی از دوستان که بر این باور هستند دولت یازدهم دولت اصلاحات است ولی دولت تدبیر و امید، اصلاح‌طلب به شمار نمی‌آید ولی همین اندازه برای قشر اصلاحات ایده‌آل است و خیلی از همین افراد نیز خوشحال هستند.

* ارزیابی‌تان از انتخابات آتی مجلس چیست؟

** خیلی زود است که در این باره حرفی زده شود.

* با توجه به اینکه در بحث هسته‌ای به مذاکره نهایی نزدیک می‌شویم، ارزیابی شما از نتیجه این پرونده چیست؟

** امیدوارم نتیجه خیلی خوبی از این مذاکرات بگیریم. تیم هسته‌ای زمان زیادی را برای این پرونده صرف کرده است. همچنین دولت و خیلی از ارگان‌های دیگر در این مورد، حمایت‌های ویژه‌ای داشته‌اند که امیدوارم نتیجه قابل توجهی در کارنامه دولت ثبت شود.

* حضور آیت‌ا... هاشمی را در انتخابات ریاست مجلس خبرگان چگونه ارزیابی می‌کنید؟

** آنچه برای آمدن یا نیامدنشان در مجلس خبرگان گفتند را می‌دانم؛ موضوع خاص دیگری را نمی‌دانم.

* به نظر شما آیت‌ا... هاشمی در این انتخابات حضور پیدا می‌کنند؟

** نمی‌دانم و اطلاعی از تصمیم ایشان ندارم.

* پیش بینی شما چیست؟

** هر پیش بینی‌ای را که نمی‌توان گفت.

* یعنی فضای سیاسی طوری است که نمی‌توان پیش‌بینی کرد یا پیش‌بینی را اعلام نمود؟

** مجلس خبرگان، مجلس علمایی است و نباید آن را  سیاسی کرد برعکس جاهای دیگر که همه می‌خواهند رئیس شوند، در مجلس خبرگان کسی نمی‌خواهد به این سمت دست پیدا کند. علما نمی‌خواهند رئیس شوند ولی این موضوع برای برخی سیاسیون تندرو قابل فهم نیست.

* به نظر شما آیت‌ا... هاشمی تمایلی برای ورود دارد؟

** دوره قبل هم آیت‌ا... هاشمی نمی‌خواست و این دوره هم نمی‌خواهد رئیس باشد. مجلس خبرگان جای رقابت نیست بلکه رقابت در اینجا معکوس است. آن ‌چیزی که توسط برخی گفته می‌شود ملاک نیست. اکثر اعضای خبرگان گریزان از ریاست و حتی جو تند سیاسی هستند و کسی نمی‌خواهد رئیس شود. اعضای خبرگان دنبال انجام تکلیف هستند.

* ویژگی شاخص آیت‌ا... مهدوی کنی در جایگاه رئیس مجلس خبرگان چه بود که از او شخصیتی نمونه ساخت؟

** آیت‌ا... مهدوی‌کنی سیاستمداری بود که حقیقتاً اخلاقی بود. سیاستمدار بودن آیت‌ا... مهدوی‌کنی ایشان را از اخلاقمدار بودن و دینمدار بودن خارج نکرد. ایشان به این مسئله باور داشت که دین از سیاست جدا نیست و آنها را از هم تفکیک نمی‌کرد و هیچ کدام را فدای دیگری نمی‌کرد. اوج عملکرد آیت‌ا... مهدوی‌کنی در دوران حیات سیاسی ایشان این بود که هیچگاه از امام و رهبری جدا نشد و هیچگاه خارج از اعتدال حرکتی نکرد چرا که یک سیاستمدار معتدل بود.

* دولت تدبیر و امید برای بازگرداندن امید به جامعه تاکنون چه کرده است؟

** باید دانست اکثر اقشار کشور بر‌ این اعتقادند که طی فعالیت دو دولت قبلی بی‌تدبیری‌ها انجام و مردم با مشکلاتی مواجه شدند که می‌شد با تمهیداتی و مشور‌ت‌هایی از به وجود آمدن آنها جلوگیری کرد. یکی از دلایل پدید آمدن این مشکلات این بود که پیش از اقدام به هر تصمیمی درباره آن تحقیق لازم صورت نمی‌گرفت و به این فکر نمی‌شد که کار بدون داشتن پیش‌بینی‌های کارشناسانه چه تبعاتی می‌تواند داشته باشد.

وابسته کردن جامعه به مصرف، کوپن، یارانه و ... اشتباه بزرگی است. قبلا هم گفته ام که تعداد زیاد افراد یارانه‌بگیر، افتخار نیست. افتخار این است که همه کار داشته باشند و نیاز به دریافت پول از دولت نداشته باشند. دولت موظف به ارائه خدماتی است و دولت تدبیر و امید با شعار خدمت بی‎منت آمده است اما مطمئن باشید تدبیر را لحاظ خواهد کرد و دیگر آن دوران اجرای تصمیمات بدون تدبیر تکرار نخواهد شد.

نام:
ایمیل:
نظر: